Petskis

Såld

Publicerad 2011-03-28 15:51:35 i Allmänt,

Ja såld ju båtn idag sen jag...





Vilka fina stunder vi har haft tillsammans... Men nu är det dags för nån annan att ta över och det blev faktiskt en annan Ekenäsbo som köpte den så med lite tur så ser jag kanske en glimt av båten även i fortsättningen i skärgården.

Dagens ros

Publicerad 2011-03-28 14:49:03 i Allmänt,


...går till de anställda på Toyota i Ekenäs. Var nyligen där med min bil på 30 000 km service och det fixades en massa grejer. Bland annat så var min högra baklampa sönder och jag bad dem byta den då. Idag märkte jag att den var mörk igen eller så hade de glömt att byta den förra gången. Så jag körde upp dit utan att ha bokat tid och berättade att lampan nu var sönder igen. Den snälle mannen som inte är någon reparatör tittade på den mörka lampan och konstaterade felet varpå han genast gick in efter en ny lampa och kom ut och böt den åt mig. Pris på dagens service.... 0 €. Var annanstans får man lika bra betjäning och kundmötande?

Bäst på TV

Publicerad 2011-03-27 19:59:39 i Allmänt,


Ikväll börjar nya säsongen av programmet Mästarnas Mästare på SVT. Det kan vara det bästa som visas på TV just nu! Inte som de andra liknande programmen som TV3 och TV4 brukar visa. Nej SVT vet hur man fixar ihop ett bra sportprogram. I år är bland annat Kenny Bräck, Anders Limpar och Ingemar Stenmark med. Programledare är som vanligt Micke Leijnegard som jag tycker är en underskattad programledare. Så bänka er framför TV:n kl. 21:00 på söndagar och jag garanterar att ni inte blir besvikna.

19.08 minuter plågeri

Publicerad 2011-03-27 19:51:45 i Allmänt,

Jag överlevde med hedern i någolunda behåll. Klarade halvtimmesgränsen och lyckades till och med slå några andra orienterare. Men det betyder inte att jag njöt och tyckte det var väldigt kul att springa idag. Jag blev trött och fick blodsmak i munnen efter 100 m. Frågan är om det blir fler tävlingar detta år eller om jag nöjer mig med onsdagsträningar...

Hitta rätt

Publicerad 2011-03-27 10:00:52 i Allmänt,


Idag är det dags att damma av orienteringsskorna igen. Ska efter en paus på över ett år försöka återuppta orienteringskarriären och slänger mig direkt in i hetluften med klubbmästerskap i sprint på programmet. Jag är skitnervös kan jag meddela. Inte för att jag kommer göra ett dåligt resultat. Inte heller för att jag inte kommer orka springa hela vägen. Nej mest för att det skulle vara väldigt pinsamt att tappa bort sig i sin egen hemstad. Tävlingen avgörs alltså i stadsmiljö bland gator och hus i Ekenäs centrum. Det kommer sluta i katastrof. Jag ska hålla mig till lagsporter. Det kommer bevisas idag.

Dagens EIF stjärnor

Publicerad 2011-03-26 18:51:23 i Allmänt,

* * *   Oscar Forsström

Dagens seger över ytterligare ett division 1 lag är mycket tack vare EIF:s målvakt. Inte bara räddade han två straffar i straffläggningen utan höll också tätt när HIFK pressade på som värst. Flera kanonräddningar och ett mycket stabilt intryck gör det inte svårt för mig att välja vem som ska få mina tre stjärnor idag.


* *   Tony Antus

Mittbacken som är tillbaka efter en längre skadefrånvaro visade idag varför han blev vald till EIF:s bäste spelare förra säsongen. Stark insats idag som visade rutin och smarthet när ett lite bättre lag stod för motståndet. Säker i både huvudspelet och med fötterna.


*   Jens Mattfolk

Denne man visade igen hur man med vilja kan vara bättre än sin motståndare. Upp och ner på sin vänsterkant i 120 minuter med 110% inställning och ett grönvitt hjärta. Spelar alltid för laget och fast han missade sin straff så platsar han på min lista.

Lill båtn ha kanske överlevt

Publicerad 2011-03-24 00:59:47 i Allmänt,


Skön vinterbild. En ensam brygga utan sina båtar. Men vänta lite...



Någon har glömt ett rep fastknutet vid en stolpe...



Kan det verkligen vara...?



Men se där! Där är den ju! Lilla roddbåten som jag ibland brukar åka runt med och jaga storfiskar. Snart smälter nog snön så är det bara att lossa på repet och sticka ut på vattnet igen...

10-åringen som gjorde en Northug

Publicerad 2011-03-19 12:18:04 i Allmänt,

Gårdagens skidtävlingar var en succé för egen del och för det fantastiska skidväder som bjöds på igår. Jag vill bara ta upp några saker som jag satt och tänkte på under tävlingarna.

Tävlingarna var alltså menade för Finlandssvenska skolor från hela landet för lågstadier, högstadier och andra stadiets studerande. Trots detta så tycker jag personligen att deltagarantalet inte alls var något stort. Tvärtom så är 130 tävlande en rätt dålig siffra om man tänker på hur många elever i svenskspråkiga skolor det finns. Tydligen så är skidning en idrott som inte intresserar så väldigt många nuförtiden. Om jag inte minns fel nu så har jag för mig att när jag gick i lågstadiet och det ordnades skidtävlingar för endast vår skola så var minnsann nästan alla ute i spåren, oberoende talang och skicklighet. Nu fick mina gamla skolor inte ens ihop till ett tremanna stafettlag och då ska man tänka att de skolorna bor närmast skidspåren av alla skolor som fick delta. Att komma hela vägen från pampas för att få skida i åtta minuter kanske inte skulle ha varit så kul men man skulle ju i alla fall inte ha behövt gå på några lektioner den dagen. Av alla högstadieskolor så hade man endast fått ihop två flicklag och fyra pojklag. AV ALLA FINLANDSSVENSKA SKOLOR I HELA LANDET! Hur dåligt är inte det?

När jag blir förälder så ska det minsann skidas både på längden och nerför i våran familj. Nu verkar det mest som om dagens ungdomar sitter inne framför ett TV-spel när det ska idrottas. Kul att se igår var nog ändå killen som tog sitt lag till seger i lågstadiestafetten. Han gjorde ungefär som Northug på VM, förnedrade de andra lagen genom att göra en piruett före mållinjen. Lite onödigt bara eftersom det lag som blev tvåa fortfarande var ute i skogen och inte såg målgången...

Idoljuryn

Publicerad 2011-03-17 22:12:02 i Allmänt,



Här är Idoljuryn som ska ta fram en ny stjärna under 2011. Som ni ser så har Andreas Carlsson ersatts av två nya ansikten varav en är den något märkliga Alexander Bard. Att Andreas slutade är mycket tråkigt för han var den bästa jutymedlemen nånsin men att ta med Alexander Bard kan visa sig bli ett genidrag. Alexander är debattör, travhästuppfödare, författare, låtskrivare, musiker och producent och har varit med och startat Army Of Lovers samt BWO så han kan väldigt mycket om popmusik. Att han klär sig konstigt och ser ut som jag vet inte vad är bara en extra krydda som behövs i Idol.

Den andra nya jurymedlemen är Pelle Lidell som är musikansvarig på Universal Records och alla fattar ju varför han är med. När den nya Idolen är utsedd så ska det tjänas pengar och då är Pelle där med sitt musikbolag. Detta kommer bli den sista säsongen för Idol i Sverige eller åtminstone så kommer man ta en paus efter i år tippar jag.

Beg for it

Publicerad 2011-03-17 21:53:49 i Allmänt,

Imorgon ska jag återigen bege mig till Västerby skidcentrum för att vara speakerhjälp vid SFSI mästerskapen. Det känns otroligt bra att man nuförtiden nästan ber om min hjälp vid såna här tillfällen. Det får en att känna sig viktig. Speakerassistent vid Jukola om några år...?

Stjärnor i EIF

Publicerad 2011-03-12 23:00:08 i Allmänt,

Tänkte testa att börja med en grej efter varje EIF match här på bloggen. Tänkte välja ut tre spelare från laget som jag tycker har utmärkt sig positivt på mig under matchen. Det behöver nödvändigtvis inte vara de som har spelat bäst utan det kan lika gärna vara dem som har haft snyggast skor eller frisyr för dagen. Nja, kanske inte ändå såna saker men ni fattar vad jag menar. Eftersom jag troligtvis kommer se alla hemmamatcher och några bortamatcher så kan det vara kul att föra statistik över detta och kanske till och med ge ett pris åt vinnande spelaren i slutet av säsongen. Vi kör igång nu så ser vi hur det slutar.

Dagens match var cupmatchen mot PK-35 som EIF vann med 4 - 2.

***   Simon Sid

Simon får mina tre stjärnor idag för att han helt enkelt var den spelare som sprang mest, var bäst och ville mest under matchen. Ett vackert mål gjordes dessutom av EIF:s nummer tio.


**   Ville Sevon

Denna grabb kommer vara viktig för EIF i år, var så säkra på det. Placera honom var som helst på mittfältet och han levererar. Idag stod han för en bra insats och ett moget spel mot de mycket tuffare division 1 laget.


*   Steven Perry

EIF:s Diego Forlan visade sig falla lite lätt i närkamperna men målet hittade han nästan direkt i matchen. Snabb anfallare som om han får vara frisk, kommer panga in minst 15 mål i seriespelet. Äntligen har en spelare med nummer elva hittat till rätt spelplats också...

Reklamavbrott

Publicerad 2011-03-11 02:00:02 i Allmänt,


Här kommer ett tips på vart ni skall gå om ni vill se en fint inredd butik i Ekenäs. Karis Telefons nyöppnade lokaler på Grönalundsgatan 7 har något som många småbutiker inte har, nämligen en väldigt schysst och skön design. Väldigt stilrent i vitt och svart med små detaljer som gör att man trivs. Precis så skulle jag inreda om jag var ansvarig. Dessutom har de trevliga personer som kan kundbetjäning så ett besök kan rekomenderas. Det enda jag saknade var en skål med godis fast den kanske fanns men jag bara inte såg den. Kanske ser den vid mitt nästa besök...

Ta båtn ti Somalia

Publicerad 2011-03-01 17:49:52 i Allmänt,



Har ni läst om den danska familj som blev tillfångatagna av Somaliska pirater häromdagen? Familjen som var på väg från Maldiverna mot Afrika blev kidnappade utanför Somalias kust där pirater har härjat i flera år. Jag frågar mig hur man tänkte i detta fall? Om jag skulle vara ute med segelbåt så skulle jag tammefan inte ens tänka på att segla nära Somalia. Men danskarna kanske sjöng denna låt när piraterna bordade deras båt...


Vi er røde, vi er hvide
Vi står sammen, side om side.
Vi er røde, vi er hvide
Vi står sammen, side om side.
 
Moder Danmark elsker alle
danske drenge, der kan knalde
bolden ud til verdens skue,
som en lille ny havfrue.

H som i Heikkinen eller Hemohes

Publicerad 2011-03-01 17:03:55 i Allmänt,

Bilder från dagens tidningar.


Sensation när Matti Heikkinen tog hem VM guldet på 15km i klassisk stil.


Svenska fiaskot!!!


Bilder på från morgondagens tidningar?



Alla finska skidåkare dopade! Exakt tio år efter Lahtis skandalen så händer det igen!


Svenska skidlandslaget: "Vi visste hela tiden att de var dopade".

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela