Petskis

Ett glas bubblande

Publicerad 2009-07-31 12:53:03 i Allmänt,


Man får ju inte slita ut sig helt på jobbet. En paus med lite sparkling wine så orkar man fortsätta igen. Söt, fräsch jordgubbskaraktär, fruktig, smakrik, grumlig. Rött.

Läsgodis

Publicerad 2009-07-30 14:09:38 i Allmänt,

Jag tror att jag aldrig har köpt en enda bok i mitt liv. Har inte heller läst en "riktig" bok. Jag föredrar liksom visuella saker som filmer och tv-serier istället. Men nu när R jobbar så duktigt i bokhandeln så vill man ju såklart understöda och vara en bra pojkvän så jag har nu skaffat två böcker som jag tror att jag kommer kunna läsa utan större problem.



Att älska som en porrstjärna - en sedelärande berättelse


En förtvivlad, vidrig, ärlig och vansinnigt vacker berättelse om hur Jenna Jameson blev det största namnet i porrindustrins historia. Boken är en tragisk och triumferande uppväxthistoria, en freakig och lustig sexlek, och en anmärkningsvärd avhandling om kvinnlig styrka - allt i ett.

I Att älska som en porrstjärna: En sedelärande berättelse berättar Jenna Jameson, tillsammans med journalisten Neil Strauss, om sitt liv. Om uppväxten på den sjaskiga undersidan av Las Vegas, om sin tid som minderårig dansös på strippklubbar och om hur hon blev porrvärldens största stjärna. Historien rymmer övergrepp, våldtäkt och mord, men det är ingen simpel gråthistoria. Den är svart som natten och motbjudande realistisk, men bitvis vansinnigt rolig. Porrindustrins nuvarande drottning berättar närgånget och uppriktigt om sexuella erfarenheter som räcker i flera livstider.
Jenna Jameson föddes som Jenna Massoli 1974 i Las Vegas. Hon är inte bara vår tids mest populära kvinnliga porrstjärna, utan också den mest omtalade genom alla tider.
Neil Strauss är journalist på New York Times och Rolling Stone och har skrivit två av de senaste årens mest omskriva och lästa biografier, The Dirt tillsammans med Mötley Crüe och The Long Hard Road Out of Hell tillsammans med Marilyn Manson.


The dirt : bekännelser från världens mest ökända rockband

Mötley Crüe är världens mest ökända rockband. Whisky och porrstjärnor, bilkrascher, svart läder och höga klackar, överdoser och död är alla ingredienser i Mötley Crües liv - det band vars medlemmar dricker mest, slåss mest, har mest sex och är mest arroganta i världen. De har ägnat en hel karriär åt att leva så extremt som möjligt. Tommy Lee gifte sig med två internationella sexsymboler; Vince Neil dödade en man och förlorade sin dotter i cancer; Nikki Sixx tog en överdos, återuppstod från de döda, och tog ännu en överdos dagen efter; Mick Mars sköt en kvinna och försökte hänga sin egen bror. Och det är bara början...

I The Dirt: Bekännelser från världens mest ökända rockband drar fyra ökända rockstjärnor den klassiska rock´ n´ roll-myten i egen whiskyindränkt tappning. Och de tvekar inte att göra sin egen historia mer spännande med alla tillgängliga medel.

Pass

Publicerad 2009-07-30 13:52:22 i Allmänt,

Lagom till resan så var jag och fixade ett nytt pass åt mig. Nuförtiden kostar ett femårs pass 48 € och sen ska man också ha passfoton som kostade 14 €. Man får ju förstås 8 st passfoton när man i själva verket skulle behöva max 2. Det som är lite kul är att man inte får le på sitt passfoto vilket passar mig alldeles utmärkt. Man får se lite så där cool ut.

Parga (inte Pargas)

Publicerad 2009-07-29 12:15:23 i Allmänt,



Den 15:e augusti åker jag och R på vår planerade och väntade resa till Grekland. Efter noga funderande så föll valet till sist på Parga. Här kommer en liten guide till detta resmål.



Fakta
- Ligger på fastlandet, på västkusten och har ca 2 500 bofasta invånare.
- Medeltemperatur i augusti: 32 grader.
- Valuta: Euro
- Tidszon: GMT +2



Transfer

Flyget landar i Preveza. Transfer från flygplatsen till Parga tar ca 1 timme och 15 minuter (72 km) med buss. Flygplatsen ligger rätt vackert och dramatiskt mellan vattnet.


Staden

Gemytliga Parga nämns ofta som juvelen bland de grekiska fastlandstäderna. Det är en otroligt vacker stad, det perfekta läget vid vattnet, de måleriska och amfiteatraliska husen, och de underbara omgivningarna är egenskaper som är svåra att blunda för.

Bad och stränder
I och runt om Parga finns flere stränder. Här är tre av dem.


Inne vid hamnen ligger Krioneri beach och den fungerar utmärkt om man vill ta ett dopp mellan shoppingen.


Lichnos beach ligger 3,5 km söder om Parga och är en fin sandstrand som man lättast tar sig till med badbåt från hamnen i Parga. Man kan också gå över bergen genom olivlundar.


Valtos Beach ligger strax invid den venetianska fästningen och är en kilometerlång strand med plats för alla.

Mat och dryck
Ett 40-tal restauranger och tavernor. Lunch, tex pasta, pizza, från ca 6 €. Grekisk sallad 5 € och en Moussaka från 6,50 €.
Middag (varmrätt) på en enklare taverna från 7-15 € och på en finare restaurang 10-20 €.
Butik:
33 cl läsk 1 €.
1 1/2 liter vatten 0,70 €.
50 cl öl på flaska eller burk 1 €.
Flaska vin (75 cl) 3-10 €, kan fås i alla prisklasser.
På restaurang:
Vatten eller läsk 2 €.
Öl 2,50 € och en flaska vin (75 cl) 10-20 €, kan fås i alla prisklasser.

Hotellet








Vi kommer bo på hotell Valtos Beach. Läget är perfekt nära stranden och en kort promenad till staden.

Utflykter och sevärdheter


Floden Styx och Glikiravinen

Det var i floden Styx som (enligt legenden) gudinnan Thetis doppade sin nyfödde Akilles i en flod för att göra honom osårbar. Men hon glömde doppa hälen (som hon höll i), vilket allt sedan dess kallas akilleshäl.

För att komma till floden kör du mot lilla byn Gliki, floden rinner rakt igenom byn så du kan inte missa den, välj helst vägen längs flodens högra sida. Efter några minuter når du fram till en parkeringsplats, där parkerar du bilen, byter till vattensäkra skor eller sandaler och klär om till badkläder. Vackrare än så här blir det knappast.



Meteora
Området består av ett flertal gråsvarta, sockertoppsformade sandstensklippor som ser ut som startklara månraketer. Hur de märkliga klippformationerna har formats har det spekulerats om länge, men fortfarande är klipporna i Meteora en geologisk gåta. En ännu större gåta är hur man lyckades med bedriften att bygga kloster på klipptopparna. Av de 22 kloster som en gång var verksamma i Meteora är det bara sex som är i drift idag.


Ali Pashas fästning
I en grönskande dalgång 3 kilometer norr om Parga ligger den lilla byn Anthousa. Fortsätt vägen förbi Anthousa och sväng vänster mot byn Trikorfo för att komma till fästningen. Oftast är fästningar som denna inte mycket att se, utsikten är i regel mer imponerande än själva byggnaden, Ali Pashas fästning är dock ett undantag, stora delar av insidan är i förvånansvärt bra skick, de bastanta murarna imponerar, på övre borggården står fortfarande några kanoner kvar med siktet inställt på Parga stad. Gillar du att åka tåg kan du följa med Pargas lilla leksakståg som fyra gånger per dag avgår från vägen ovanför Kioneri beach till Ali Pashas fästning. Tåget puttar fram i 25 km/tim och resan tar cirka två timmar tur och retur.


Hoppas ni har fått en uppfattning om detta ställe i och med denna lilla guide. Efter resan så kommer förstås en sammanfattning om hur det verkligen var men det är ju alltid kul att veta lite före resan också.

Tillbaka från semesterdel nummer 1.

Publicerad 2009-07-28 15:39:51 i Allmänt,

Nu är jag tillbaka i vardagen igen efter min första semesterperiod som varade två veckor. Tyvärr så blev det en liten bloggpaus också vilket inte var meningen. Ska försöka uppdatera lite oftare nu.

Vad har jag hunnit göra under min lediga tid då? Ja, inte så väldans mycket förutom de vanliga veckosysslorna faktiskt. Var en sväng till Fiskars på byns mysigaste men kanske också dyraste café (5,50 för en kakbit). Båten har också använts rätt flitigt. Vädret har ju varit helt okej så jag har till och med fått lite sommarfärg på kinderna.

Nu väntar två veckor jobb och sen är det dags för semester igen. Känns bra att ha halva ledigheten kvar kan jag meddela. I nästa inlägg ska jag berätta mera om resan som jag ska åka på i Augusti.


Veckans låt: Röyksopp feat. Robyn - The Girl And The Robot

Att recensera en teaterpjäs

Publicerad 2009-07-14 17:42:36 i Allmänt,



Pjäs: Pelle Svanslös
Tid: 12.07.2009
Plats: Lurens sommarteater
Publik: ca 500 (fullsatt)


När jag var 13 år var jag första gången på Lurens sommarteater. Jag minns inte så mycket från själva pjäsen men jag minns att det var en helt kul grej trots att jag inte är någon som helst teaterfantast.

På söndagen, fjorton år senare så var jag tillbaka på Finlands äldsta sommarteater för att se pjäsen Pelle Svanslös. Denna anrika teater med vridläktare har i år satt upp den bekanta historien Pelle Svanslös med den skillnaden att handlingarna har flyttats från Uppsala till Lovisa med omnejd. En pjäs som helt tvärt emot förra årets vuxenstil, i år riktar sig till hela familjen och kanske då främst barnen. Vi får följa med hur den svanslösa katten flyttar in i stan och genast blir utsatt och mobbad av elake Måns och hans kumpaner Bill och Bull. Det blir frågesport, bortrövanden av katter och en massa andra upptåg. Roligheterna avlöser varandra och alla karaktärer känns bekväma i sina roller. Möjligen kan man diskutera huruvida huvudrollen av Pelle (Edgar J. Nieminen) gick till rätt person men eftersom de andra lyser så starkt i sina roller så blir ändå helhetsbilden bra. Speciellt bra är Måns (Frej Lindfors) samt Bill (Tom Pallas) och Bull (Bo Lindfors). Det står tidigt klart att det är denna trio som stjäl hela underhållningen men även Murre (Alexander Wendelin) gör ett mycket bra jobb som den illaluktande katten från Lappträsk. Det är först på slutet när Pelle och Maja Gräddnos (Isabel Vikström) sjunger duett som fokusen flyttas till dessa två. Ett stort plus går också till skådisarna som inte bara kan sjunga och dansa utan även spela instrument med livemusik.

Det bästa med sommarteater i Lurens är de gamla byggnaderna, vridläktaren och amatörskådespelare som ibland kommer av sig. Men det behöver inte bli perfekt. Tvärtom så ska man kunna se de små felen och inse att det bara är så det ska vara. Pelle Svanslös är en välberättad liten pjäs och passar alldeles utmärkt som tidsfördriv i sommar för såväl gammal som ung.









Vacation

Publicerad 2009-07-10 17:24:04 i Allmänt,


De två kommande veckorna har jag min första semesterperiod för detta år. Kommer alltså vara ledig två veckor, jobba två veckor och sen ledig två veckor igen. Lätt stressigt på jobbet för att få allt klart men jag fick det mesta gjort. Vad skall jag då göra under min lediga tid? Det mesta är öppet men en resa till Grekland med R lär det bli i augusti. Ska försöka fiska ett par gånger och sen bara ta det lugnt på en strand om vädret tillåter. Just nu ser det lite bättre ut än tidigare i veckan.

När jag nu sitter här hemma och sipprar på en kall Cola så vet jag ändå inte om jag sist och slutligen är så exalterad. Kan jag verkligen njuta fullt ut av semestern? Hur kommer det att gå för telefonerna på jobbet? Fortsätter det dåliga vädret under hela juli?

FUCK YEAH att jag är nöjd att vara ledig!!! Det är synd om er stackare som inte har nån semester eller redan har den över. Jag ska tänka på er när jag ligger på stranden...

Tango

Publicerad 2009-07-08 13:22:21 i Allmänt,


Idag börjar det mest finska av alla evenemang, nämligen Tangomarkkinat i Seinäjoki. I år firar Tangofestivalen dessutom 25-års jubileum och till den äran så har man kommit på ett tema för detta år. Temat är........dans! Just de, just de...

CR9

Publicerad 2009-07-07 16:57:07 i Allmänt,



Så stod han då äntligen där igår, Cristiano Ronaldo, på Real Madrids hemmastadion Santiago Bernabeu. I minst ett år har han väntat på detta. Grattis till honom säger jag och hoppas att han fortfarande kommer ihåg vilken klubb och tränare som gjorde honom till den spelare han är. Han kommer att spela i nummer nio kommmande säsong. Precis som den gamle Ronaldo gjorde. Utan att gå mera in på det, vilket är mycket lockande så vill jag bara säga att det är dumt att det inte står C. Ronaldo på ryggen. Nu behöver ju inte fansen ens köpa ny tröja utan kan ta sin gamla Ronaldo tröja. Hur kommer det då att gå för honom i Spanien? Antagligen kommer det att gå helt bra men några titlar vet jag inte om Real Madrid vinner. När klubben har handlat klart så är det fortfarande mycket som ska klicka före man kan börja spela hem titlar. Jag ser gärna att Barcelona dominerar ligan ett par år framöver också så alla lag med rika ägare inser att man inte kan köpa sig till seger. Barcelona har ju Lionel Messi som är en bättre fotbollsspelare än Ronaldo och så kommer det att vara i flera år framöver också.

6 månader

Publicerad 2009-07-06 15:51:07 i Allmänt,



Idag har det gått 6 månader sen jag och R blev tillsammans. Ett halvår med andra ord. Jag tänker inte skriva en massa gull gull ord här och få kommentarsfältet fyllt på köpet utan tänker istället berätta om hur det gick till när jag skulle köpa en ros idag.

Gick till en närliggande blombutik där jag ser en tjej som plockar på lite blommor. Här börjar konstigheterna från min sida. Fast jag ser att hon klart och tydligt håller på och fixar med blommor så hör jag mig själv fråga om hon jobbar där. Min nästa fråga blir om de har rosor fast jag helt klart ser dem i ett skåp också. Jag väljer ut en passlig och går mot kassan för att betala. Hon frågar nåt som jag uppfattar som "hur länge ska den vara inpackad i plast?" men egentligen så frågar hon ju om jag vill ha den inpackad. Jag svarar "några timmar" på den frågan... Som om jag inte skulle ha gjort bort mig tillräckligt redan så lyckas jag förstås halvt kasta mynten i hennes hand så dom ramlar på golvet. Jag lyckades i alla fall säga tack när jag gick.

Så nu vet du R vad jag har gått igenom för din fina ros...

Välkommen

Publicerad 2009-07-03 22:47:31 i Allmänt,

Dagens veckans stora fotbollsnyhet är att Man Utd valde att skriva ett 2-års kontrakt med Michael Owen idag. Denne Owen som med sitt föregående lag Newcastle, inte lyckades hålla sig kvar i Premier League och som av många anses vara en före detta toppspelare. Skador i mängder de senaste åren har gjort att Owen missat både målet och landslagsplatsen. Ingen toppklubb verkade vara intresserad. Det talades om Hull och Stoke. Inte ens hans gamla klubb Liverpool som endast har en toppklass anfallare i laget valde att ge ett kontrakt åt honom. Men så efter att Man Utd gått miste och förlorat flera anfallare så valde Sir Alex Ferguson att satsa på numera 29-årige Owen. Eller satsa och satsa... Eftersom hans kontrakt med Newcastle gick ut så kunde han gå gratis till vilken klubb som helst. Vad tycker då jag om detta? Att få en anfallare av Owens kaliber gratis är nåt man inte kan tacka nej till. Han vet att han inte är förstaval i klubben och således minskar pressen på honom. Att Man Utd behöver en snabb anfallare som komplement till Rooney och Berbatov är ingen hemlighet det heller. Dessutom så har jag alltid gillat honom sen han slog igenom i VM -98. Undrar bara vad Liverpoolfansen tycker om dessa bilder...



Veckans recept

Publicerad 2009-07-03 22:27:57 i Allmänt,

Hej alla matälskare där ute! Här kommer veckans matrecept från mig till er. Jag och R vevade ihop en smarrig Kycklingpastasallad häromdagen. Så här gick det till..



Du behöver följande ingredienser:
350g kycklingtärningar
200g pasta
Gurka
Salladsblad
Körsbärstomater
Vindruvor
Purjolök
Paprika (valfri)



Koka upp pastan enligt anvisad tid.



Värm en stekpanna och häll i kycklingen.



Stek kycklingen på medelhög temperatur tills de har en fin färg.



Kom ihåg att det är roligt att laga mat.



Skär upp grönsakerna i önskad form under tiden som pastan och kycklingen puttrar på.



Skölj av pastan i kallt vatten om du vill servera en kall sallad och varmt vatten om du vill ha varm sallad.

  

Häll över alla ingredienser i en stor skål.



Blanda ihop grejerna till en salig blandning.



Servera på tallrik. Smaklig måltid!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela