Petskis

Stockholm i mitt hjärta

Publicerad 2009-03-26 19:02:07 i Allmänt,



På lördag tänker jag åka iväg till Stockholm med R. Det blir en kryssning där vi spenderar en dag i nordens Venedig. Jag gillar Stockholm bland annat för just närheten till vattnet. Skulle gärna åka senare på våren då allt blommar men det kan nog vara rätt romantiskt där nu också. Funderade lite på vad man skall hitta på för grejer de timmar man är i land och kom över ett rätt bra evenemang som går av stapeln denna helg. Nämligen Sveriges största Sportfiskemässa. Där finns över hundra företag och utställare, dragbassäng, flugkastbana och massa annat kul. Undrar hur R nappar på den idén..

TYKY dagen

Publicerad 2009-03-26 11:21:42 i Allmänt,

Imorgon ska hela vår personal på jobbet åka till Päiväkumpu i Karislojo. Meningen är att vi ska ha en aktivitetsdag med massa kul program men kommer det verkligen att bli så kul? Titta bara på hur programmet ser ut och avgör själva.

TYKY päivä Päiväkummussa, Karjalohjalla.

Ajankohta: Pe 27.3.2009

Ohjelma:

09.00 - Tervetuloa Päiväkumpuun ! Avaus ja päivän info
09.15 - 10.15 Tietoisku ja keskustelua painonhallintaan liittyvistä kysymyksistä, ravitsemusterapeutti Päivi
Pettersson
- tietoiskun yhteydessä nautitaan tulokahvit ja suolainen kahvileipä
10.30 - 12.00 Aurinkoinen Palvelu- ja Laatuasenne Kouluttaja, Olli Linjala
http://www.aurinkoisetasenteet.fi/index.html
12.00 - 13.00 Lounas ravintolassa seisovasta pöydästä
13.00 - 14.00 2 km:n UKK-kävelytesti kestävyyskunnon mittaajana! Päivän päätteeksi kirjallinen testitulos ja koti-ohjeet. Vaihtoehtoisesti mahdollisuus omatoimisesti kuntosaliharjoitteluun tai sulkapalloiluun.
14.00 - 15.00 Mukavaa ryhmäliikuntaa yhdessä kuntonyrkkeilyn parissa.
15.00 alkaen Formula 1 kilpailu. Kierrä rata kaksi kertaa ympäri. Voittaja on se, joka ajaa kierrokset lähimpänä samaa aikaa. Voittajalle aito Ferrari F1 kilpa-auto. Mahdollisuus saunomiseen ja rentoutumiseen allasosastolla, vesihierontapisteillä ja höyrysaunassa!
17.00 Turvallista kotimatkaa!

Veckans bästa nyhet

Publicerad 2009-03-25 13:45:56 i Allmänt,

Kommer ni ihåg att jag fick hem brev från Kela om att jag måste betala 954,96 €? Jag gick ju dit och överklagade beslutet och denna vecka kom beslutet på posten. Jag behöver inte betala ett skvatt! Tänk att det kan gå den vägen ibland också...mycket skönt.

Håll ut, våren kommer nog snart..

Publicerad 2009-03-24 23:23:26 i Allmänt,

Länge sen sist nu igen... Jag får skylla bloggtorkan på helgens tunga fotbollskatastrofer. Man Utd gick och förlorade mot Fulh....äh vad fan, jag orkar inte ens skriva om det. Alla vet ju ändå hur det gick.

Annars var helgen en ganska lyckad historia med ett trevligt kalas och en schyst bastukväll. Det som jag däremot ändå måste gnälla på är Robinson 2009 som körde igång på TV4. Denna urmoderns dokusåpa som var så banbrytande då det startade år 1997. Nu är det ens inte så intressant längre då allt ska handla om vem som har pakter med vem. Första avsnittet var en sjukt tråkig historia där klassiska "plankan" var första Robinsontävling. Hur korkat är inte det? Dessutom gillar jag inte att Linda Isacsson ska vara programledare för just detta program. Hon gör sig bäst bland kära bönder. När man till och med börjar sakna Robinson Robban så då inser man att det är ett sjukt tråkigt program vi har att göra med i år.

Denna vecka började med ett snöfall som fick många att bli lätt irriterade. Jag väntar också förstås på sommaren men inser att om det blir varmt för snabbt nu så blir sommaren troligtvis kall så tro mig när jag säger att detta kalla väder vi har nu är bara bra för sommaren.

Champions League

Publicerad 2009-03-20 12:21:02 i Allmänt,

Satt just och följde med lottningen av kvartsfinalerna och semifinalerna i Champions League och här är resultatet.

Kvartsfinaler:
Villarreal - Arsenal
Manchester United - Porto
Liverpool - Chelsea
Barcelona - Bayern München


Semifinaler:
Man Utd/Porto - Villarreal/Arsenal
Barcelona/Bayern - Liverpool/Chelsea

En helt bra lottning för Manchester United fast jag är ändå lite rädd för Porto som har spelat bra och slog ut Atletico Madrid för att ta sig hit. Bra att vi undviker Barcelona ända till finalen också. Värre gick det för Liverpool som igen får mot Chelsea. Jättetråkigt...

Björn Ranelid

Publicerad 2009-03-19 11:06:08 i Allmänt,



I Sverige finns det en mycket intressant person och författare som heter Björn Ranelid. Man kan inte annat än att imponeras över hur fåfäng och självsäker denna man är. Många är de som hatar honom men många gillar honom också. Jag tycker han är lite kul faktiskt. Filip och Fredrik gjorde i sitt program ett inslag med honom som man kan se här och grabbarna i Fredag hela veckan gjorde parodi på honom som finns här. Nu finns det även en intervju med honom som Alex Schulman har skrivit. Den kan man läsa här.

Spårlöst

Publicerad 2009-03-18 19:08:35 i Allmänt,

Brukar titta på en TV-serie som heter Spårlöst och som går på TV4 på måndagar. Programmet hjälper personer att hitta sina biologiska föräldrar eller syskon. Känslor och dramatik i överflöd och programmet är faktiskt helt ok. Denna måndag var det dags för Carmen att försöka hitta sin biologiska mor i Chile men den som stal min uppmärksamhet var Carmens pojkvän. Jag finner hans namn rätt lustigt...

MacGyver

Publicerad 2009-03-16 13:49:07 i Allmänt,

I Aftonbladet idag:


"MacGyver" får nytt liv.

Den populära tv-serien ska nu bli långfilm.

Bakom projektet står bolaget New Line Cinema.

Richard Dean Anderson blev känd för en hel tv-värld genom sin roll som MacGyver - killen som kunde klara sig ur vilken knipa som helst med hjälp av en penna, lite snöre och ett gammalt tuggummi. Serien har nu fått grönt ljus för att bli långfilm.

Projektet är dock långt ifrån färdigställt. Enligt Hollywood Reporter ska filmbolaget New Line Cinema först och främst hitta en manusförfattare till projektet.

Och om Richard Dean Anderson kommer att återvända till sin hockeyfriserade paradroll är inte heller känt.

Vilken fantastiskt nyhet om det blir så att Richard Dean Anderson kommer spela MacGyver igen! Synd bara att Dana "Pete" Elcar är död och inte kan medverka. En som däremot lever och mår bra är Murdoc... Detta bör firas med ett MacGyver klipp!


Veckoslut kan också vara jobbiga

Publicerad 2009-03-15 18:48:17 i Allmänt,

Vilken märklig helg det har varit. Att Man Utd skulle förlora med 1 - 4 på hemmaplan mot Liverpool var riktigt svårt att svälja. När det dessutom hände på det sätt det gjorde så blir man extra förbannad. Katastrofala försvarsmissar och inte ens i närheten av det anfallsspel man är van att se Man Utd. Om Liverpool skulle ha spelat bra så skulle jag kunna gratulera dem men nu går det inte..

Melodifestivalen blev också det en konstig uppgörelse. Efter några helt till synes onödiga jurypoäng så blev det operasångerskan Malena Ernman som gick hem med segern. En vinnarlåt som jag inte gillar så där värst mycket utan skulle hellre ha sett Alcazar som segrare.

Idag har jag varit i Österby på "husbygget" och försökt hjälpa till så gott jag kan. Blev tillsagd att det skulle finnas målarjobb där vilket alltid är kul men den enda målfärg jag såg var den jag skrapade bort från gamla dörrkarmar. Alltid får man tiden att gå på det viset också.

Nu sitter jag hemma med söndagsångest och är besviken på mig själv. Dels för att jag inte har varit en optimal pojkvän och varit i Åbo denna helg och dels för att jag annars också kan vara så himla egoistisk. Jag bör nog se om mina mina vanor eller så lär jag mista det bästa som finns i mitt liv just nu.

Storsäljaren

Publicerad 2009-03-14 12:53:50 i Allmänt,

Står på jobbet och ska snart avsluta min arbetsdag. Har av nån anledning sålt grejer som en galning och just nu är jag uppe i 713 € av våra totalt 825 € idag. Tur eller skicklighet? Lite av båda två skulle jag säga.

Snart ska jag börja förbereda mig för matchen med stort M. Det har varit lite skriverier om Rooneys uttalande häromdagen då han helt enkelt konstaterade att han hatar Liverpool. Klubben fick gå in och ändra på uttalandet och så vidare. Vad är det för fel på att säga att man hatar en rivalklubb? Jag förstår honom nog fast jag inte riktigt hatar Liverpool själv.

Senare ikväll lär det bli att se på Melodifestivalens final i globen. Inte på plats då men väl framför TV:n. Tänkte kanske presentera finalisterna här lite senare om jag hinner. Annars får jag önska en trevlig fortsättning på helgen!

Liverpool

Publicerad 2009-03-11 13:38:21 i Allmänt,



Igår tog sig Liverpool vidare i Champions League med en vinst över Real Madrid. Man vann 4 - 0 hemma och totalt 5 - 0. Visserligen blev Real Madrid ganska utspelat och hade inte så många chanser men jag påstår att domaren hjälpte ganska bra till med segern igår. Att blåsa straff i det läget av matchen på en så pass oklar situation är otroligt dåligt gjort. Nåväl, nu är Liverpool vidare och självförtroendet är högt. Så pass högt att Fernando Torres varnar Alex Ferguson om att Manchester United ska se upp på lördag då lagen möts på Old Trafford. Tror faktiskt Liverpool att de kan komma till Uniteds hemmaplan och spela ut dem på samma sätt som de gjorde igår? Tror de också att de kan prestera lika bra mot Englands och kanske världens bästa klubblag som de gjorde mot ett Real Madrid i dålig form? De kan ju fråga Inter Milan efter kvällens drabbning hur det var att spela på Old Trafford...

Elbolaget

Publicerad 2009-03-11 13:27:03 i Allmänt,

Igår ringde en dam från ett elbolag och ville erbjuda mig ett billigare alternativ till Ekenäs Energi. Hon pratade svenska och sade att jag kan få fem procent billigare varje månad samt maj månad gratis om jag går med. Jag gillar vanligtvis inte när det ringer försäljare på detta vis men hon verkade helt saklig. Jag frågade om man måste binda sig för en viss tid om man går med men det måste man inte. Det hela verkade helt okej så jag frågade efter en webbadress där jag kunde läsa mer om detta. Hon berättade adressen och förklarade ytterligare lite om företaget före vi avslutade samtalet. När jag sen skulle gå in på sidan så kom jag inte på varken adressen eller vad företaget hette... Jag undrar om nån annan har blivit uppringd och kan berätta åt mig vad det handlade om för elbolag?

Tack för senast!

Publicerad 2009-03-10 15:56:51 i Allmänt,

Det blev en lyckad fest på lördagen när bardisken invigdes. Av nån anledning så låg undertecknad och tog igen sig en timme efter festinlägget... Presenter delades ut till höger och vänster och jag tackar så mycket för de jag fick!

  

Nu är det ny vecka som stavas jobb och mera jobb. Telefonerna hopar sig och kunderna skriker. Dessutom ska jag jobba på lördagen. Nåväl, det kunde vara värre.. Lite glada nyheter har ändå kommit fram denna vecka då det blev klart att R ska jobba i Ekenäs Bokhandel hela sommaren och därmed ha samma arbetstider som mig. Mycket bra tycker jag!

Ett festinlägg

Publicerad 2009-03-07 23:23:39 i Allmänt,

Hallåu däer alla! Jag skriver ett fylleinlägg från min fest. Det har varit en lyckad fest må jag säga... Folket är glada och spriten flödar. Jag myser med R.... Skön stämning.... Jag är full.. Det är skönt... Vi hörs imorgon eller på måndag.....puss puss

En dag på stranden

Publicerad 2009-03-06 14:10:29 i Allmänt,

Läste i Expressen om att den folkkäre artisten Tomas Ledin ska ut på turné i sommar. Kom direkt att tänka på att nu är det dags för en konsert i Ekenäs då igen. Det är ju ändå tre år sen sist men tydligen så blir det bara en konsert i Finland och det i Åbo. Jag måste erkänna att jag blev lite besviken för visst är ändå Ledin förknippat med en sommar i Ekenäs. Tänk hur man sitter där en varm sommarkväll och lyssnar på låtar som "Inatt är jag din" och "Sensuella Isabella". Man har druckit en halv flaska vin och känner sig lite varm fast det börjar bli småkyligt. Då är Ledin ganska bra... Sa jag att jag väntar på sommaren...?

Skivrecension

Publicerad 2009-03-06 13:27:11 i Allmänt,



Sahara Hotnights - Sparks

Betyg: p p p p


Efter femton år och fyra studioalbum har Sahara Hotnights hunnit göra en hel del bra musik och väljer därför att göra ett coveralbum. Ett album med deras personliga favoritlåtar från bl.a. Steve Miller Band, Foo Fighters och Suzi Quatro. För mig är alla låtar utom två rätt så okända så jag har inget att jämföra med. Att man gör om någon annans låtar betyder ändå inte att det skulle låta som något annat än Sahara Hotnights. Tvärtom så fortsätter man soundmässigt där förra skivan slutade vilket passar mig alldeles utmärkt. Det enda fel jag kan hitta är att skivan bara innehåller tio låtar.

Bästa spår: If You Can't Give Me Love

Fredag

Publicerad 2009-03-06 11:12:49 i Allmänt,

Äntligen fredag igen. En helt vanlig fredag med Cirkelträning och Let's Dance. Har inte varit på träning på tre veckor nu så jag är lite sugen på att få springa av mig. Dessutom så är det inte så många träningar kvar så börjar utesäsongen igen.

Börjar annars vänta lite på sommaren. Jag känner att jag har fått min dos av vinter för i år men jag skulle nog inte tacka nej till att åka skidor ännu en dag före snön försvinner. Men sommaren som sagt....det känns som att det kan bli en riktigt bra sommar när jag har semester, resplaner och en alldeles egen båt att åka runt med. Om bara vädret blir bättre än förra året så kan det bli extra bra.

Förlovningen

Publicerad 2009-03-05 09:06:15 i Allmänt,

Det har väl inte gått förbi nån att kronprinsessan Victoria och hennes Daniel gick och förlovade sig häromdagen. Speciellt alla gamla människor är utom sig utav glädje. - Äntligen får de unga tu gifta sig. Stora feta rubriker pryder fortfarande kvällstidningarna. Värst är nog ändå historien om "kärleksstigen". Ur Expressen 2.3.2009...

Varken Daniel Westling eller kronprinsessan Victoria har avslöjat var förlovningen skedde.
Men jag vet:
Längst ut vid en udde vid Drottningholms slott i en vik finns stället där Daniel gick ner på knä framför Victoria.
Enda sättet att komma dit är att följa en liten stig från slottet.
I kartböcker har stigen inget namn, men bland personal på slottet kallas den kort och gott för:
Kärleksstigen.
Orsaken?
Daniel och Victoria.

Precis när de hade blivit ett par för sju år sedan var de tvungna att smyga med sin kärlek. Till och med för kungen.
Sällan kunde Daniel besöka sin nya kärlek Victoria.
Men vid de få tillfällena blev skogen utanför Drottningholms slott en tillflyktsort. På baksidan av slottet börjar den lilla stigen. Här har Daniel och Victoria tillbringat många timmar.
I början när det var som jobbigast - när varken kungen eller Victorias vänner accepterade Daniel - blev promenaderna en terapi.
Flera helger kunde paret spendera ute på stigen - det var här de fann sin styrka. Snart var deras promenader kända bland lokalbefolkningen. Men ingen förrådde dem. Det enda som hände var att stigen fick ett nytt namn:
Kärleksstigen.

När Daniel friade till Victoria visste han att hon hade bara ett enda önskemål:
Någonstans i området kring Drottningholms slott.
Ringen spelade ingen roll.
Det viktigaste för Victoria var att det skedde vid hennes älskade slott. Daniel valde udden vid Kärleksstigen.
En helg i februari tog han med sig Victoria på en en promenad ut på Kärleksstigen. Vid stigens slut och vattnet föll han på knä:
- Det var en härlig solig dag, isen knarrande så där härligt som den gör på Drottningholm emellanåt. Det var en fantastisk stämning, berättade Daniel efter förlovningen.
Victoria svarade det numera klassiska:
- Jaa, jaa, ja, ja.

Åre 09: The Story

Publicerad 2009-03-03 16:34:36 i Allmänt,

Detta är storyn om resan till grannlandet i väst och de dagar vi spenderade där. Klicka på bilderna för att få dem större.

14.2

Klockan är lite före åtta på kvällen när JM och MH hämtar upp mig från R i Åbo. En sista koll på packningen som ser onödigt stor ut och jag är på väg på vad som ska bli årets bästa händelse. Vi checkar in i hamnen som är full med andra vintersemesterfirare. Minst 50 % av alla bilister har skidbox på taket och väl inne på båten talas det högt om förra årets skidresor bland resenärerna. Maten på buffén smakar som den brukar och vi äter i ett lugnt tempo medan båten glider genom Åbo skärgård. Drycker i varierande smaker inhandlas på Tax-Freen. Kvällens underhållning får trubaduren stå för men vi bestämmer snabbt att det är bäst att gå och sova någolunda tidigt med tanke på morgondagens långa bilfärd.

  

15.2

Vaknar kl. 06.00 efter att ha sovit rätt dåligt. Vad är det för väder ute? Var ska vi möta upp Ålänningarna i Svergie? Kommer jag att få köra bil i Sverige? Dessa frågor ploppar upp från ett morgontrött huvud. Ut från båten i ett halvmörkt Stockholm med GPS:en programmerad på Åre. Måste säga att åka bil ut från båten är ett bra sätt för att slippa jobbiga terminalköer. Vi möter upp Ålänningarna JS & JF utanför terminalen och börjar våra 650 km mot Åre. Till mina medresenärers stora förtjusning så har jag förberett en frågesport om några av städerna vi passerar och ska till under resan. Försöker sova nåt under resans första timmar och det lyckas också. I ett skede stannar vi på ett litet café nånstans som jag fortfarande inte har en susning om var det var. Det jag däremot lade märke till var snömängden som såg lovande ut redan här. Efter ett halvdåligt beslut om att köra en genväg så hamnar vi så småningom i ett litet samhälle som heter Stöde. Där käkar vi god pizza tillsammans med ett gäng andra finnar som verkligen beter sig som finnar gör utomlands. Ett stopp i Östersund på Lidl och Willys gör så att vi har mat i några dagar framöver och nu har vi bara 100 km kvar till Åre så jag ber om att få sitta fram för att kolla in vyerna när vi närmar oss. Väl framme i Tegefjäll får vi våra stugnycklar men tyvärr hinner vi inte få ut våra skidor denna dag. Stugan visar sig vara på ett perfekt ställe nära liftar och butik och dessutom verkar det vara bara finska bilar utanför. Barnfamiljer ockuperar de andra lägenheterna och jag funderar en sekund över om de kommer störa sig på att ett gäng ungdomar ska bo granne med dem. Det hinner inte gå länge före vi gör ett intryck på dem genom att låna en vinöppnare. JM & MH har tagit med rostbiff från hemlandet och det passar perfekt som ankomstmiddag. En pokerturnering senare så ligger jag i min säng och drömmer om kommande äventyr.

  

16.2

Första skiddagen vaknar jag halv nio och knäpper på TV:n där Hedi från TV Åre presenterar vädret. Halvklart och minus 12 grader utlovas. Vi bestämmer oss för att testa Tegefjälls och Duveds backar så här på första dagen. Nu gäller det bara att få ut hyrskidorna och liftkorten. Problemet är bara att några hundra andra gäster också ska ha skidor och liftkort. Det tar oss en timme före vi kan stå på skidorna och bege oss upp i liftsystemet. Då har vi hunnit med att se ytterligare bevis på att Finnar beter sig dåligt och på att Österbottningar kan vara så pass godhjärtade att de ställer upp som skidlärare åt Engelsmän då det har skett misstag i Skistars bokningar. Redan vid första åket så har jag uppnått en milstolpe som inte var så svår att nå, nämligen åka i en bättre backe än vad jag gjort tidigare i mitt liv. Efter några åk tar vi oss mot Duved via Englandsliften. Upp med mysiga 6-stolsliften i Duved som har både varma bänkar samt vindskydd. Vi käkar en mysig lunch i backen medan solen gassar på. Några åk i Duved och ett cafébesök innehållande fyra plättar senare så är vi tillbaka i Tegefjäll och vår stuga. Det visar sig att alla är mer eller mindre trötta så vi sover en timme före vi tar tag i matlagningen.

        

17.2

Stiger upp lite för sent och efter en busstur till Åre tar vi kabinbanan upp mot toppen. Fantastiska vyer och underbar natur är bara förnamnet. Vi splittrar på oss så jag och tjejerna tar en blå backe ner medan killarna tar en rödsvart backe. På nåt vis guidar jag oss lite fel så vi hamnar nästan ända ner till Ullådalen men hittar ändå ner mot Åre och VM 8:an igen. En smått sagolik tur på 6.5 km blev det i ett åk ändå. Sveriges så kallade "bästa" pist Gästrappet testas i några åk men är en besvikelse då det är alldeles uppkört och isigt. Lunch på VM platån före vi styr mot Stjärnbacken och VM 6:ans lift där vi åker resten av dagen. Resans första After-Ski utförs på Fjällgården dit vi tar oss med Åres äldsta lift. Mysigt men dyrt är betyget. Dagen avslutas med middag i stugan.

     
     

18.2

Nu har det börjat snöa och några av oss bestämmer att vi vill åka till Björnens skidområde idag. Sagt och gjort så tar vi bilen in till Åre centrum och upp på berget för att förflytta oss via en del liftar och pister mot Björnen. VM 6:an, Tottliften och Björnliften samt en del transportbackar så är vi framme. Vägen dit känns lite som längdåkning ibland då det inte är nån lutning och man hamnar staka sig fram men framme belönas vi med mat på mysiga Carins Krog. Pasta Bolognese med en Cola blir det för min del. Förbergsliftens backar testas före vi tar oss tillbaka mot Åre igen. Möter upp de andra i Åre där vi strosar runt i butikerna en stund före vi tar oss tillbaka till stugan. Kvällens mat äts sen på O'Leary's där vi även ser Man Utd vinna med 3 - 0 över Fulham. Paul Scholes passar sönder Fulhamförsvaret och gör själv en balja.

     

19.2

Mera snö idag och vi tar oss in till Åre för att köra lite i Rödkullen samt Gästrappet och Lundsrappet. Blåsigt värre så nån vidare skön åkning är det inte. Desto skönare i Rödkullens värmestuga och på After-Skin på The Black Sheep efteråt. Bekanta släktingar skådas och får till och med stå på scenen var den annars utmärkte trubaduren underhöll. I stugan spelas sen familjespel i form av Cranium. Av nån anledning så utnämndes JM till kapten över det andra laget och vi vet ju alla hur det slutade.

     

20.2

Ännu mera snö så lite åkning i Tegefjäll samt Duved passar bra. Trots att det har varit sportlovsvecka så har det inte på nåt sätt varit trångt i backarna vilket jag trodde det skulle vara. Uppkört blir det dock överallt men det går att hitta fin snö bara man tar sig lite utåt. Jag kör en egen utflykt mot Fjällvallsliften och dess backar. Hittar lite orörd snö som jag är helt lyrisk över samt en mysig caféstuga som tyvärr är stängd när jag kommer fram. På kvällens bestämmer vi oss för att äta ute så restaurang Oliven blir bra med sina trevliga servitörer. Sen är det meningen att vi ska kolla in nattlivet på någon av stadens nattklubbar men bestämmer oss i sista stund att inte gå ut. Det får bli till nästa gång jag besöker platsen.

  
  

21.2

Sista skiddagen bjuder på bra skidåkning och solen vill så gärna titta fram bland molnen men lyckas inte riktigt. Vi åker i Duved och Tegefjäll och jag avslutar min åkning för semestern med Fjällvallsliftens backar. Lyckas också med att vurpa för första och sista gången på resan. Tillbaka i stugan blir det städning samt matlagning.

     

22.2

Vi startar redan 07.15 för att hinna få några timmar shopping och för att se på fotboll i Stockholm. Jag känner att nånting inte är rätt med mig och börjar frysa och skaka i baksätet på vägen ner. Tar två burana för att alls orka gå nåt i Stockholm där jag äter lunch samt shoppar ett par byxor och en T-shirt. Båtresan hem är en plåga då jag känner att jag har feber och det börjar gunga kraftigt.

23.2

Efter en natt med alltför lite sömn så är det skönt att vara tillbaka i Åbo igen och jag bäddar direkt ner mig hos R som passar upp mig lite för mycket men som är glad att jag är tillbaka med alla ben i behåll. Är otroligt glad att jag fick vara frisk tills vi åkte hem. I sömnen planerar jag redan nästa års resa...

Mina favoritpister i Åre:


1. I princip var hela Duvedområdet jättebra men om jag fick välja var jag tog mig ner så var det nog Paradisbacken väst och vidare ner för Skistarbacken som var min favoritpist.


2. Bergesvängen erbjöd fantastisk utsikt mot Åredalen och här fanns även orörd snö långt in på eftermiddagen. Sen var det bara att glida ner med Tegevägen och Tegesvängen när man kände sig klar.


3. 6.5 km:s åket från toppen ner via Långsvängen var magiskt vackert just den dag vi åkte.

Till sist vill jag sätta mina plus och minus på resan:

+ Bra varierande backar med massa snö.
+ Skön atmosfär i byn och bland människorna.
+ Solen de två första dagarna.

- Att vi inte besökte toppstugan de dagar det var fint.
- Bussarna som åkte mellan skidområdena var proppfull och folk tog vilka skidor de tyckte liknade deras.
- Borde ha stigit upp tidigare varje dag då vi inte alls festade så mycket.


Tack till alla medresenärer som gjorde detta möjligt och jag hoppas verkligen det blir en resa även nästa år!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela