Petskis

Årets bästa musikplattor

Publicerad 2009-12-31 11:33:36 i Allmänt,

Det är dags för årets stora snackis. Min lista över de bästa skivorna som har kommit ut under 2009. Bör säga att detta endast är min åsikt och smak så man behöver inte hålla med.


1. Kent - Röd


Överlägsen seger för Eskilstunabandet i år. Skivan Röd behöver inte nån längre presentation utan jag hänvisar till min recension från tidigare i år. Jag väntar otroligt mycket på konserterna i februari och mars. Kent är bättre än någonsin!

Bästa låt: Sjukhus


2. Lady Gaga - The Fame Monster


När singeln Poker Face spelades som värst på musikkanalerna i början på året så var jag rejält trött på den. Gillade inte alls Lady Gaga men sen hände nåt. Tror jag såg ett klipp från ett liveframträdande där damen i fråga sjöng så bra att jag blev riktigt imponerad. Sen rullade det på med storlåtar som Lovegame och Paparazzi. Nu släpptes faktiskt skivan The Fame redan 2008 men i år kom deluxeversionen med namnet The Fame Monster som innehåller åtta nya låtar. Och vilka låtar sen. Inga utfyllnadslåtar här inte. Lady Gagas The Fame Monster är en komplett skiva som alla bör äga.

Bästa låt: Bad Romance


3. The Sounds - Crossing The Rubicon


Blev väldigt osäker på om jag tycker mera om denna skiva efter att ha hört låtarna live nyligen. Men vad gör det, skivan är så pass bra att den platsar på topp tre i år. En väldigt bra sak med denna platta är att alla låtar inte låter exakt lika. Det finns en variation som jag gillar mycket. Jag hoppas vi får njuta många år framöver av detta Helsingborgsband!

Bästa låt: Midnight Sun


4. Green Day - 21st Century Breakdown


Uppföljaren till storsuccén American Idiot är en aderton låtar lång sak som är väldigt bra men kanske inte lika bra som föregångaren. Konceptet är dock samma som tidigare med tunga arenarock låtar. Väldigt radiovänligt som passar för den vanliga lyssnaren.

Bästa låt: The Static Age


5. Sahara Hotnights - Sparks


Bandets sidoprojekt. En coverplatta med favoriter från åren. Tyvärr så blir coverskivor aldrig riktigt som ens egna plattor. Fast en fjärdeplats på min lista är inte fy skam och det finns en hel del bra låtar.

Bästa låt: If You Can't Give Me Love


6. Paramore - Brand New Eyes


Att följa upp succén från den smått fantastiska skivan Riot var en från början utdömd kamp. Men man kommer ganska nära ändå. Fortsätt i samma takt!

Bästa låt: Brick By Boring Brick


7. Rihanna - Rated R


Vilket år det har varit för popstjärnan Rihanna. Tyvärr har rubrikerna för det mesta handlat om misshandeln men musikåret har fortsatt lika bra som det förra. Nya skivan har kanske inte lika många hits som förra men här finns några pärlor. Rihanna är som Britney fast utan den oskyldiga ungdomslooken med ponnyflätor. Det är popstar status direkt.

Bästa låt: The Last Song


8. BWO - Big Science


Alexander Bard kan detta med popmusik. Det må vara samma stuk på låtarna men det funkar för mig. Underskattad skiva med massa pophits. Bra musik t.ex. på en förfest.

Bästa låt: Thunderbolt


9. Robbie Williams - Reality Killed The Videostar


Förutom en cool titel så finns här nåt som får en att hoppas på den gamla Robbie Williams. Sköna ballader och snygga poplåtar. En livekonsert med mannen i fråga skulle jag inte tacka nej till.

Bästa låt: Morning Sun


10. Kelly Clarkson - All I Ever Wanted


Kelly Clarkson vann American Idol 2002 och är den Idoldeltagare som har lyckats bäst i karriären. Denna skiva är en stark blandning av poplåtar som fungerar när som helst. Kelly Clarkson kan numera  kallas en lika stor stjärna som Britney och de andra stora namnen.

Bästa låt: Already Gone


Nästan med på listan


Amanda Jenssen - Happyland
Europe - Last Look At Eden
Hardcore Superstar - Beg For It
Lily Allen - It's Not Me, It's You
U2 - No Line On The Horizon

Sen bör jag nämna att Taylor Swift skulle galant ha kommit på top-5 plats om hon hade fått vara med. Hennes skiva släpptes 2008 i USA men 2009 i Finland så det var en fråga om man skulle ha med henne ändå.

Avatar

Publicerad 2009-12-30 21:42:32 i Allmänt,



Såg filmen Avatar i 3D idag. Lite imponerad var jag nog allt. Bra film dessutom.

Julhelgen

Publicerad 2009-12-28 10:02:02 i Allmänt,

Så var då julfirandet över för detta år. Det blev tre lugna dagar på grund av influensa. Sista dagen blev en utedag med snö och aktiviteter. Julgubben var återigen givmild och hämtade massa fina klappar och julmaten smakade bra trots flunssa och nersatt smaksinne.

Här är några bilder på aktiviteten som utspelades på Lappvik stranden igår. Pulkaåkning är för barn säger nån. Knappast. Hur kul som helst!



Svårt att komma fram

Publicerad 2009-12-23 08:43:14 i Allmänt,



Hur jävla svårt kan det vara att få gator och gångvägar plogade när det har snöat ordentligt? En massa plogbilar i rörelse men ingen verkar arbeta och ploga just där som det samlas mest snö. Borde man köpa en egen plog att sätta framför bilen?

Kaninen

Publicerad 2009-12-21 10:51:32 i Allmänt,

Vem skulle ha trott att det blev massa rabalder om de kaniner som årets Robinsondeltagare slaktade. Det är ingen skillnad om det är hönor, varaner eller kaniner som deltagarna ska äta upp. Det är en massa anmälningar hit och dit. Nu säger jag inte att det är helt ok att slakta en söt kanin så där bara men det är ju precis därför de får djuren. Det är meningen att de ska äta dem eller svälta ihjäl. Aftonbladet skriver att enligt svensk lag så får man inte slakta djur på det sättet som det gjordes men själva inspelningarna äger ju rum i Domikanska Republiken och där får man göra lite som man vill så vad är då problemet?

Recension

Publicerad 2009-12-20 13:55:30 i Allmänt,

  

Artist: The Sounds
Plats: Kabelfabriken i Helsingfors
Publik: Fullsatt (ca. 3000)
Bästa låt: No One Sleeps When I'm Avake

Det har gått sju år sedan The Sounds släppte sin första skiva Living In America och sen jag såg dem för första gången i Åbo. Mycket har hänt sen mitt första konsertmöte med detta Helsingborgsband. Då hade de precis slagit igenom med nya skivan och var så där kaxiga men ändå nervösa som bara ett nytt band kan vara. Att turnera på en skiva kan bli svårt och det blev en lång turné med över 300 spelningar som nästan tog knäcken på sångerskan Maja Ivarsson. Droger och alkohol var vardag och till sist blev det för mycket för bandet som hamnade ta en paus på ett par år.

2006 var de tillbaka och släppte uppföljaren Dying To Say This To You som blev en succé det med. Jag såg dem då också på Tavastia och samma kaxighet var där men också en säkrare scennärvaro kunde skådas.

I våras släpptes skivan Crossing The Rubicon som har fått ett fint mottagande av både kritiker och fans. Men först nu fick vi i Finland ta emot bandet på deras allra sista spelning på världsturnén. Redan när förbandet Matt & Kim spelade så låg det nåt elektriskt i luften. Jag var lite skeptisk till publiken som mestadels bestod av 18 - 21 åringar som nog inte direkt var med under början av bandets karriär men se där hade jag fel uppfattning. Stämningen var galet bra! De klassiska orden om att det var den bästa publiken under hela turnén kanske inte var helt fel ändå. Hela lokalen gungade i takt med hit efter hit. Till och med sångerskan Maja Ivarsson såg stundtals helt tagen ut av hur väl publiken sjöng med och klappade i takt. The Sounds bjöd på en salig blandning från alla tre skivor i en perfekt låtlista och det märktes tydligt att bandet hade fått kött på benen under alla dessa år av turnerande. Borta var den lilla osäkerhet och den var ersatt med pondus, varierande bra låtar och stort självförtroende. The Sounds har definitivt hittat hem nu. Hem till toppen av liveband som spelar musik i världsklass.

Diggiloo 2010

Publicerad 2009-12-19 16:35:45 i Allmänt,



Nu är det klart! Diggiloo återvänder till Ekenäs nästa sommar den 14.8. När turneplanen släpptes för några veckor sen så var Ekenäs ännu inte med i planen men under de senaste veckorna har jag hört att det var på gång med Ekenäs och nu är det alltså klart. Alcazar kommer vara där och jag kommer vara där. Kommer du vara där?

Välkommen tillbaka!

Publicerad 2009-12-18 15:01:19 i Allmänt,



Idag lottades åttåndelsfinalerna i Champions League och Manchester United får nöjet att välkomna David Beckham och hans AC Milan till Old Trafford i februari. Senast för några dagar sen sa David Beckham till en tidning att han drömmer om att återvända för att spela på Old Trafford.

– Sedan jag lämnade United 2003 har jag ännu inte fått återvända till Old Trafford. Det har gått sju år nu och jag skulle gärna se att det hände. Jag mot Manchester, det vore väl något.

Jag drömmer ju själv fortfarande att Becks ska göra en sista comeback i Unitedtröjan men det lär väl inte hända så då är detta något som lite värmer mitt röda hjärta. Eller man vet ju aldrig, det är ju trots allt Theatre Of Dreams vi pratar om...

Julklappsshopping

Publicerad 2009-12-17 08:19:47 i Allmänt,

Igår tog jag ledigt för att bland annat åka till Åbo på julklappsinhandel. Tanken var att hitta alla resterande julklappar och därmed inte behöva gå på panikköp dagen före jul. Jag är fan den sämsta i världen på att hitta julklappar åt folk! Antingen så hittar jag inte alls nåt passande eller så är det för dyrt. För mig är det dessutom viktigt att alla blir nöjda med sina klappar så det brukar bli ett evigt funderande. Köpte endast två julklappar och har typ fem kvar. Det blir nog en runda på stan dagen före julafton i år igen. Tur så hade Jack & Jones 50% rea på halva sortimentet så jag kunde köpa t-shirt nummer 74 och 75 till samlingen där hemma.

Winter Olympics Vancouver 2010

Publicerad 2009-12-15 11:34:42 i Allmänt,



Med två månader kvar till nästa års vinter-OS i Kanada så är det dags att börja titta på vad vi har att vänta oss mellan den 12.2 - 28.2.2010. Jag kommer gå igenom alla grenar och ge lite tips på vinnarfavoriter samt ta en titt på de finska deltagarna. Grenarna presenteras i den ordning de är listade på Vancouver2010:s officiella sida, d.v.s. i alfabetisk ordning på engelska. Vi börjar således med Alpine skiing. Välkomna med!

Alpine Skiing (Alpin skidåkning)

Alpin skidsport är en sammanfattande beteckning för slalom, storslalom, super-G, störtlopp och alpin kombination. Alla discipliner går ut på att åkare en efter en åker en med "portar" utstakad bana, och åkaren med kortast åktid vinner. Slalom och storslalom körs i två åk där den sammanlagda tiden räknas. Till alpin skidutrustning räknas, förutom skidor, bindningar, pjäxor och stavar även skyddsutrustning som hjälm, handskar, vadderade kläder, ryggskydd och arm- och benskydd.

Regerande olympiska mästare:

Slalom Herrar Benjamin Raich  Österrike
Damer Anja Pärson  Sverige
Storslalom Herrar Benjamin Raich  Österrike
Damer Julia Mancuso  USA
Störtlopp Herrar Antoine Deneriaz  Frankrike
Damer Michaela Dorfmeister  Österrike
Super-G Herrar Kjetil Andre Aamodt  Norge
Damer Michaela Dorfmeister  Österrike
Superkombination Herrar Ted Ligety  USA
Damer Janica Kostelic  Kroatien

Slalom är den vanligaste grenen där hundradelarna och små marginaler avgör. Kort avstånd mellan portarna gör att det krävs snabbtänkta åkare. Skidorna är kortare i slalom än i de andra grenarna.

Favoriter till seger.
Herrar: Benjamin Reich, Ivica Kostelic och Manfred Pranger.
Damer: Maria Riesch, Šárka Záhrobská och Lindsey Vonn.

Storslalom skiljer sig från slalom genom att det är mycket glesare mellan portarna, vilket medför att hastigheten är högre i storslalom. En storslalombana har mellan 56 och 70 portar för herrar och mellan 46 och 58 portar för damer.

Favoriter till seger.
Herrar: Benkamin Reich, Ted Ligety och Didier Cuche.
Damer: Kathrin Zettel, Tina Maze och Tanja Poutiainen.

Störtlopp är den snabbaste av grenarna där hastigheter av 120 km/h förekommer.

Favoriter till seger.
Herrar: Dider Defago, Bode Miller och Aksel Lund Svindal.
Damer: Lindsey Vonn, Emily Brydon och Maria Riesch.

Super-G är ett mellanting mellan störtlopp och storslalom, där man åker mellan glest placerade portar som i storslalom men i högre hastighet. Åkarna står ofta i störtloppställning men fortsätter svänga konstant. Hastigheten ligger mellan 80-90 kilometer i timmen.

Favoriter till seger.
Herrar: Michael Walchhofer, Benjamin Reich och Ted Ligety.
Damer: Elisabeth Goergl, Anja Pärson och Lindsey Vonn.


Superkombination är en kombination av den kraft och uthållighetskrävande grenen störtlopp och den tekniskt krävande grenen slalom.

Favoriter till seger.
Herrar: Benjamin Reich, Didier Defago och Aksel Lund Svindal.
Damer: Lindsey Vonn, Anja Pärson och Kathrin Zettel.

Finska deltagare.
I skrivandes stund har Finland hittills bara valt ut två deltagare som kommer delta i OS. De är Tanja Poutiainen och Sanni Leinonen. Av alla finländae som ställer upp så är det nog bara Poutiainen som har en realistisk chans att vinna en medalj. Försökte hitta info på nätet om huruvida Kalle Palander är frisk nog att kunna delta i OS men hittade inte riktigt det. Nån annan som kanske vet hur det står till med honom?

Vintern kommer

Publicerad 2009-12-10 09:52:48 i Allmänt,



Nu kommer kylan och snön till vårt land! Åtminstone MTV3:s meteorolog Pekka Pouta lovar alla i hela Finland en vit jul. Redan under nästa vecka kommer kvicksilvret att falla till -10 grader och strax före jul har vi minst 10 cm snö enligt Pouta. Är det bra eller anus? Jag tycker det har varit trevlig med en lite varmare höst men det känns nog ändå som om det får vara lite vitt på backen till jul.

Smaken är som..

Publicerad 2009-12-09 14:43:52 i Allmänt,

Var en sväng till tandläkaren idag för jag har haft värk i en vecka efter min senaste visdomstandutdragning. Hon konstaterade att det inte var någon fara utan rengjorde det stora hålet som tanden lämnat efter sig och sprutade sen in nån sorts medicin där tanden varit. Smaken av den medicinen är som en blandning av en alltför stark tandkräm och en hostmedicin. Nu går jag omkring och känner denna smak i munnen hela tiden och maten jag åt skulle i princip ha kunnat vara vadsomhelst. Värken kanske inte var så tokig ändå..

Lottovinsten

Publicerad 2009-12-09 14:35:30 i Allmänt,

Lördagens lottovinst på fyra miljoner euro gick kanske till någon Ekenäsbo. Kupongen hade köpts i R-kiosken invid tågstationen i Ekenäs. Ännu har man inte hört några rykten om vem som skulle ha blivit miljonär och det kanske är lika bra. Tänk er själva om någon ni kände skulle ha vunnit fyra miljoner euro... Tänk om det dessutom är någon man inte gillar så mycket. Hur jävlä irriterande skulle inte det vara?

Dagens frågor

Publicerad 2009-12-05 10:11:45 i Allmänt,

Hur kunde Tove falla ut i gårdagens Idol semifinal? Och hur kunde Erik hänga löst?




I finalen nästa vecka.


Inte i final nästa vecka.

VM-lottningen

Publicerad 2009-12-05 10:05:41 i Allmänt,

Igår lottades grupperna till nästa års fotbolls-VM. Det spekulerades om vilken som skulle bli dödens grupp och i mitt tycke finns det två grupper som är oerhört svåra att tippa hur de slutar. Det är grupp A och grupp G. Övrigt att notera från sändningen igår är att finska kommentatorerna förstörde hela lottningen genom att prata på för fullt så man inte hörde vad programledarna sade. Men det är ju finnarna så jäkla bra på så det var väl inte oväntat. Här är grupperna i alla fall..

World Cup Groups

South Africa
Mexico
Uruguay
France
 
B
Argentina
Nigeria
South Korea
Greece
 
C
England
United States
Algeria
Slovenia
 
D
Germany
Australia
Serbia
Ghana
 
E
Netherlands
Denmark
Japan
Cameroon
 
F
Italy
Paraguay
New Zealand
Slovakia
 
G
Brazil
North Korea
Ivory Coast
Portugal
 
H
Spain
Switzerland
Honduras
Chile 

Jabulani

Publicerad 2009-12-02 14:33:27 i Allmänt,


Så här ser den ut. VM-bollen som ska användas i Syd-Afrika nästa sommar är enligt Adidas den rundaste någonsin, vad nu sen det betyder. Är den snygg då? Tjaa, snyggare än VM-bollen från 2002 i alla fall. Namnet Jabulani låter också rätt fräckt tycker jag.

T-shirt

Publicerad 2009-12-01 22:32:51 i Allmänt,



Räknade mina t-shirts idag. Kom fram till 73 st totalt varav 15 är till för träning och resten är vanliga. Trodde jag var närmare 100 men tydligen inte. Kanske man borde köpa några till inom kort...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela