Petskis

Tog åpp båtn

Publicerad 2009-10-30 11:32:02 i Allmänt,

Idag fick jag äntligen upp nöjesbåten ur vattnet. Har haft lite problem med att få igång den men nu startar den och jag kunde köra den till upptagningsplatsen som en sista färd. Det var en fin höstförmiddag för en sista tur och helt spegelblankt på sjön. Ett litet problem var dock isen som hade lagt sig i hamnen. En halv centimeter is fick jag köra igenom för att ta mig ut på öppnare vatten men det var en upplevelse det också. Fina bilder blev det dessutom.

     

     

Sippan

Publicerad 2009-10-27 13:18:51 i Allmänt,



Idag åt jag lunch på Sippan. Har inte varit där tidigare men har hört att det ska vara ganska bra där. Det visade sig stämma. Bordsservering, förrätt, varmrätt och kaffe. Och det alltså på en lunch. Att maten dessutom var alldeles utomordentligt god och själva lokalen är fräsh och trevlig gör inte slutbetyget sämre. Jag kommer gå dit igen och det tycker jag ni ska göra också.


Förrätt: Salladstallrik


Varmrätt: Örtmarinerad kyckling med risotto och currysås

Svinis?

Publicerad 2009-10-27 13:09:05 i Allmänt,

Har haft flunssasymptom i snart tre veckor. Sjuk hals, frossa, huvudvärk och trötthet. Har jag svininfluensa nu undrar jag?

Badbollen

Publicerad 2009-10-21 16:04:13 i Allmänt,

Helgens hetaste tema i engelsk fotboll var badbollen som en Liverpoolsupporter kastade in på planen vilket gjorde att Sunderlands segermål såg en smula komiskt ut. Målet kan ses här. Bollen, den riktiga alltså, sköts mot mål av Darren Bent men ändrade riktning på badbollen och ställde Pepe Reina i Liverpoolkassen helt. Eller vänta nu.. Var det faktiskt en Liverpoolsupporter som kastade in badbollen?


Är det du Gary Neville?

Proud father or greedy father?

Publicerad 2009-10-20 09:36:49 i Allmänt,

Har ni sett målet som nioåriga Oliver gjorde under en strafftävling i Boston? Alla talar om att det är historiens snyggaste mål och grabben kommer hamna i NHL. Själv tycker jag att när pucken lämnar isen på det sättet så är det inte ishockey längre. Det blir bara något underligt av det hela. Precis som med innebandyn när typer balanserar en boll i luften och det enda man vill göra är att slå till deras alltför mycket böjda klubblad. Och känns det inte lite som vi har en fader som har insett att här finns det pengar att tjäna om grabben kan bli nåt stort bara han får till nåt extra under en TV-sändning. Låt honom öva några år på en spektakulär sak och sen är det bara att invänta TV framträdanden och intervjuer. Oliver säger till och med i intervjun att hans far sa åt honom att öva mera för att lyckas. När grabben dessutom är halvsvensk så förstår ni ju hur svenskarna trappar upp detta också. Hur långt kommer då lilla Oliver gå i hockeyvärlden? För att lyckas i NHL så ska man faktiskt kunna spelet också och då hjälper det föga om man bara kan snurra lite med en puck.

Jackolåtar

Publicerad 2009-10-17 10:37:12 i Allmänt,

Här är mina två favoriter från gårdagens Idol.


Erika Selin - Beat It


Eddie Razaz - They Don't Care About Us

Fredagen är den bästa dagen

Publicerad 2009-10-16 13:11:01 i Allmänt,

Återigen är fredagen här och jag välkomnar den lika varmt varje gång. Även denna fredag är huvudpunkterna Cirkelträningen och Idol. Cirkelträningen lär bli bra eftersom fotiskillarna är tillgängliga efter sin utesäsong. Det gäller att vara på topp idag. Nu har jag dock haft lite problem med en besvärlig förkylning så om det inte går så bra så kan jag alltid skylla på den.

Kvällens Idol har temat Michael Jackson. Väldigt intressant med massa bra låtar som ska framföras. Jag tror att Erik och Eddie klarar sig bra medan Rabih och Nicklas får svårt att hålla sig kvar.

Till sist har jag en liten quiz åt er. Vem i svenska Idol sammanhang sjöng senast på en fredagsfinal en Michael Jackson låt?


Dagens låt: Paramore - Brick By Boring Brick

Trevlig helg på er!

Videon

Publicerad 2009-10-16 12:25:22 i Allmänt,


Kent - Töntarna

Här är då videon till nya kentlåten. Den är...ska vi säga, lite annorlunda...

Skrällvarning

Publicerad 2009-10-14 15:00:09 i Allmänt,



Är det bara jag som har en känsla av att Portugal kommer torska mot Malta ikväll så att Sverige får chansen att ta sig till VM nästa sommar? Det skulle man först kunna kalla för typisk svensk tur. Tänk er rubrikerna i Aftonbladet imorgon om det händer. "Tack Malta" eller "Nu tar vi oss till VM och vinner hela skiten".

EIF Fotboll 2009

Publicerad 2009-10-13 11:38:58 i Allmänt,

Så var då säsongen över för Ekenäs IF:s fotbollslag. Det blev återigen en säsong som gick både upp och ner. Precis som förra året så var hemmaplan ingen favorit för Ekenäslaget som endast klarade av att besegra motståndarna två gånger på tretton försök. Desto bättre gick det på bortaplan där det blev sju segrar på tretton matcher. Lägg till sex oavgjorda matcher så har ni EIF:s poängskörd för detta år som blev totalt 33 poäng och räckte till en åttåndeplats. Varför gick det då så dåligt på hemmaplan? Jag anser att fotbollsplanen bör göras om till en större plan. Att den dessutom är ojämn och gräset oftast lite för långt gör det svårt att spela ett hyfsat passningsspel. Om spelartruppen måste man säga att nyförvärven verkligen var lyckade. Trots att EIF tappade en hel del viktiga spelare inför denna säsong så fick man verkligen fina förstärkningar som Chris Corcoran, Victor Solomon och Garry Lewis. Victor vann skytteligan med 21 mål och inte sen Kenneth Pulkkis glansdagar har vi haft en spelare som gjort över 20 mål. Dessutom hade man turen att klara sig undan långtidsskador på viktiga spelare och kunde ha en del bra spelare på bänken under hela säsongen. Tänkte försöka sätta ihop ett elva som jag tycker gjorde bra ifrån sig under säsongen. Den ser ut så här.



I målet har Oscar spelat en stabil säsong trots hotet från Nico på bänken. Eller bänken och bänken. Nu har tränare Wahlstedt haft en rotation på sina målvakter under andra halvan av säsongen. Om det har varit lyckat eller ej kan jag inte uttala mig om men om inte ens tränaren vet vem som är förstaval så hur ska spelarna då veta. Trots att Nico inte gjorde bort sig då han fick spela så ser jag ändå Oscar som en klar förstamålvakt. Synd bara så verkar det som att turerna kring rotationen kommer leda till att han inte spelar här nästa år. Vill inte gå in mera på vad som har hänt men lagledningen skulle kunna ha skött det mycket bättre i denna fråga.

Backlinjen har fått vara någolunda intakt och det är otroligt viktigt för hur det defensiva spelet fungerar. Mittbacksparet med Tony och Silva får gärna fortsätta här några år till. På högerbacken har unge Christoffer Malmberg varit ett litet utropstecken för mig. Orädd för att gå in i situationer och bra inställning. Lite rutin ännu så kan vi ha en bra högerback i flere år framåt. Vänsterbacken har i år skötts av Jens på ett bra sätt. Det började lite darrigt men sen har det bara gått uppåt. Jens är säkert den som har lidigt mest av det stora utbudet av centralmittfältare då han tvingats bort från sin favoritplats men som sagt har skött det bra.

På mittfältet finns en som jag vill höja över alla andra och det är Chris Corcoran. Vilken säsong och vilket nyförvärv EIF fick i honom. Jobbar stenhårt för laget och gnäller aldrig på medspelare. En verklig klasspelare som skulle få stanna i laget mer än någon annan. Bredvid honom har Cassiano gjort en bra insats. Hade några farhågor om Cassiano skulle bli en gnällande brasilianare men attityden har det inte varit något fel på alls. Bör nämna att valet mellan Cassiano och Simon inte var alltför lätt men jag ser ändå Cassiano som den bättre av de två. Simon är mera en defensiv mittfältare och den platsen tar han inte från Chris. På kanterna var valet lite svårare då Vini började säsongen bra men avslutade mindre bra. Valet föll ändå på honom framför Hasse. På andra kanten är valet självklart. Garry Lewis kom in efter halva säsongen och ersatte Casper. Mer behöver inte sägas.

Alldeles bakom anfallet har Calle en given position. En bra blick och ett bra skott gör "kymppipaikkan" till lagets nummer 6. Skadan från förra året är ett minne blott och målen samt passningarna har suttit där de brukar. Längst fram har Victor gjort det han skulle. 21 mål och vinst i skytteligan är mer än vad man kan kräva.

Nästa år vill jag att man försöker kontraktera nyckelspelarna tidigt och ser till att man kanske får in ytterligare några bra förstärkningar. Då kan vi se fram emot fina matcher mot bland annat BK-46 som kommer spela i samma division. Ett BK-46 som jag gärna ser utan Timo Brotkin som jag anser skulle behövas i EIF igen. Tänk er Garry och Timo på varsin kant. Något att fundera på herr Brotkin..

Till sist vill jag även nämna damlaget som gjorde en fantastisk säsong och steg till division två. Stort grattis till er!

Idol 2009

Publicerad 2009-10-09 20:45:21 i Allmänt,

Så börjar då äntligen Idol 2009 med fredagsfinalerna efter några veckors gallringar. Nu återstår elva deltagare. Det här är min åsikt och tippning om hur det kommer gå. Har jag rätt eller fel? Vad tror ni?


Calle Kristiansson 21 år

Rock är temat som denne kille vill sjunga och det gör han rätt så bra. Kom in som publikens val alldeles i slutet av tävlingen. Blir det mycket rocklåtar så kan det gå riktigt bra för Calle men tyvärr så brukar dessa rockers inte hålla sig kvar hela vägen för de unga tjejer som röstar vill ha nåt poppigare.
Tippad slutplacering: 4:e


Camilla Håkansson 21 år

Har fått stämpeln som den nya Kikki Danielsson för att hon tycker mycket om dansband. Är alldeles för flamsig och fnittrig för att gå hem hos storpubliken.
Tippad slutplacering: 7:e


Eddie Razaz 20 år

Storgråtaren som även var med och prövade lyckan i Idol förra året. Då klarade han sig inte till fredagsfinalerna och jag ser ingen orsak till varför han skulle vinna i år.
Tippad slutplacering: 5:e


Erik Grönvall 21 år

Min personliga favorit som har övertygat i allt hittills. Har en fantastisk röst som klarar både pop och rock. Håller bara rösten och fortsätter det på samma sätt så finns han med i finalen i globen.
Tippad slutplacering: 3:e


Erika Selin 18 år

Har en bra röst men har även en tendens att vara lite nervös. Måste få ut max av sin röst och få bättre självförtroende.
Tippad slutplacering 6:e


Karolina Brånsgård 25 år

Svårt att veta var man har denna tjej. Flummig och konstiga klädval. Känns som att det kan bli superbra ena dagen och botten andra dagen. Låtvalen avgör hur det går.
Tippad sluplacering: 8:e


Mariette Hansson 26 år

Stor publikfavorit i detta skede som har visat styrka och klass. Nästan garanterat en finalplats i globen. Det känns ändå inte som att Mariette kommer vinna om man ser till föregående års vinnare. Det är mera en tvåa som sen kommer lyckas bra efter Idol ändå.
Tippad slutplacering: 2:a 


Nicklas Hocker 17 år

Här är inte min favorit alls kan jag säga. Alltför ojämn och okunnig för att kunna klara sig till slutet. Det tar slut tidigt för denne grabb.
Tippad sluplacering: 11:e


Rabih Jaber 22 år

Smörsång och hiphop varning när denne grabb entrar scenen. Alltför fjantig för att gå långt men i Rinkeby kanske det går hem. Hur många bor där som röstar?
Tippad sluplacering 10:e


Reza Ningtyas Lindh 28 år

Tävlingens äldsta deltagare som kan sjunga rätt bra men som är lite osäker. Visar man osäkerhet så faller man snabbt ut.
Tippad slutplacering: 9:e


Tove Styrke Östman 16 år

Tävlingens yngsta deltagare. Ett litet wildcard som kan bli hur bra som helst. Lite osäker och nervös men med en fantastisk röst. Har de rätta elementen att gå långt och jag tror det kan bli en bra höst för Tove.
Tippad sluplacering: 1:a

Presentation

Publicerad 2009-10-08 14:06:32 i Allmänt,

Har jag tittat för mycket på Hells Kitchen när jag börjar fundera på hur jag skall lägga upp varje rätt på min tallrik? Som idag när jag var på lunch med M till Seniora. Vilken tallrik tillhör mig och vilken tillhör M?



Besparing

Publicerad 2009-10-08 13:42:39 i Allmänt,

Det absolut hetaste ämnet i västra nyland just nu är Ekenäs BB. På måndag ska beslutsfattarna bestämma om huruvida BB kommer stängas eller inte. Har inte följt med så pass mycket för att veta alla orsaker till hotet av stängningen men har förstått att en orsak är besparing. Känn lite på det ordet. Besparing. Är det ett positivt eller ett negativt ord?

En av de första gångerna jag hörde det ordet komma på tal flere gånger i veckan var när jag jobbade på KCI Konecranes i Ekenäs för ett antal år sen. Då talades det om att vi måste göra besparingar för att fabriken ska få vara kvar i Ekenäs. Några månader senare hade hela produktionen flyttat till Estland.

Den 1.1.2002 togs valutan euro i bruk i Finland. Antagligen så var ordet besparing med i bilden här också. Det skulle gynna befolkningen sades det. Lättare att köpa för samma valuta i andra länder och billigare produkter. Det första stämmer ju men billigare produkter....knappast. Allt har blivit så mycket dyrare och priserna bara stiger.

När det blev klart att Ekenäs, Karis och Pojo skulle slås samman och bilda Raseborg så var besparingar ett ord som användes igen. Vad har blivit bättre med Raseborg? Skolor och andra viktiga platser stänger igen dörrarna. Nu ska alltså då BB kanske stänga och det kan inte vara bra för västnyland. Vem vill sen flytta hit till vår fina stad? Barnfamiljereller unga par? Knappast. Pensionärer är vad denna stad kommer bestå av om det fortsätter så här. Nu tror jag ändå att BB klarar sig denna gång men vad händer om frågan tas upp igen om fem år? Tacka vet jag 90-talet. Då var det lätt att leva och musiken bestod av eurotechno!

Röd

Publicerad 2009-10-05 09:56:01 i Allmänt,



Dagens
Veckans Årets hittills bästa nyhet i musikväg är att Kent släpper sin nya skiva den 6:e november. Idag släpptes första singeln som heter Töntarna. Skivan kommer att heta Röd och hela låtlistan ser ut som följande.

1. 18:29-4
2. Taxmannen
3. Krossa Allt
4. Hjärta
5. Sjukhus
6. Vals För Satan (Din Vän Pessimisten)
7. Idioter
8. Svarta linjer
9. Ensamheten
10. Töntarna
11. Det Finns inga Ord

Massa härliga låtnamn för er Kenthatare att mobba. Det bästa är nog ändå att det blir en liten nordenturné i början på nästa år. Nu är frågan bara om jag skall se dem i turnépremiären i Stockholm den 25:e februari eller i Helsingfors den 5:e mars. Jag tror det får bli båda två faktiskt. Som jag har väntat!

Regn och kyla under Natt-FM

Publicerad 2009-10-05 09:29:50 i Allmänt,

Helgen för min del gick som bekant i orienteringens tecken. Som arrangör i Natt-FM var min uppgift att förmedla info till de båda speakrarna som sedan ropade ut det i högtalarna. Som speakers hade vi fått in två verkligt duktiga män i bröderna Broberg, Lalle och Börje. Tycker själv att jag skötte min uppgift mycket bra och det var riktigt kul att få bidra med nåt och känna sig lite viktig. Vädret var ju inte direkt det bästa med temperaturer på minussidan under fredagen och spöregn på lördagen så därför var det extra skönt att få sitta inne och jobba. Orienteringen då, hur gick den? Jo i de två främsta klasserna H21 och D21, togs segrarna av Esa Huttunen och Merja Rantanen. Resultat och mer info finns på http://www.ekenas.fi/raseborg/nattfm/?lng=sv


Längst uppe i tornet i bakgrunden satt jag och följde med tävlingarna.


Inte mindre än 6 st datorskärmar skulle man ha koll på. Tur så var vi 5 st som hade stenkoll.

På med pannlampan

Publicerad 2009-10-02 13:39:27 i Allmänt,



Fredag igen men ingen cirkelträning att se fram emot. Ikväll och imorgon kväll befinner jag mig istället i Västerbyskogarna, strax väster om Ekenäs centrum där årets Natt FM i orientering ordnas av min klubb OK Raseborg. Ska vara med i arrangörsteamet och även denna gång blir det som hjälpreda åt speakern. Har väl varit på en handfull av dessa evenemang som arrangör nu så man har väl vanan inne antar jag. Lite mera är det att hålla reda på denna gång då hela 1343 tävlande ska ut i skogen. Skönt att själv få sitta inne och inte behöva vara ute i det kalla väder som vi har fått nu.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela