Petskis

Sallad

Publicerad 2007-12-30 00:37:21 i Allmänt,

Dagarna flyter på nu. Årets sista dagar. Det är nu man skall minnas allt det man gjort under året. Få se nu... Jag har varit på Kreta en vecka. Har skruvat på en massa jävla telefoner. Har varit på Ruisrock för första gången i mitt liv samt på en massa andra bra konserter. Men framför allt har jag startat en blogg som till och med har läsare som nästan kräver inlägg varje dag. Detta är mitt 100:e inlägg för övrigt..
Har idag bara varit hemma och slappat. Gårdagens cirkel, som vårt lag för övrigt tog 4-0 i vinster, satte sina spår. På tal om vinst så blev det tyvärr ingen sådan för Man Utd idag som torskade mot West Ham. Desto bättre gick det för Tottenham som satte sex baljor varav fyra av Berbatov. Om man ändå skulle haft han i sitt Fantasylag... Ja just det, jag har ju honom som kapten. 36 p på honom och 75 totalt idag betyder att jag klättrade till 3:e plats i tabellen. Är ganska övertygad att jag vinner hela ligan. Imorgon blir också en lugn dag för på måndag är det både jobb och firande av att det nya året står för dörren. Hoppas Alko är öppet på måndag så man får tag på skumpa. Inget nyårsfirande utan skumpa!
Idag har jag gjort min första hemlagade pasta sallad. Trodde ni inte va? Hade lite grejer kvar från julen som jag rörde ihop. Den blev helt ok och innehöll följande.

Pasta
Gravad lax
Rökt lax
Tomat
Paprika
Gurksallad

Bra liv grabben

Publicerad 2007-12-27 17:57:19 i Allmänt,

Det hände en märklig grej i butiken idag. Jag gick som vanligt in och skulle handla mat när jag får syn på en gammal klasskompis. Vi gick i samma klass i ett antal år. Vill inte ge ut några namn så vi kan kalla honom för Roberto. Han kollar tillbaka på mig och vänder sen genast om sig till sin antagligen 10 år yngre flickvän, som är lätt målad i ansiktet samt med diverse fjortisvarning utstyrsel. Går sakta förbi sällskapet som inte vänder sig om igen fast de vet att det är jag. Orsaken till detta beteende är för att denne Roberto har en skuld till företaget jag jobbar på sen 2 år tillbaka. Har själv vid ett antal tillfällen påmint denne om detta men alla vi som känner honom vet hur han fungerar. Nu har det alltså då gått så långt att vi tydligen inte kan hälsa på varandra längre. Jag förundras och frågar mig, hur kan det gå så här?

Ångest

Publicerad 2007-12-27 12:56:24 i Allmänt,

Så var den julledigheten över. Fort som fan gick de. Många bra julkappar fick jag igen. Juldagen kom och gick. Min gode vän Daniela från Sverige var på snabbvisit. Hade inte träffats på över ett år så det var riktigt kul att ses igen. Sen tog det vanliga juldagsfirandet fart. Vad som allt hände den kvällen är lite oklart.. Är ganska säker på att jag betedde mig illa under kvällen. Jag hoppas att jag inte sårade nån. Klart är iallafall att jag hade krabbis igår. Nu sitter jag här på jobbet och funderar över nyårsfirandet. Skulle vilja gå på en viss fest men det lär inte hända..

Trööött

Publicerad 2007-12-22 15:47:17 i Allmänt,

Kom just hem från jobbet. En 6-timmars dag med massa säljande och fjäskande. Är helt slut! Benen bär inte längre. Vi hade 2 timmar spel på cirkeln igår så det kan ju ha inverkan. Nu ska jag bara vila lite innan jag går vidare idag. Bara vila, inte somna......zzzzzzzzzzzzzzzz

Vem bryr sig Linda?

Publicerad 2007-12-21 12:49:19 i Allmänt,

image66

Då var det dags igen. Linda Rosing har inte varit i kvällstidningarna på nån vecka nu så det måste fixas tänkte hon. Här är lite plock från dagens Expressen.

Rubrik: Rosing greps för knarkbrott.

Expressen träffar Linda Rosing på ett stort hotell i Älvsjö utanför Stockholm. Hon är sammanbiten och trött. Natten till i torsdags, vid tvåtiden, greps Linda Rosing av civilpolis på krogen Mera Bar på Norrlandsgatan - misstänkt för att ha tagit knark. Men Linda Rosing säger att hon redan vet vad analysresultatet kommer att visa.
- Jag föll för frestelsen. Jag tog kokain i går (natt till torsdag). Så var det, det är jättehemskt. Men jag står för det.
- Det här året har varit skit. Det har hänt så mycket dåliga saker i mitt liv. Jag måste börja ta hand om mig själv bättre. Jag blir besviken på mig själv, säger hon och verkar mycket trött.
- Jag väljer att prata om det här nu för att sätta stopp för spekulationer. Det här är min version. Det som hände.
Linda Rosing, klädd i jeans och Canada Goosejacka, beskriver hur dagen började:
- Jag gick upp fem den morgonen, körde ett pass. Efter det var det shopping och julbestyr. Jag hade stressat väldigt mycket. Vid 19.30-tiden gick jag på en gala på Café Opera med några bekanta. Jag drack väldigt mycket hela tiden, och eftersom jag tränar är jag lättpåverkad. Sedan fortsatte vi till den andra festen på Mera... Vi skulle egentligen bara gå dit en sväng, men kände en hel del folk och blev kvar.
Linda Rosing fortsätter:
- Folk kom hela tiden fram med drinkar till mig, jag satt och drack och drack och drack. Helt plötsligt blev jag införd i köket av två personer, en man och en kvinna. Jag trodde kanske jag skulle få mera sprit. Men så visade de legitimation.
Det var civilpolis som valde att gripa henne och ytterligare en manlig person, misstänkta för bruk av narkotika.
- Jag var full. Har en massa minnesluckor. Flera personer på stället erbjöd mig. Jag kunde inte stå emot. Mitt omdöme var kört i botten. När jag dricker tappar jag det helt. Jag har varit ute en del på sistone, och det florerar hur mycket kokain som helst på stan. Vill man är det lätt att få tag i.

Hur mår du i dag?
- Jag är jätteledsen och skäms jättemycket. Jag har otrolig ångest. Men jag hatar att ljuga och väljer nu att säga sanningen. Jag har pratat med nära och kära, som tycker jag gör rätt som berättar. De kommer stötta mig till hundra procent.
Du har tidigare gått ut och berättat att du tagit kokain - vad var det som gjorde att du återföll i de vanorna nu?
- Jag kan helt ärligt säga att jag inte prövat droger efter det, förrän nu... Det har varit så mycket i mitt liv som varit rörigt det senaste året. Jag befinner mig i ett stadie där jag inte vet vad jag ska göra med mitt liv. Jag var ostabil och kunde inte stå emot, jag ville fly.
Hur fortsätter du härifrån nu?
- Jag ska ta tag i det här nu. Jag ska söka hjälp. I morgon ringer jag några samtal och tar reda på vart jag ska vända mig. Någon måste hjälpa mig att se till att det inte händer igen. Det har varit jättemycket negativa saker runt omkring mig, för många människor som påverkat mig i fel riktning. Jag måste rensa bland dem efter det här.
Glad att bli gripen
Har du missbruksproblem?
- Jag har ett problem, och det är att jag är ostabil. Då blir jag svag och lättpåverkad. Men visst, jag är rädd att det ska hända igen. Jag är faktiskt glad att polisen tog mig i går, det gör att jag nu ser till att ta tag i problemet. Och straffet, det får jag ta när det kommer.

Vilken jävla skitstory säger jag bara. Här är min version:
Linda känner att efter hennes misslyckade politiska karriär och efter att ingen tagit henne på allvar så måste hon fixa till nåt. Man har tidigare kunnat läsa om hur hon berättat att det cirkulerar knark på Stureplan bland kändisarna och hur hon skulle kunna berätta om allt. Alla vet det så ingen brydde sig då. Nu tänkte hon att då får jag väl fixa det själv. Jag är helt jävla säker på att hon medvetet satte fast sig själv och gladeligen nu berättar hur dåligt det är med henne, bara för att folk ska tycka synd om henne. Hon ringer upp kvällstidningarna och berättar gladeligen om hur allt gått till. Sen sitter hon där och låtsasgråter och till och med intervjuarna har svårt att hålla sig och hamnar vara i fyllan för att ens kunna genomföra en intervju. Dom drar säkert lott om vilken stackare som den här gången måste sitta och prata med Linda Rosing. Alla sjukskriver sig i panik när dom fått veta att hon varit i farten och har nåt att berätta. Vilken kändis medger direkt att den tagit knark och vill berätta allt om det? Ingen! De flesta vill förneka det så länge det går men inte den jävla idioten! Finns det nån mera onödig person än henne? Fy fan så motbjudande person! INGEN BRYR SIG DIN JÄVLA WANNABE KÄNDIS!!!

Spel och våld

Publicerad 2007-12-21 10:12:47 i Allmänt,

Idag kan man läsa om 2 ungdomar som sparkade ihjäl en 7-årig flicka som de satt barnvakt åt. Dom hade tydligen spelat TV-spelet Mortal Kombat som är ett spel du slåss i. Det skrivs att dom blev inspirerade av spelet. Detta innebär ju att nu kommer alla moralpredikanter kräva att man det inte får komma ut såna här spel. Jag vill ändå påstå att det inte är spelens fel att sånt här händer. Om man får för sig att slå och sparka på en 7-åring så är det nåt fel på en före man börjar spela. Dessutom så var ungdomarna i detta fall fulla när dom utförde dådet. Orsaken till att det blir så här har med uppfostran och uppväxt att göra. På marknaden finns det betydligt värre spel som man slåss i. Mortal Kombat är mera ett fantasy slagsmålsspel med lite barnsliga teman. Det finns spel som är betydligt värre och brutalare. Def Jam Icon är ett exempel men det är inte heller för brutalt för att en normal människa ska bli våldsam. Här kommer lite videon.



Polis polis, potatis..

Publicerad 2007-12-19 10:55:31 i Allmänt,

Det hände något spännande för en stund sen. Inte mindre än 4 polisbilar körde upp på stationsvägen och parkerade strategiskt på olika platser runt vår butik. Såg ut som dom omringade oss och hade nåt stort på gång. Dom började alla gå i samma riktning och gjorde nåt med sina walkie-talkien. Vad var det då som var på gång undrar man ju? Jo det är jullunch på Harold's idag...

Arga grannen

Publicerad 2007-12-18 14:30:49 i Allmänt,

Dom senaste veckorna jag har kommit hem efter kl. 21 så har jag inte fått upp ytterdörren till trapphuset. Först trodde jag det var min nyckel som hade nåt fel men nu har också postkillen börjat lämna morgontidningarna utanför ytterdörren. Man slipper in via cykelförrådet men hur kul är det att gå den vägen varje gång? Nu funderar jag om det är nån annan i min trappa som också har märkt detta och varför det inte har gjorts något åt det? Borde jag liksom anmäla detta eller? Har också dom senaste veckorna varit ett jävla liv på helgerna i min trappa. Det är nån kille från översta våningen som festar på ganska duktigt. En morgon var det blodfläckar i trapphuset och en kväll kom nån bärande på en tvättställning som hade flygit ner från balkongen. Undrar hur länge dom får bo där? Sen kan man också undra hur jag blev som en gammal bitter granne?

Dagens låt: Dean Martin - Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!

Hallåu däer Oscar!

Publicerad 2007-12-15 23:26:24 i Allmänt,

Sitter hos Ville & Eva och har avslutat ett pokerspel. Det blev en tredjeplats för undertecknad. Enda tjejen som var med vann potten på 12 euro. Grattis Lotta!
Just nu är Ose på julfest med klassen. Fick ett samtal från honom tidigare idag. Det lät som en kul fest.
Ännu tidigare idag satt jag och såg på 6 avsnitt av Bonde söker fru. Mycket trevligt! Annars vet jag inte så mycket. Om 12 timmar ska jag vara på jobb. Mindre trevligt!

Hört på TV

Publicerad 2007-12-14 16:11:38 i Allmänt,

Gårdagens avsnitt av Bonde söker fru var helt bra förutom den fejkade´kyssen på slutet. I ett skede kläckte en blond tjej ur sig följande.
- Ja vi var ju där på en fin restaurang och menyerna var bara på utländska språk då. Fast lite förstod man ju ändå. Fish betyder ju fisk. Så jag tog en köttbit..

Nu får man då gå hem från jobbet och förbereda sig för cirkeln. Tillbaka på jobb på söndag tyvärr.. Ha en trevlig helg!

Top 10

Publicerad 2007-12-12 13:03:30 i Allmänt,

Året är snart slut och det är dags att hylla det som gjorts under året. Listorna är helt enligt vad jag tycker och ingen annan har nåt att säga till om. Dessa listor kommer göra många besvikna men smaken är ju som ni vet som baken. Tar gärna emot kommentarer och synpunkter. Vi börjar med musiken.

Top 10 skivor 2007

1. Kent - Tillbaka Till Samtiden
Många skrev att Kent hade blivit sämre och mera elektroniska men detta är samma Kent som vi är vana vid. Mycket bra och vackert! Bästa spår: Vy Från Ett Luftslott

2. Sahara Hotnights - What If Leaving Is A Loving Thing
Tjejernas fjärde skiva är deras bästa och mest genomtänkta hittils. Valet att sätta Hotnights etta eller tvåa var sjukt svårt. Bästa spår: Loneliest City Of All.

3. Oh Laura - A Song In My Head, A Demon In My Bed
Underbara Frida Öhrn har gjort en riktigt bra skiva och låten Release Me är årets låt för mig! Bästa spår: Release Me.

4. The Ark - Prayer For The Weekend
The Ark hade inte bara Eurovisionens bästa låt i år. Dom gjorde en bra skiva också. Bästa spår: Little Dysfunk You.

5. The Donnas - Bitchin
En enligt mig sämre version av Hotnights som kör på med samma gamla koncept. Partyrock om ungdomens glada dagar. Bästa spår: What Do I Have To Do?

6. Foo Fighters - Echoes, Silence, Patience And Grace
På nåt sätt kan det inte bli dåligt när Dave Grohl är med och gör nåt. Bästa spår: Once And For All.

7. Avril Lavigne - The Best Damn Thing
Den unga Kanadensiska tjejen kan verkligen göra radiovänlig pop/rock. Bästa spår: Innocence.

8. Hardcore Superstar - Dreamin' In A Casket
Sleazerock från Sverige. Stark skiva med många bra låtar. Bästa spår: Silence For The Peacefully

9. E-Type - Eurotopia
Discohits i mängder. Sjunga kan han ju inte men vad gör det när man har andra som gör det åt en. Bästa spår: Last Day Alive.

10. Magnus Uggla - Pärlor Åt Svinen
Han har gjort många skivor nu. Äger själv bara 3 st tror jag. Massa låtar med hitpotential. Minus för att alla låtar ganska lika. Bästa spår: Vild Och Skild.

Mitt i allt skidresplanerande..

Publicerad 2007-12-12 11:33:35 i Allmänt,

..råkar jag komma in på mitt drömresmål. Platsen som jag skall besöka i samband med en bröllopsresa eller liknande. Jag talar om Maldiverna och speciellt det femstjärniga hotellet Soneva Gili. Kolla in deras sida och dröm er bort. http://www.sixsenses.com/soneva-gili/index.php?DG=C  Lyssna bara på det här!

Soneva Gili ligger på en liten korallö 20 minuters båtresa från Maldivernas huvudstad Male. Tvärs över den glimrande lagunen slingrar sig bryggor och spänger till de stora villorna som står på pålar i vattnet. Om du vill bo riktigt exklusivt och avskilt, utan oväntade besök, kan du välja någon av de villor som bara nås med egen båt.

Villorna är rymligt byggda i naturmaterial, i traditionell stil, välutrustade med den intelligenta lyx som är Sonevas signum. Här har du bara några steg från sängen till soldäcket och morgondoppet. Du behöver inte ens gå iland för att äta - middagen kan komma till dig, i roddbåt i månskenet.

   

Varför..

Publicerad 2007-12-11 08:57:19 i Allmänt,

..är dom förvånande dåliga på att göra aktiviteter i USA? Jag tänker på Amazing Race som jag såg igår där alla lag som skulle ro en roddbåt inte visste hur man gör. Det händer varje säsong i serien när dom skall låtsas vara aktiva unga par som klarar allt. Men när det ska göras sportsliga aktiviteter så blir det totalfiasko. Hur kommer det sig undrar jag bara?

Julklappar del 2

Publicerad 2007-12-09 23:48:45 i Allmänt,

Har varit på shopping hela dagen idag. Var så trött när jag kom hem att jag bara låg på soffan och kollade på tv. Imoron ska jag dessutom till skolan kl. 09.30. Kanske dags att gå å sova nu. Köpte jag några julklappar då? Icke! Köpte jag massa saker åt mig själv? Självklart!

Julklappar

Publicerad 2007-12-08 17:14:12 i Allmänt,

Gårdagens Idolfinal blev en jämn kamp mellan tjejerna. Inte oväntat så vann Marie Picasso. Hon fick 51,3 % av rösterna. Blev sjukt irriterad på Maries reaktion när hon låtsades tro att Amanda vann för att sen igen låtsas bli helt förvånad när Peter Jihde läste upp hennes namn. På Expressens sida kunde man idag läsa om ett litet påstått bråk efter finalen. Amanda hade sagt att vinnarlåten som båda sjöng som sista låt, var gjord för att passa Marie, vilket också säkert stämmer. Man kunde också rösta vilken låt som var bäst för kvällen och där vann Amandas Suspicious Minds.

Idag ska vi fira Evas födelsedag lite grann. Kanske blir några cider och lite vin men inget mer för imorgon är det julhandel på programmet. Undrar om man kanske ska köpa julklappar den här gången eller bara som vanligt, köpa saker åt sig själv och den 23:e panikköpa julklapparna.

Förkyld

Publicerad 2007-12-07 00:39:17 i Allmänt,

Har varit förkyld dom senaste 3 dagarna. Nästan alltid samma process när jag blir förkyld. Sjukt i halsen två dagar. Sen kommer snuvan och stannar i två dagar. Man tror att det inte finns så mycket snor här i världen som man snyter ur sig på dom två dagarna. Men på nåt sätt så försvinner den himla snabbt efter dom där 2 dagarna. Tur att det var ledigt idag dock så man fick vila upp sig. Vet inte om jag skulle orkat jobba i det skick jag var i. Imorgon är det fredag och bara det är en motivationshöjare i sig. Kanske jag vågar gå på cirkeln till och med.

Idag firade annars Finland 90 år som självständigt land. Grattis på oss bara. På nåt sätt så blev TV:n på under självständighetsbalen. Världens tråkigaste fest som jag kallar den. Kolla bara på Presidentens man. Tråkigare person får man leta länge efter. Lite kul var det ändå med minglet som sköttes av Bettina S. och Thomas Lundin. En halvfull Jari Sillanpää som inte riktigt fattade att han fick avsluta hela sändningen var ganska spot on.

Imorgon är det Idolfinal i Sverige. Ska sitta och glo på det med stora ögon. Hoppas bara Amanda vinner för jag orkar verkligen inte se Marie Picasso gråta sig till vinst. Gillar Amandas coola röst. En ny Maja Ivarsson eller Frida Öhrn. Dessutom är Amanda rätt söt. Eller?

 




Och lite rolig är hon också helt tydligt. Peter Jihde däremot, e ju precis som vanligt, sliskig och fjäskig.

Stardust

Publicerad 2007-12-03 16:47:28 i Allmänt,

image62

Igår såg jag en film som jag nu ska rekomendera. Stardust med bl.a. Claire Danes, Charlie Cox, Michelle Pfeiffer och Robert De Niro i några av rollerna. En alldeles underbar, liten och vacker film om stjärnor, häxor och pirater. En saga som har det där lilla extra som jag tycker så mycket om. Mycket fint! Mera såna här filmer tack!

Rock Club No:1

Publicerad 2007-12-03 16:25:45 i Allmänt,

..är världens sämsta krog!!! På lördagen som ändå var lilla jul så fanns det cirkus 35 st mänskor där. Fy fan vad det har blivit sämre där sen flytten från gamla platsen. På sommaren höjs stämningen men det är bara för att alla är där. Varje kväll envisas dom dessutom med att spela sina jävla rockhits som alla utom stammisarna är trötta på. Nu ska dessutom inträdet höjas till 10 euro. Det är dags att Ekenäs får en bra krog som folk kan gå till. Studerande ska kunna gå dit på en onsdag och få öl och cider för max 3 euro. Gratis inträde på veckodagar och flera biljardbord och andra saker man kan göra när man bara vill gå nånstans med kompisar. I en stad som Ekenäs som ändå har så pass många studerande så måste det finnas en ordentlig plats. Om Jump skulle finnas kvar så skulle jag hellre sitta där. Att konkurrera ut Ettan kan inte vara så svårt bara nån tar tag i det.

Glögg

Publicerad 2007-12-01 21:43:46 i Allmänt,

Hallåu där! Här sitter jag ensam hemma och dricker spetsad glögg. Idag ska det firas lill jul. Ska möta upp fotisgrabbarna på Santa Fé vid 23-tiden. Kommer bli sen igen.. Det är ganska mysigt att sitta ensam hemma och förfesta. Man kan se ut hur som helst och höra på vilken musik som helst. Just idag är det Brittans senaste skiva som rullar på. Ja ja, nu ska jag fixa mig klar för kvällen. Återstår väl inget annat än att önska en trevlig lilla jul till er alla!!

Dagens låt: Britney Spears - Freakshow

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela