Petskis

Genom bakluckan

Publicerad 2010-01-29 21:22:07 i Allmänt,

Visst tycker jag om vintern men när dörrarna på bilen slutar fungera och man hamnar ta sig in genom bakluckan så är det kanske lite väl jobbigt. Detta hände mig idag när jag skulle ta mig hem från jobbet. Trodde ett tag att jag skulle hamna lämna bilen kvar på samma plats fram tills våren är här. Men jag gillar nog fortfarande vintern. Har jag förresten berättat om att jag skall åka till Cervinia om åtta dagar?

Dagens låt: Ke$ha - Tik Tok

Läsbart

Publicerad 2010-01-29 20:18:04 i Allmänt,

Passligt till vinterresan så beställde jag hem ett par nya böcker som anlände på posten idag. Tror att de kan vara mycket läsvärda, speciellt Alex Schulmans bok har jag velat läsa länge.


Skynda att älska - Alex Schulman

När Alex föddes hade hans pappa redan ett helt liv bakom sig, vuxna barn i tidigare äktenskap, jobbat med Lennart Hyland, umgåtts med Zarah Leander och slagits mot ryssen under finska vinterkriget. Alex pappa var inte som kompisarnas pappa. Alex far var gammal.

Alex har inte orkat besöka torpet i Värmland sedan hans pappa gick bort. När han till slut återvänder väcks starka minnen till liv, somliga gamla och bekanta, andra nya och helt oväntade även för honom själv. Utan direkt eftertanke börjar Alex samla på minnena, det blir en daglig rutin och snart har han hundratals minnesfragment i anteckningsboken. Här har de vävts samman till ett slående ömsint, vemodigt och kärleksfullt porträtt av en far. Och en stark berättelse om hur det är att växa upp med en åldrande förälder.

Redan som barn reflekterar Alex över att hans pappa inte kastar upp honom i luften och busar med honom som hans kompisars pappor gör. Och som ung vuxen bär han en ständig oro för att pappan ska gå upp mitt i natten och råka trilla. Mer än en gång har det hänt att han fått lämna krogkön för att i ilfart åka hem och hjälpa pappa. Och istället för att komma hem på den årliga kräftskivan får han och fadern vänja sig vid att ses på ålderdomshemmet med insmugglade kräftor och whisky. Efter begravningen kämpar Alex med sina egna känslor och han blir en mästare på att stänga av dem, tills en dag då det inte går att hålla tillbaka längre.




Marilyn Manson: Den långa vägen ut ur helvetet - Neil Strauss

Marilyn Manson är en av världens mest kända musiker och performance-artister. Han har miljontals sålda album bakom sig och har fans över hela världen. Men vem är egentligen Marilyn Manson? Det här är boken för alla som undrat vad som är myt och vad som är verklighet om människan Manson och om det finns en tanke bakom hans uppförande? I Den långa vägen ut ur helvetet får vi ta del av hans mörkaste hemligheter och djupaste tankar. Här berättar han om sin vilsna barndom från det att han gick i frikyrklig skola, om mobbning, olycklig kärlek och upptäckten av rockmusiken som senare präglade hans val av livsstil. Läsaren får följa med på en spännande resa från det att han startade sitt första band och gick från en spinkig mobbad tonåring till att bli en världsstjärna.

Head

Publicerad 2010-01-29 15:47:07 i Allmänt,

Nu när vi bokat resan så är man ju förstås sugen på att veta allt som man bör veta på förhand om resmålet. Alla som känner mig bra så vet ju att jag är lite kontrollfreak med vissa saker så det är inget nytt men detta jag kommer ta upp nu tycker jag man faktiskt kan få göra. När vi bokade resan och skidhyran så fick man inte fylla i längd och sånt med tanke på skidornas längd och det kan ju vara så att man då inte får just de skidor man önskar. Så jag mailade Ving Alpin om mina små önskemål angående skidor... Lade fram tre olika val av märket Head som jag tycker kan passa just min åkstil. Ska bli kul att se på plats sen om mina önskemål går i uppfyllelse...


HEAD PEAK 76

Extremely versatile all mountain freerider in resorts where groomers meet bumps meet crud meet pow – on a single run!

Skill: very good skiers
Terrain: versatile, piste and off-piste
Style: good skiing technique
Speed: medium
Length: 156 / 163 / 170 / 177
Radius: 16.1 @ 170
Sidecut: 119/76/105 @ 170
Colors: red/black

Vintersemester

Publicerad 2010-01-28 14:43:37 i Allmänt,



Äntligen! Nu är det klart att jag åker till Cervinia i Italien vecka 6. Kommer åka via Sverige med Ving som hade betydligt billigare priser än de finska arrangörerna. Hela resans pris för mig blev 1080 € och då ingår flyg Helsingfors-Stockholm-Turin-Stockholm-Helsingfors, transfer, hotell, liftkort 6 dagar samt skidhyra 6 dagar. Låter mycket men då ska ni veta att med finsk arrangör så skulle priset ha varit 960 € och då ingår inte liftkort (252 €) eller skidhyra (140 €). I femton år har jag drömt om denna plats som sägs vara en av världens bästa skidorter. Om mindre än två veckor är jag där. Åre kommer kännas som en fis i rymden efter detta äventyr. Det kommer garanterat bli fantastiskt!

Cervinia visar upp Italiens bästa sida med en annorlunda och gästvänlig by, ett mycket stort och snösäkert skidsystem med Europas högsta skidåkning, trevliga hotell och många bra restauranger. Cervinia, som ligger i Aostadalen, är omgiven av två av de mest namnkunniga bergstopparna i hela Alperna; Cervino (Matterhorn) och Monte Rosa, båda på gränsen mellan Italien och Schweiz. I detta område finner man ett av de största skidområdena i hela världen. Tillsammans med skidsystemet i Zermatt finns här 313 km skidåkning med 131 pistade nedfarter. Skidåkningen sträcker sig upp till hela 3899 möh. Cervinia är stället där solen, maten och skidåkningen kombineras på ett spännande och avkopplande sätt.

Fakta

Invånare   800
Byns höjd över havet   2 050 m
Högsta åkhöjd   3 899 m
Största fallhöjd   2 263 m
Total pistlängd   313 km
Svarta pister   26 st
Röda pister   67 st
Blå pister   23 st
Längsta pist   20 km
Liftar   74 st
Längdåkning   8 km
Restauranger   31 st
Bergsrestauranger   13 st
Barer/diskotek   2 st
Simhall   Ja
Snowboard-/funpark   Ja

     

     

Länge leve Conan O'Brien

Publicerad 2010-01-27 23:56:42 i Allmänt,

Måste lägga upp detta klipp från Conan O'Briens sista Tonight Show avsnitt. Som alla har läst så har NBC "tvingat" bort Conan för att ersätta honom med Jay Leno som redan hade slutat göra Tonight Show. Jag hoppas verkligen att Conan får en egen show på en ny kanal där han kan göra alla de saker han är bra på och att NBC får riktigt dåliga tittarsiffror med Jay Leno som värd för Tonight Show.

Conan Says Goodbye with Will Ferrell & Freebird - watch more funny videos

Steinerskolan

Publicerad 2010-01-26 14:48:48 i Allmänt,

Idag var jag på ett uppdrag med jobbet och besökte Mikaelskolan utanför Ekenäs. Vi skulle mäta hastigheten på deras bredbandslinjer och se att allt fungerade. Jag har aldrig varit där och har väl haft en uppfattning om att det är en speciell skola för lite speciella barn. När jag var där idag så fick jag en obehaglig känsla, folk som stirrade och betedde sig lite annorlunda, lite som en sekt faktiskt. Nu kanske jag retar upp nån men detta är bara min bild över vad jag såg. Jag vill inte påstå att det är nåt fel att ha sina barn där men jag skulle inte placera mina barn där helt enkelt. På Steiners hemsida kan ni läsa om vad deras skolsystem går ut på. Länge leve den vanliga skolan!

Andra plats

Publicerad 2010-01-25 09:25:31 i Allmänt,

     

Så var den tunga helgen över. Futsalturneringen blev rätt lyckad och segern låg inom räckhåll. Tyvärr så räckte det inte ända fram då vi fick se oss besegrade i finalen av Doris Killar med siffrorna 1 - 2. Segermålet kom 30 sekunder före slutet så det var en liten besvikelse att vi inte klarade av att hålla ut men allt som allt så var turneringen som sagt väldigt positiv med fint spel och massa mål. En extra stor stjärna tycker jag vi kan ge vår målvakt som räddade oss under många stunder med fina räddningar. Själv fick jag spela nästan alla matcher som försvarare och kan väl säga att jag inte gjorde bort mig i alla fall. Nu ska jag vila mina extremt slitna ben och inte träna före fredagen. Grattis till Doris Killar! Nästa år tar vi revansch!

Futsal

Publicerad 2010-01-23 15:34:23 i Allmänt,



Nu är det dags för ESC:S årliga Futsalturnering i bollhallen i Ekenäs. Ni vet, den som vi vann förra året och gärna vill vinna i år igen. Vi har nästan samma lag och har inte tappat nån av de viktigaste spelarna från förra året så visst finns chansen till seger även i år. Tyvärr så är mina stackars gamla ben inte riktigt i bästa skick men en massage tidigare idag kanske hjälpte till lite. Vi börjar våra matcher kl. 17.30 så kom och titta och heja fram oss till seger!

Zumba

Publicerad 2010-01-22 11:35:02 i Allmänt,

Har ni hört ordet Zumba nån gång? Alla talar om Zumba nuförtiden. Vad tusan är Zumba? Tydligen så är det en slags träningsform som liknar en afrikansk dans eller nåt. Förstås så är det i USA det har tagit fart på allvar och nu vill alla pröva på Zumba. De säger att alla kan utöva detta men jag undrar ifall de med väldigt dålig rytmsinne och kroppskordination har något att hämta här. Jag menar, hur förnedrande är det inte att stå i en sal och försöka härma nåt som man aldrig gjort tidigare? Men jag skulle kunna tänka mig att testa detta faktiskt. Jag kan väl inte vara sämre än kvinnan i grönt och mannen i vitt längst bak i denna video.. Ska lägga upp en video på mig sen så får ni se hur det gick.

Casablanca

Publicerad 2010-01-21 13:38:51 i Allmänt,



Vad får man om man tar basisten Mats Rubarth (tidigare fotbollspelare i AIK), trummisen Josephine Forsman (från Sahara Hotnights), gitarristen Erik Stenemo (från Melody Club), sångaren Anders Ljung (mannen bakom Space Age Baby Jane), gitarristen Ryan Roxie (till vardags i Roxie 77 och leadgitarrist med Alice Cooper i över tio år)? Jo man får nya "supergruppen" Casablanca. I två år har gruppen övat och spelat tillsammans för att hitta sitt sound som de beskriver som följande. "Det sena 70-talets melodiösa rock, klassiska gitarrdueller och sylvass hårdrock. Det handlar om stora känslor, missförstådd passion och drömmar som aldrig dör." I förrgår släpptes nya singeln "Downtown" och i april kommer debutskivan. Jag gillar att det kommer ett nytt band som vill spela rockmusik men det jag främst gillar är ju att man väljer att ha med min favorittrummis från Sahara Hotnights i bandet. Bara därför kommer jag att följa med detta projekt och se vart det bär av.

Visa finger

Publicerad 2010-01-20 14:40:14 i Allmänt,

Tydligen så finns det mer än en idiot i Manchester Citys fotbollslag. Det är inte bara Adebayor som tycker man kan sköta målfirandet framför föredetta klubbens supportrar. Igår gjorde Carlos Tevez två mål mot Man Utd och firade med att springa fram till Unitedläktaren och Unitedbänken. Då visade Gary Neville precis vad han och alla Man Utd fans tycker om den lille Argentinaren.

 

24

Publicerad 2010-01-20 12:17:56 i Allmänt,



Jack Bauer är tillbaka! Denna vecka startade säsong 8 av den populära TV-serien om den numera forna CTU agenten som ständigt råkar hamna i trubbel under ett dygn. Det är ingen skillnad om Jack blir skjuten eller halvt ihjälslagen så är han alltid uppe på fötter inom en halvtimme. Mannen har överlevt allt. Det har spekulerats om att han eventuellt kommer dö i något avsnitt men det har jag svårt att tro. Vad vore serien utan honom? Säga vad man vill om men jag gillar 24 och kommer garanterat följa alla säsonger framöver.

Winter Olympics Vancouver 2010

Publicerad 2010-01-18 10:05:29 i Allmänt,



Dags för del två i min OS presentation.

Biathlon (Skidskytte)

Skidskytte är en sport som är en kombination av längdskidåkning och skytte. Deltagarna åker runt en bana och stannar upp för att skjuta på måltavlor under banans lopp. Spänningen i att leda ett lopp men skjuta bort sig fullständigt gör grenen till en mycket sevärd och populär TV-gren. Länder som Tyskland, Frankrike, Ryssland, Norge och Sverige dominerar grenen.

Regerande Olympiska mästare:

Sprint Herrar Sven Fischer Tyskland
Damer Florence Baverel-Robert Frankrike
Jaktstart Herrar Vincent Defrasne Frankrike
Damer Kati Wilhelm Tyskland
Masstart Herrar Michael Greis Tyskland
Damer Anna Carin Olofsson-Zidek Sverige
Distans Herrar Michael Greis Tyskland
Damer Svetlana Isjmouratova Ryssland
Stafett Herrar Ricco Gross, Michael Rösch, Sven Fischer, Michael Greis Tyskland
Damer Anna Bogali-Titovets, Svetlana Isjmouratova, Olga Saitzeva, Albina Achatova Ryssland

Sprintloppet är 10 km för herrar och 7,5 km för damer och man startar med intervallstart. I sprint skjuter man två gånger, först liggande, sedan stående; för varje bom får man åka en straffrunda som är ca 150 m lång.

Favoriter till seger.
Herrar: Ole Einar Björndalen, Michael Greis och Emil Hegle Svendsen.
Damer: Helena Jonsson, Kati Wilhelm och Svetlana Sleptsova.

Jaktstarten är 12,5 km för herrar och 10 km för damer. Man startar med samma ordning och tidsskillnad som slutresultatet i en annan tävling, oftast en sprinttävling. Man skjuter fyra gånger, liggande, liggande, stående, stående. Varje bom resulterar i en straffrunda. Den som först korsar mållinjen vinner.

Favoriter till seger.
Herrar: Simon Fourcade, Emil Hegle Svendsen och Michael Greis.
Damer: Svetlana Sleptsova, Helena Jonsson och Anna Carin Olofsson-Zidek.

I masstarten startar alla åkare samtidigt. Herrarna åker 15 km och damerna 12,5 km. Man skjuter fyra gånger, liggande, liggande, stående, stående. För varje bom får man åka en straffrunda. Först i mål vinner.

Favoriter till seger.
Herrar: Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Björndalen och Evgeni Ustyugov.
Damer: Helena Jonsson, Simone Hauswald och Tora Berger.

I distansloppen är det 20 km för herrar och 15 km för damer med intervallstart. Detta är den äldsta distansen i skidskytte. Åkarna skjuter fyra gånger i följande ordning: liggande, stående, liggande, stående. Totalt 20 skott; för varje bom får man 1 minuts tillägg i totaltiden.

Favoriter till seger.
Herrar: Christoph Sumann, Simon Fourcade och Alexander Os.
Damer: Helena Jonsson, Anna Carin Olofsson-Zidek och darya Domracheva.

Ett stafettlag består av fyra deltagare. Hos herrarna åker varje deltagare 7,5 km och skjuter två gånger. liggande och stående. Damerna åker 6 km och skjuter två gånger. För varje serie på fem har man åtta försök men de tre sista skotten måste laddas ett och ett. Om man inte träffat 5 gånger på de åtta skotten får man åka en straffrunda på 150 m. Lagen startar samtidig på första etappen och vid växling måste åkarna beröra varandra för att växlingen ska vara gilltig

Favoriter till seger.
Herrar: Ryssland, Norge och Tyskland.
Damer: Ryssland, Tyskland och Sverige.

Finska deltagare.
Det finns två finska deltagare med realistisk chans till medalj men då skall allting klicka och några favoriter skall misslyckas rejält. Kaisa Mäkäräinen är just nu nionde i världscupen och Paavo Puurunen är på plats fyrtio. Av dessa så är nog ändå Mäkäräinen den bättre med större chanser.

Fågel

Publicerad 2010-01-18 09:12:24 i Allmänt,

Alla som har Facebook har säkert märkt de senaste veckornas konstiga statusmeddelanden. Det handlar om kedjebrev som nån idiot lyckats dra igång och sprida vidare. Först var det tjejerna som skulle skriva en färgkod som killarna inte skulle fatta nåt av. Svart och vit kunde läsas på var och varannans status och vad det handlade om var färgen på tjejernas bh. Denna nyhet kom med i Expressen och några killar skapade genast en ny variant där man skulle, i bokstavsform ange hur många kompisar som fanns online just då. Nu har det kommit en tredje grej som en del tjejer har kört igång med. Nån har som status "jag sparkade ett lamadjur i min bil för att jag kan". Jag har bara en sak att säga om detta. Jag blir aggressiv mot dessa typer av kedjebrev och kommer aldrig nånsin delta i något liknande!

Nio dagar senare

Publicerad 2010-01-18 01:00:22 i Allmänt,

Eftersom jag inte uppdaterat bloggen de senaste nio dagarna så kommer nu en liten sammafattning om vad som har hänt.

Förra veckans helg gick åt till att jobba på lördag och flytta Rebeccas saker från Åbo till Västnyland. Min lilla lägenhet ser nu ut som ett zigenarläger med massa lådor och säckar här och var. Bara två veckor kvar så är det förhoppningsvis lite bättre på den fronten.

Aktiviteten mellan måndag och fredag stavas jobb. Vi fick reda på när vi har våra vintersemestrar i år och min vintersemester är vecka 6. Kan hända att jag flyttar fram den till ett senare skede men det är lite oklart. Vad jag ska göra under den veckan klarnar senare.

På torsdagen gick jag på massage för min rygg och mina axlar. När man tänker på ryggmassage så tänkar man sig en skön stund som man kan njuta av och nästan somna till. Det blev ju inte riktigt så. Min stackars kropp borde ha varit på massage för länge sen. Jag skrek och svor under behandlingen och skulle inte massören vara en bekant till mig så kunde det ha blivit småjobbigt.

Fredagkvällen bestod av cirkelträning samt Let's Dance. Victoria Sandell-Svensson var första dansare att lämna tävlingen. Svårt att säga vem som kommer vinna men jag tror att Mattias eller Claudia kan gå hela vägen.

Lördagens huvudpunkt var gudsonens 2-års kalas där det bjöds på både tårta och bulle. Lillgrabben blev glad över presenten och så det var också bra.

Söndagen spenderades mestadels hemma framför datorn med att färdigställa den nya bloggdesignen. Fritt fram att berömma och döma den nya looken. Vi hann även med en titt på ESC:s futsalmatch i bollhallen som laget vann med hela 13 - 4.

Nu börjar sakta en ny vecka ta fart och jag ska verkligen försöka uppdatera oftare trots att det finns massa andra saker att göra. Ha en trevlig start på den nya veckan gott folk!

Let's Dance 2010

Publicerad 2010-01-08 11:24:35 i Allmänt,

Ikväll är det äntligen premiär för årets säsong av Let's Dance. Den svenska versionen förstås! Det här är ett program jag följer slaviskt varje år för jag gillar verkligen idén med att lära upp klumpiga kändisar i TV. När man sen ser hur de utvecklas och blir helt bra dansare och tiopoängarna delas ut av juryn så är det helt klart gåshud moment. Jag tänkte lägga upp en presentation över alla deltagare och tippa utgången men TV4:s webbsida vill absolut inte sammarbeta med mig idag så jag lägger bara ut några trailers som jag också får lite gåshud av. Kan också berätta att mina favoriter i årets version är Stefan Sauk och Willy Björkman.





Vitrinskåpet

Publicerad 2010-01-07 15:16:22 i Allmänt,

Måste visa detta fina vitrinskåp som inhandlades på tisdagen. De andra inköpen får ni se under februari nån gång.

Man City fortsätter handla

Publicerad 2010-01-07 15:09:08 i Allmänt,

Som många vet så fick Manchester Citys tränare Mark Hughes sparken för en tid sen och ersattes med Italienaren Roberto Mancini som bland annat har tränat Lazio och Inter Milan. Direkt när han kom till klubben så började spekulationerna om vem som skulle inhandlas och hur klubben återigen skulle bli bäst i världen. Mancini lovade fem titlar inom tio år... Tillåt mig småle. Inom tio år kommer knappt nån komma ihåg att Mancini tränade klubben.

Kommer ni ihåg Juan Sebastian Veron? Han kommer för alltid att bli ihågkommen som en av de största floppar som spelat i Premier League. Han anlände från italienska ligan för nästan 30 miljoner pund och sattes in på ett mittfält bestående av Giggs, Keane, Scholes och Beckham. Inga dåliga spelare att ha runt sig med andra ord. Efter två misslyckade år såldes Veron till Chelsea och där blev det inte bättre. Nu återfinns Veron i Estudiantes i argentinska ligan där han gör succé och t.o.m. är tillbaka i landslaget trots sin ålder på 35 år. Därför ringde Mancini och ville ha honom till Man City för att förstärka mittfältet och ta honom till världens rikaste klubb som alla vill spela för. Ja eller inte alla då.. Spelare som Mikael Silvestre, Messi, Berbatov, Huntelaar, John Terry, Yaya Toure, Kaka, Samuel Eto’o, Cristiano Ronaldo och Maicon har redan tackat nej till Man Citys miljoner och nu tackade även Veron nej till en flytt. När ska Man City inse att det bara finns en storklubb i Manchester? Nej, några stora titlar blir det inte för Man City. Veron är den stora vinnaren som helt rätt stannar i Argentina där han trivs och har det bra.

År 2009

Publicerad 2010-01-01 22:04:04 i Allmänt,

Dags att blicka tillbaka över år 2009 och se vad som egentligen hände. Här är en kort sammanfattning.

Januari

Året började på en vindsvåning med vy över Ekenäs och alla raketer som sköts. Början på nya året var kallt som tusan och det blev två skridskoturer på grabbskog träsk i ett fantastiskt vinterväder. Det var väl tyvärr det enda vinterväder som skådades här nere i södra Finland. Det bästa som hände i januari var nog ändå att kärleken kom och hälsade på och fortfarande bor kvar hos mig. I Ekenäs hade man problem med bakterier i vattnet och dricksvattnet smakade klor under en längre tid. Vi vann futsalturneringen i bollhallen med grabbarna och jag gjorde ett av våra 24 mål. I januari drog jag också ut min första av fyra visdomständer. Ja det hände en hel del i januari må jag säga.



Februari

I februari led jag av värk i benen och kunde inte springa ordentligt. Det fixade min privata massör på ett bra sätt och jag var snabbt på benen igen. Vi hade inbrott i butiken av en kille som inte var speciellt smart eller nykter. Jag gjorde en efterlängtad resa till härliga Åre i svenska fjällen där jag och några vänner tillbringade en vecka med skidåkning. När jag kom tillbaka till Finland så blev jag sjuk i feber i en vecka men det gick ingen nöd på mig för jag blev väl uppassad av min älskling.



Mars

Sveriges kronprinsessa Victoria förlovade sig med sin Daniel och hela Sverige talade bröllop i flera veckor. Jag firade min födelsedag ett halvår för sent och somnade på min egen fest. Malena Ernman vann svenska melodifestivalen och alla snackade om hur bra folket röstat. Vi hade en friluftsdag med jobbet på en spa anläggning och jag vann en miniatyr formel-1 bil som jag fortfarande inte har använt. Vi åkte till Stockholm med Rebecca på en mysig kryssning. Rebecca ville gå i butiker och se på mysiga gränder i gamla stan men jag ville gå på fiskemässan.



April

Jag började orienteringssäsongen med en halvdålig tid på en 2.5 km bana. Påsken firades med sedvanlig basar på slottsbacken och vappen firades med grillning i Österby.



Maj

Ryssland vann ishockey-VM och Finland blev väl typ 5:e eller nåt. Norges Alexander Rybak vann Eurovision Song Contest med sin Fairytale och det tog inte länge före alla tröttnade på att höra den spelas i radion. Måndagsfotbollen drog igång men deltagarna fattades och så var det typ hela sommaren. Man Utd vann ligan igen men förlorade dock rättvsist Champions League finalen mot suveräna Barcelona. Sista helgen i maj bjöd på sommarväder och det blev en båttur till stranden samt ett studentkalas i Karis.



Juni

Jag var ordningsvakt under kanontian i Ekenäs som sprangs i ett kanondåligt väder. Jag drog upp vad som skulle bli årets största gädda på 2.9 kg. Pittsburgh Penguins vann Stanley Cup med unge kaptenen Sidney Crosby i spetsen. The King of Pop dog i sitt hem endast 50 år gammal och en hel värld sörjde.



Juli

Michael Owen skrev på för Man Utd och Liverpoolfansen skrattade eller grät. Cristiano Ronaldo skrev på för Real Madrid och jag jublade. Jag och Rebecca firade 6 månader tillsammans med middag på Bossa Nova. Semestern började med att gå på Lurens sommarteater och se Pelle Svanslös samt besöka Fiskars.



Augusti

Diggiloo upplevdes på Bossa Novas gräsplan och stämningen var på topp trots det lilla regn som föll. Lappvik stranden fick sig några besök när solen råkade titta fram. Underbara Parga besöktes med Rebecca och vill föll pladask för den lilla staden i västra Grekland. En vecka med 35 grader, sol och bad samt härlig mat gjorde denna resa till den bästa någonsin. Semestern tog slut och jag var tillbaka på jobbet. Sommaren tog lite slut där och det blev aldrig så där supervarmt efter det. Premier Leagu drog igång igen och det var trevligt.



September

Jag uppvaktade Rebecca på hennes födelsedag med blommor och gåvor fyllde själv 28 år och kände mig jättegammal. Höstmarknaden i Ekenäs besöktes som vanligt och där fanns samma gamla skräp som för tio år sen. De flesta TV-serierna drog igång i USA och jag satt som klistrad och följde med. Hela befolkningen på vår planet var rädda för svininfluensan som inte riktigt blev så farlig som man trodde.



Oktober

OK Raseborg stod värd för Natt-FM och jag stirrade på datorskärmarna där deltagarna ploppade upp en efter en. Det regnade något alldeles fruktansvärt mycket den helgen. Det gjorde det förresten hela oktober och november. Ekenäs BB var ett hett ämne och några finnar i Helsingfors beslöt att stänga hela förlossningsavdelningen från och med nästa sommar. EIF avslutade fotbollssäsongen hyfsat och blev åttonde i tabellen. Jag besökte Sippan för första gången och åt den godaste kycklingrätten nånsin. Tog upp båten en kall dag när isen hade lagt ett tunt lager på sjön.



November

Kent släppte sin skiva Röd och jag gillade skarpt vad jag hörde. Bokade snabbt in två konsertbesök till nästa år. Jag började planera och förverkliga skyltfönstrena i butiken som blev en succé.



December

Erik vann svenska Idol och tvåa blev Calle. Jag gick på en lysande The Sounds konsert med Rebecca. Passligt en vecka före jul började det snöa kraftigt och snön är fortfarande kvar. Firade jul i Karis och fick som vanligt fina julklappar. Åkte pulkka på lappvik strandens sluttningar i ett härligt vinterväder. Avslutade året på exakt samma plats där det började, på en vindsvåning i Ekenäs. Med ett undantag. Jag var inte ensam bland alla par, jag hade också någon att kyssa på tolvslaget.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela