Petskis

Knugen

Publicerad 2012-02-24 20:12:26 i Allmänt,


Man kan inte annat än gilla Kungen!

"Familjen var och besökte igår och även Carl Philip var med..."

SNÖ!!!

Publicerad 2012-02-22 22:49:49 i Allmänt,

Kan inte förstå mig på människor som gnäller över att det snöar och blåser lite. Varje dag på jobbet är det nån kund som ojar och vojar sig över vädret.

"Vilket skitväder nu igen! Det räcker med snöandet nu!"

"Den sku nu kunna fara bort redan den här snön!"

"Ni har tur ni som får va inne i sånt här dåligt väder!"

Kommentarer som dessa är vardagsmat men vad är det för fel egentligen? Vi är mitt i vintern och på vintern är det normalt med snö!!! Det är liksom meningen att det ska vara snöfall och snöstorm ibland! Det är ju liksom ingen panik eller något sånt. Man kan vara ute fast det snöar. Man kan gå till jobbet. Man kan leva fullt normalt. Vi bor ju liksom inte i något land som förväntas bli panikslagna och stänga allt så fort det snöar. Det är ju inte ens nån större mängd snö denna vinter. Jag fattar inte vad problemet är. Jag gillar vintern, speciellt när det är ljusa, vita dagar och solen kan titta fram då och då. Klart det kan vara jobbigt att skotta snö ett par tillar om dagen men ingen tvingas ju bo i egnahemshus. Flytta söderut då om ni inte kan acceptera att vi har vinter ett par månader om året!

Åre 2012 - Sammanfattning

Publicerad 2012-02-22 22:33:58 i Allmänt,

Så var då årets skidresa över för detta år. Det var sannerligen en väldigt lyckad resa på många sätt. Kanske den bästa skidresan hittills, lite svårt att placera någon före den andra. Bäst var vädret, ensamheten i backarna, stämningen, maten sällskapet, ja nästan allt var perfekt. Vi fick åka upp på toppen ett par gånger och vi fick nysnö en dag. Helt klart är att man inte hinner göra allt man verkligen vill på en vecka men jag är väldigt nöjd och det var garanterat inte sista gången jag besökte Åre.


Plus & minus

+ + +   Vädret

Trots att vi inte hade klar sol någon dag utan mestadels mulet med vissa solglimtar så var vädret ändå det bästa med resan. Vi hade perfekta temperaturer mellan 0 och -10 grader och inte alls så kallt som det var här i Finland eller veckan före i Åre. 5-10 cm nysnö en natt gjorde skidåkningen väldigt, väldigt behaglig nästa dag.


+ +   Mysiga backrestauranger och häftig after ski

Öppen eld, supergod lunch, after ski i världsklass...ingen längre förklaring behövs.


+   Fjället, byn och stämningen

Utsikten från Åreskutan är magisk, byn är supermysig både dagtid och kvällstid och hela området är stort men ändå lättilgängligt på alla sätt.


- - -   Skistarshop

Skiduthyrningen var under all kritik. Väldigt dåligt utbud av skidor och väldigt gamla modeller trots att det på hemsidan uttryckligen står att Skistarshop har ett brett sortiment och årets modeller. Andra kanske inte har så stor skillnad vad de har för utrustning men om man betalar 150 € för sex dagar så vill man nog ha skidor som man tycker väldigt mycket om.


- -   Prisnivån

En drink - 12 €. En lunch i backen - 20 €. En förrätt på restaurang - 24 €. Trots att man vet att det kommer vara dyrt så vill man ändå inte tro det före man ser priserna.


-   Ryska invasionen

Väldigt mycket ryska gäster i Åre. Högljudda och jobbiga, lite som finnarna.



Till sist lite bilder och videos.


Ressu Redford överraskade positivt på Viking Isabella.



Färdbilen. Tack till ägaren för att vi fick låna!


Besvikelsen över att inte ha fått de skidor man önskat.


Vår stugby och vyn därifrån.


Vilse?


Ensam i backen.


Vyn över Åredalen..


..är som sagt magisk.


Petski pumpar puder i glesskogen.


Mysfaktor på backrestaurangen = 10 av 10.


Röding på Jämtvis.


Förvirrande skyltning på Åre äventyrsbad.


Snö.


Skidåkning sista dagen i Tegefjäll.

Snöfall

Publicerad 2012-02-07 19:54:36 i Allmänt,

Det blev en fin dag trots ett nollgradigt snöfall med dimma. Ett fem cents lager med nysnö gjorde åkningen väldigt trevlig. Imorgon hoppas vi på sol så vi kan ta oss upp på toppen av Åreskutan och njuta av backarna där. Om ni väntar er bilder så får ni vänta tills jag kommer hem för det går inte att lägga in bilder med min värdelösa padda. Nu middag med ett glas vitt...

I Åre

Publicerad 2012-02-07 09:27:09 i Allmänt,

Härliga Åre bjuder oss på väldigt varierande väder. Ett riktigt omväxlande fjällväder med sol och vindstilla ena stunden och snöfall och hård vind en stund senare. Vi trivs väldigt bra och hoppas på sol imorgon. Nu ut i backen mot Duved och backarna där. Hainde!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela