Petskis

Töntigt med ishockey

Publicerad 2009-04-29 20:26:10 i Allmänt,

Alldeles nyss började ishockeymatchen mellan Finland och Tjeckien i ishockey VM. Intressant kan vissa tycka. Bortkastad tid kan andra tycka. Det som jag irriterar mig på med denna match är hur det har talats om att Jarkko Ruutu och Jaromir Jagr möts för första gången efter tacklingen på Jagr i Nagano OS. Alla reportrar har talat om detta möte och jag ser framför mig hur det sitter en massa töntar i de Finska hemmen och tycker att Jarkko Ruutu är en cool kille som kan stå upp mot vem som helst och som tror att de ska "göra upp" idag. Nånstans tror jag också att Jarkko Ruutu tycker det är lite kul att folk pratar om detta. För mig är Jarkko Ruutu en tönt som inte egentligen behövs i ett landslag.

   
Tönten mot mannen med ishockeyvärldens längsta hockeyfrilla.

Vappen

Publicerad 2009-04-29 18:31:19 i Allmänt,

Imorgon är det således valborgsmässoafton. Det kommer firas i goda vänners sällskap i underbara Österby.... Vänta lite nu, har jag inte skrivit exakt lika förra året....måste kolla... Näe, inte exakt lika så då är det okej. I alla fall så kommer det bli grillning och spel samt en hel del partydrycker kan jag tänka mig. Det som jag däremot ser mera fram emot med långledigheten denna helg är det fiske som det har varit tal om. Hela våren har jag blickat ut över pojoviken och dess gula vass och tänkt på alla storgäddor som ligger där under och lurar. Nu har vi tyvärr ingen båt i sjön ännu så det blir i så fall fiske från land som gäller. Frågan är bara var? Tar gärna emot tips på bra fiskeplatser. Till sist vill jag lägga upp en väderleksrapport som säkertligen gör många glada. Två feta solar på både torsdag och lördag. Underbart vårväder verkligen!

Matbloggen?

Publicerad 2009-04-29 17:30:47 i Allmänt,

Var ska jag börja? Ska jag be om ursäkt för min tvåveckors bloggpaus? Näe, det tycker jag inte. Så stressigt som det har varit nu de senaste veckorna så har jag inte haft tid eller ork att uppdatera bloggen så därför denna paus. Funderade ett tag på att ta paus ända till första juni men efter massa arga kommentarer och krav så jag är illa tvungen att plita ner ett par rader lite nu och då. Funderade lite på att introducera ett nytt återkommande inslag här som t.ex. Fredagsdrinken men har inte kommit på nåt vettigt så det blir nog inget med det.

Det jag kan visa upp här nu är något som jag är lite stolt över faktiskt. Många bloggar om vad de fixar för maträtter men jag är ju inte precis känd som nån matlagare. Nu har jag dock lärt mig att laga en ny maträtt. Tyvärr så är bilden ganska dålig men jag kan säga att det blev helt gott. Notera också den stora delen grönsaker som jag proppade i mig. Inte illa va?


Broilerfrestelse

Händelserik dag

Publicerad 2009-04-08 23:27:05 i Allmänt,

Ni blir säkert otåliga när jag inte uppdaterar så ofta men sanningen är den att det inte händer så mycket som är värt att berätta. Det är liksom bara jobb och skola som är på gång just nu. Tur så har vi påsken inför dörren så man får vila upp sig lite i.a.f..

Idag har det däremot hänt en hel del och jag har tre saker jag vill ta upp.

Medan min bil var på service idag så fick jag äran att köra en annan bra bil istället. Lite för stor kändes den dock men snabb som attan var den.


Toyota Corolla

På matematiken i skolan fick jag ett papper med lite uppgifter. Lite räkning har väl aldrig varit några problem för mig men eftersom det är 12 år sen jag har haft matematik senast så kändes det lätt rostigt när jag såg uppgifterna.


Notera att på nån uppgift står det räkna utan räknemaskin. Hur räknar man det med räknemaskin undrade jag?

Dagens sista stora händelse var att Orienteringssäsongen drog igång för min del. Från och med idag och varje onsdag fram till 24.9 så ska jag försöka springa runt i de västnyländska skogarna och söka kontroller. Med tanke på att jag i princip startade min orienteringskarriär med nattorientering så ska väl detta bli hur lätt som helst. Icke! Första banan idag på 2.5 km tog 39 minuter.

En sen uppdatering II

Publicerad 2009-04-03 22:43:21 i Allmänt,

Sverigekryssningen ska väl också ha sin story här på bloggen så här kommer den..

Det var alltså förra lördagen som jag och R styrde bilen i snöyran mot Helsingfors och Viking Line terminalen. Viking Mariella skulle vara hem åt oss i två nätter. Av alla de gånger jag har åkt med Viking Line från Helsingfors så har jag ännu aldrig lyckats åka med den nyare av båtarna som går därifrån. Alltid samma gamla Mariella.. Nåväl, det är ju ändå inte båten som är det viktigaste utan själva upplevelsen. Efter att ha checkat in och hittat vår hytt så stod det klart att vi hamnat i en rätt "festlig" korridor med en massa jobbiga ryssar och finnar. Bland annat så lyckades en av ryssarna fälla denna raggningsreplik under kvällen.. - Hey lady, tulkaa mun hyttiin..

Vi hade bokat bord på klassiska Viking Buffet där konceptet ät så att du nästan spricker gäller. Inget ont om maten denna gång men väl om arrangemanget då de hade placerat oss i samma bord som två andra resenärer fast det helt tydlig fanns lediga bord. Tur att de andra då också var finlandssvenskar.. Kvällens underhållning var karaoken och showen i Fun club som helt klart höll Viking Line måttet, d.v.s. inte så bra alls.

Morgonen därpå var det så dags för en dag i fina Stockholm. Jag ville gärna gå på Sportfiskemässan medan R ville strosa runt i city så jag fick ta mig ensam ut till Kista där mässan hölls. En helt bra mässa med massa utställare och program. Jag köpte en Zalt wobbler och åkte sen tillbaka till city.


En flugfiskebassäng på Sportfiskemässan

Inne i stan så åt vi lunch på Cafe La Rose som numera inte går att undvika då jag är i Stockholm. Sen var det dags att besöka Gamla stan som alltid levererar med sina charmiga gränder och gator. Vädret var också mycket behagligt då det varken regnade eller snöade. Vi gick till slottet där jag försökte få syn på kungen och hade lite roligt åt vakterna som står utanför slottet.



Vi kom till ett torg i Gamla stan där det stod en ambulans parkerad. Direkt fick man en olustig känsla av att nån hade gjort sig illa men när jag såg vem som satt vid ratten så blev jag lugnare..


Jag skulle helst ha haft en bild på mig själv i ambulansen men jag tror de andra barnen skulle ha stirrat lite på mig då..

Väl tillbaka på båten så var vi trötta och sov ett par timmar före vi gick på restaurangen och åt lite mat igen. Jag klagade på dålig service men efter att ha fått i mig en 6 euros jordgubbssmoothie så var det bra igen.



Resten av hemresan spenderades återigen i Fun club där gårdagens show var exakt samma denna kväll. Men vem vill nu ha variation när det var så bra första gången...? Slutligen vill jag tacka R för att hon ville komma med på kryssning och jag hoppas att jag tål båtunderhållningen lite bättre nästa gång vi åker.

En sen uppdatering

Publicerad 2009-04-03 22:11:03 i Allmänt,

Tänkte bara visa två saker jag kommer ihåg mest från TYKY dagen som vi hade förra veckan med jobbet.


Först har vi en videosnutt med två enormt jobbiga människor som hade en föreläsning om positiv attityd i jobbet. Det var två finnar där mannen pratade på med en alltför hög röst och kvinnan bara satt vi ett bord och kollade. Plötsligt blev det mycket värre då kvinnan steg upp och de började spela upp nån teater akt för oss. Hela grejen var mycket jobbig och den en och en halv timme som det tog så får jag aldrig tillbaka.


Sen har jag en bild på priset i Formula 1 tävlingen som jag naturligtvis vann. En alldeles egen radiostyrd bil är numera i mina ägor. Ganska coolt faktiskt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela