Petskis

Glada Vappen!!!

Publicerad 2008-04-30 13:59:30 i Allmänt,

image158

Nu är klockan snart 15 och jag lämnar jobbet för denna vecka. Fyra dagar ledigt väntar. Ha det bra, det kommer jag att ha!

Glada Vappen på er!

En ny frisyr på gång?

Publicerad 2008-04-29 09:40:22 i Allmänt,

Skall snart gå iväg till frissan och få håret klippt. Undrar vad jag skall köra på den här gången.. Nån sa att slingor e rätt nu men jag vill påstå att det inte har varit rätt på ett par år.. Liksom so 2001... Jag kanske lägger upp en bild på min nya frilla sen senare...nu måste jag kila iväg...

Vapputunnelma

Publicerad 2008-04-28 10:47:36 i Allmänt,

God förmiddag! Ännu en gång är det måndag och ny vecka. En rätt så intressant vecka på kommande tror jag. Vi har ju valborg alldeles runt hörnet som bara väntar på att få stiga in i våra liv...Det där lät lite konstigt va?

Under helgen hände följande saker:
- Frisebee golf runda på 76 kast (sjukt bra öppning men sen sackade det ihop)
- Chelsea 2 - 1 Man Utd och sjukt på nerverna med Michael Ballack och linjedomaren
- Grilla på Forsströms terass
- Söka arbetskompis från flygplatsen i hans stora BMW
- Konstatera att flyget var två timmar försenat och vara hemma först kl. 05.00.....4 timmar tills man ska vara på jobb

Denna vecka kan komma att se ut ungefär så här:

Måndag
- Sjukt trött på jobbet efter att ha sovit tre timmar förra natten
- Sova lite för länge när jag kommer hem

Tisdag
- Jobba sjukt hårt med att få så många telefoner fixade som möjligt före valborg
- Klippning av håret
- Se Man Utd vinna mot Barcelona


Onsdag
- Jobba med en skön fredagskänsla
- Gå tidigare från jobbet
- Fira valborg i goda vänners sällskap

Torsdag
- Ledigt och inget planerat

Fredag
- Ledig dag igen
- Köpa födelsedagspresent åt Nellie eftersom jag inte hunnit göra det tidigare i veckan


Lördag
- Man Utd - West Ham på TV
- Nellies ettårs kalas


Söndag
- EIF öppnar fotbollssäsongen mot PP-70 

Fredagsdrinken

Publicerad 2008-04-25 22:17:58 i Allmänt,

Ni kanske undrar vad fredagsdrinken är...

image157

..ja det är en Lemon Limetto förstås. Leijona vodka, röd soda och sprite. Detta är tyvärr sista fredagsdrinken för mig.. Eftersom jag inte ännu har inskaffat någon mixer så att jag kan fixa riktigt bra drinkar så kommer jag inte fortsätta med fredagsdrinken. Kanske jag återupptar projektet i något annat skede. Nu kommer fredagarna istället handla om nåt annat. Vad det blir vet jag ännu inte. Tips tas emot. Men som en liten avslutning så kastar jag med en extra Kissanminttu shot. Man vill ju ändå avsluta på topp.

Skål!
Ha en trevlig helg!

Nej på kvällen

Publicerad 2008-04-24 10:09:14 i Allmänt,

Idag är en stor dag för mig. Har precis skrivit på pappren för ett lån. Mitt första andra lån som ändå kan klassas som mitt första stora lån. Vad skall jag köpa då? En båt som jag har talat om? Nej. En lägenhet? Nej. En jordenrunt resa? Inte det heller. Jag ska köpa bilen som jag för tillfället kör med. Ja ni vet den där fina Toyota Yarisen som min mamma äger. Jag var illa tvungen att köpa den eftersom den skulle ha gått till bilfirman annars. Så ingen båt för mig i detta skede men väl en bra bil som jag kommer ha stor nytta av under en lång tid.

Dagens bästa:

Jag: Hej, jag vill beställa tid till klippning
Frisörskan: Vi har en tid nästa tisdag klockan elva
Jag: På morgonen?
Frisörskan: Ja

Semester

Publicerad 2008-04-23 11:42:32 i Allmänt,

image156
Minnen från förra årets Kreta resa


Idag blev det bekräftat att jag har fyra veckor semester att ta ut. Det blev också klart vilka veckor jag kommer vara ledig i sommar. Veckorna 26, 27 och 31 ligger jag troligtvis och slappar nånstans utan att behöva tänka på jobb. Men vart är den fjärde veckan då? Jo den flyttade jag fram till en möjlig höst eller vinterresa. Det betyder att jag kan åka på två skidresor nästa vinter om jag så vill för jag har ju också en veckas vintersemester att ta ut.. Aah, jag längtar redan till nästa vinter!! Ja ja, sommaren kan ju också bli helt bra..

Försäljare

Publicerad 2008-04-22 13:06:59 i Allmänt,

image155

WestCom är ett ICT-serviceföretag som erbjuder tjänster åt konsumenter, företag och organisationer. Våra betjäningsställen finns i Karis och Ekenäs och vi betjänar våra kunder i huvudsak mellan Hangö och Helsingfors. Vi sköter också om kundbetjäningen vid Karis Telefon Ab. 20 proffs i branschen betjänar dig.

  • datorer - telefoner - kringutrustning
  • mobil- och trådtelefonsystem
  • försäljning, service, systeminstallationer, underhållstjänster
  • kompletta "nycklarna i handen"-leveranser


Just nu söker vi en serviceinriktad, språkkunnig person som är intresserd av IT-världen. Heltidsarbete under sommaren -08 och deltidsarbete därefter.

Är DU rätt person och vill vara med i vårt team? Då tycker jag du ska skicka din ansökan omgående till [email protected]

Kast med liten Frisbee

Publicerad 2008-04-21 11:58:21 i Allmänt,

Helgen är över igen och vardagen är tillbaka. Igår blev en ganska lugn dag på grund av vissa alkoholhaltiga drycker som konsumerades på lördagen. Hann med att gå en runda på frisbeegolf banan ändå. En ganska tråkig 74 runda blev det för mig medans min kastpartner gick runt på en 67:a. Har inte varit och kastat på två år men skulle gärna gå fler rundor detta år. Äger själv runt 10 frisbeen och tänkte inte skaffa fler för det är ändå inte det som avgör hur bra man är. Men så råkade jag surfa in på Innovas hemsida idag och såg alla deras nya fina frisbeen och nu funderar jag ändå på att beställa nån. Nån annan som ska ha kanske??

image153
Undertecknad tar en paus och samlar krafter inför nästa bana.

image154
Knock, knock...Who's there? Two friends throwing frisbee on a sunday evening..

Hänt på jobbet

Publicerad 2008-04-19 14:20:30 i Allmänt,

Hände inte så mycket på jobbet idag förutom att Karis Telefons bredbandsnät var ur funktion under 2 timmar. Då blev det några paniksamtal från arga kunder. Det som istället var mer kul var min kund som köpte upp ALLA våra gamla söndriga telefoner som vi absolut inte gör nåt med. Vad skulle ni betala för 80 st icke fungerande telefoner? 350 euro betalade den glade och mycket trevlige ryssen för våra. Inte nog med det utan han gav 20 euro extra åt oss som var där idag så att vi skulle ha till mat sa han. Han lämnade också sitt nummer och sade att jag kan höra av mig när jag har fått ihop mera söndriga telefoner. Vem är utlänningarnas bästa vän på WestCom? I AM!!

Fredagsdrinken

Publicerad 2008-04-18 20:12:46 i Allmänt,

Ni kanske undrar vad fredagsdrinken är..

image152

..häll upp ett glas mjölk och blanda i kakaopulver. Vad får man då? Jo en O'boy förstås! Jag har ju ändå varit på en tung turnering och skall jobba imorgon så jag kan väl få skippa alkoholen idag va..

Skål!
Ha en trevlig helg!

Innebandy heter floorball på engelska

Publicerad 2008-04-18 13:05:38 i Allmänt,

image151

Ikväll är det dags för avslutningen i cirkelträningen som inte har nåt med cirkelträning att göra. Det enda vi gör är spelar innebandy i två timmar. Kanske skriver mera ikväll om turneringen om vårt lag vinner.. Med lite tur med vädret så kanske sommarsäsongen börjar om en månad.

Imorgon ska jag på jobb vilket är tråkigt men acceptabelt. Annars är det inte något annat planerat till helgen. Sol har utlovats så det kan bli några uteaktiviteter.

Angående mitt förra inlägg så var det inte mera än en förkylning som var orsaken till min sjukledighet.. Så tack till alla som oroligt hörde av sig..

Nu ladda, ladda inför innebandyn och lite senare kommer ju fredagsdrinken. En lite annorlunda drink på kommande ikväll..

Statement

Publicerad 2008-04-17 12:32:30 i Allmänt,

Efter en tids (2 dagar) sjukdom så har undertecknad nu återgått till både jobbet och bloggen. Det har varit två tunga dagar som jag helst skulle varit utan men det finns vissa saker i denna värld som inte kan förhindras. Vill inte gå in mera på min sjukledighet eftersom jag anser den tillhöra mitt privatliv. Med detta sagt vill jag också komma med goda nyheter om att jag skall försöka förbättra bloggen på nåt sätt. Vad det blir får tiden utvisa.

God fortsättning
Petski

Evil has a face

Publicerad 2008-04-14 10:29:09 i Allmänt,

Tillbaka i vardagen igen efter en ganska händelserik helg. Lördagen börjades med solsken och vårstädning hemma för att avslutas hos Ose alltför sent, med ett vinglas i handen. På söndagen insåg jag att jag dragit på mig en förkylning som kom utan förvarning. Kalas stod på programmet och efter det var det Man Utd - Arsenal på TV:n. 2-1 vinst för hemmalaget som stärkte de regerande mästarnas chanser till förnyad titel. Mycket starkt av Ronaldo att klara pressen då han hamnade slå om sin straff. Fin frispark av Hargreaves också.

På söndagkvällen fick det omtalade Engla fallet sin uppklaring då den 42-årige mannen som suttit häktad erkände att han mördat både Pernilla Hellgren år 2000 och tioåriga Engla den 5:e april i år. Tänk er det att under åtta år har denna man gått runt i Sverige med minst ett mord på nacken. Det talas om att han möjligtvis kan knytas till flera ouppklarade fall och i såna fall kunna tituleras som en seriemördare (läste att det krävs 3 offer för det). Hur jävla sjuk är man om man kan ta livet av en tioårig flicka och sen helt kallt äta pizza på en restaurang som ingenting skulle hänt? Såna som han borde torteras och plågas i resten av sitt liv. Man kan inte ens skriva om vad man borde göra med honom..

image150

Fredagsdrinken

Publicerad 2008-04-11 20:54:42 i Allmänt,

Ni kanske undrar vad fredagsdrinken är..

image149

..ja det är ju en UpCider Natural Apple. Lite tråkigt val kanske men ack så god. Notera en av mina nya högtalare i bakgrunden.
Skål!
Ha en trevlig helg!

H to da P

Publicerad 2008-04-11 12:45:26 i Allmänt,

Allt såg så bra ut när jag anlände till jobbet idag. Fredagsstämning och ganska pigg för en gångs skull. Men se där tog det roliga slut. I snart 3 timmar har jag haft en jävla massa problem med min servicedator som tyckte att den inte skulle känna igen någo telefoner mera. Fick det fixat efter många om och men och detta är absolut inte första eller sista gången den jävlas med mig. Enda sen jag fick den för kanske ett år sen så har den hållit på och startat om sig ungefär var tredje dag. Vill inte avslöja märket eftersom vi säljer datorer av detta märke. Börjar nu bli lite slut på alltihop så jag undrar om jag borde ge ett förslag på ny dator åt min chef. Lite hastigt plockade jag ihop ett paket på 850 euro som jag tycker kan vara passande. Hur troligt är det att jag får ny dator? Typ 0.8 %..

Sommardäck

Publicerad 2008-04-10 18:51:49 i Allmänt,

Var och bytte till sommardäck idag så nu måste väl sommaren vara här snart. Känns ändå som det kommer ta lite för länge ännu.. Kom ihåg ni som inte bytt ännu att spänna fast däcken ordentligt. Annars kan det gå illa..

Ny kurs i skolan

Publicerad 2008-04-09 15:13:18 i Allmänt,

Kom precis tillbaka från skolan och en timme i Nationalekonomi & EU. Det var första lektionen för denna kurs och själva ämnet är inget extra i sig. Lite om vårt lands riksdag och sånt. Det som däremot är speciellt är gruppen jag har ämnet med. Runt 15 st 17-åringar som har ett jävla liv under hela jävla lektionen. En sitter och talar om dataspel, en annan kastar tomflaskor omkring sig, nån håller på och buffar fram och tillbaka med sin pulpet så det hörs ett högt släpljud och en försöker härma Jack Bauers röst. Detta pågår under hela lektionen och stackars läraren har inget att säga till om utan fortsätter snällt undervisa så gott det går. Helt jävla sjukt är detta! Är det onormalt av mig om jag sitter och planerar hur jag skall avrätta varje elev på ett visst sätt?

Skatt

Publicerad 2008-04-09 08:41:31 i Allmänt,

För första gången på ett par år så får jag tillbaka pengar efter ett skatteår. Inte några miljoner men väl 517 euro så det tackar man för.

Måste kommentera gårdagens match mellan Liverpool och Arsenal också. Jag tycker inte det var straff när Ryan Babel tågade in i straffområdet och gick omkull. Domaren föll nog för hemmatrycket tyvärr... En underhållande match var det i alla fall. Såg ni Theo Walcotts underbara soloräd från eget straffområde, som ledde till Arsenals kvitteringsmål? Idag blir Man Utd och Schalke klara för semifinal..

Bloggtorkan..

Publicerad 2008-04-08 13:23:25 i Allmänt,

..är över efter tre dagar. Har liksom inte haft nåt vettigt att skriva om. Jag skulle kunna skriva om att grundsäsongen i NHL är över och att jag tror Detroit vinner Stanley Cup. Skulle också kunna skriva om hur jag tog över ledningen i Fantasy Premier League och kommer stanna i toppen under de resterande omgångarna. Men låt mig istället berätta om gårdagens överraskning. Det var nämligen så att det bjöds på middag hos Oscar & Carina helt så där bara utan nån egentlig orsak. Och skulle det ha stannat vid vanlig middag så hade det varit helt normalt men se banne mig den som inte ger allt. Välkomstdrink, kostym, dillkött av lamm och smaskig efterrätt är bara förnamnet. Sämre måndagkvällar kan man ju ha..
Nu gäller det bara för oss andra att komma på nåt kul som man kan bjuda på under en likadan tillställning som enligt uppgift kommer hållas varje månad. Nånting att liva upp den annars gråa vardagen med är ju aldrig fel. Och när vi ändå är inne på grå vardag så ser det inte ut att bli ljusare under de närmaste dagarna. Regnet bara väller ner men egentligen så gör det inte så mycket. För mig får det regna hela april bara det är superbra väder i sommar. Jag tror de flesta andra håller med där.

Fredagsdrinken

Publicerad 2008-04-04 20:55:35 i Allmänt,

Ni kanske undrar vad fredagsdrinken är..

image148

..ja men de e klart det är en Hallonslurp! Förra veckans drink var ju ohyggligt god så vi byter bara ut äppellemonaden mot hallonlemonad.

Skål!
Ha en trevlig helg!

Det är inte sommar riktigt ännu

Publicerad 2008-04-04 16:48:54 i Allmänt,

Blir lite lätt irriterad när jag ser alla "kids" som går med alltför lite kläder på nu när det har blivit lite varmare ute. Det är ungefär som att skicka inbjudningskort till förkylningen. Men vad gör man? Dumt huvud så får kroppen lida heter det väl..
Idag är det fredag och om en kvart börjar cirkelträningen. Efter det är det oklart vad som händer på helgen. Det har lovats sämre väder imorgon så man får se om det blir nån båt talko som det har planerats. En viktig sak som man inte får missa idag är Magnus Ugglas nya TV-serie "Var fan är mitt band?" Klockan 22.00 på SVT 1 börjar den serien. Och min fredagsdrink lär väl dyka upp här lite före det antar jag. Alla undrar säkert vad jag har blandat ihop idag...

One night in Helsinki

Publicerad 2008-04-03 13:50:12 i Allmänt,

Ni har väl inte missat nyheten om att den alldeles fantastiska Paris Hilton är i Finland med sin pojkvän Benji Madden från bandet Good Charlotte. Det finns en video från flygplatsen på mtv3:s hemsida där man kan se hur reportrar beter sig märkligt och talar dålig engelska. Lyssna på damen som intervjuar Paris och vid varje svar hon får, fnittrar till på ett helt sjukt löjligt sätt. Varför kan inte Finland vara annorlunda och bara skita i att Paris Hilton ens finns. Det enda man borde ha skickat till flygplatsen och möta henne är en gammal äcklig fyllekärring som skulle säga: - Sä oot niin perkelen ruman näköinen! Då skulle Paris le sitt fåniga leende och svara: - That's hot!

Lågt

Publicerad 2008-04-03 11:05:55 i Allmänt,

Igår när jag var och lunchade med Calle och Martin så sjöng Calle på en låt som senare fastnade i mitt huvud. Lite utplock från texten:

Shawty had them Apple Bottom Jeans [Jeans]
Boots with the fur [With the fur]
The whole club was lookin at her
She hit the flo [She hit the flo]
Next thing you know
Shawty got low low low low low low low low

Whoa
Shawty
Yea she was worth the money
Lil mama took my cash,
And I ain't want it back,
The way she bit that rag,
Got her them paper stacks,
Tattoo Above her crack,
I had to handle that

Som ni ser så är det en Hip Hop låt det handlar om och vi ser ju att dessa Hip Hoppare skriver sina låtar precis som de ser ut. Hela texten kan ni läsa här och videon finns här. Annars är det väl en catchig låt som man säkert ändå kommer svänga till på dansgolvet. Alla utom Ville då förstås..

SMS skandalen

Publicerad 2008-04-03 09:06:09 i Allmänt,

image147

Kan inte låta bli att skriva om den omtalade Kanerva - Tukiainen affären. I tidningen Expressen berättar Johanna Tukiainen om hur hon blev avlurad sina sms som Ilkka Kanerva hade skickat från sin tjänstemobil. - En journalist på tidningen sade att han skulle byta in telefonen åt mig på en butik för att jag skulle få en ny. Jag trodde inte att journalisten skulle komma åt sms:en. Jag trodde inte att de var på telefonen. Jag trodde att de var på sim-kortet, säger Johanna Tukiainen. Efteråt ångrade hon sig. Yeah right säger jag och alla andra som ens fattar nåt hur denna värld fungerar. Efter att ha blivit B-kändis och säkerligen fått lite pengar för diverse intervjuer så tycker nog Tukiainen knappast att denna affär var speciellt misslyckad. Vad beträffar Kanerva så kan man ju fundera på vad han tänkte när han för andra gången i sin politiska karriär gjorde samma sak om igen efter att ha lovat att inte göra det..

Dagens låt: The Hellacopters - In The Sign Of The Octopus

Tisdag

Publicerad 2008-04-01 12:22:58 i Allmänt,

Idag är det första april och jag tycker på riktigt inte om den här dagen! Idag är det fritt fram att skämta och alla tidningar försöker få till en bra story som de anser vara rolig. Under alla år jag minns så har vår lokala tidning varje gång misslyckats med att försöka få till ett bra skämt. Inget ont om tidningen annars som jag läser varje dag men när det vankas första april så sjunker det helt enkelt. Har inte läst dagens tidning ännu men är övertygad om att det nånstans ligger ett dåligt försök till aprilskämt. Mitt förslag är att skippa denna första aprildagsgrej och helt enkelt hitta på nåt annat istället. Varför inte ha en jobbfri dag t.ex.??

Visste ni förrästen att Guns N' Roses kanske kan tänka sig göra comeback med gamla gänget? Enligt Slash så är det inte omöjligt..

image146

Updatering: Radio Extrem vann just pris för årets sämsta aprilskämt. Deras nyhet var att Radio Vega läggs ner..

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela