Petskis

Silly Really

Publicerad 2009-01-29 11:43:54 i Allmänt,



Det har helt gått förbi mig att Sveriges popkung nummer 1, Per Gessle ska ut och turnera i Europa under våren. Den 16:e april startar turnén i Helsingfors på Tavastia och det är nu alldeles självklart att man ska se det spektaklet. Helst skulle man ju nog se att Roxette gör en turné men man tar vad man får..

Framtid: Tjuv?

Publicerad 2009-01-23 10:10:00 i Allmänt,

Dagens stora händelse på jobbet är en ganska komisk historia. In i butiken kommer en yngre kille som ber om att få köpa ett batteri till en Nokia telefon. Det visar sig dock att vår chef känner igen killen från igår då han stal en telefon i vår butik i Karis. Polis tillkallas och den mycket nervösa killen förhörs på plats varpå han sen körs iväg med polisbilen. Hur korkad är man om man ena dagen själ en telefon och andra dagen försöker köpa ett batteri av samma butikskedja? Bra där grabben! Du kommer säkert bli en mästertjuv i framtiden..

Dagens låt: Oasis - Waiting For The Rapture

Handboll

Publicerad 2009-01-22 21:54:08 i Allmänt,

Sitter och tittar på Handbolls-VM och Sveriges match mot Kroatien. Det är alltid underhållande att titta på såna här matcher i TV tycker jag. Dessutom så spelar ju Sverige ganska bra nu igen med Staffan Olsson som tränare. Det nya unga Svenska landslaget har igen fått fart på mästartakterna och det kan jag faktiskt acceptera trots att jag inte gärna unnar Sverige någon framgång inom idrott.


Min favorit bland Svenska spelarna: Jonas "grottmannen" Larholm.


Kul också att se Staffan "överläppen" Olsson i landslagssammanhang.

Burana

Publicerad 2009-01-22 21:47:17 i Allmänt,

Jag lever ännu efter dagens tandutdragning. Har spottat blod hela dagen men har fortfarande ingen värk. Kan ju också bero på att jag käkar Burana som aldrig förr. Känner mig lite som House faktiskt. På tal om House så fortsatte serien i USA nu igen efter juluppehållet. Mycket välkommet.

Hos tandläkaren

Publicerad 2009-01-22 13:13:58 i Allmänt,



I ett antal veckor har jag haft lite tandvärk i en av mina visdomständer men har inte gjort nåt åt saken. Man har ju hört alla storyn om hur plågsamt det är att dra ut dem och hur rötterna på de nedre kan växa hur som helst vilket gör det svårare. Att jag dessutom har hemska minnen från barndomen om mina tandläkarbesök gör inte saken lättare. Men idag tog jag mod åt mig och ringde tandläkaren och berättade att jag har lite värk. Fick genast en tid idag kl. 13 och tänkte hatiska tankar om tandläkaren före jag ens hade varit där. "Om den j***a kärringen gör så att det gör ont för mig så ska hon minsann få veta att hon lever". Nu är jag välbehållen tillbaka utan det minsta att klaga på. Tre bedövningssprutor som knappt kändes och 10 minuter senare så var jag en visdomstand fattigare. Inga som helst problem. Tack så mycket kära tandläkare!

Saw

Publicerad 2009-01-21 15:16:54 i Allmänt,



Såg filmen Saw V igår som kanske är den sista i serien. Hör till dem som gillar de där filmerna och har inga problem med att se blodiga scener vilket man får se mycket av. Bäst med dem är nog ändå de kluriga fällorna och en bra twist på slutet. Rekomenderas!

Idrottsgalan

Publicerad 2009-01-20 09:42:46 i Allmänt,

Igår gick den årliga idrottsgalan i Sverige av stapeln och som vanligt så var programmet fyllt med underhållning. Robert Gustavsson som Per Gessle var ganska bra. Undrar ändå om det roligaste under hela galan var att Zlatan inte fick Jerringpriset utan bara blev sjunde. Istället blev det Charlotte Kalla som tog hem det prestigefyllda priset. Man tycker ändå lite synd om Kalla som inte alls tycker om att stå i rampljuset inför publik. Dessutom tycker jag kanske att man inte ska få Sveriges största idrottspris bara för att man lyckas skida uppför en slalombacke snabbare än en ryggskadad Finländare. Nej mitt pris skulle ha gått till Jonas Jacobsson eller Susanna Kallur. Lite roligt kan man också ha åt Aftonbladets artikel om Kallas hektiska dygn. Kolla bara på detta:

Här är Charlotte Kallas hektiska dygn


10.00
Landar på Arlanda.

11.00 Äter lunch med pojkvännen Tiio Söderhielm.

12.00 Besöker en frisör inför galan.

14.00 Går vidare till en sminkös. Ordnar också med galaklänningen och skorna.

17.00 Gör entré på röda mattan för mingel och mängder av intervjuer.

17.30 Äter trerättersmiddag vid samma bord som Carolina Klüft.

20.50 Får pris för årets prestation.

22.24 Får ta emot Jerringpriset. Håller ett kort tacktal och mottar allas hyllningar.

22.30 Ger intervjuer till tidningar, tv och webb-tv.

22.45 Smiter bakom scenen med en blombukett i handen. Lämnar genast arenan.

23.15 Tar en macka på hotellet.

24.00 Somnar.

04.30 Går upp och äter frukost.

07.00 Flyger till Östersund

11.00 Fullt träningspass ihop med Tiio.

Tiderna 23.15 och 24.00 känns lite påhittade. Eller har Aftonbladets reporter varit med på hotellet och kollat upp exakt när hon tog en macka och när hon somnade?

Leeds

Publicerad 2009-01-20 08:48:36 i Allmänt,

Vi vann hela shottaballongen och jag gjorde ett mål! Jag talar naturligtvis om söndagens Futsalturnering i bollhallen i Ekenäs. Det var en lyckad dag på planen när vi gick obesegrade genom turneringen med en målskillnad på 28 - 7. Hela storyn kan läsas på Västra Nylands hemsida. Det som är mera imponerande än att jag gjorde mitt första mål nånsin under en inomhusturnering är att jag som försvarare inte var på planen i något av våra baklängesmål. Tack till alla lagkamrater som gjorde detta möjligt!


Vinnarlaget med mig nere i mitten.

Öst - Väst

Publicerad 2009-01-15 11:32:04 i Allmänt,

Innebandymatchen i Lojo på tisdagen gick lite som planerat. Siffrorna skrevs 24 - 12 till vår fördel men riktigt så överlägsna var vi inte. Däremot lyckades vår taktik om att hålla deras så kallade "bästa" spelare helt ur balans. Det gick till och med så långt att han fejkade en skada när han insåg att han hade varit otroligt dålig under matchen och inte skulle få nåt gjort. Själv stod jag för ett ynka mål men eftersom jag spelade back nästan hela matchen så är jag ändå ganska nöjd.

Idag är det torsdag och jag har fortfarande sjukt i kroppen så det ska bli intressant att se hur man känner sig på söndagen när det ska ges 100%. Vidare kan jag konstatera att Man Utd tågar på i Premier League efter gårdagens seger över Wigan. Kan ha varit en dyrköpt seger bara då Wayne Rooney skadade sig och kommer vara borta tre veckor. Fast å andra sidan så spelade Tevez bra när han kom in så jag tror nog det löser sig.

Såg nån annars på programmet Made In Sweden som visades på TV4 igår? Programmet handlar om hur låtskrivarna och Idoljuryn i Sverige ska ta fram två unga musiker och göra dem till stjärnor. I ett skede av programmet så tog man hjälp av den Amerikanska "superproducenten" Desmond Child som också var med i ett program av Idol. Det är nog en människa som jag inte fattar nåt av. Totalt jävla blåst verkar han vara. Må hända att han har skrivit hits åt Bon Jovi och Aerosmith men när det gäller dagens musik så är han lite borta. Unge svenske killen Kim Fransson hade skrivit egna låtar men enligt Desmond så var texterna inte tillräckligt bra och hade hitpotential. Så han skrev om nästan hela låten medan Kim satt snällt och såg på hur hans egna låt blev till nåt helt annat. Vad är vitsen med att ge ut en egen skiva om man inte kan säga att man står för den undrar jag?

Dagens låt: Pink - Glitter In The Air

Sportveckan

Publicerad 2009-01-13 10:42:22 i Allmänt,

Denna vecka kommer handla mycket om idrott och motion för min del. Fyra dagar av sju har jag nån slags motionsform på programmet.

Idag är det dags för den årliga Öst-Väst innebandymatchen i Lojo mot konkurrenterna från Ingå. Vi åker dit med stort självförtroende och jävlar anamma. Eller åtminstone gör jag det...

På torsdag har vi tid i Forstis men vi spelar inte badminton som vanligt. Vi ska nämligen träna till futsalturneringen som ordnas på söndag. Inte riktigt som natturneringen men nästan. Då jag dessutom missar årets natturnering så är detta mer än välkommet. För att se oss spela på söndag så ska du ta dig till bollhallen i Ekenäs mellan 10.00 - 20-00.


Fråga:

Publicerad 2009-01-12 16:01:03 i Allmänt,

När ska kloreringen av Ekenäs stads vatten upphöra? Börjar bli lite trött på att vattnet smakar och luktar klor ännu.

Fotboll från helgen

Publicerad 2009-01-12 09:59:13 i Allmänt,

Lite om helgens tre mest omtalade matcher från fotbollseuropa.

Osasuna 2 - 3 FC Barcelona

Ligaledarna Barcelona börjar få ordning på sitt spel och ser ut att gå mot mästartiteln i Spanien. Under helgens match var man mycket illa ute efter att ha legat under med 1 - 2 med 15 min kvar. Några mycket konstiga domslut höll också på att ställa till det men utan att egentligen briljera så lyckades man vända på resultatet. Xavi fixade kvitteringen och Messi skjöt segermålet som betydde tre viktiga bortapoäng för katalonerna. Starkt gjort!

AS Roma 2 - 2 AC Milan

Denna match handlade mest om David Beckhams första ligamatch i Italien. Trodde inte han skulle få spela direkt från start men se det fick han. Vad visar då det? Att han är i bra form? Att han klarar av att gå in i ett topplag i vilken liga som helst? Att han spelar för att skjortförsäljningen ska stiga? Det kan man fundera på och göra sin egen bedömning men jag vill påstå att han fortfarande kan vara med i nästan vilket lag som helst och faktiskt vara bra. Nånstans innerst inne tror jag han ångrar att han stack iväg till USA. Beckham hör hemma i Europa och jag hoppas han stannar här så alla kan se hans matcher före han en dag lägger skorna på hyllan. Före den dagen är här så hoppas jag också av hela mitt röda hjärta att han får spela en sista gång i Manchester United.

Manchester United 3 - 0 Chelsea

Liverpools tränare gick före matchen ut med ett korkat uttalande om att Sir Alex Ferguson alltid kommer undan med att klaga mot domarna och att Utd har "fått" ett lättare vårprogram än de andra topplagen. Kanske Benitez borde fundera på sitt eget lag istället och hur de torskade mot Stoke under helgen.. Kanske borde Liverpool se upp bakifrån för där kommer ett rött gäng som gör allt för att behålla Premier League titeln. Matchen då? Jo det såg kanske lite konstigt ut före när Man Utd ställde upp med Giggs och Fletcher på mittfältet för att möta Lampard, Ballack, Deco och Mikel. Det visade sig vara ett genidrag av gamle Ferguson och taktiken lyckades perfekt. Man Utd spelade ut Chelsea helt och vann med 3 - 0.

Let's Dance 2009

Publicerad 2009-01-09 15:58:41 i Allmänt,

Ikväll börjar årets säsong av Let's Dance på TV4. Under tolv fredagar ska tolv danspar tävla i tio olika danser, uppdelade i två grupper, standard och latin. Standarddanserna består av Tango, Modern vals, Wienervals, Slowfox och Quickstep. Latindanserna består av Samba, Cha Cha Cha, Rumba, Paso Doble och Jive. En hel del intressanta personer kommer delta detta år och i dagsläget är det svårt att välja en favorit. Så jag låter er bekanta er med alla danspar i en liten grej jag vill kalla: inför Let's Dance 2009.



Namn: Morgan Alling
Ålder: 40 år
Yrke: Skådespelare/Regissör

Namn: Helena Fransson
Ålder: 32 år
Yrke: Professionell dansare

B-Skådespelare har inget att hämta i denna tävling då man måste vara mer känd och folkkär för att ta hem tävlingen.



Namn: Mojje Johansson
Ålder: 36 år
Yrke: Musiker/Programledare


Namn: Jeanette Carlsson
Ålder: 21 år
Yrke: Danslärare

Ingen favorit här heller. Kallas man Mojje så kan man tyvärr inte vänta sig nåt annat än högst en 4-5 plats.



Namn: Hasse Aro
Ålder: 51 år
Yrke: Journalist

Namn: Charlotte Sinclair
Ålder: 31 år
Yrke: Danslärare

Programledaren Hasse Aro kan väl bli en överraskning och gå långt. Är tillräckligt populär och allt beror på hur pass snabblärd han e inom dans. Danspartnern Charlotte är ny för säsongen och eftersom hon är danslärare så kan det nog gå bra.



Namn: Kitty Jutbring
Ålder: Nja... ca 23...eller?
Yrke: Programledare, Radiopratare, Krönikör

Namn: Anders Jacobson
Ålder: 22 år
Yrke: Studerande

Ett wildcard måste man säga om före detta Big Brother deltagaren Kitty. Har väl utstrålningen och karisman att bli en favorit men räcker det?



Namn: Linda Haglund
Ålder: 52 år
Yrke: Lärare och konstnär.

Namn: Martin Ragnarsson
Ålder: 23 år
Yrke: Dansare

En 52-årig konstnär har inget att hämta här. Kommer åka ut bland de första paren.




Namn: Magdalena Graaf
Ålder: 33 år
Yrke: Författare

Namn: Daniel da Silva
Ålder: 27
Yrke: VD på en event- och kommunikationsbyrå.

Magdalena Graaf har verkligen fått det ganska lätt för sig då hon har Daniel Da Silva som partner. Om hon lyckas charma åskådarna hemma så kan det räcka ända till seger.



Namn: George Scott
Ålder: 41
Yrke: Tränare och boxningsskribent.

Namn: Maria Karlsson
Ålder: 33 år
Yrke: Danslärare (är även utbildad miljöingenjör!)

Jag har för mig att boxare är lite korkade och inte har taktsinne. Det lär jag få reda på inom de närmsta veckorna.



Namn: Magnus Samuelsson
Ålder: 38 år
Yrke: Kraftsport

Namn: Annika Sjöö
Ålder: 27 år
Yrke: Frilansar som dansare och danslärare, är utbildad lärare i idrott och franska samt jobbar som instruktör på Sats.

Ett oerhört intressant par detta. Annika har tagit sig till final två år i rad nu med mer eller mindre dåliga partners. Inte kommer hon få det lätt nu heller med berget Magnus.



Namn: Carl Jan Granqvist
Ålder: 62 år
Yrke: Professor i måltidskunskap

Namn: Maria Lindberg
Ålder: 29 år
Yrke: Dansare och eget företag som stilkonsult.

Finsmakaren Carl Jan kommer bli årets jobbigaste deltagare. Hoppas inte det blir en ny Lasse Brandeby bara.



Namn: Isabella Löwengrip
Ålder: 18
Yrke: Bloggerska, egen företagare.

Namn: Jonathan Näslund
Ålder: 22 år
Yrke: Dansare, danslärare

Bloggaren "Blondinbella" hör till favoriterna men jag tror inte de kommer palla för trycket. Lite som Danny förra året kanske.



Namn: Laila Bagge
Ålder: 36 år
Yrke: Manager och jurymedlem i Idoljuryn.

Namn: Tobias Wallin
Ålder: 29 år
Yrke: Professionell dansare, driver eget danseventföretag.

Här har vi en av mina personliga favoriter och ett par som borde ha alla chanser att vinna. Idoljurymedlemen Laila Bagge tror jag har de rätta koncepten att vinna denna tävling.



Namn: Elisabet Höglund
Ålder: 64 år
Yrke: Journalist

Namn: Tobias Karlsson
Ålder: 31
Yrke: Dansare och koreograf.

Ännu en halvkändis som kommer åka ut snabbt. Förra årets vinnare Tobias är nog den bästa av proffsdansarna men i år vinner han inget.

Hänt extra

Publicerad 2009-01-09 00:02:19 i Allmänt,

Jo jag lever fortfarande. Har inte riktigt haft tid/ork att uppdatera bloggen de senaste dagarna bara så här kommer en liten resumé.

Nyårsaftonen gick ganska lugnt och sansat till. Vi var packade hos V & E i deras "vindsvåning" med utsikt över hela staden samt Österby. Det betydde att vi såg ganska många fyrverkerier utan att egentligen behöva ta oss nånstans.

Kände på nyårsaftonen att allt inte stod rätt till med mig och på nyårsdagen var jag kraftigt förkyld. Det är typiskt mig att bli sjuk när jag är ledig och det är fint väder. Nåväl, jag klarade mig ganska lindrigt undan för på lördagen var jag rätt så återställd. O to da E bjöd på Nintendo Wii kväll så det kanske hade nåt med saken att göra.

På söndagen var det helt underbart vinterväder och vi beslöt oss för att ta en skridskotur på Grabbskogträskets fina is. Inte riktigt lika nice som skidåkning men jag fick i alla fall testa nya ryggsäcken samt understället. Det var så pass kul att vi var tillbaka på isen också på tisdagen. Med den skillnaden att vi hade med oss några fler personer samt lite pilkfiskeutrustning. Har aldrig pilkat förut och var väl lite inställd på att vi inte skulle få nån fisk men se där hade jag fel för upp ur hålen i isen kom det två små abborrar. Det gav garanterat mersmak att göra det igen så nu gäller det bara att det kalla vädret ska hålla i sig och det kommer det ju naturligtvis inte göra kan man se på väderleksrapporterna.

Tillbaka på jobbet denna vecka så kändes det faktiskt inte helt fel. Jag har så mycket att se fram emot dom närmsta veckorna så program finns det nog. Mer om det senare. Nu lite bilder från skridskoturerna.

     

     

     

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela