Petskis

De sju underverken

Publicerad 2012-06-28 22:29:13 i Allmänt,

Var ska man börja? Vad kan jag säga som inte redan sagts? Om jag ändå kunde formulera mig som Joakim Berg..
 
Tid: 27.6.2012
Plats: Sandudd, Helsingfors
Evenemang: Garden Party
Huvudakt: kent
Antal besökare: Oklart
Stämning: Magisk som vanligt
Fråga: Levererar de fortfarande?
Svar: Ja
 
Låtlista:
Ögon / Klåparen
Ensam lång väg hem / 400 slag
Petroleum
Skisser för sommaren
Tänd på
Sjukhus
Jag ser dig
Låt dom komma
Isis & Bast
Kärleken väntar
Ingenting
Musik non stop
747
---
999
Mannen i den vita hatten
 
 
Jag tycker mig minnas att jag flere gånger här på bloggen nämnt min första kentkonsert som ägde rum 17.6.2005. Sen dess har jag sett dem fem gånger till och gårdagens blev min sjunde. Jag vill gärna dra paralleller mellan den första och gårdagens. Båda konserterna har varit i stora tält. Inga höga förväntningar. Jag hade egentligen inte alls tänkt åka (dåligt planerat med jobbtider denna gång). Jag hade inte koll på vilka låtar som skulle spelas och spänningen var därmed på topp (hade avsiktligt inte läst vad som spelats på de tidigare konserterna i år). Men som med det mesta så blir det bättre om man inte planerar och har så stora förväntningar.
 
Gårdagens låtlista var snudd på precis de låtar jag önskade höra just då. Alla favoriter från senaste skivan, de två bästa låtarna från näst senaste skivan, storfavoriten från tredje senaste skivan samt en hel del andra små favoriter från tidigare skivor. Lägg dem i en perfekt ordning med en gudomlig öppning och ett alldeles för maffigt slut så kan ni tänka er att jag njöt för fullt.
 
Måste också berömma den finska publiken som verkligen bjuder upp till en härlig stämning trots att många av besökarna är finskspråkiga.
 
En öppning på en kentspelning är alltid något extra.
 
Fantastiska låten Sjukhus från briljanta skivan Röd. 
 
En bättre avslutning på en konsert finns inte. Detta är den bästa låt som nånsin skrivits!

Hett fiske i kyligt väder

Publicerad 2012-06-17 21:39:08 i Allmänt,

Ösregn. Hård vind. Tuffast möjliga förhållanden men de mest hängivna fiskegubbar brukar belönas.




Denna fantastiska abborre på 1,02kg blev pricken på i:et under kvällens fiskepass vid ett vatten som inte ska avslöjas här. Denna gång var det inte jag som drog den största men det kvittar när man får vara med i samma båt och får bevittna en sån fin fisk. Galet bra abborrfiske i tre timmar på både jigg och löjmete och ett femtiotal fångade och släppta abborrar talar sitt tydliga språk. Ibland stämmer det bara. Grattis M till en finfin fångst! Hoppas vi kan fånga lika många nästa gång också.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela