Petskis

Inför melodifestivalen..

Publicerad 2008-01-30 10:50:42 i Allmänt,

..ska det hårdtränas tycker artisten Charlotte Perelli. Expressen har exklusivt följt med när hon ska komma i vinnarform. Dom har den slående rubriken Superkroppen med stålmannen S. Vad det har med Perelli att göra vet jag inte. Hon verkar i alla fall tycka det är superkul med träning. Titta bara så glad hon är! Ett mera naturligt leende hittar man inte. Bästa träningsposen är nog sista bilden.

    
  

Har du en penna att låna?

Publicerad 2008-01-30 09:55:15 i Allmänt,

Var och skrev tent tidigare idag. En 2:a skulle jag vilja påstå. Det betyder en kurs över och 2 nya studieveckor åt mig. Fråga: Finns det ännu mänskor som kommer till tenten utan penna och således hamnar fråga om läraren har att låna? Svar: Ja

Januarihelger är sjukt tråkiga

Publicerad 2008-01-28 13:42:21 i Allmänt,

Helgen är återigen över. EIF grabbarna var till Åbo och festade men jag kände att jag inte riktigt ville åka med. Kanske ångrar mig lite men jag skulle nog ändå inte ha passat in där och fått muntur över huvudtaget vet jag. Istället var jag ut på egen hand till vår fantastiska krog Rock Club No.1! Mer folk än väntat men nånting fattades. Nu hade jag inget bättre att göra så det var väl en helt bra idé att gå dit ändå. Träffade lite nya ansikten vilket var kul..

Denna vecka är det massa program på tapeten. På onsdag har jag tent som bör klaras av. Ska träffa mina vänner och få se deras nya familjemedlem. Kommer bli babysjuk igen. På torsdag spelar Kent i Tammerfors. Försöker få med nån dit men det ser dåligt ut. Hamnar väl åka ensam igen. Har möjlighet att åka till Vasa med Markus och se dem där men då måste jag stanna till söndag och det är jag inte så intresserad av. Finns det verkligen ingen som är intresserad av att gå på Kent undrar jag? Är det så illa att jag är den enda i denna stad som har bra musiksmak?? Märkligt!!

Strada

Publicerad 2008-01-25 15:29:22 i Allmänt,

Var precis och beställde tid till hårklippning. Har under de senaste 2 åren gått till en och samma plats men beslöt mig nu för att jag skall pröva på en annan. Det blev den nyöppnade skönhetssalongen Strada som är på Kungsgatan 10. Den 11.02 ska håret bort, ja inte allt då men lite. Nån som varit dit kanske och kan berätta hur det var? Jag tror det kan bli bra. Dom verkar åtminstone ha koll på inredning och sånt. Hemsidan ser inte heller så tokig ut.

Äntligen!!!

Publicerad 2008-01-25 13:22:18 i Allmänt,

image92

Jaa, där satt den! Sahara Hotnights vann igår en Rockbjörn för bästa grupp. I stenhård konkurrens mot Kent, Mando Diao, The Ark och The Hives tog tjejerna hem en absolut rättvis seger. Jag kan inte se nån annan som är mera värd ett musikpris! All besvikelse från Grammisgalan är borta och nu kan vi bara se fram emot nya framgångar. I en chatt avslöjades dessutom att de skriver lite låtar till nya skivan redan. Idag är med andra ord en bra dag!!

Kanske jag klarar mig andra gången

Publicerad 2008-01-24 15:44:56 i Allmänt,

Den finska numera skidskytten Kaisa Varis som blev fast för doping år 2003 har återigen åkt fast. Den föredetta skidåkaren som blev avstängd i 2 år har kommit tillbaka som skidskytt och vann för några helger sen sin första världscup tävling i skidskytte. Nu har hon alltså åkt fast igen och vem tar tillfället i akt och slår ner på henne och Finland?? Jo våra kära grannar Sverige förstås!! Dom suger åt sig som disktrasor och spottar på oss värre än spottkobror. Nej Ose, inte sån spottkobra! Helt otroligt är det iaf..

image91

Har sett lite på Handbolls EM och Sveriges matcher där och måste säga att det var bättre för. På Bengans tid var det inställning och jävlar anamma och gubbarna körde den ena gurkburken efter den andra. Alla som såg på handboll då vet vad jag talar om. Nu är inte Bengan tränare mera och Sverige är inte längre en toppnation men gårdagens match var ändå en rysare av högsta klass. Sverige och Spanien står 26- 26 när Svenskarna får straff. Kim Andersson missar och Spanien får sista anfallet. Veteranmålvakten Tomas Svensson räddar anfallet och med 2 sekunder på klockan stänker Jonas Källman in segerbollen i tomt mål. De Svenska kommentatorerna lät som barn på julafton! Idag är det Sverige - Tyskland på programmet.

R.I.P

Publicerad 2008-01-23 12:20:35 i Allmänt,

En av de största skådisarna har lämnat oss. Heath Ledger som fick sitt stora genombrott i filmen Brokeback Mountain blev 28 år gammal. Det sägs att han dog av en överdos sömnpiller. Hans sista film kommer bli nya Batman filmen The Dark Knight där han spelar Jokern.

Comeback del 37

Publicerad 2008-01-22 18:19:38 i Allmänt,

Jag läser i media att Jari Litmanen tränar med engelska ligalaget Fulham där Roy Hodgson numera är tränare. Det pratas om att Litmanen kommer få ett kontrakt ända till slutet av säsongen och Hodgson ser Litmanen som spelaren som kan rädda Fulham kvar i Premier League. Jag säger att Roy Hodgson inte kommer klara av att hålla Fulham kvar i Premier League och att Litmanen kommer spela högst 3 matcher för Fulham. Den enda spelare av bra klass i Fulham är en annan finländare och heter Antti Niemi. Även om hans karriär börjar dala lite nu också. Hodgson kommer få sparken efter säsongen och Litmanen kommer spela i Finska serien samt landslaget efter juni.
Till sist, en liten frågesport. Vilka tröjnummer hade Jari Litmanen i Liverpool, i Hansa Rostock och under hans andra sejour i Ajax?

image90

Tjejsnack

Publicerad 2008-01-22 17:51:39 i Allmänt,

Två dagar i rad när jag har kommit hem på kvällen så har det suttit 2 unga tjejer i 13-15 års åldern utanför mitt trapphus på det kalla betonggolvet och pratat i mobiltelefon med högtalaren aktiverad. Ni vet så där halv handsfree så att det kommer ljud ur en högtalare och man kan prata på en meters avstånd från telefonen. Dom sitter där i kylan och pratar med nån pojke och så fnittrar dom mellan varven. Mycket märkligt! Jag antar att det är på det viset föräldrarna överraskas av höga telefonräkningar och tjejerna överraskas av urinvägsinfektion..

Scientologi

Publicerad 2008-01-22 13:33:17 i Allmänt,

Tom Cruise e ju helt fucked up. Om ni har sett nya videon som finns på nätet så vet ni va ja menar. Om int så varsågoda!

 

Om ni inte vet vad Scientologerna står för och tror på så kan man läsa det här på Wikipedia. Om man inte orkar göra det så har South Park en lektion om saken de med.

Det känns som fredag

Publicerad 2008-01-18 14:32:39 i Allmänt,

Tror jag har använt samma rubrik tidigare men hej vad är det för skillnad. Det är ju fredag och då får man göra lite hur man vill. Fredag betyder ju som vanligt cirkelträning och nu har äntligen målen hittat tillbaka till Österby. Jag känner mig urstark och laddad idag. Var tidigare och åt lunch med Ose så den biten är också avklarad. Inget annat att göra än vänta tills klockan blir 18.00.

Senare ikväll är det program 2 av Let's Dance som ska bli intressant. Det skall dansas Rumba och Quickstep. Ikväll ryker första paret så det gäller för dom att vara på tårna...hmm...jå.

Läste idag om att nygamle Newcaste tränaren Kevin Keegan får en fet summa att köpa nya spelare för. Det talas om Jermain Defoe, Shaun Wright-Phillips och Wes Brown. Man undrar ju varför Sam Allardyce som fick sparken, inte fick några pengar att köpa spelare för? Är det verkligen så att klubben måste sparka tränaren för att kunna köpa mera spelare?

Helgen vet jag inte så mycket om. Det kan bli lugnt men det kan också bli fest. Trevlig helg på er!

Dagens låt: Sahara Hotnights - Who Do You Dance For?

Inhandlat

Publicerad 2008-01-17 22:31:41 i Allmänt,

Var på snabbshopping till Helsingfors idag. Köpte följande produkter:



   DR. ZIPE Goggles från Stadium






   Bälte, mössa och boxers från H&M






   Skor från Bianco Footwear





Jerringpriset

Publicerad 2008-01-15 13:14:01 i Allmänt,

Igår vann Zlatan Ibrahimovic Jerringpriset på Svenska Idrottsgalan. Och nu tänker ni säkert att jag kommer såga honom totalt men se där har ni fel. Jag kan faktiskt just idag unna honom priset för han är väl ändå värd det. Av dom som kunde få priset igår så var kanske Zlatan mest lämpad. Anja pärson hade ju ändå vunnit bragdguldet och henne gillar jag annars inte bara. Carolina Klüft gillar jag inte heller. Mattias Ekström kanske inte riktigt kommer upp i samma stjärnstatus som dom andra. Och slutligen har vi Susanna Kallur som inte vann nåt stort under 2007 men ändå gjorde personbästa och därför var nominerad. Så vi säger grattis till Zlatan!

Sometimes I look in the mirror and I'm not sure it's me looking back.

Publicerad 2008-01-14 10:24:02 i Allmänt,

Helgen är förbi och ny vecka tar vid. Det är ganska tråkiga veckor vi har på gång nu och det händer inte så mycket spännande. Vi är halvvägs in i Januari och nåt vinterväder är inte att tala om. Vad kan man då göra när det är mörkt och regnigt ute. Jo man kan sitta inne och se på TV-serier. Jag är något av en TV-serie nörd och ser alla avsnitt på datorn. Jag har nu totalt 11 serier som jag laddar ner dagen efter att dom visas i USA. Japp, ELVA!! Just nu tycker jag bäst om Lost, House och Family Guy.  Har precis börjat följa med en ny serie som heter Heroes. Fick ett tips om att den skulle vara lika bra som Lost men ännu har den inte kommit upp i samma nivå. Har sett 18 avsnitt så jag är redan en bra bit på väg. Man kan nog säga att jag är fast för den här serien med. Jag menar, jag måste ju se hur det går nu när jag en gång har börjat. Vilka TV-serier kollar du på? Tipsa mig gärna om vad jag mer kan se för tid finns det! Här är hela listan på vad jag nu ser på.

24
American Dad
CSI Las Vegas
Family Guy
Heroes
House
Lost
Prison Break
South Park
Stargate Atlantis
The Amazing Race

image84

Oväntat bra..

Publicerad 2008-01-11 22:36:15 i Allmänt,

..var alla danspar idag. Mycket trevligt att titta på! Man blir ju liksom sugen på att dansa själv. Tänk en stor fest med massa folk i fina kläder. Skulle vara nåt det. Alla danser borde finnas på http://www.tv4.se/ så det är bara att klicka och beundra. Nåt annat man kan beundra är Sahara Hotnights framträdande som nu äntligen finns på Youtube. Men varför gå ända dit när man kan se det här..

Och nej, jag är inte så bitter som det lät efter galan. Jag vet ju att priser egentligen inte betyder nåt. Viktigast är att man ser snygg ut på scenen!?? Klicka igång nu bara! Också du Calle!!!

Låt om oss dansa!

Publicerad 2008-01-11 09:44:35 i Allmänt,

Idag börjar då äntligen årets säsong av Let's Dance i Svensk TV. Jag kommer bänka mig på soffan tolv fredagar i rad och bara beundra allt. Årets startfält ser ganska intressant ut med profiler som TV-Bonden Karl-Petter, Mat-Tina och Richard Herrey. Men jag tror ändå min favorit kommer bli Tony Rickardsson. På tal om dans så har Calle trixat ihop en mäktig video som har det bästa av just dans. Den kan man se här. Hittade också en annan goding på webben. Antagligen har alla sett den redan men en gång till kan inte skada. Så var inte blyga nu! Se och lär och bjud sen upp er partner till en svängom!

Grammisgalan

Publicerad 2008-01-10 12:50:32 i Allmänt,

Igår gick den Svenska Grammisgalan av stapeln i Globen i Stockholm. Mitt favoritband Sahara Hotnights var nominerade i 3 kategorier. Bästa grupp, bästa album och bästa låt. Tror ni dom fick några priser? Icke! Dom var helt klart finast på galan. Färglatt värre men mycket lyckat!  I kategorin årets låt blev dom slagna av Lars Winnerbäck och hans låt Om du lämnade mig nu. Så här låter den:



Fast jag gillar den här versionen från programmet Fredag hela veckan:



I kategorierna årets grupp och årets album blev Hotnights slagna av Kent. Nytt för i år på Grammisgalan var att svenska folket hade 50 procent att säga till om. Om bara Juryn hade fått välja så skulle Hotnights ha vunnit pris för bästa grupp. Men eftersom Kent är mycket större i Sverige så gick dom klart förbi och tog hem priset. Hur mycket jag än gillar kent så finns det inget band i världen jag mera unnar ett musikpris än Sahara Hotnights! Under sina 15 år i branschen så har dom inte fått en enda Grammis. Frågan är om dom nånsin kommer ta hem ett enda pris för vad jag minns så har dom aldrig vunnit en Rockbjörn heller, som är det andra stora priset inom svensk musik. Man kan ju undra om det här sätter sig i huvudet på bandet och att dom känner inte sig uppskattade i musikbranschen. I dagens Expressen kan man läsa att bandet är upprörda över att igen ha blivit utan priser men jag undrar just hut mycket av detta som är påhittat. Antagligen har dom sagt att dom är lite besvikna och direkt har tidningarna förstorat hela grejen. Jag hoppas att de inser att i denna värld går det inte att vara ett tjejband och vinna massa priser på samma gång men dom behöver inte känna sig misslyckade bara för det. Jag hoppas nu för allt i världen att dom vinner en Rockbjörn den 24:e Januari. Men mest av allt hoppas jag på att min teori om att dom kommer sluta med musik inte ska slå in. För ett par år sen när dom hade sin paus så var dom nog ganska trötta på musiken och att dom inte fick priser då kan ha påverkat det. Därför gjorde dom en fantastisk comeback med en briljant skiva i år i hopp om stora hyllningar. Kan det möjligen vara så att de nu på allvar kommer sluta på grund av alla dessa små motgångar? Jag hoppas jag har fel..

Panik

Publicerad 2008-01-10 11:53:58 i Allmänt,

Satt igår hemma som vanligt och såg på TV. Märkte då att min dator inte hade någon kontakt med internet längre. Försökte få igång det igen och höll på och startade om datorn och modemet ett par gånger. Började smått tappa nerverna och märkväl att jag då hade varit utan internet i en dryg halvtimme när paniken kom krypande. Gav upp mina försök att få igång det och konstaterade att det nog var linjen det var fel på. Planerade att ringa Karis Telefon direkt på morgonen idag för att få klarhet i problemet. Men så efter en timme så plötsligt var det igång igen utan att jag gjort nåt. Totalt var jag utan internet i kanske 2 timmar och hade full panik. Det är väl det som kallas beroende.. Idag när jag kom till jobbet och berättade om problemet så skrattade dom lätt och berättade att hela Karis Telefons nät hade varit utslaget under gårdagskvällen..

Arbetssandaler

Publicerad 2008-01-08 16:04:45 i Allmänt,

image82

Var och inhandlade ett par såna här för firmans räkning idag. Dom är ju inte världens snyggaste men dom funkar väl. Lite störande att gå med vinterskorna på inomhus i åtta timmar..

Min 30-års fest

Publicerad 2008-01-07 15:19:30 i Allmänt,

Ville har talat om att ha världens fest på sin 30-års dag. Så jag funderade om jag skulle uppfylla min stora dröm på min 30-års dag. Jag skulle bjuda in runt 50-70 utvalda gäster på en ordentlig fest. Vad skulle det kunna kosta mig att hyra t.ex. Santa Fé's övre våning och ha inhyrt Sahara Hotnights som band? Månne jag skulle klara mig med 5000 euro? Lördagen den 17:e september år 2011 skulle kunna bli en bra dag då. Det lär ju inte hända och att kasta ut 5000 euro på en spelning är väl lite dyrt kanske men inse hur coolt det skulle vara när inbjudningskorten kommer på posten. Dom skulle kunna se ut så här..

image81

Reflektioner från helgens händelser

Publicerad 2008-01-06 22:30:11 i Allmänt,

Så sitter man då här igen en vanlig söndag med lätt ångest över att man ska på jobb imorgon och att man inte fått nåt gjort under helgen. Jag finner det oerhört svårt att hitta aktiviteter under vinterhalvåret. Saker man kan göra bara så där direkt liksom. Som på sommaren då man bara kan sticka iväg med båten till en strand eller på lite fiske. De flesa helger på vintern bara flyger förbi utan att man gjort nåt. Det är lite synd..

image79

Sverige har fått en ny kelgris i Charlotte Kalla. Den begåvade 20-åringen har snabbt blivit folkets och medias nya favorittjej. Jag har inte bestämt mig om jag gillar henne eller ej. Hon är iaf inte lika jobbig som Carolina Klüft eller Anja Pärson. Anja som för övrigt snart bara kommer köra fartgrenar i de alpina backarna. Det var inte för alltför längesen som en Österrikisk ledare sade att Anja var dubbelt större än sina konkurrenter och därför klarar sig bättre i fartgrenarna. Jag måste hålla med honom.

Att vara storväxt i backhoppning är däremot inte en fördel. Där är merparten av hopparna mera som små anorektiska pojkar. Inget illa i det men ända sen jag såg Simon Amman vinna OS för ett antal år sen har jag haft svårt att ta den sporten på allvar. Dessutom ska man ha sjukt flyt med vindar och väderförhållanden. Blir ändå stort imponerad av nu 30-åriga Janne Ahonen som idag tog sin 5:e totalseger i backveckan. I pressat läge får han till bra hopp när konkurrenterna inte klarar pressen. Numera ler han också lite ibland. Veteranen Ahonen verkade vara hur lugn som helst idag och det är väl det som kallas rutin.

Konversation med kund tidigare idag

Publicerad 2008-01-04 12:43:33 i Allmänt,

Kund: Var e min telefon?
Jag: Den är där nere, jag hämtar den. Den har fått fukt. Har tagit ganska illa och ser dåligt ut att få den i skick igen.
Kund: Ja, hur ha den kunnat få fukt då?
Jag: Det kan jag inte svara på.
Kund: Den ha ju bara vari inne helatiden.
Jag: Det behövs inte mycket för att det skall gå illa.
Kund: Så här e de sen när man köper Nokiatelefoner. Ska nog hålla säger dom..
Jag: Jo men mot fukt kan man inte göra så mycket. Garantin täcker inte det heller.
Kund: Skruv ihop den åt mig nu sen!
Jag: Här varsågod!
Kund: Jag kommer att dra det här vidare sen. Konsumentrådgivaren och tidningar kommer blandas in.
Jag: Men du måste ju förstå att det inte är vårt fel att din telefon har fått fukt.
Kund: Ja int e de mitt fel heller. Å du kan hälsa åt chefen din att han ska skärpa sig!
Jag: Okej, just så..

Vintern är här

Publicerad 2008-01-04 12:05:02 i Allmänt,

Nu börjar den kalla långa vintern känns det som. I 3 månader ska man frysa arslet av sig varje dag man ska ut. Så mycket som jag har talat om skidresor så tycker man att jag borde kunna tåla kyla men icke. Fryser så fort kvicksilvret kryper under nollan. Fast man vänjer ju sig lite och det finns ju som sagt inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Den här vintern borde man kanske göra de saker man ska när det är kallt. Åka skidor på längden, pulkka och skridskor. Får väl se hur det blir med det. Det viktigaste är ju ändå att jag får åka till Åre. Inget är klart ännu men det finns stugor kvar så jag tror och hoppas. Man kan också hoppas på att det inte ser ut så här när man kikar ut genom fönstret..

image77

CSI

Publicerad 2008-01-03 15:35:40 i Allmänt,

Nu är han fast. Inbrottstjuven hittades hög som ett hus på sjukhuset. En Ekenäskille född -88. När polisen frågade vart han hade datorn så svarade han att han hade gömt den i en lövhög på åsen men vi har ännu inte hittat den. Däremot några av "dummy" telefonerna fanns utspridda på åsen. Vad lär vi oss av detta? Brott lönar sig inte! Man kan säga att han inte tålde höga höjder... Han hade inte näsa för detta uppdrag... Han kanske lyssnade på Justin Timberlakes låt Lovestoned när han bestämde sig för att begå brottet...ja ja..

Inbrott

Publicerad 2008-01-02 10:35:11 i Allmänt,

Vi har haft lite besök i butiken i morse. Kl. 06.10 syns det i våra bevakningskameror hur nån slår sönder ett av våra stora fönster och kryper in genom hålet. Han stegar direkt till våra telefonskåp som innehåller fejktelefoner och plockar på sig kanske 20 st såna. Sen går han direkt till Mediadatorn som är nära fönstret och puttar ut den genom hålet i fönstret och kryper sen själv ut igen. Det enda av värde var alltså en dator som är halvbra. Helt tydligt visste han vad han ville ha men man undrar ju varför han inte tog t.ex. en bärbar dator, några riktiga telefoner bak från lagret eller pengar som fanns i kassan. Om ni har sett en skum typ i blågrå huppari, keps och ungefär 175 cm lång gå omkring med en datorn under armen så kontakta Westcom. Vi har redan inlett vår CSI utredning på firman och är övertygade att vi kommer lösa detta före polisen.

Nyårsfirandet

Publicerad 2008-01-02 10:06:44 i Allmänt,

image76

En mörk och regnig nyårsafton är förbi. Långt in i Tenalaskogarna välkomnades det nya året in med mat,dricka, bastu,spel och fyrverkerier. Mycket trevligt! Hela kvällen gick mycket fort och vi sköt våra 13 raketer vid det något udda klockslaget 03.00. Tack till Martin för inkvarteringen! Gårdagen spenderades mestadels i soffan. Inte med krabbis då utan för att man bara hade sovit 4-5 timmar. Lite försenat vill jag nu önska alla ett Gott Nytt År!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela