Petskis

Vem ringer du när din festival behöver bra ljud?

Publicerad 2010-10-30 17:32:50 i Allmänt,

Var idag på Karis Telefons 90-års jubileumsdag i Sisuarenan i Karis. Evenemanget var väl sådär halvkul att gå på men det som fångade min blick utanför arenan var desto festligare.



Detta är Robban Sederholms bil mina damer och herrar. Robban och hans företag Robban Enterprises sysslar bland annat med fastigheter och med ljud och ljus elektronik på festivaler och andra evenemang. På sin hemsida skriver han att han är störst i södra Finland på festivalelektronik och det får man väl kanske hålla med om. Eller så är han den enda som sysslar med det, vad vet jag. Nåja, tillbaka till Robbans bil. Märker ni nåt speciellt med bilen? Japp, han har blinkers på biltaket. Varför har han det? Är detta ett utryckningsfordon? Behöver han nånsin använda dem? Har han dem där för att verka cool? Frågorna är många. Endast Robban vet svaret. Jag ser framför mig hur man ringer från en festival och ber Robban komma in på direkten. Han tar sin bil in på festivalområdet och med blinkers på kör han över halva festivalpubliken till tonerna av AC-DC:s High Voltage ,stiger ut ur bilen och skriker "Robban har anlänt, festivalfixarens beväpnade man!!! Eller vänta lite, är detta ett klipp från TV-serien Family Guy...?

Futsal

Publicerad 2010-10-26 20:38:41 i Allmänt,


Tjosan, tjohejsan vad det går fint för Ekenäslaget ESC i årets Futsalserie. Seger över seriefavoriten SoFo i första omgången med hela 6-3 och seger över HauPa i andra omgången med 4-2. Ligan nästa? Kanske inte men vintern kan bli kul om det fortsätter lika bra. Cupmatch imorgon mot Zenith. Bra publiktryck i bollhallen under matcherna också och efter sommarens EIF besvikelse så är Ekenäspubliken värda lte framgångar på annat håll. Det börjar även klia lite i min futsalnerv. Kanske en seger i futsalturneringen med Leeds nångång i Januari kunde vara nåt...

FG

Publicerad 2010-10-24 23:14:37 i Allmänt,


Tittade på filmen Forrest Gump idag och kom igen på hur otroligt bra den är. Den bästa film som någonsin gjorts vill jag påstå. Eller har nån något annat att påstå så kan den berätta det!

Allt är som vanligt

Publicerad 2010-10-24 23:07:17 i Allmänt,

Till allas förvåning så skrev Wayne Rooney på ett nytt femårskontrakt häromdagen när allt pekade på att han skulle lämna Man Utd. Vad som egentligen hände och hur allt löste sig kanske vi aldrig får veta men nu blir det i alla fall inget spel i Man City för Rooney. Manchester City som för övrig förlorade på hemmaplan idag mot Arsenal med 0 - 3. Det kanske var som så att Rooney innerst inne visste att det bara finns ett storlag i Manchester och att City aldrig kommer bli större än United. Glory, Glory Man Utd!

Vad hände med Wayne Rooney?

Publicerad 2010-10-21 14:20:28 i Allmänt,


Ska man tro det man läser när det gäller fotbollsrykten? Kanske. Oftast är det bara rykten. Men när man får höra det från både manager och spelare så måste man väl tro på dem. Det jag talar om är att Wayne Rooney ser ut att ha spelat sin sista match för Manchester United. Tidigare i veckan gick Sir Alex Ferguson ut med nyheten om att Rooney inte tänker förlänga sitt kontrakt utan vill lämna klubben. Orsaken är att klubben inte enligt Rooney kan tävla med de bästa lagen i världen längre för att man inte får in de bästa spelarna i världen till United. Rooney bekräftade sen nyheten och blev förstås hatad av alla Man Utd fans. Efter den stora skandalen med Rooneys privatliv så var t.o.m. Sir Alex och förlät honom och försökte hjälpa honom genom krisen. Man kan förstå om en spelare vill bort från landet på grund av en sån skandal men det snackas nu om att Rooney tänker gå till Manchester City och inte till Real Madrid eller Barcelona som man förväntar sig av en spelare som vill vinna saker. Kan det verkligen bli så illa att Rooney kommer spela för Uniteds värsta rivaler? Ja i dagens fotbollsvärld så kan allt hända. Men om han går till City så vet alla att det är pengarna som lockar. Eller hur Yaya Toure som är bäst betalde spelaren i Premier League med 200 000 pund i veckan...?

Erik Niva på Aftonbladet skrev häromdagen en bra krönika angående saken där han bland annat skriver att Rooneys agent har kopplingar till Man City. Vissa skriver också att detta är ett spel för att få Uniteds ägare Malcolm Glazer med familj att antingen få in bättre spelare eller sälja klubben vidare. Med det som händer Liverpool nu så skulle det vara katastrofalt men inte omöjligt att det händer även Man Utd.

Min slutsats är att om Rooney verkligen vill spela för nåt annat lag så låt honom då göra det. Vi har klarat av spelarförluster tidigare och kommer att göra det även i fortsättningen. Men han ska veta att om han väljer Man City så kommer livet inte bli lätt på andra sidan stan!

Summering

Publicerad 2010-10-03 20:20:30 i Allmänt,


Så gick det då precis så illa som det inte borde ha fått gå. EIF:s herrlag föll ner till division III efter att ha spelat 1-1 borta mot Pallohonka igår. Matchen var bland det mest spännande och dramatiska jag nånsin sett. EIF kämpade i över sjuttio minuter med en man mindre mot både det andra laget och mot domaren som verkligen var bland det sämsta jag har sett. Ett mycket tveksamt rött kort för EIF:s Victor Solomon ändrade matchbilden totalt och när Pallohonka nån minut senare tilldelades en mycket tveksam straff så blev uppförsbacken enorm för EIF. Trots allt detta så visade laget en fantastiskt inställning och kämpaglöd och hade massvis med chanser som tyvärr inte ledde till ett segermål. Jag är fullständigt övertygat att EIF hade vunnit om man hade haft alla elva man på planen hela matchen! Även på annat håll i Finland gick resultaten inte EIF:s väg och degraderingen var ett faktum. Väldigt hårt att inse att Ekenäslaget nu tvingas ner en divison lägre än BK-46 som lyckades hållas kvar i division II. Med det lag som EIF hade detta år så borde man ha kämpat om seriesegern och inte nedflyttning.

Varför gick det då som det gick? Om man bortser från gårdagens match där domaren avgjorde så finns det ett par avgörande saker som kunde gjorts bättre under säsongen.

Under vårsäsongen så spelade laget helt bra men direkt efter sommarpausen så hände nåt. Eller inget rättare sagt. Enligt rapporter så var det ingen höjdarinsats av tränaren och träningsupplägget och det var väl också därför som R. Wahlstedt fick gå i slutet av sommaren. Att sen som ny tränare komma in och försöka ändra om totalt fungerar inte så jag tycker inte man kan skylla degraderingen på nya tränaren. Laget spelade trots allt bättre och bättre ju färre matcher det var kvar.

En annan sak som jag tycker är lite lustig och som varje år utspelar sig i EIF är positionsbyten efter varje match. Ta t.ex. Simon Sid som spelade som anfallare, yttermittfältare, offensiv innermittfältare, defensiv innermittfältare under säsongen. Vad var hans egentliga position där han passade bäst? Hur ska man veta det när man kastar omkring positionerna i laget alltför ofta. Likadant med Mange Huldin, Johan Estlander och Timo Brotkin. Backlinjen är den lagdel som varit nästan densamma i varje match vilket är positivt, åminstone när det gäller mittbacksparet.

Målskyttet är den tredje grejen jag vill ta upp på tal. Ifjol gjorde Victor Solomon nästan alla mål för laget och att han skulle få en lika lysande säsong i år var väl lite för mycket att hoppas på. Även om han gjorde en hel del mål igen laget så skulle det vara bra att ha en annan anfallare som backup när målskyttet inte fungerar för den ena. Men det hade inte EIF i år. Mange gjorde en bra säsong men är mera en duktig kantspelare och Johan Estlander hade lite svårt att hitta målet dom gånger han fick chansen att spela. Ofta så spelade dessutom EIF med bara en anfallare och då är det även upp till mittfältarna att göra en del mål. I början på säsongen gjorde Garry Lewis bra ifrån sig men blev sen skadad och EIF tappade en viktig spelare som kan avgöra matcher.

Självklart fanns det bra saker som måste lyftas fram också. Här är några av dem:

- Återvändarna Mange Huldin och Timo Brotkin kämpade med ett riktigt grönvitt hjärta under hela säsongen.
- Jens Mattfolk spelade med ännu större hjärta när han även i år "tvingades" spela på fel position. Under de sista matcherna var Jens kantback, yttermittfältare och ytterforward på en och samma gång.
- Utlandsförstärkningarna gjorde även i år mycket bra ifrån sig och passar bra in i laget utan att gnälla eller skälla på medspelare.
- Unga talangerna Ville Sevon och Dennis Lindroos visade att de håller i division II på allvar.
- Martin Ekholm klev in i laget i ett pressat läge och visade stabilitet.
- Nicolas Brain var mycket bra trots att han hade blivit bortsåld från LoPa och inte var tvungen att bevisa nåt på planen för de EIF.

Så vad kommer nu hända till nästa år? Kommer alla de bästa spelarna fly från laget eller kommer man att hålla ihop och försöka stiga tillbaka direkt? Jag vill påstå att man ska försöka hålla ihop de flesta och göra allt för att stiga direkt. Om man fastnar nere i division III så är det lätt hänt att man bara accepterar läget och blir ett hyfsat divison III lag i framtiden. Spelare som Ville Sevon, Dennis Lindroos och kanske även Robert Lindqvist måste bli nyckelspelare nu när det spelas på lägre nivå. Anställ en tränare som har varit med att ta ett lag och stiga tidigare och som kan hålla bra träningsnivå. Kanske också läge att fundera på Centrumplanens skick och mått... Om man vill spela snabbt och brett anfallsspel så kan man inte göra det på dagens centrumplan. Nu är definitivt läge för en ändring genom att lägga om gräset samt göra planen bredare.

Till sist vill jag säga att jag fortsättningsvis kommer se alla hemmamatcher även nästa år och säkert också många år framåt. Oberoende vilken division det handlar om så kommer jag sitta där på ladugårdsgatan och heja fram de grönvita.

Supportern och hurtiga mannen

Publicerad 2010-10-02 00:53:52 i Allmänt,

Imorgon spelas den sista omgången i herrarnas division II fotboll för denna säsong. För Raseborgslagen EIF och BK-46 kommer det att bli en svettig dag. Båda lagen kämpar mot nedflyttning när EIF ställs mot Pallohonka borta och BK-46 tar sig an ÅIFK hemma. Som den trogne supporter jag är så ska jag naturligtvis åka till Esbo för att heja på de grönvita.

På tal om fotboll så är min utesäsong över för denna gång. Den avslutades på sedvanligt vis förra måndagen i Snappertuna med den årliga friidrottskampen. Utan att nämna några resultat så kan jag säga att det gick bättre i år än förra året för min del men formen från 2005 är ett minne blott. Nästa vecka börjar innesäsongen på allvar med innebandy på måndag och cirkelträingen på fredag. Dessutom har jag börjat gå med på ishockeyn varannan onsdag samt jogging en gång i veckan. Formen från 2005 kanske kommer tillbaka trots allt...

Idol 2010 börjar på allvar.........NUUUU

Publicerad 2010-10-02 00:32:46 i Allmänt,

Hej där! Länge sen sist. Tråkigt att ni måste vänta så länge mellan varje inlägg. Tänker inte ens säga att jag ska bättra mig, det har sagts tidigare utan resultat. Istället tänker jag skriva lite om Idol 2010 som pågår för fullt i svensk TV4. Ingen har väl missat att gamlingen Geir Rönning är med och dominerar bland de yngre förmågorna och att finlandssvenske Elin fortfarande är med i tävlingen. Ganska bra tävlande med i år men ingen riktigt klar toppstjärna ännu. Vilka är mina favoriter då? Jo det är Minnah, Olle, Linnea och Linda. Det är klart jag håller lite grann på Geir också men jag tror inte han vinner tävlingen. Vinner gör troligtvis Jay, Daniel eller Linnea. De som jag inte förstår varför de är kvar är Andreas, Sassa och Alice. Den största skandalen är utan tvekan att Freja inte gick vidare från kvalet.


Geir Rönning - Burnin


Minnah Karlsson - Paparazzi


Linnea Henriksson - Jumpin Jack Flash


Freja Sterner - Did You Give The World Some Love Today Baby

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela