Petskis

Things will never be the same

Publicerad 2011-07-28 22:44:15 i Allmänt,


Jag bör väl skriva några ord om min Roxette upplevelse här i bloggen också... Året var väl 1988 eller 1989 när jag första gången lyssnade på denna fantastiska popgrupp. Att det skulle ta mig över 20 år innan jag var på deras konsert för första gången, är något som jag både ångrar och är nöjd med. Jag ångrar det för att jag är säker på att jag skulle ha fått en bättre konsertupplevelse före Marie blev sjuk och när de fortfarande drog 20 000 människor till en och samma plats i Finland men jag är nöjd att jag såg dem så pass sent för det var absolut något värt att vänta på.

Alla kan förstå att Marie Fredriksson inte kan köra på för fullt efter sin sjukdom men det var ändå trist att det skulle synas så mycket. Inga riktigt höga toner och inga extra steg på scenen men visst blev det ändå gåshudmoment i vissa ballader som t.ex. "It must have been love" och "Fading like a flower". Per Gessle, han orkar skutta runt och sjunger fortfarande bra.

Själva spelningen var ganska kort enligt mig men det får man acceptera när det var fråga om en festivalspelning. Tycker dock att man kunde ha bjudit på fler överraskningslåtar än "Perfect Day". Bortsett från den låten så spelades endast hitsinglar.

Nu blev detta en rätt så kritisk text men förstå mig rätt när jag säger att detta nog var bland det häftigaste jag varit med om i musikväg. Att få se sina barndomsidoler för första gången kan göra en tårögd, vilket också hände för en annan individ. Jag nöjde mig med att stänga ögonen och bara njuta av popgruppen som fick mig att banda och spela sönder c-kasetter och som fick mig att klä mig i samma klädsel under varje lågstadiedisco.

Gårdagens EIF stjärnor

Publicerad 2011-07-28 22:14:03 i Allmänt,

EIF 4 - 1 PuiU. Ingen målrik match som de senaste hemmamatcherna men ändå en rätt så trevlig drabbning när det andra laget också ville spela fotboll. Nästa vecka smäller det då Hicken kommer till stan och allt jag kräver är en mycket bättre match än i våras i Hangö.


* * *   Johan Estlander

Två mål igår men det var inte bara målen som gjorde så att dessa tre poäng hamnade här. Det var löpningarna, grovjobbet hemåt, finesserna och glädjen i spelet. Se upp Hicken för unge herr Estlander är i form!


* *   Oscar Forsström

Sjabbel i försvaret förstörde chanserna till att hålla nollan för EIF keepern. Oscar spelade som vanligt en stabil match och dirigerade sina mannar så gott det gick. Gjorde dessutom ett par kvalificerade räddningar.


*   Dennis Lindroos

Har varit något osäker i vissa lägen i andra matcher men igår gjorde han en bättre insats än sin mittbackskollega. Väl tajmade glidtacklingar och säkra brytningar när bortalaget pressade på. Man får tänka på att Dennis är ung och har många år av fotboll kvar och om utveckligskurvan fortsätter i samma takt så ska man vara glad om grabben stannar i grönvitt under resten av sin karriär.

Dagens EIF stjärnor

Publicerad 2011-07-15 23:47:47 i Allmänt,

Vem ska få poäng i en match som slutar 16-2? Hur hittar man tre spelare som har gjort det där lilla extra när hela laget klarar av att vinna med fjorton måls marginal utan att gå på för allvar? Därför ser mina poäng ut så här idag...


* * *   Calle Forsström

Mål ett efter 2 minuters spel. Hat trick efter 10 minuter. Fyra mål i matchen och ett antal assist poäng. Höll hög nivå under hela matchen och fick även vara lagkapten i slutet av matchen. Helt enkelt bäst idag. Fråga: Har jag accepterat nummer 37 på ryggen? Svar: Inte riktigt ännu.


* *   Zacharias Ekström

Ville väldigt mycket i matchen och fick i slutet göra ett efterlängtat och välförtjänt mål. Trots vissa positionssvårigheter idag så är Zacke en väldigt lovande ung spelare som har åren framför sig. Viljan och modet räcker långt och han här finns även en vänsterfotad spelare som kan användas både på mitten och i backlinjen.


*   Simon Sid

Spelade endast en bit av andra halvlek men gjorde ett par fina mål och visade återigen hur kvick i fötterna han är. Denna grabb ska användas när det börjar dra ihop sig till kvalmatcher för då blir det garanterat jobbigt för andra lagets försvarare.

Lördagen den 9.7.2011

Publicerad 2011-07-09 23:34:19 i Allmänt,

Denna lördag har inte varit fattig på aktiviteter. Fullt upp från morgon till kväll.

Började dagen med att åka ut med lilla sjöräddningsbåten till Skedöfladan för att hjälpa ett par som hade problem med motorn på sin båt. Kanske inte har berättat men jag är ju numera medlem i Ekenäs Sjöräddningssällskap. Fast egentligen så har jag ännu inte gått grundkursen för att få vara med "på riktigt" så först efter det kan jag titulera mig sjöräddare.

Har också varit upp till Karis och Svartå för att hälsa på föräldrar. Skönt att åka bil när det är panikvarmt inne i lägenheten.

Sen har jag varit och simmat för första gången i år och det skedde i Grabbskog träsket. Det tog ändå några minuter att doppa sig för jag tyckte att det kunde ha varit lite varmare i vattnet. Mitt simsällskap, läs R, tyckte förstås annorlunda och plaskade glatt på utan att frysa.

Efter det tog vi oss till nyöppnade Pizzeria Papino i Formishuset och avnjöt en god pizza. Ingen större skillnad från gamla pizzerian som låg där.

Mätta och belåtna stack vi sedan ut med båten för att testa nya fiskelinan och de nya jiggarna. Stor abborre skulle dras upp men...



5.10 kg gädda tyckte annat och smackade på min lilla blåvita jigg. En kul kamp må jag säga. Gäddan drog ut lina några gånger innan jag lugnt håvade in den. En annan som inte var lika förtjust över min fångst var Rebecca som mest satt och gömde sig bakom styrpulpeten på båten när jag pyrkade med fisken. Jag må då säga att jag var värd att dra upp en godkänd firre med tanke på hur många gånger jag varit ute i år redan. Notera också att turtröjan är på.



Strax ovanför Bockbodaholmarna utspelades sen en annan kamp om att sätta tillbaka den fina gäddan. Stackarn blev lite trött och ville inte riktigt simma iväg utan sjönk till botten och jag hamnade lirka upp den från tre meters djup för att sen hålla den vid båten tills den kvicknade till och simmade iväg. Det tog längre än själva drillandet av fisken men det var det värt.

Nu avnjuter jag några goda jordgubbar tillsammans med ett gott vin och det är ett perfekt sätt att avsluta en sån här dag på!

Trollkarlen i Raseborg

Publicerad 2011-07-06 22:27:32 i Allmänt,


Så var då även Raseborgs sommarteater avklarad för i år. Trollkarlen från Oz är pjäsen detta år och den får nog godkänt betyg från mig. Den var lite flummig under vissa delar men hade också sina goda stunder. Om Grease var en färgglad föreställning så var detta en ännu färggladare. Grönt, blått, gult och svart syntes på scenen i rask takt.

Hade ju lovat att berätta vilken ni ska välja av Lurens eller Raseborg om ni måste göra ett val men sanningen är den att jag inte kan välja själv vilken som är bättre eller sämre. Båda är sevärda på sitt sätt. Vill man se en rockig 50-tals musikal så ska man se Grease och vill man försvinna in i ett magiskt sagoland så ska man gå på Raseborgs teatern. Eller så gör man som jag och ser båda.

Tuudeluuu...

Lurens

Publicerad 2011-07-03 22:52:34 i Allmänt,



Årets teaterpjäs på Lurens avklarad. Musikalen Grease på programmet och det var precis så fartfyllt som man hade tänkt sig.

Egentligen så är Grease en lite lustig story med tanke på hur den slutar. Det handlar alltså om den oskuldsfulla Sandy som kärar ner sig i tuffingen Danny. Danny är också kär i Sandy men vågar inte visa det inför sitt killgäng för att de inte ska tro att Danny är kär i en mesig tjej. Det hela slutar något udda med att Sandy byter stil totalt och blir en tuff rökande tjej som Danny till sist helt öppet kan visa sin kärlek till. Ett mycket konstigt budskap egentligen om man tänker efter.

På onsdag ska jag se Raseborgs sommarteaters pjäs och efter det kan jag berätta vilken ni ska se om ni måste välja.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela