Petskis

Bra start på dagen

Publicerad 2009-05-29 08:29:13 i Allmänt,

Samtal med granndamen idag morse.

Jag: *Bär bort lite saker från lägenheten*
Grannen: Håller du på att flytta bort?
Jag: Nej jag städar lite bara...
Grannen: Nämen vad bra för du har nog varit en så bra hyresgäst du!
Jag: Jahaa...oj...tack!
Grannen: Jo du har bott här så länge och det har aldrig varit någo problem och du stör aldrig nån.
Jag: Ja det är ju bra det... *Hurrar för mig själv hela vägen till jobbet*

Nu börjar det likna nåt...

Publicerad 2009-05-28 09:34:46 i Allmänt,



Gårdagens orientering som gick av i grönområdena runt Ramsholmen i Ekenäs gick väldigt fint för min del. En solid insats utan en enda miss blev till en delad 9:e plats på den näst svåraste banan. Nu fattas bara lite bättre kondition så man skulle orka springa hela banan och inte tvingas gå ibland.

Premier League 08/09

Publicerad 2009-05-25 23:10:46 i Allmänt,


Säsongen är över och mästarna är korade. Manchester United tog hem titeln för tredje året i rad. Ett tag såg det ut som Liverpool skulle kunna utmana ordentligt men tack vare en stark insats säsongen igenom så kunde Manchesterlaget säkra titeln i näst sista omgången. I bottenstriden var det hårt in i det sista och det blev till slut West Brom, Middlesbrough och Newcastle som får ta nya tag i Championship serien nästa säsong. Nu ska denna krönika inte handla om lagen utan mer om enskilda prestationer.

Vi börjar med årets lag.

Målvakt: Mark Schwarzer

Fulham hade verkligen en fin säsong och mycket tack vare defensiven så slutade laget på en sjunde plats. Målvakten Mark Schwarzer spelade alla lagets matcher och släppte in 34 mål på 38 matcher. Helt bra för ett icke topplag.

Högerback: Jose Bosingwa

Bra framåt och stabil bakåt är en beskrivning som Chelseas Jose Bosingwa kan stoltsera med denna säsong. Det var aldrig frågan om vem som var nummer ett på högersidan i backlinjen.

Mittback: Phil Jagielka

26-årige Phil Jagielka spelade inte bara in sig i Englands landslag denna säsong utan spelade även en mycket stabil säsong för sitt Everton. Tillsammans med Joleon Lescott bildade han ett av Premier Leagues bästa backpar.

Mittback: Nemanja Vidic

Den ståtlige Serben gjorde en dålig match för United i år. Annars var han briljant och var en stark bidragande faktor till lagets titel.

Vänsterback: Ashley Cole

Han kommer alltid klandras för sin flytt till rika Chelsea och helt ärligt så har han inte gått framåt så mycket sen han flyttade från Arsenal men i år har han i alla fall gjort en av sina bästa säsonger i Premier League.

Central mittfältare: Frank Lampard

12 mål och 10 assist. Nej, Frank Lampard är ingen anfallare. Han är endast Chelseas kreative mittfältare som år efter år är en playmaker i världsklass.

Central mittfältare: Xabi Alonso

Det spekulerades före säsongen om Liverpool skulle sälja Xabi Alonso och köpa Gareth Barry istället. Med facit i hand så var det nog ingen dålig sak att Alonso blev kvar.

Offensiv innermittfältare: Steven Gerrard

Utan tvekan så borde Gerrard ha fått priset som årets spelare istället för Ryan Giggs. Gerrard har varit outstanding och har i många matcher burit fram sitt lag till seger efter seger. I sin offensiva mittfältsroll har Gerrard gjort 16 mål och 10 assist i ligan. Utan Gerrard är Liverpool ett mycket sämre lag. Respekt.

Höger anfallare: Cristiano Ronaldo

Trots en sämre säsong än förra året så platsar Ronaldo även i år i årets lag. Tvåa i skytteligan trots att han var skadad och ur form under en del av säsongen. Dirk Kuyt var den som var närmast att utmana på denna plats.

Vänster anfallare: Robin van Persie

När speldirigenten Fabregas gick skadad så vilade mycket på van Persies axlar. Vinst i interna skytteligan och även flest assist. van Persie är mannen som Arsenal bör bygga sin offensiv runt i flere år framåt.

Central anfallare: Nicolas Anelka

Vinst i skytteligan för den ofta flyttglade anfallaren som i år har sett mer lugn ut än vanligt. Kanske han har hittat sitt hem i Chelsea.

Nästan med i laget; Reina, Lescott, Hangeland, Barry, Kuyt, Agbonlahor, Rooney

Lagets uppställning ser då ut som följande:

Anelka
van Persie            Ronaldo

Gerrard
Alonso   Lampard

Cole   Vidic   Jagielka   Bosingwa

Schwarzer



Absolut inte årets lag.

Alves   Elmander

Downing   Bentley   Deco   Nani

Bale   Distin   Coloccini   Ooijer

Craig Gordon

IKEA

Publicerad 2009-05-25 20:48:02 i Allmänt,

Skulle bara in på IKEA och handla ett lakan...


...det gick väl sådär...

Det största problemet med IKEA är att man alltid köper småsaker som lyckas bli en rejäl slutsumma. Min landade på drygt 250 €. Jag fick dock en del bra grejer för pengarna, bland annat ett nytt gardinsystem, en stor matta, några fina korgar och lite dynor.

EIF

Publicerad 2009-05-22 11:06:50 i Allmänt,

Nu har EIF spelat fem matcher i årets division 2 och ligger tyvärr på en sista plats i tabellen. Gårdagens match mot dåvarande jumbon ÅIFK blev en tråkig historia då man förlorade med 1 - 2 efter en rätt så dålig insats. Dessutom fick man backen Da Silva utvisad vilket betyder att han missar nästa match mot SalPa. Kan man redan i detta skede prata om en kris? Okej, jag visste att denna säsong skulle bli svår då man tappat så pass många viktiga spelare men man har ju ändå fått in en del intressanta namn. Framför allt spelare som Marcelo Da Silva, Chris Corcoran, Vinh Tram och Victor Solomon är livsviktiga förstärkningar för klubben. Men de har säkert inte kommit hit för att sluta sist i tabellen och hur dumt det än låter så pekar tyvärr inte EIF:s kurva uppåt. Nu verkar det dessutom som att viktiga lagkaptenen från förra året, Hans Wikberg inte kommer spela alls i år. Materialet till att skrapa ihop några segrar finns nog där. Det finns två stora problem som jag ser det. Det ena är återigen målskyttet. I fotboll vinner det lag som gör flest mål, så enkelt är det. Av lagets anfallsspelare är det endast Victor Solomon som ser ut som en vass avslutare men han är alldeles för ensam för att klara den uppgiften själv. Nu har man fått med mycket duktiga Vinh Tram som säkert kommer bli en viktig spelare och som kan spela i anfallet. Det andra är kommunikationen i mittförsvaret som brister totalt. Ingen av mittbackarna är en naturlig ledare som manar på sin backlinje och det syns tydligt. Vad bör då göras? För det första så bör man hitta rätta spelpositioner åt spelarna. Stackars Jens hamnar spela vänsterback då det inte finns en naturlig vänsterback i laget. Den som borde spela där är Tony men vem ska då spela i mitten? Simon är helt ute på sin högermittfältsposition. Han borde spela i anfallet där han skulle göra betydligt bättre ifrån sig. För det andra så vill jag se en comeback av en av EIF:s bästa mittbackar genom tiderna. Han verkar ju vara i hyfsat skick så varför inte.. Lätt att säga från sidlinjen hur man borde göra säger ni. Lättare än ni tror säger jag. Så här vill jag att EIF ska ställa upp när man har alla spelare tillgängliga..

Tram   Victor

Calle

Cassiano    Jens

Chris

Tony   Per   Da Silva   Toffe

Occa

Bonde (med kul namn) söker fru

Publicerad 2009-05-22 10:14:11 i Allmänt,

Igår presenterades årets TV-bönder i Sveriges största kontaktannons, programmet Bonde söker fru. Totalt åtta bönder varav de fyra som får flest brev, får vara med senare i höst för att söka kärleken. Bland dessa finns t.ex. Karl-Magnus, Jan-Olof och Per-Jörgen. Tänker inte gå in desto mera på vilka de är utan väljer istället att koncentrera mig på deras namn. Tre (!!!) stycken av bönderna har alltså dubbel förnamn vilket jag finner lite lustigt och undrar hur pass hög procent av alla bönder som har dubbelnamn? Nån som vet detta får gärna berätta det för mig..

Megaforce

Publicerad 2009-05-18 23:18:28 i Allmänt,

Idag hittade jag den! Rullen jag sökt efter i de stora städerna utan lycka. Hade inte kunnat tro att den skulle finnas i min lilla stad men det gjorde den. Ett bra köp tror jag bestämt!



This smooth durable baitcaster offers a host of advanced fishing features, including Daiwa's revolutionary Twitchin' Bar at a price that will suit any angler's budget. A simple touch of the thumb lets you pick up seven inches of slack line instantly or impart a subtle twitching action to a jig or plastic worm. When the fish are more active and a fast presentation is the way to go, the Megaforce® puts a blazing fast 7.1:1 retrieve at your fingertips.

Megaforce® with Twitchin' Bar Features:
  • Twitchin' Bar feature for ultimate finesse fishing and slack line retrieval
  • Lightweight, free-floating drilled aluminum spool
  • Five ball bearings, plus two roller bearing
  • Ultra-fast 7.1:1 gear ratio
  • Rugged six-point drive train
  • Magforce® magnetic anti-backlash control
  • Infinite Anti-Reverse
  • Soft Touch grips

På helgen...

Publicerad 2009-05-18 23:10:04 i Allmänt,

..åkte jag till Åbo i min Toyota.
..shoppade jag lite nya kläder samt två nya Frisbeen.
..blev jag oerhört imponerad av den kvinnliga DJ som spelade skivor i en Jack & Jones butik.
..hittade jag ingen bra Daiwa multirulle i någon av Åbos fiskebutiker.
..bar jag ner en jävligt tung stol från sjätte våningen.
..körde jag hem i firmans paketbil.
..hamnade jag pausa på vägen hem från Åbo efter 30 km då motorn gick alltför varm.
..hörde jag på radion att Man Utd hade vunnit ligan för tredje året i rad.
..såg jag Norge vinna Eurovision Song Contest i överlägsen och rättvis stil.
..åt jag jordgubbar, kladdkaka och glass.
..monterade jag upp min nya säng i min lägenhet och sov som en stock första natten.

I Believe I Can Fly Away To Spain

Publicerad 2009-05-15 14:04:02 i Allmänt,


Måste kommentera Cristiano Ronaldos dåliga beteende från förra helgen då han var besviken för att han blev utbytt i 58:e minuten när Man Utd ledde med 2 - 0. Han slängde långa blickar mot tränare Ferguson och kastade överdragsrocken all världens väg när en materialkille gav den åt honom. Sen satt han och skakade på huvet resten av matchen för att visa sin besvikelse ytterligare. Vad är detta för patetiskt beteende av en spelare som ska vara en förebild för de yngre? Skicka bort honom till Real Madrid genast och signa upp Carlos Tevez istället!

Här är en annan liten notis om denne Ronaldo:

Lagkamraterna i Manchester United laddar upp i omklädningsrummet till Prodigy.

Men Cristiano Ronaldo lyssnar helst på Ricky Martin eller R Kelly.

Portugisen framstår inte helt olik tjuren Ferdinand i jämförelse med de andra spelarna. Hans absoluta favoritlåt är "I believe I can fly" medR Kelly.

- Den är utan tvekan min favoritlåt i hela världen, säger Unitedstjärnan till The Sun.

Han är också svag för latinokungen Ricky Martin.

- Rickys låtar är så svängiga och "Living la vida loca" är min favorit. Den kanske jag tar med in i omklädningsrummet.

Det kanske ska ses som ett hot mot de andra spelarna som verkar ha en helt annan slags musiksmak.

- Man hör hur de spelar The Prodigy i omklädningsrummet och jag förstår varför, det är bra för att ladda upp, säger Ronaldo.

Vilken jävla mes han är!

Onsdagsträningen

Publicerad 2009-05-14 19:46:54 i Allmänt,

Efter att ha haft lite "svårigheter" med orienteringen i några onsdagar i rad nu så var det ny chans igår i närheten av Svartå. Mitt mål var att ta det rätt lugnt och hela tiden försöka kolla var jag var. Inte som tidigare gånger, ta kompassriktning och när jag närmade mig kontrollen, börja söka som en galning. Nu gick det helt bra igår och jag hade bara två mindre missar så jag var helt nöjd när jag kom i mål. Tyvärr så var pappret till resultatmaskinen slut så jag fick vänta tills resultatet dök upp på nätet. Och vad läser jag där, jo jag står listad som "egen bana" vilket betyder att jag är diskad. Funderade länge på vad jag hade gjort för fel och sen slog det mig att jag faktiskt hade missat en kontroll. Dit försvann den prestationen. Näe, men det är ju kul att vara ute och springa för ingenting också...

Måndagsfotbollen

Publicerad 2009-05-11 21:38:58 i Allmänt,

Idag startade måndagsfotisen för oss amatörer. Jag har sett fram emot det hela våren och antar att de flesta andra som brukar vara med också har sett fram emot denna dag. Tyvärr så är deltagarantalet återigen dåligt i början av säsongen. Idag var vi 8 st som trotsade det lilla regnfall som kom över västnyland ikväll men som snabbt drog bort och skapade ett behagligt spelväder. Jag kan förstå att man inte dyker upp om man har skador eller viktigare saker att göra men om man blir borta på grund av t.ex. regn eller att innebandyspelande FORTFARANDE intresserar så här års så tycker jag det är ganska lågt. Ni vet vem ni är! Surprise me till nästa gång och dyk upp!

It must have been a fantastic evening

Publicerad 2009-05-11 21:15:54 i Allmänt,

Titta vem som dök upp på Per Gessles konsert i Stockholm igår! Samma konsert som jag starkt funderade på att gå på. En alldeles fantastisk version av It Must Have Been Love bjöds det på och som ni ser så var publiken rätt så nöjd. Nu hoppas jag och tror på en comeback av Roxette inom en snar framtid och då ska jag minsann INTE missa det!

Kvällen i bilder

Publicerad 2009-05-08 19:54:06 i Allmänt,

Jag ville visa en av Ekenäs finaste platser för R så jag föreslog en promenad på Ramsholmen...



Där är ju, som alla vet, som allra finast nu när vitsipporna blommar. R var nog allt lite imponerad över vitsippshavet... Sen ville jag titta på lilla scenen som ligger mitt på Ramsholmen. Den såg lite förfallen ut.



Jag bestämde mig för att gå upp och kolla läget. En standupkänsla infördes i min hjärna men dog snabbt då jag inte kom på nåt kul skämt..



Bron över till högholmen ser alltid ut som den skulle vara tagen från en film..



När jag stod på bron så fick jag en sån härlig båtåkarkänsla så jag ville absolut åka och titta på min båt som borde ha blivit målad denna vecka..



Tror ni dom hade målat den? Icke! Men den är ganska fin ändå tycker jag..

På Spåret

Publicerad 2009-05-08 19:24:51 i Allmänt,


Nu har det blivit helt klart vem som ersätter Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg i På Spåret i höst. Sen tidigare var det klart att det är Kristian Luuk som blir ny programledare och idag blev det klart att det är Fredrik Lindström som blir domare. Jag hör inte till dem som brukar följa med programmet varje gång det visas i rutan men jag tycker nog att det är ett bra program. Tyvärr så kommer tittarsiffrorna nu att rasa för vem kommer på att man ska ersätta det nästbästa radarparet efter Filip och Fredrik i ett så pass folkkärt program. Jag kan förstå det ifall de gamla vill sluta eller gå i pension men om man säger att man ska förnya och föryngra programmet så brukar det tyvärr sluta med fiasko.

Tur så slapp man de

Publicerad 2009-05-06 23:25:08 i Allmänt,

Vad var det jag sa om att ta med Jarkko Ruutu i landslaget och framför allt låta honom få så där myky istid... Han tar en sjukt onödig utvisning och USA gör tre snabba mål på fyra minuter. De enda positiva med att Finland föll ut är att man nu inte behöver se hur förnedrade dom sku ha blivit mot Ryssland.
 
Tur så finns det lite hopp om en bra final i Champions League i alla fall.. Arsenal hade inget att sätta emot ett starkt Manchester United och Chelseas defensivspel på Camp Nou straffade sig idag då Barcelona fick 1 - 1 i London. Upplagt för en anfallsglad final hoppas jag.

Motorprinsessan

Publicerad 2009-05-04 12:09:16 i Allmänt,

I dagens Aftonbladet:

Sverige har fått en motorprinsessa.

I fredags var Madeleine med när hennes bror tävlade i racing.

- Hon såg nyfiken och intresserad ut, säger Peter Igelhammar som var på plats.

Prins Carl Philip är sedan länge road av motorsport. Och i fredags var han med och tävlade i Carrera Cup på banan i Mantorp. Bland åskådarna fanns - prinsessan Madeleine och hennes pojkvän Jonas Bergström.

En som uppmärksammade det celebra sällskapet var Peter Igelhammar, 37, som också kommit för att se på racing.

- Madeleine verkade glad och gick runt och tittade på bilarna, säger Peter.

Strax innan tävlingen var prinsessan med och följde förberedelserna. En bil av modellen Camaro väckte nyfikenhet hos prinsessan som frågade Carl Philip om det är en sådan han kör.

- Nej, jag åker Porsche Carrera, svarade prinsen.

Även Mantorps vice vd Fredrik Ström lade märke till att kungafamiljen fått ytterligare en motorintresserad.

- Carl Philip har ju länge tyckt att det här är väldigt kul. Det verkar som om det smittat av sig på syrran.

Jag har lite frågor på detta.

1. Är det inte ganska normalt att en syster går och ser på sin brors tävlingar?

2. Kan det till och med tänkas att det var Jonas som ville se tävlingen också?

3. Om hon är så intresserad så varför visste hon inte då ens vad han körde för bil?

4. Vem är Peter Igelhammar?

5. Har det varit så dött med skriverier om prinsessan nu att man desperat gör denna artikel?

Mörtn

Publicerad 2009-05-02 01:46:29 i Allmänt,

Imorgon är det meningen att jag och V ska på gäddfiske. Vi kommer att använda levande bete i form av mört när vi ska lura upp gäddorna. Ett mycket spännande och bra fiskesätt tycker jag. Problemet brukar bara vara att fånga mörtar först så idag har jag och M varit på mörtfiske. Jag hade inga förväntningar om att få många mörtar och det började heller inget vidare. En alldeles för stor oidentifierbar fisk nappade friskt på min mask men den fick gå tillbaka. Sen blev det ännu värre då en stor brax valde att äta min mask. I vanliga fall när man metar på skoj så skulle det vara kul att få en brax men när man är ute efter mörtar så vill man bara ha mörtar. Efter den kampen blev det rätt dött tills M sa att vi skulle kunna pröva vår lycka vid en närliggande båtbrygga. Det var till en början rätt dåligt där också men sen drog det igång på allvar. M hittade nån turmask som han stolt fiskade upp säkert 5-6 mörtar med medans jag stod där med mitt metspö och undrade vad jag gjorde fel. Totalt tog vi nog närmare 30 st fiskar skulle jag tro. Om fisket imorgon blir ens hälften så lyckat som idag så är jag nöjd.



Braxn

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela