Petskis

Är det nån annan som stör sig på..

Publicerad 2007-11-30 16:10:25 i Allmänt,

.. Renée Zellweger? Brukar gå förbi Bio Karelia när jag söker mat från K-Market Matilda. Just denna vecka visas filmen Miss Potter med den gode Renée i huvudrollen och dom har flera stora posters på filmen som jag måste se på när jag passerar. Har lite svårt med hennes skådespeleri. Hon har alltid samma miner och sätt att spela sina roller. Ni som har sett hennes filmer vet. Det märkliga är också att hon ofta är Oscarsnominerad och får priser för sina roller. Mycket märkligt! Så varje gång jag går förbi Bion så ser jag Renée framför mig, med röda kinder och ett lite oförstående leende som säger på sin brittiska accent: - Would you like a cup of coffee sir? Otroligt störande!
 
image61

Föreläsning

Publicerad 2007-11-29 15:33:39 i Allmänt,

Kom precis tillbaka från skolan. Ska gå en kurs som heter Marknadsföringslagstiftning. Första lektionen kan sammanfattas med ett ord. Supertråkigt! Kanske den tråkigaste lektionen nånsin. Är med i Merkonom 05:ornas grupp på 6 st elever och det är helt bra att vara en så pass liten grupp. Läraren är en herreman som inte har varit lärare tidigare och det märks nog. Man hinner fundera mycket när man sitter där på skolbänken. Idag satt jag och funderade ut hur jag skulle ta mig ut snabbast och nån idiot började skjuta omkring sig i skolhuset. Tänk att man ens hamnar fundera på sånt nuförtiden...

Idag är det sista nattorienteringen för säsongen. Har föreslått åt grabbarna att vi ska ut i skogen en och en men dom har inte tyckt att det är en bra idé. Får se om jag far på egen keikka eller om de blir grupp.

Lahtis, Tammerfors, Vasa eller Uleåborg?

Publicerad 2007-11-29 10:27:14 i Allmänt,

image60

Kents vårturnedatum spikades idag. Hade velat att dom skulle besöka Åbo eller Helsingfors men nu blev det inte så. Frågan är då vart man ska åka för att se dem? För jag ska se dem! Den andra frågan är vem jag ska få med mig? Skulle inte orka fara ensam igen. Nån som är intresserad av att komma med? Stad får nån annan bestämma. Jag har ingen skillnad men Uleåborg känns som att det faller bort.

Januari 2008
23ÅsAud Max/StudentersamfunnetKöp biljett
24ArendalKulturhusKöp biljett
25StavangerForumKöp biljett
26BergenGrieghallenKöp biljett
30LahtiLahtihalliKöp biljett
31TampereMetroauto ArenaKöp biljett

Februari 2008
1VaasaIce HallKöp biljett
2OuluTeatriaKöp biljett
7LinköpingCloetta CenterKöp biljett
8KarlskronaTelenor ArenaKöp biljett
9JönköpingElmia, B-hallenKöp biljett
14TrollhättanÄlvhögsborgKöp biljett
15SkövdeBillingehovKöp biljett
16NorrköpingHimmelstalundshallenKöp biljett
21HalmstadSporthallKöp biljett
22ÅrhusKongresscenterKöp biljett
23KöpenhamnKB HallenKöp biljett
28EskilstunaSporthallenKöp biljett
29VästeråsVästeråshallenKöp biljett

Mars 2008
1KarlstadLilla Löfbergs LilaKöp biljett
6ÖrnsköldsvikSwedbank ArenaKöp biljett
7GävleLäkerol ArenaKöp biljett
8SundsvallE-ON ArenaKöp biljett
13NyköpingRosvalla ArenaKöp biljett
14UddevallaAgnebergshallenKöp biljett
15KristianstadIdrottshallenKöp biljett
20VäxjöTipshallenKöp biljett
21ÖrebroConventum ArenaKöp biljett
22MalmöBaltiska HallenKöp biljett
23MalmöBaltiska HallenKöp biljett

Bonden

Publicerad 2007-11-28 21:47:50 i Allmänt,

Såg för en stund sen på Bonde söker fru. Då slog det mig att de som är med där har det hur bra som helst. Får en massa brev av tjejer och kan sen välja ett antal som de vill gå på dejt med. Riktigt snygga och trevliga tjejer får de med. Så vill också jag ha det! Nu behöver jag bara en bondgård... Sen kommer breven att hagla in!! Skicka era brev till:

Ensam blivande bonde
Desperatgatan 69
00700 Ekenäs

image59


En bit längre bort från skidresan

Publicerad 2007-11-27 11:49:25 i Allmänt,

Har drabbats av lite bakslag i mina skidresplaner. Fick igår hem en saftig räkning om att jag måste betala tillbaka studiestöd på cirkus 500 euro. En bra bit på väg till en skidresa skulle man slippa med dom pengarna. Ser det ändå inte som en omöjlighet att ändå åka nånstans. Har annars haft otroligt svårt att hitta en bra och billig resa för under 500 euro med flyg, boende och liftkort. Sen har jag börjat läsa recensioner på olika skidorter (http://www.freeride.se/) och kunnat konstatera att det skrivs dåligt om alla platser. Mest är jag dock inne på Italien nu. Cervinia och Madonna di Campiglio verkar vara bra platser. Kan också hända att det blir Österrike. Där är det mest Saalbach som verkar vara bra.
På torsdag ska jag till skolan och återuppta studerandet. Kommer att bli supertråkigt. Därför måste jag ha nåt att se fram emot i vinter. Annars finns det en risk för att jag tappar förståndet och flippar ut.
Lite roligare nyheter nu. Senaste Family Guy håller som vanligt världsklass. Ett litet klipp varsågoda! Äh, 2 klipp ska vi ha!!

 

En bit närmare skidresan

Publicerad 2007-11-25 18:04:56 i Allmänt,

På lördag var jag och shoppade kläder till Jumbo och Iso-Omena. Köpte åt mig en komplett skid outfit. Ser ganska bra ut. Börjar bli redo för pisten. Återstår bara att fixa en resa...

image57
image58

Det känns som fredag

Publicerad 2007-11-23 08:31:16 i Allmänt,

Friday idag, känns riktigt bra!! Ska som vanligt på cirkel. Måste jobba extra hårt eftersom jag inte var på nattorienteringen igår. Var trött. Senare ikväll ska jag faktiskt bänka mig framför TV:n och kolla på Idol. Rocktema ikväll.
Imoron funderar jag på att åka och shoppa nånstans. Kanske Helsingfors eller Åbo. Nån som vill hänga med?

En lätt hangover på jobbet

Publicerad 2007-11-22 12:23:59 i Allmänt,

Gårdagens händelser i en kort sammanfattning. Gick hem från jobbet och packade färdväskan med lite cider som färdkost. B, V, C och jag åkte mot Helsingfors där vi skulle möta upp O som tydligen hade fixat middag hos en klasskompis. Bra där O! Väl framme i Helsingfors efter lite svårigheter med urinblåsor och vägval hittar vi fram till H. Tack till HJK:s nummer 2 som tog emot oss i hennes lägenhet och bjöd på glögg! Kontrollfreak som jag är så var jag tvungen att kolla upp numret på spelskjortan eftersom jag glömde fråga det igår. Vid det här laget hade man fått upp en bra stämning men den sjönk lite allt eftersom jag insåg att jag skulle missa shoppingen i centrum. Vi åkte vidare till stan och sökte upp parkering samt en TV som visade gårdagens match. Efter ett litet yrande så hittade vi lite utrymme på en fin plats nära Kamppen. Där blev det varm spetsad glögg och en dålig första halvlek av Finland innan vi var tvungna att bege oss till Tavastia för kvällens höjdpunkt. Mer om den i inlägget längre ner. Summan av kardemumman är den att vi hade kul men man kanske skulle ha druckit lite mindre eller ha haft ledigt idag för det var lite tungt att gå på jobb i morse. Synd också att Finland inte lyckades vinna mot Portugal och få åka till EM. Också favoritnationen England misslyckades trots att man endast behövde spela oavgjort mot Kroatien. Ett riktigt dåligt kval av England som och med all rätt sparkade tränaren. Har aldrig trott på att han skulle lyckas göra ett bra jobb. Vem skall man nu hålla på nästa sommar? Sverige?

image56

Var det bättre förr?

Publicerad 2007-11-22 11:32:40 i Allmänt,

Crashdïet        
Betyg: p p p

Tid: 21.11.2007
Plats: Tavastia
Längd: Knapp timme
Publik: Halvfullt
Bäst: Falling Rain
Sämst: Ljudet

Olliver Twisted, Martin Sweet, Peter London och Eric Young intar scenen 5 min efter att vi anlänt till Tavastia. Ett halvfullt Tavastia med en ung publik, klädda i diverse pudelfrillor. Crashdïets nya sångare Olliver överraskar direkt med sin pondus och energi. Hårdrocksposerna är väl inövade. På det stora hela ser det bra ut. Men det är nåt som saknas. Jag vill inte påstå att han sjunger dåligt eller att bandet gör bort sig. Men jag tycker att rösten håller inte. Det känns bara som att nåt fattas. Tycker att förra sångaren Dave Lepard hade en bättre hårdrocksröst som höll också live. Jag har svårt att höra vad han sjunger under hela konserten. Att höra backupsången lika bra som själva sångaren är inte bra ljud enligt mig. Men ändå är jag lite imponerad av killarna som nu har 2 skivor bakom sig och kan spela en konsert utan en dålig låt. Mest liv den här kvällen förs under låtarna Riot In Everyone, It's A Miracle och Falling Rain. Bandet får visserligen jobba upp stämningen och gör det också bra ska sägas. Det klappas i takt till låtarna och sjungs med så gott det går. Jag är säker på att i en ishall med större publik och bättre ljud så kan Crashdïet leverera toppmusik men finns det verkligen en publik för att fylla en ishall om inte man fyller ett litet Tavastia?

Glamrock

Publicerad 2007-11-21 15:44:48 i Allmänt,

Här sitter jag på jobbet och.....sitter!!?? Fick ett samtal från en kund tidigare idag.

Jag: Westcom Fagerström
Kund: Hello
Jag: Hello
Kund: I call for my computer.
Jag: Yes
Kund: *Tystnad*
Jag: *Tystnad*
Kund: Hello, I have my computer fixed monday. How much?
Jag: Is your computer still here?
Kund: I have computer fixed but when ready how much?
Jag: Is it Andreas who has fixed your computer?
Kund: You fix, then call.
Jag: You should call Andreas tomorrow, he is fixing computers.
Kund: Ok, I call tomorrow.
Jag: Ok, bye

Så kan det gå till i vår butik. Om en timme sticker jag till Helsingfors på Crashdïet med grabbarna. Ser också fram emot shoppingen före konserten. Antagligen hamnar jag gå ensam i butiker..

Dagens låt: Crashdïet - Out Of Line

Rock & Roll

Publicerad 2007-11-20 14:30:55 i Allmänt,

Om jag nu ska åka på skidresa denna vinter så behöver jag definivt en ny skidjacka. Lätt att hitta sån tycker dom flesta. Icke! Är dom billiga? Icke! Kan man låta bli att köpa? Icke! Tittade på finska märket Haltis kollektion. Lite exempel varsågoda..

                                      
Palander 2007 599e          Gadfly 469e                          Boom 349e                          Frame 469e

                                      
Rattle 299e                         Clatter 249e                         Hogback 229e                      Hum 229e


Imoron är det Crashdïet konsert på Tavastia. Recension kommer på torsdag. Synd bara att man missar Englands och Finlands avgörande matcher i EM-kvalet.

Franska alperna

Publicerad 2007-11-20 11:06:59 i Allmänt,

För totala summan 480 ?/pers. kan man åka till Serre Chevalier i dom franska alperna. Då ingår flyg till Milano med RyanAir, hyrbil en vecka(Fiat Punto), boende samt liftkort. Denna resa är för 4 personer och datumen som jag valde är 8-16 mars. Nåt att fundera på kanske??

With 250km of trails, Serre Chevalier is one of the Alps biggest ski areas.

The resort with 13 villages is spread over 4 areas: Briancon, Chantemerle, Villeneuve la Salle and le Monetier les Bains, at the gates of the Ecrins National Park. Great Ski in an high mountain atmosphere, peaceful ski in the mélèzes woods, ski with family in special areas... one Serre Che for everyone!

114 trails from the most peaceful to the most exiting... 250km of pleasure with 300 sunshine days per year!

     

Operation: Övertala nån att komma med på skidresa

Publicerad 2007-11-19 15:01:07 i Allmänt,

Jag är en 26:årig kille från södra Finland som är på väg till en större skidort i vinter. Vill du göra mig sällskap i pisten? Har funderat på följande skidorter. Engelberg, Serre Chevalier, Val d'Isère, Madonna di Campiglio, Saalbach och Åre. Mest är jag inne på Engelberg och Åre. Lyssna bara på det här: Superb runs and spectacular views. Fantastic ski region with lots of varied runs for every level of skier. On the longest run (from Titlis to Engelberg) a difference in altitude of over 2000 metres is attained in 12 kilometres. Welcome to heaven!

image44

Varje höst börjar jag drömma om skidresor. Likadant i år. Problemet är alltid att jag är ensam om att faktiskt kunna/vilja åka iväg. Nu har jag i alla fall bestämt mig att jag skall åka nånstans denna vinter. Om det sen blir en helg i Svenska fjällen eller en vecka i alperna är en annan sak. Men det ska bli av!!

http://www.engelberg.ch/Winter/index.php
http://www.alpresor.se/vinter/
http://www.nortlander.se/
http://www.skistar.com/are

Dagens låt: Kent - Berg & Dalvana

Helgaktiviteter

Publicerad 2007-11-17 23:46:42 i Allmänt,

Kom precis hem från V & E. Spelkväll stod på programmet. Mycket trevligt! Blev att dricka en halv flaska vin också. Vad skall man göra nu då?
Läser att England förbättrade sina chanser att gå till EM tack vare att Israel slog Ryssland. Finland lyckades också efter många om och men besegra Azerbadjan.
Vidare kan jag berätta att dagens fisketur förde med sig en gädda på 3.1 kg. Helt bra kändes det.

Kan inte riktigt släppa det här

Publicerad 2007-11-16 13:38:58 i Allmänt,

Ännu en gång måste jag säga det. Kents spelning på Kulturhuset var det bästa jag varit med om i musikväg! Ljudet är inte det bästa men känslan gott folk, känslan...Gåshud all over again.

 

Vi är på gång....eller på språng!

Publicerad 2007-11-16 12:45:59 i Allmänt,

Gårdagens nattorientering var en lyckad historia trots att jag tappade nerverna vid den tjocka tätskogen i kärret (läs Calles sida för mera info). Det var så pass lyckat att jag föreslår att vi, vid det sista orienteringstillfället går var för sig och ser hur pass vi har utvecklats som orienterare. Jag känner att vi då är mogna för uppgiften som krävs.

Ikväll ska jag briljera på cirkeln. Eller rättare sagt på basket och sählyn. Känner mig i bra form och på bra humör. Kan vara för att det är fredag.

Eftersom det har varit ett jävla hallå om mitt dreamteam så lägger jag upp ett förnyat.


                              DROGBA
C. RONALDO                                  MESSI
                                                                

                                 KAKA

         CAMBIASSO                 INIESTA



EVRA      VIDIC     M. RICHARDS     S. RAMOS


                            CASILLAS

Bra där läraren

Publicerad 2007-11-15 14:16:49 i Allmänt,

Fick just ett mail från min "handledare/lärare" som jag fixade läroavtalet med. Hade tidigare idag skrivit och undrat när jag skall gå kurser i skolan och när jag skall anmäla mig. Hon skrev tillbaka att hon skulle fixa och planera allt åt mig så jag bara behöver dyka upp sen. Ibland har man det ganska bra..

Idag snackar vi fotboll

Publicerad 2007-11-13 09:45:35 i Allmänt,

Igår var det svenska fotbollsgalan på TV. Det delades ut priser till "Sveriges" bästa spelare och tränare. Frågan är ju bara hur dom kan jämföra spelare som spelar utomlands och de som spelar i allsvenskan? Ta t.ex. kategorin årets målvakt. Nominerade var Andreas Isaksson, Rami Shaaban, Pa Dembo Touray och Magnus Bahne. Hur tänker juryn som tar ut dessa? - Vi tar svenska utlandsproffsen Isaksson och Shaaban och sen tar vi två icke svenskar som ändå kan få vara med i "svenska" fotbollsgalan för dom var rätt bra detta år. Likadant var det på övriga kategorier. Kan dom inte ha skilda priser för allsvenskans bäste eller bara ha med svenska spelare då? För övrigt så vann Zlatan guldbollen helt rättvist.

Läste att nån hade misshandlat Alexei Eremenko Jr. på helgen. Vem kan ha någo emot honom? Ville...??

Igår kunde man också läsa en artikel i Aftonbladet om Ronaldos 7-årige son som spelar skjortan av andra grabbar. Han sägs ha en teknik som sin far och lär ösa in mål för sitt pojklag. Det enda jag ser är en lätt fet grabb som är huvudet längre än alla andra och som ser rätt klumpig ut. Sådan far, sådan son...

  

Avslutningsvis har jag tagit ut ett Dream Team med 2007-års bästa spelare. Det ser ut så här:


                              DROGBA
C. RONALDO                                  MESSI
                                                                

                                 KAKA

              INIESTA                 GATTUSO



RIISE      VIDIC      S. RAMOS      D. ALVES


                            BUFFON


Axl Rose är tydligen med i nyaste säsongen av Amazing Race

Publicerad 2007-11-09 11:31:00 i Allmänt,

Det började en ny säsong av Amazing Race på söndagen. Helt klart en massa freaks med igen men också en del överraskningar. Vem sku ha trott att både Axl Rose och Marilyn Manson är med? Dom har till och med fått med Miyagi från Karate Kid.

image37

image38
Dom här heter egentligen Kynt & Vyxsin. Coolt va?

image39
En fräck text på t-shirten är inte fel för en gubbe i din ålder.

Man kan ha kul på vintern också

Publicerad 2007-11-08 14:19:46 i Allmänt,

Sitter på jobbet och fryser. Kommer att bli sjuk om det fortsätter vara så här kallt här. Det finns ändå några saker som är bra med vinterhalvåret. Här kommer en liten lista.

+ med vinterhalvåret

- värmeljus
- yllesockor
- snygga vinterkläder
- glögg
- skida (utför och slätt)
- sitta framför dator och tv med gott samvete
- cirkelträning

- med vinterhalvåret

- kallt
- slask
- mörkt hela tiden
- skrapa bilen
- har inga snygga vinterkläder
- ingen snö när man vill ha snö
- alla jävla artister som ska släppa julskivor

Nu ska jag gå och köpa en gåva till Nellie som blir 6 månader gammal idag. Ikväll är det stort kalas. Snart är det ju lördag å då blir det bastukväll som det var förr i tiden. Ser man mycket fram emot!

Dagens låt: Kent - VinterNoll2

image36

Jokela

Publicerad 2007-11-07 15:57:41 i Allmänt,

Så har det då hänt. Det var bara en tidsfråga innan nån ung typ sku börja skjuta runt sig i vårt land. Det rapporteras om 7 döda just nu. Det var liksom självklart att det skulle ske eftersom det på senaste år har skett i USA flera gånger. Vem ska man då skylla på i detta fall? Tydligen så hade det kommit fram att killen i fråga hade lagt ut videon på youtube före han beslöt sig att skjuta folk. Där hade han sagt att han inte gjorde detta på grund av skolan eller att det var föräldrarnas fel. Han bara hatade allt och alla. Jag är ganska säker på att om det inte skulle ha skett i USA liknande grejer så skulle det inte ha skett här heller. Igen en sak man kan skylla på det stora fina landet i väst alltså. Troligtvis så kommer det att hända också i andra nordiska länder inom några år. Så vad gör vi för att förhindra detta i framtiden? Jo vi ser till att man absolut inte får köpa vapen om man inte har en hel jävla massa tillstånd och grejer. Är man förälder och har vapen hemma så kan man kanske fundera på att ha dom jäkligt nogrant inlåsta. Vad skall man göra om man möter en kille med vapen eller är i samma skola som det händer? Springa som fan och skita i allt annat och värsta fall springa igenom killen!!

En gång till eller?

Publicerad 2007-11-06 09:38:36 i Allmänt,

Jag funderar på att ringa Lippupalvelu och höra ifall dom har nån biljett kvar till dagens Kent spelning. Nån som är intresserad av att komma med isåfall??

En biljett fanns kvar. Ska ja ta den?

Beslutade mig att inte åka idag. Tydligen så ska dom besöka flere städer i februari/mars så jag far antagligen då.

Hela Kulturhuset gungar

Publicerad 2007-11-05 15:59:35 i Allmänt,

Kent         
Betyg: p p p p p

Tid: 04.11.2007
Plats: Kulturhuset Helsingfors
Längd: 1 h 50 min
Publik: 1657
Bäst: Mannen i den vita hatten
Sämst: Var blev låtarna Våga vara rädd, Vinternoll2 och Den döda vinkeln?

För 2 år sedan stod jag på Käpylän Urheilupuisto i ett stort tält och lyssnade på min första Kent-spelning. En jättebra konsert som mestadels handlade om det briljanta albumet Du och jag döden. När jag igår ställde mig framför scenen hoppades jag på en lika bra konsert. Det blev bättre! En strålande publik klappar in bandet och när mörknet släcks kommer första gåshuden. En jättelik soluppgång med en glödande sol kommer upp på stora skärmen bakom bandet medan första låten spelas. En stark och bra början. Jocke hälsar på publiken och säger: Kul att vara tillbaka, 2 år sen sist. Var ni där eller? Svaret är ett skrikande JAA!! När tonerna av Max 500 introt spelas kommer gåshud nr. 2. Det känns som att konserten lyfter helatiden trots att det började otroligt bra. Ljusspelen på skärmarna funkar fint och är vackra. Lasereffekterna från en svart bakgrund ser coolt ut och allt sitter perfekt. Mot slutet av konserten känns det som vi är på väg mot nåt stort. Det blir större än stort! 3 potentiella avslutningslåtar att välja bland. Vilken ska bandet avsluta med? Svaret blir ALLA. Ensammast i Sverige, 747 och Mannen i den vita hatten sitter ända in i ryggmärgen och jag vet inte hur länge jag har gåshud och bara står där och njuter av allt. Jag får gåshud nu när jag skriver detta. Bandet gör först 3 extralåtar och sen 1 till. Jublet har inga gränser när dom dyker upp och spelar Mannen i den vita hatten. Det blir inte bättre än så här kära vänner. För alla som gillar Kent så säger jag bara: - Om ni inte ska se detta så skulle tycker jag synd om er. Oförglömligt, underbart, vackert och helt briljant! Tack Kent!

Låtlistan

Vy Från Ett Luftslott     p p p p
Stark öppningsslåt som växer. Jockes röst hörs mycket bra direkt från början.

Berlin     p p p p p
En av favoriterna på nya skivan.

Max 500     p p p p p
När introt spelas så stiger ljudnivån extra.

Kungen Är Död     p p p p
Omgjord och alltid trevlig.

Columbus     p p p p p
Stark och vacker ballad.

Berg & Dalvana     p p p
De kunde ha valt en annan låt istället för denna men den funkar.

Revolt III     p p p p
Här höjs tempot igen.

Pojken Med Hålet I Handen     p p
Från första skivan och är ingen direkt favorit.

Gravitation     p p p p
Ta er käraste i hand så ska vi sjunga en ballad för er säger Jocke. Jag har ingen att ta i hand tänker jag men är glad ändå.

LSD, Någon?     p p p p p
Jocke säger ett ord före låten. Knark.

Romeo Återvänder Ensam     p p p p
En liten favorit från Du och jag döden. Vackert!

Generation Ex     p p p p
En duett mellan Jocke Berg och en dam som heter Camela. Hela hennes ansikte visas på storbildsskärmen under låten. Lite som en musikvideo.

Musik Non Stop     p p p p
Anledningen till varför jag började lyssna på Kent finns i denna låt.

Kärleken Väntar     p p p p
Discodans bland publiken.

Ingenting     p p p p p
Här är når Kent toppen ikväll...

Ensammast I Sverige     p p p p p
..och det sjunker inte med denna låt...

Extralåtar 1

Elefanter     p p p p p
...utan bara fortsätter...

Nihilisten     p p p p p
..och fortsätter...

747     p p p p p
...och här sprängs alla gränser. Total lycka bland svenskarna som står bredvid mig.

Extralåtar 2

Mannen I Den Vita Hatten     p p p p p
Och när man trodde allt var slut så dyker den upp. Den bästa avslutning på en konsert man kan få!

image34

image35

Hela havet gungar

Publicerad 2007-11-05 13:16:46 i Allmänt,

Lördagen kl.16.00 satte jag mig in i bussen på väg till västra hamnen i Helsingfors. 11 glada Westcomare åkte med Ms Galaxy till Tallinn och tillbaka. Av nån anledning så var det en massa djur som giraffer och pingviner målade på utsidan av båten. Insidan var ganska ny och fin med både pianobar och annan bar. Lade märke till att nästan alla som jobbade på båten var Estniska mänskor. Vi åt mat på buffén som var en sämre variant av Viking och Silja. Lite mindre urval och ingen dricka ingick. Därför var det bra att vi har en snäll chef som sa beställ vad ni vill. Dessutom delades det ut 3 drinkkuponger på man. Jag tog naturligtvis en flaska vitt till maten. Mätt och belåten gick jag och shoppade lite dofter och dricka. Mötte upp dom andra i en av våra invahytter och satte igång förfesten med lite Smirnoff Ice och Baileys. Vid detta skede var man redan berusad men festen fortsatte och vi tog oss upp till humppabaaren där det bjöds på....ja va fan hörde vi nu på sen?? I detta skede hade jag druckit 3 Ivan Collins förutom det jag tidigare drack och skulle gå på WC men hittade ingen så jag gick ända ner till vår hytt. Gjorde det jag skulle och när jag sen skulle ta mig ut därifrån så ramlade jag in i duschhörnet. Märk att båten nu redan var framme och stod stilla så det var ingen sjögång som orsakade detta. Helvete tänkte jag och lade mig ner på sängen för att vila lite. Vaknade 2.5 h senare och satte mig upp för jag var sjukt törstig. Tog min halva drink som jag hade kvar och stack upp till baren. Nästan alla hade nu gått och lagt sig så jag fortsatte ensam upp mot discot. Stannade där till kl. 05.00.
På söndagen var det 2 av oss som inte orkade gå in till Tallinn. Jag var en av dom. Steg istället upp lite senare och åter igen bjöds det på mat. En hamburgertallrik satt ganska bra då. Slutet av hemresan satt jag och sörplade i mig en stor Sprite medan jag lyssnade på äkta båtmusik.. Halvrysk tjej som sjunger engelska låtar med samma ton i varje låt.

image31

image32

image33

Försnack inför helgen

Publicerad 2007-11-02 13:17:02 i Allmänt,

Denna helg har vi alla mer eller mindre väntat på. EIF killarna ska på kryssning med laget och jag ska på kryssning med jobbet. Dessutom ska jag gå och kolla på Kent på söndagen. Undrar om man borde ta med kameran på kryssningen??
Calle har åter igen satt ribban högt med sina Ping Pong och orienterings referat. Bilder och videon så de räcker och blir över. Mycket bra jobbat där! Vi hoppas på en story från kryssningen. Försökte hitta info om vårt kryssningsprogram. Mixer Trio heter bandet som ska underhålla oss i humppabaren. Sökte på det och hittade en bild. Ser lovande ut..
Återstår bara att önska alla en lyckad helg så ser vi om vi e kvar på söndagen..

Dagens låt: E-Type - Eurofighter

image30

You can run but you can't hide

Publicerad 2007-11-01 12:40:51 i Allmänt,

Igår när jag skulle åka hem från jobbet och kom fram till bilen så stod det 3 typer där och pratade. 2 av dom var ägarna som alltid är fittiga när man så mycket som går på stora parkeringen så jag tänkte ju direkt att nu får man skit fast man inte ens har parkerat fel idag. Fel hade jag för det visade sig att det var nån dam som hade kört på min bil och smitit. Lyckligtvis så hade en annan sett det och tagit upp registernummern på smitaren. Tydligen så hade damen som kört på min bil haft så pass immiga fönsterrutor att hon inte sett min bil. En ordentlig smäll hade det varit sade dom men min bil fick just inga synliga fel. Man kan ju fråga sig varför hon efter att ha kört på min bil, helt kallt backat tillbaka lite och sen kört iväg.. Synd för henne så kommer hon nu att få betala böter för smitning och reparation av min bil.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela