Petskis

Höst = Bra

Publicerad 2009-09-29 09:23:49 i Allmänt,

Har ni märkt att hösten har tagit ett enormt grepp om vårt land nu? Dags att dra på vantarna och ylletröjorna igen. Många tycker inte om hösten men jag tycker det känns lite småtrevligt varje gång den är på kommande. Man får plocka fram sina fina tjocka vinterkläder igen. Höstfiske med aggressiva gäddor i vassen. Träningsformer som tar plats inomhus styrs inte av vädret som det gör på sommaren. Många TV-serier drar igång efter sommarpausen och man har en bra orsak att stanna inne framför såväl TV som dator. Fram med ljus och mysbelysning i hemmet. Planeringen av årets vintersemester börjar dra igång på allvar och man behöver inte skämmas för att man tänker på skidåkning varje dag. Som ni ser så finns det gott om saker att vara positiv över. Detta är bara några av sakerna som gör hösten till en rätt bra årstid. Hejdå sommaren 2009. Det var en av de bästa på länge! Välkommen hösten!

Live long and prosper

Publicerad 2009-09-24 12:57:04 i Allmänt,



Igår såg jag den nya Star Trek filmen som hade premiär på bio i våras. Bondfilmerna, Batman och många fler har gjort det. Nu är det Star Treks tur att visa upp hur allting började. Filmen handlar om två unga män som kommer in i Galaxens stjärnflotta från olika håll. Spock är en mobbad gosse på Vulcan som tvings behärska sina känslor. James T. Kirk är en fartgalen vildhjärna på jorden som snabbt hamnar i biljakter och barslagsmål. De möts och ogillar varandra. Ända hamnar de förstås på samma rymdskepp, det nybyggda Enterprise. Andra välbekanta namn som Dr. McCoy, Scotty och Sulu dyker också upp och tar snabbt plats bredvid Captain Kirk i galaxens nyaste fartyg som ska åka på måga färder där ingen man nånsin har satt sin fot förut. Skådespelarna gör sina roller bra utan att bli alltför töntiga. Trots att jag inte är någon "Trekkie" så känner jag igen karaktärerna och känslan från de gamla TV-avsnitten och filmerna. Det behövs alltså ingen större kännedom utan det räcker bra om du har sett något av det gamla och vet vem Spock och gänget är. Filmen får klart godkänt och startar förstås en ny era i denna saga som säkert får flera uppföljare. Välkommen tillbaka Captain Kirk!



Playstation

Publicerad 2009-09-22 15:04:46 i Allmänt,

Alldeles i dessa marknadsdagar så brukar EA Sports ge ut sitt årliga NHL spel som i år heter NHL 10. Har väl spelat dessa spel sen säsongen 1997 eller nåt så man kan väl säga att jag gillar dem lite. Nu har jag dock läst att EA inte tänker släppa årets version till PC utan endast till Playstation 3 och Xbox 360. Måste jag gå och skaffa en Playstation 3 åt mig nu då?

 

Årets match!

Publicerad 2009-09-20 22:13:50 i Allmänt,

Jag sa ju att Man City inte hade nåt att hämta i derbyt. Lite illa var vi väl ute där vid 90:e minuten men det ordnade upp sig som det brukar. En fantastisk match kröntes med ett fantastiskt mål och känslan när det gjordes går inte att beskriva. Helt underbart!


Lite lång video och på tyska men man kan gärna se den om och om igen. Speciellt slutet...

Man City

Publicerad 2009-09-18 09:50:55 i Allmänt,

I helgen spelas Manchesterderby i England. Ett hårt satsande Manchester City ska besöka Manchester United och försöka visa vem som är bäst i stan. När jag säger försöka så menar jag att de inte kommer lyckas. De må ha köpt spelare för £200 miljoner men för att bli ett bra lag och vinna över United på deras hemmaplan så krävs det att laget spelat ihop sig en längre tid. I dagsläget finns det inget lag jag hatar mera än Manchester City. Det var precis samma ska med Chelsea när Abramovic köpte upp den klubben. Nu har jag lärt mig att acceptera Chelsea och deras spelare. Förutom Michael Ballack då förstås. Honom kommer jag aldrig acceptera.

 

I Manchester City finns det två spelare jag hatar mer än de andra. De heter Carlos Tevez och Emanuel Adebayor. Tevez av den orsaken att han gick från United till City och hela tiden pratade om hur mycket han gillade att spela för United men blev orättvist behandlad och därför var tvungen att gå till City. Tevez har i intervjuer nyligen sagt att han inte tror att Unitedfansen kommer bua åt honom. Vi får väl se hur det blir med det..

Adebayor hatar jag av den orsaken att han tror sig vara mycket bättre än han är. Förra säsongen gnällde Adebayor att han ville ha mera betalt i Arsenal och att det minsann fanns klubbar som Milan och Barcelona som gärna ville betala den lön han ansåg sig vara värd. Han skulle ha minst lika bra betalt som Thierry Henry hade i sin tid i Arsenal och det var ingen skillnad till vilken klubb han skulle gå till så länge de gick med på hans krav. Inte så konstigt att Arsenalfansen tröttnade på honom och Wenger lät Adebayor flytta till Manchester City som förstås gärna betalade hans lön. När Manchester City och Arsenal mötte varandra förra omgången så blev han förstås utbuad av Arsenalfansen och hårt uppvaktad av Arsenalspelarna. Vad gjorde Adebayor under matchen då? Jo han stämplade van Persie i ansiktet och gjorde en hundrametersrusch till Arsenalfansens läktare när han gjorde mål. Vilken jävla idiot gör så? Ännu värre blir det då han i en intervju säger att han inte kunde tolerera att fansen buade åt honom och därför fick hjärnsläpp. Vidare påstår han att Wenger tvingade ut honom från klubben under sommaren och att Arsenalspelarna vägrade skaka hans hand före matchen. Oj oj oj vad det är synd om den stackars mannen...

Det som däremot är lite synd är att Adebayor nu är avstängd mot United och Tevez kanske inte kan vara med på grund av skada. Att vinna över City är alltid kul men att vinna över City med dessa på planen skulle ha varit mycket bättre.

Macken

Publicerad 2009-09-17 09:18:52 i Allmänt,


Igår när jag skulle tanka bilen på Karis Simpukka så hände nåt som jag aldrig varit med om. En rysk man ville sälja en kikare åt mig och alla andra som skulle tanka. Han var på mig redan innan jag hunnit ut från bilen och fortsatte sen under hela tiden jag tankade att försöka övertala mig till att köpa hans ryska kikare. Endast trettio euro ville han ha och det var förstås bra kvalitet menade han. Det var riktigt störande och opassande. Lite som att vara utomlands och nån försöker vålda sina saker på dig medan du äter. Jag köpte ju den förstås inte men undrar nu om de verkligen får göra så? Sälja saker utanför en bensinstation?

Turn 28

Publicerad 2009-09-17 09:09:48 i Allmänt,

Att fylla 28 år känns inget vidare. Inte för mig åtminstone. 28 är så nära 30 och det låter så gammalt att fylla 28. Vill inte ens tänka på hur det känns när man fyller 29. Är ens liv över när man sen kommit över 30?

När man blir äldre så märker man att det behövs lite extra för att hålla sig i skick. Man kan inte äta hursomhelst och göra vadsomhelst längre utan man bör äta rätt och ta det mera försiktigt. Har väl aldrig varit i så dåligt skick rent formmässigt som jag är nu och det stör mig något otroligt. Magen är stor och visar inga tendenser på att försvinna. Har också börjat få en massa skavanker och småskador på senare år.

Men nu ska jag inte deppa ihop totalt. Det är ju för tusan fredag imorgon och det är väl ändå nåt att fira..

Grattis på mig!

Road to South Africa

Publicerad 2009-09-10 09:28:51 i Allmänt,



Åtta kvalmatcher, åtta segrar. Igår blev England klara för VM i Sydafrika efter en match mot Kroatien som slutade 5 - 1. Bara för två år sen spelade man också mot Kroatien i en EM-kvalmatch på Wembley som man förlorade vilket betydde att EM deltagandet inte blev av. Då hette tränaren Steve McClaren. Nu heter tränaren Fabio Capello. Jag gillar Fabio. Jag gillar hur England spelar för tillfället. Capello har fått detta England att spela fantastisk fotboll och laget lyser av självförtroende. Gårdagens match var underbar att titta på. England bjöd på snabb anfallsglad fotboll och segermarginalen kunde ha varit betydligt större om bara Emile Heskey hade fått ordning på sina klumpiga ben. Jag hoppas innerligt att det fina spelet är kvar nästa sommar för då kan det bära riktigt långt i världens största fotbollsturnering. Alla lagdelar känns riktigt starka. Målvakterna står på rad om vem som ska vara nummer ett. Blir det Robert Green, Ben Foster eller David James? Mittbackar är något England inte ska behöva vara oroliga för så länge John Terry är en av dem som spelar. England har för tillfället världens bästa högerkant i form av Glen Johnson och Aaron Lennon. Dessa två hade lekstuga på Kroatiens bekostnad igår. På vänstersidan är det Ashley Cole och Steven Gerrard som regerar så det är rätt bra ställt där också. Centralmittfältet är så pass bra att Gerrard hamnar spela vänstermittfält då Gareth Barry och Frank Lampard håller till på mitten. Wayne Rooney är självskriven som den ena anfallaren och den andra bör tas av antingen Jermain Defoe eller Peter Crouch. Kort och gott så ser det riktigt bra ut på spelarfronten och då har jag inte ens nämnt David Beckham ännu...

Tyvärr så sprack VM-drömmen för vårt kära hemland igår. Efter att man spelat oavgjort borta mot Liechtenstein när Tyskland och Ryssland vann sina matcher så är det teoretiskt omöjligt att gå vidare från gruppen. Detta kval var nog det sista vi såg av Jari Litmanen i en landslagströja och det som är skrämmande är att det är med honom på planen som vi skapar nåt. Om vi ska gå till ett mästerskap någon gång så ska vi antingen ordna det själva eller sen ha en väldans tur med lottningen.

För vårt kära grannland Sverige lever VM-drömmen vidare. Efter helgens vinstmatch mot Ungern då Zlatan avgjorde på stopptid så löd rubrikerna som följande. "Vi ska till VM lovar Zlatan", "Gruppseger är möjligt" och "Vi kommer krossa Malta av bara farten". Särskilt den sista var långt ifrån att hända då man igår bara fick till en 1 - 0 seger mot ett Malta som har spelare som Shaun Bajada, Gilbert Agius och Ian Azzopardi. Det var den sistnämnde som blev Sveriges hjälte igår med sitt självmål. Typiskt att Sverige vinner med ett självmål också. Nu är det ännu en lång väg för Sverige att klara sig vidare då man först måste vinna mot Danmark på bortaplan men månne de inte tar fram sin turamulett och fixar det till slut.

Till sist vill jag säga några ord om landet som snart sparkar sin tränare. Landet som förfogar över världens bästa fotbollsspelare och som har otroligt skickliga individer att använda sig av. Argentina är så pass illa ute att jag är helt säker på att tränaren Maradona kommer få gå efter nattens match. Detta Argentina som inte ens tar ut spelare som Riquelme, Di Maria, Samuel och Diego Milito. Istället spelar man med Emiliano Papa, Jesús Dátolo, Rodrigo Braña och Mario Ariel Bolatti. Vilka är det? Skärpning nu Argentina för jag vill se er i VM!

Super sköna

Publicerad 2009-09-04 11:56:42 i Allmänt,

Behöver jag verkligen ett par nya inneskor inför den nya innesäsongen? Tveksamt. Men jag har en bra orsak ifall det blir gnäll sen. Har en tid plågats av sjuka vader efter både orientering och fotboll. Mina gamla inneskor är rätt hårda och stela. Mina nya Adidas Super Sala VIII är mjuka och sköna. Se själv.

 
 

Top 10 transfers summer 2009

Publicerad 2009-09-04 11:47:44 i Allmänt,

Vem har gjort det bästa köpet inom europeisk fotboll denna sommar? Det ska jag försöka berätta i min alldeles egna top 10 lista. Här räknas inte vem som är den bästa spelaren. Har försökt tänka på vad klubbarna får för pengarna de satsat.

10. Michael Owen - Newcastle till Manchester United. Pris: gratis.

Han har haft skador de sista åren. Han satt på bänken när Newcastle föll ner en division förra säsongen. Men han vet fortfarande var målet är. Jag är inte förvånad om Owen är med i Englands VM-trupp nästa sommar. Hur mycket kostade han för Man Utd? Ingenting.

9. Wesley Sneijder - Real Madrid till Inter. Pris €15m.

När Real Madrid köpte in spelare på spelare så var det klart att vissa skulle få lämna klubben. Wesley Sneijder som köptes förra året till Real fick aldrig visa varför han är en av de bästa offensiva mittfältarna i europa. Precis som med Eto'o så har man här gjort en mycket lyckad affär.

8. Karim Benzema - Lyon till Real Madrid. Pris €35m.

En av europas bästa anfallare som bara är 21 år tog det stora steget till stora klubben Real Madrid i sommar. Med en Raul i åldrande form och all press på Ronaldo och Kaka så kan Benzema göra det han är så bra på, nämligen många mål.

7. Felipe Melo - Fiorentina till Juventus. Pris: €20.5m.

Alla som såg Confederations cup i somras lade märke till denna hårt arbetande brasse. En verkligt stark defensiv mittfältare som har möjligheten att lyckas mycket bättre än vad spelare som Pulsen, C. Zanetti och Sissoko gjorde.

6. Gareth Barry - Aston Villa till Manchester City. Pris €14m.

Förra sommaren var det meningen att Barry skulle gå till Liverpool men affären föll ihop. I år stod Manchester City och viftade med stora pengar och Barry valde att gå till dem istället. För en av englands bästa centralmittfältare så är 14 miljoner inte så farligt. Denna affär kommer visa sig svida mest för Liverpool.

5. Diego - Werder Bremen till Juventus. Pris €24.5m.

Zinedine Zidane, Pavel Nedved och nu Diego. Den lille playmakern kommer vara otroligt nyttig för den gamla damen i år och flera år framöver. Två mål på två matcher hittills visar vart det är på väg.

4. Xabi Alonso - Liverpool till Real Madrid. Pris €34m.

Förra året var Gerrard grym på Liverpools mittfält. Xabi Alonso var nästan lika bra. Liverpools inledning i ligan i år visar klart vem som saknas på mitten. Real Madrid betalade en rätt hög summa men fick en verklig klasspelare. Smakar det så kostar det.

3. Glen Johnson - Portsmouth till Liverpool. Pris: £17m.

Liverpool har inte haft en bra högerback på väldigt många år. Nu har man skaffat englands bästa högerback för en summa som först känns för stor men som Johnson redan har börjat betala tillbaka i två mål på fyra matcher.

2. Arjen Robben - Real Madrid till Bayern München. Pris: €24m.

Han kostade en fjärdedel av vad Cristiano Ronaldo kostade och är garanterat nästan lika bra som den egoistiska Portugisen. Var mycket bra under Reals försäsongsmatcher och gjorde två mål i sin debut för Bayern.

1. Samuel Eto'o - FC Barcelona till Inter. Pris: mindre än gratis.

Att Barcelona rankar Zlatan Ibrahimovic högre än Eto'o är för mig ett mysterium. Barcelona betalade 40 miljoner euro plus Eto'o för att få Zlatan till sitt lag. Inter fick en av världens bästa avslutare för mindre än gratis. Årets bästa affär!

Ute blir inne

Publicerad 2009-09-03 11:07:26 i Allmänt,

Jag fick kommentarer om att jag borde skriva ett två års anniversary inlägg. Det hade helt gått förbi mig att bloggen firade två år. Vet inte heller om det är så mycket att fira. Kanske jag firar sen när bloggen fyller fem år.

Det som däremot var värt att fira så var R:s födelsedag häromdagen. Som den romantiker jag är så hade jag förstås lite överraskningar i bakfickan. Hade fixat en smarrig fruktsallad som hon fick avnjuta i ett hett bad. Sedan tillredde jag en liten middag med tillhörande efterrätt före det var dags för presenterna. Det blev smycken och en blomma.

Årets fotbollssäsong tog slut på måndagen. Det har verkligen inte varit någon lyckad säsong tack vare dåligt deltagande. Själv har jag endast missat en måndagsfotis då jag var utomlands. Vad får jag för det? Intressepris? Nu återstår bara den årliga friidrottskampen som avslutar sommaraktiviteterna. Ja det är väl någon orienteringsträning kvar också men det gick så dåligt igår så det vill jag inte tala om.

Men jag behöver inte deppa länge över att inte få röra på mig. Redan nästa veckas fredag startar cirkelträningen och bollspelen i Österby. Har väl aldrig väntat så mycket på innesäsongen som jag gör nu. Fast det finns en grej jag väntar på ännu mera... FM Weegies FM 2009 uppdatering som släpps imorgon! Dags att bunkra upp med godsaker och stänga ut allt ljus hemma. Många timmar framför datorn väntar... 

Nya tider

Publicerad 2009-09-01 12:28:33 i Allmänt,

Håller på och fixar lite på min nya bloggdesign så de kommande dagarna kan det hända att bloggen byter utseende några gånger. Ha överseende med detta och kom gärna med ris och ros gällande designen.

Dagens låt: Popkalaset Allstars - Mörka Shades

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela