Petskis

Glädjeruset

Publicerad 2011-04-30 14:45:39 i Allmänt,

Ingen har väl missat att det hölls kungligt bröllop i England igår när Prins William och Kate Middleton gifte sig. En kyrkvaktmästare blev så glad att han passade på att hjula sig fram på röda mattan i kyrkan efter vigseln. Hur kul vore det inte ha varit ifall det hade varit någon av prästerna som hade gjort detta...

Redo

Publicerad 2011-04-29 18:40:18 i Allmänt,

Hämtade ut ett paket på posten idag. Ett efterlängtat paket från Willys Sportfiske som innehöll en rock, ett par byxor och ett drag. Om bara vattnet vill börja samarbeta med mig så småningom så ska det börja fiskas ordentligt kan jag berätta.



BFT Predator Softshell Jacket


BFT Predator Jacket är en extremt smidig och skön Soft Shell-jacka för hårt krävande fiske. Det töjbara Soft Shell-materialet ger maximal rörlighet. Vattenavvisande och dessutom helt vindtät. Fungerar utmärkt till vår, sommar- och höstfisket. 
  • Färg: Svart
  • Mycket slitstarkt ytterlager med vattenavvisande yta
  • Rymlig justerbar huva, fodrad med microfleece
  • Hög krage och justerbara muddar med kardborre
  • Förböjda armbågar för största rörlighet
  • Innerficka med dragkedja för t.ex. plånbok
  • Mobiltelefonficka på vänster arm
  • Vattenskyddande fickor
  • Rymliga bröstfickor
  • Vindtät


Pinewood Ancona

Vind- och vattentät överdragsbyxa för fritid, sport och fiske. Avtagbara hängslen gör även denna byxa till en praktisk regnbyxa. Förböjda knän. Reglerbart och öppningsbart benslut med extra kil. Tejpade sömmar. Benfickor med lock och dragkedja. Extra 10.000 mm membran i sätesdelen. Lätt fodrad med Air-Ventilation-Mesh. 100% nylon.





Bandit Tail
är ett extremt lättfiskat och långsamt sjunkande bete, med en sida-till-sida rörelse när det jerkas, eller lugna S-formade simrörelser när det bara vevas hem. Den mjuka tailen rör sig lockande även i riktigt lågt tempo och vid upprepade spinnstop. Ett "måste bete" som garanterat kommer att få fart på gäddan.

Försäljaren

Publicerad 2011-04-28 21:17:05 i Allmänt,


Viktigt meddelande!


Jag kommer ge mig in i butiksbranschen igen efter en paus på över ett år. Från och med 23.05.2011 kommer jag att fungera som försäljare på EKM i Ekenäs. Detta betyder att mina nuvarande arbetsuppgifter som telefon- och datorreparatör kommer försvinna men jag kommer fortsättningsvis ha hand om Norplex hostingverksamhet och dess kunder i Norge, fast då som ett jobb på sidan om det nya. Orsakerna till denna ändring är främst beroende på att jag inte var garanterad en heltidstjänst på mitt nuvarande jobb.

EKM befinner sig nu i Stinsenhuset men kommer inom maj månad att flytta in till stan och Drottninggatan. Idag har jag varit på möte och planerat hur vi ska inreda i nya butiken och det är en grej som jag verkligen tycker om att få vara med och påverka. Det kommer kännas kul att få jobba i en ny butik och jag tror att det kommer bli riktigt snyggt där när det väl är klart.




Gamla Alkohuset blir totalrenoverat i butiksplan och i källaren..



..och kommer bli min arbetsplats från och med slutet av maj.

Discokulan

Publicerad 2011-04-27 23:29:05 i Allmänt,

Under påskhelgen sjösattes lilla båten, eller rättare sagt så var den ju redan sjösatt men nu försattes den i sjödugligt skick genom en vattentömning. Efter det så har jag hunnit ut på premiärfiske och en extra fisketur. På dom resorna har det inte smackat på en enda fisk och inte ens varit i närheten av ett napp. Det beror endast på en sak, nämligen vattnet. Det mycket grumliga vattnet vill säga. Det är så otroligt grumligt att man ser ungefär 30cm ner från ytan. Det måste vara omöjligt för fiskarna att se dragen i grumlet. Om man så skulle fiska med en discokula så skulle de inte se det. Vad beror det grumliga vattnet på? Nån som kan ge ett vettigt svar? Och ska det vara så här länge till så blir jag knäpp. Nu när båten är i vattnet i god tid så kan man ändå inte fiska ordentligt. Alltid är det nåt som ska jävlas...

Dagens EIF stjärnor

Publicerad 2011-04-21 00:44:20 i Allmänt,

Seriepremiären avklarad och det blev en klar 8 - 2 vinst för Ekenäslaget. Hade inte trott att skillnaden mellan tvåan och trean var så här stor och det är ju alldeles solklart att EIF spelar i fel division detta år. Mycket bra start på säsongen har man i alla fall fått.


* * *   Johan Estlander

Johan har nu fått en fin start på säsongen och idag var han, precis som förra matchen, bättre än sin anfallspartner Steven Perry. Han gjorde mål, passade rätt, dribblade i rätt tid och jobbade föredömligt för laget. Mycket bra jobbat, fortsätt så här!


* *   Calle Forsström

Ännu en fin insats av mittfältsgeneralen som gör mål, ger målgivande passingar (tappade räkningen idag), och jobbar även bra bakåt. Förnedrade målvakten i samband med målet idag och vi ska även komma ihåg att han inte kunnat träna ordentligt i början av säsongen. Om han bara byter tröjnummer snart så kan detta bli hur bra som helst.


*   Tony Antus

När Stefano ska ta ut sin backlinje inför varje match så tror jag det är Tony han tänker på först. När det blev lite väl mycket anfallsglatt i dagens match och kontringsmöjligheter gavs åt bortalaget så stod EIF:s stabile mittback på rätt plats och bröt andra lagets anfall.

Ögonläkaren

Publicerad 2011-04-20 14:23:16 i Allmänt,

Hade inbokat en tid till ögonläkaren idag kl. 13:20. Klockan 13:10 ringer de från optikern och frågar ifall jag kan komma in tidigare för läkaren hade fått en avbokning på en patient. Lite märkligt att ringa tio minuter före den egentliga tiden och fråga om jag kan komma tidigare... Jag anade oråd direkt... I alla fall så steg jag in hos optikern kl. 13:17, alltså tre minuter före avtalad tid. Läkaren började med att fråga om jag tycker att min syn har förändrats och jag sade att jag inte tror att det har förändrats så mycket. Jag förklarade att jag använder kontaktlinser i princip varje dag och att jag aldrig t.ex. tyckt om att köra bil med mina glasögon för jag upplever det som jag skulle bli yr av det hela. Han grejade lite med sina papper och sa inget desto mera utan började pröva sig fram med olika styrkor för att hitta den rätta åt mig. När han tyckte han var nöjd med båda ögonen så fick jag stirra in i en lampa medan han kollade eventuella skador. Inga skador hittade så han stämplade lite papperslappar och sa att jag har fått lite bättre syn sen senast, alltså för tre år sen. Han önskade glad påsk och skickade ut med mig från granskningsrummet ungefär sju minuter efter att jag hade gått in där. Pris på hela kalaset: 88 €!

Vad hade jag fått ut av detta som inte optikern skulle ha klarat? Jag kände mig lite lurad på mina 88 € så efter att ögonläkaren hade lämnat lokalen för att fira påsk eller vad han nu hade så bråttom till, gick jag och frågade min optiker om jag verkligen kunde lita på detta resultat som ögonläkaren hade kommit fram till. Hon föreslog att hon också skulle kolla min syn och det visade sig att hon kom fram till ett lite annat resultat på ett av mina ögon. Lite lustigt att min syn hade förbättrats en aning men det är väl ett tecken på att man börjar bli gammal...

Vad lär vi oss av detta? Ögonläkare är skitstövlar som bara är ute efter att ta massa betalt på så kort tid som möjligt oberoende om det drabbar patienter som ska betala massa pengar på att kanske få fel styrka på sina glasögon. Om ni ska gå till en ögonläkare så gå inte till Ari Aittala!

Finska mästare

Publicerad 2011-04-19 00:51:58 i Allmänt,


Ett stort grattis till HIFK som idag blev finska mästare i ishockey! Som den lilla HIFK supporter jag är så känner jag en viss glädje men om detta hade hänt i mitten av nittiotalet så hade det kännts mycket större. Då kunde man se mig gå på matcher och vara riktigt insatt i finska ishockeyn men sen svalnade intresset och numera vet jag knappt vem som spelar i laget. Kul ändå att det röda Helsingforslaget fick fira igen efter en paus på tretton år. Kul för en gammal räv som Ville Peltonen som "även på min tid" var med i laget, nu fick vara med och vinna också.

Två tummar upp

Publicerad 2011-04-18 18:26:21 i Allmänt,

Grattis alla finntölpar som valde att rösta på Sannfinnländarna i gårdagens riksdagsval! Ni valde att rösta på ett parti som är emot svenska språket, EU, abort och inte vill ha nåt med de andra nordiska länderna att göra. Smarta människor, verkligen smarta alltså...



Partiledaren Timo Soini gör den klassiska två tummar upp segergesten.

Dagens EIF stjärnor

Publicerad 2011-04-10 22:02:45 i Allmänt,

Idag var det betydligt svårare att hitta vilka tre spelare som ska få mina stjärnor. Alla var ganska jämna när EIF gick på en 0 - 2 förlust mot ligalaget KuPs och ingen stack riktigt ut från mängden.


* * *   Calle Forsström

Förra året i division I, detta år i division III. EIF ska vara väldigt glada över att ha fått tillbaka Calle för i såna här matcher mot lite bättre lag blir det väldigt tydligt att Calle har de kvalitéer som krävs för spel i en högre division än trean. Bra både defensivt och offensivt på mittfältet idag.


* *   Jens Mattfolk

Om jag vore den som lagar attributen till spelet Football Manager så skulle Jens ha minst 18 av 20 på "Important matches". Gräset må kanske inte vara grönt på Jens bakgård riktigt än men hjärtat är så grönt det bara går. Okej, det blev lite flummigt det där men ni fattar vad jag menar. Jens är som bäst när det blir hårdare lag emot sig. Så även idag.


*   Timo Brotkin

Jobbade hårt i nittio minuter, både på kanten och i mitten idag. Att man tappat Chris Corcoran inför detta år känns nästan acceptabelt med tanke på att EIF:s Steven Gerrard lätt kommer kunna styra och ställa lite som han vill på mittfältet i sommar.

Lägga pussel

Publicerad 2011-04-05 19:36:01 i Allmänt,


Idag kände jag mig väldigt rastlös. Ville bygga saker och fixa och greja. Besökte Säästö Pörssi och fann två pussel på 1000 bitar styck och har därmed tisdagskvällen räddad. Lägga pussel, kolla Champions League och äta kanelgifflar och glass. Booom!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela