Petskis

Top 5 - Musikalbum 2012

Publicerad 2012-12-30 18:25:00 i Allmänt,

Som avslutning på året så kör vi en top 5 lista. Alla gillar topplistor... Varsågod!
 
 
5. Moa Lignell - Different Path
 
Redan vid uttagningarna till Idol 2011 visste man nog att denna artist kommer bli nåt extra. Att sen komma trea i själva tävlingen behöver inte vara något dåligt alls. Hitpotential på nästan varje låt här. Detta album är en start på en fin musikkarriär, tro mig! Med en sån röst och låtskrivarkapacitet så kan det inte bli dåligt.
 
Bästa låt: Walking Down
 
 
 
4. Petra Marklund - Inferno
 
Mer känd som September har Petra Marklund efter succén i Så Mycket Bättre valt att göra en svenskspråkig satsning. En satsning som naturligtvis levererar.
 
Bästa låt: Händerna Mot Himlen
 
 
 
3. Laleh - Sjung
 
Också en Så Mycket Bättre succé för Laleh som nog redan innan programmet var en fantastisk artist. Med denna skiva blandar sig Laleh in i eliten bland de stora artisterna. Alla 6 tolkningar från Så Mycket Bättre finns med som extralåtar. Fantastiska texter och en galet fin röst från blyga Laleh Pourkarim räcker denna gång till en tredje plats på min lista.
 
Bästa låt: Some Die Young
 
 
 
2. Linnea Henriksson - Till Mina Älskade Och Älskare
 
Ännu en Idol deltagare som inte gick hela vägen men som verkligen blommat ut senare. Kom fyra 2010 och har i år släppt sitt debutalbum. Och vilket album sen. Fantastiska låtar nästan allihop. Väldigt svårt att hitta en favoritlåt. Jag hoppas att detta inte stannar vid denna skiva utan att denna artist bara har börjat.
 
Bästa låt: Jag Vet Nåt Som Inte Du Vet
 
 
 
1. kent - Jag Är Inte Rädd För Mörkret
 
Många försökte men ingen lyckades peta kent från förstaplatsen. Det brukar liksom vara så varje år kent släpper nytt material. Och tro mig, jag försökte verkligen hitta argument till att någon annan skulle ha gjort nåt bättre men jag hittade inga orsaker till det denna gång heller. Jag Är Inte Rädd För Mörkret är årets bästa musikalbum enligt mig!
 
Bästa låt: 999
 
 

Kroppsstrumpa

Publicerad 2012-12-28 18:31:00 i Allmänt,

 
Craft Active Extreme Suit
 
- ¾-leg to fit high-intensity sports
- Horizontal fabric at back for freedom of movement
- Moving Wing Technology™ for optimal freedom of movement
- No gaps for optimal protection and insulation
- Thin, lightweight and extremely elastic fabric
- Comfortable flatlock seams that follow body movement
- Ergonomic fit
- Superb quick-dry effect
- Keeps you fresh during exercise
- Article number: 1901631
 
 
Detta fantastiska plagg finns numera bland mina andra skidrelaterade kläder.
 

Äntligen vinter

Publicerad 2012-12-01 14:00:00 i Allmänt,

 
Många människor stör sig väldigt mycket på vintern och att den nu har infunnit sig här nere i södra Finland. Klart det kan vara jobbigt att det blåser 20 m/s och snöar 40 cm på ett dygn men det är liksom inget nytt eller ovanligt. Nu är det så ljust och vitt och det är precis så det ska vara under vintermånaderna. Före snön kom så var det väldigt regnigt och dystert men innerst inne så mår alla bättre av snö. Jag har antagligen skrivit om detta tidigare men det tål att nämnas om och om igen. Jag tröttnar inte på vintermånaderna. Tänk vad tråkigt det skulle vara med 25 grader varmt hela året. Förändring är nyttigt! Kom ihåg det när ni skottar fram bilen, gården, grannen eller cykeln som ni glömde lägga in före snön föll.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela