Petskis

Moi Moi!

Publicerad 2011-08-29 22:07:05 i Allmänt,

Hur tycker ni att ni har de nu? Sjalv kunde man ha det samre. Sitter nere i Kroatien vid den lilla byn Brela som ligger vid Makarska Rivieran och lever ganska gott pa vad som erbjuds. Smallde just i mig en middag bestaende av fiskratten Dorado samt plattar med glass till efterratt. I ovrigt sa tycker jag valdigt mycket om detta land pa grund av flere orsaker. Folket har ar vanliga men inte patrangande. Vyerna ar valdigt vackra och havet ar alldeles klart och rent. Temperaturen ligger pa ca.35 grader pa dagen och nagra grader svalare pa natten. Ett valdigt behagligt klimat att vara i just nu. Skonatider med andra ord. Maste sticka, hors kanske senare...

Dagens EIF stjärnor

Publicerad 2011-08-17 23:03:14 i Allmänt,

EIF 4 - 3 Honka/3. Dagens match på Centrumplan var en ganska kul match att titta på. Båda lagen försökte bjuda upp till fint spel och det var hemmalaget som gjorde det bäst. Första halvlek var riktigt bra av EIF medan andra var betydligt sämre. Man kunde ända klara av att ta tre poäng och jag citerar speaker P. Danielsson som efter slutsignalen sade: "En vinst är också en knapp vinst"


* * *   Zacharias Ekström

Börjar bli tjatigt detta med Zackes medverkan här men vad kan man göra när grabben presterar i varje match. Idag som mittback gav han inte en meter åt andra lagets anfallare. Pang på och säkert passningsspel samt även en assist till ett mål. Mycket imponerande!


* *   Ville Sevon

Idag var Ville tillbaka i den form vi vill se honom. Trivdes bra mot ett yngre lag och rann igenom deras försvar gång på gång. Var värd ett mål i första halvlek men betalningen kom i andra efter en fin soloräd och ett säkert avslut. Fortsätt tack!


*   Calle Forsström

Två nya mål idag var det ena var på en frispark i Beckham klass. Det gillas starkt av skribenten! Skulle ha hamnat högre upp på poänglistan om det inte vore för två missade straffar. Som tur var så räckte det till seger denna gång ändå. Straffträning på helgen på Österbyplan?

Premier League Preview 11/12

Publicerad 2011-08-14 00:18:29 i Allmänt,

Äntligen drar det igång igen! Ligornas liga. Engelska Premier League. Passligt till säsongsstarten har jag skaffat mig Canal + Sport kanalerna och tänker bänka mig framför TV:n fram till maj. Här kommer lite tankar om den inkommande säsongen.


Tabelltippning

1. Man Utd
2. Chelsea
3. Liverpool
4. Man City
5. Tottenham
6. Arsenal
7. Sunderland
8. Aston Villa
9. Fulham
10. Everton
11. Newcastle
12. Bolton
13. Wigan
14. Stoke
15. QPR
16. Blackburn
17. Wolves
18. Norwich
19. West Brom
20. Swansea

Man Utd får nog ses som storfavoriter i år igen eftersom laget har blivit ännu bättre än förra året. Man har värvat friskt i år och den största värvningen är helt klart Målvakten David De Gea som har en enorm press på sig att lyckas. Klarar han det så är bucklan för tjugonde gången där den hör hemma.

Chelsea har inte värvat så mycket men har ändå gjort den kanske intressantaste värvningen i form av nye tränaren Andre Villas-Boas. Nye Mourinho kan definitivt klara uppgiften och får man in Luka Modric från Tottenham så kan man hota United på allvar.

Denna säsong kommer också vara Liverpools comebacksäsong när man igen blandar sig i toppstriden. Smarta värvningar på mittfältet gör att man inte är i behov av Gerrard i varje match och en Luis Suarez i toppform gör att tränare Dalglish kommer kunna sova gott om nätterna. Tyvärr saknas en bra mittback men det kan ju hända saker före sista augusti på den fronten ännu.

Man City sägs vara dem som utmanar United mest men jag är säker på att så är inte fallet i år heller. Man kan bara inte köpa sig till framgång på det viset. Nu har laget dessutom Champions League att tänka på. Mario Balotelli och Carlos Tevez problem tänker jag inte ens skriva nåt om.

Vad gäller resten av topplagen så kan man konstatera att surgubben Arsene Wenger är den store förloraren när han vägrar inse sig besegrad i Cesc Fabregas och Samir Nasri fallen. Man vill inte ha spelare i laget som inte vill vara i laget. Då är det bara att släppa dem och ta in nytt blod men det är något som Wenger inte har gjort och därför kommer Arsenal att få en usel start på säsongen. Tottenham kommer placera sig högre än sina Londonkonkurrenter och om man känner Harry Houdini rätt så lär det ramla in en del spelare under sista dagen av transferfönstret. Det har annars varit väldigt tyst i det laget under sommaren så jag kan inte tro annat.

I botten är det hugget som stucket om vem som åker ur. Jag tror att Swansea får det svårt men de orden lär jag antagligen få äta upp i maj. Roy Hodgsons WBA tror jag inte heller på men man får se vad som händer och i fotboll kan allt hända.


Årets spelare
1. Luis Suarez
2. Wayne Rooney
3. Jack Wilshere
4. Gareth Bale
5. Nemanja Vidic

Luis Suarez är kanske den bästa värvning som Liverpool nånsin gjort. Bara inte grabben skadar sig så blir detta hans säsong. Wayne Rooney lär vara på topp och sen skada sig som vanligt före EM. Jack Wilshere kommer i år visa att åren med Frank Lampard och Steven Gerrard som de bästa mittfältarna på de brittiska öarna är över. För Gareth Bale är detta en säsong då han måste prestera för att visa att de två senaste säsongerna inte var en tillfällighet. Och Nemanja Vidic kommer lyfta bucklan som lagkapten i maj. 


Årets genombrott
1. Tom Cleverley
2. Connor Wickham
3. David Hoilett
4. Kieran Gibbs
5. Jonjo Shelvey

Vem behöver Wesley Sneijder när det finns en Tom Cleverley som bara väntar på sin chans att plocka bort Gerrard och Lampard från landslagselvan? Connor Wickham kommer visa att han inte bara är bra i FM utan också i verkligheten. David Hoilett var bra ifjol och kommer vara jättebra i år. Kieran Gibbs är Arsenals förstaval på vänsterbacken och kommer kanske med till EM. Jonjo Shelvey spelar in sig i startelvan hos Liverpool i slutet av säsongen.


Årets bästa värvningar
1. Stewart Downing
2. Phil Jones
3. Sebastian Larsson
4. Charlie Adam
5. Shay Given

När har Liverpool senast haft en yttermittfältare som kan spela på båda sidorna? Nu har man det och en bra så dessutom. Phil Jones kommer peta bort Rio Ferdinand från startelvan, det vet alla redan så det är bara en tidsfråga. Sebastian Larsson är en mycket komplett Premier League mittfältare och kostade inte något för Sunderland. Charlie Adam är en väldigt smart spelare som Liverpool kommer ha mycket nytta av. Shay Given är fortfarande en toppmålvakt i branschen.


Årets floppvärvningar
1. Gervinho
2. Sylvain Marveaux
3. Jonathan Woodgate
4. Kieron Dyer
5. Gael Clichy

Gervinho kommer bli årets kalkonvärvning i England, var så säkra. Ni vet var ni läste det först. Newcastle brukar hitta de där spelarna som floppar totalt när de kommer till England. Stephane Guivarch, Andreas Andersson och John Dahl Tomasson är bara några av dem. Nu har man värvat Sylvain Marveaux och det bara luktar flopp lång väg. Skulle kunnat ha Gabriel Obertan här på listan också men han var ju redan en superflopp förra året. Jonathan Woodgate borde sluta med fotbollen. När ska man liksom inse att det är över. Kieron Dyer likaså. Varför köpa en vänsterback när man redan har en bättre i Kolarov? För att man heter Man City.


Dream Team
MV: Joe Hart
HB: Kyle Walker
MB: Gary Cahill
MB: Nemanja Vidic
VB: Leighton Baines
HM: Stewart Downing
CM: Rafael Van Der Vaart
CM: Jack Wilshere
VM: Gareth Bale
FW: Luis Suarez
FW: Wayne Rooney

Gårdagens EIF stjärnor

Publicerad 2011-08-04 23:10:58 i Allmänt,

EIF 1 - 2 FC HIK. Som en trogen EIF supporter så var gårdagens match en fruktansvärd upplevelse. Att förlora en match är en sak men att förlora på hemmaplan mot grannstadens lag är bara jobbigt. Hicken var det bättre laget och förtjänade vinsten men jag skulle gärna ha tagit en seger trots dåligt spel. Fast hemmalaget fick hjälp av domaren så kunde man inte skapa något större hot framåt och försvarsspelet ska vi inte ens prata om här. Nu gäller det att fokusera stenhårt i de återstående matcherna och sen förhoppningsvis vara bäst när det gäller i kvalmatcherna. För dit ska de grönvita. Då vill jag se att varenda kille gör sin bästa match för säsongen. Bara det kan gottgöra gårdagens bedrövelse.


* * *   Calle Forsström

Enorm press på sig när han klev fram till elva meters punkten. Satte straffen säkert och visade till inga derbynerver till skillnad från de flesta andra. Bra krut i dojjan igår och om ribban hade varit 20 cm högre så hade Calle satt ett mål i första halvlek också och då kunde det ha slutat helt annorlunda.


* *   Zacharias Ekström

Överlägset bäst i backlinjen och bäst på plan under första halvlek. Kroknade något under andra delen igår men det råder absolut ingen tvekan om vem som är hetast i EIF för tillfället. Kanske borde få en mer offensivare roll men är för tillfället klar etta bland kantbackarna.


*   Steven Perry

Löpte och sprang under hela matchen men fick inte de passningar han hade behövt. Skapade dock på egen hand farligheter och ordnade straffen åt sitt lag. Viker inte ner sig när det smäller på ordentligt utan går in i situationerna med vilja och beslutsamhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela