Petskis

Sverigeresan

Publicerad 2008-06-30 17:04:00 i Allmänt,

Tillbaka i Finland efter en mycket lyckad resa till Stockholm. Vi börjar från början...

  

I hundratrettio knyck styrde jag bilen mot Åbo. Väl framme gick jag och fick håret klippt samt shoppade lite grejer inför resan. Då fick inte alla kläder plats i min väska så jag dumpade en del i syrrans lägenhet i Åbo.

  
  

Båten som skall ta mig till Stockholm anländer till Åbo hamn. Många andra hade också valt att åka med samma båt. Som vanligt en massa kineser och ryssar.. Området där Ruisrock hålls varje år syns på bilden längst ner till höger.

     

Hade en mysig hytt på däck nio. Gick runt båten och synade varja litet rum. Hittade bland annat fyra små spelrum. Sen köpte jag en delikatessmörgås för endast 3,50 euro....hmm

     

Redo att utforska kvällslivet på båten. Ett måste under alla båtresor är en Ivan Collins! Sen bjöds det på underhålling i världsklass. Jag valde dock att gå och lägga mig vid ettiden.

  
  

Redan kl. 07.00 stod jag framme i gamla stan och såg mitt boende för denna vistelse. Mitt i bilden syns en röd båt och till höger om den är Ran af Stockholm där jag hade en enkelhytt till mitt förfogande. Jag shoppade loss i Stockholm och köpte det allra viktigaste först.

     

Sen mötte jag upp kvällens sällskap och vi begav oss till resans höjdpunkt. På konstgräsmattan vid Zinkensdamm hade massa glada Kentfans samlats. Notera den nyklippta frillan på bilden. Vilken skillnad va?

     
     



Tänker inte skriva nån längre recension om konserten denna gång. Det räcker med att säga att redan när förbandet Thåström började så såg jag vart det lutade denna kväll. Vädret och stämningen kunde knappast varit bättre. Om det var bra stämning i Helsingfors förra hösten så var detta något helt annat. Alldeles bakom oss var det fyra glada svenskar som verkligen sjöng med för kung och fosterland. Från den briljanta inledningen till det redan klassiska slutet var allting perfekt upplagt. Att få höra något oväntade låtar som Stenbrott, Kevlarsjäl och Utan Dina Andetag var hur bra som helst. Skulle jag betygsätta denna spelning så jag använda ord som världsklass, vackert och varmt. Tack för ännu en fantastisk kväll Kent! Stort tack också till mitt konsertsällskap!

     

Hemresan bestod av morgonmål med fantastisk skärgårdsutsikt. Stockholms skärgård måste vara en av de vackraste. Några timmar sömn senare så var vi i Mariehamn som ser lika mysigt ut som alltid och ytterligare några timme senare var jag hemma igen. Mycket lyckad resa var orden som bäst sammanfattar detta!

Helgens planer

Publicerad 2008-06-26 14:27:26 i Allmänt,

Nu är det spikat att jag imorgon åker till Stockholm och är där till söndagen. Ska se Kent live på Zinkensdamms IP på lördagen. Åker från Åbo med Silja och kommer tillbaka med Viking Line på söndag kväll. Ska sen bo i Stockholm på vandrarhemmet "Den röda båten". Hoppas på somrigt väder.. Bilder och story kommer på bloggen tidigast söndag kväll.

Har försökt få till en klippning av mitt hår före resan och har ringt runt till frissor Ekenäs utan resultat. Så jag bokade in mig på vad som kan vara Åbo stads mest trendiga frisörsalong. Kati på Clipp ska få gå löst på mitt hår imorgon kl. 12. För priset 34,50 ska jag ha ett bra slutresultat tycker jag.


Kati ska få det jobbigt med mitt hår imorgon.

Från midsommardans till allsång

Publicerad 2008-06-24 19:59:13 i Allmänt,

Ingen vidare bra start på semestervädret måste man säga. Regn och blåst har varit nyckelorden under mina fem första semesterdagar. Hoppas på bättre väder fram till helgen då det minsann händer grejer. Mer om det senare.

Midsommarfirandet gick hyfsat lugnt till och baksmällan dagen efter var en påminnelse om att man hade druckit annat än läsk. Som vanligt var det hur trevligt som helst på Örnmarks stuga. Tack än en gång till värdarna!

Annars har det inte hänt så mycket sen dess. Fotbollen igår var bra trots att deltagarantalet hade sjunkit lika mycket som regnet den dagen. Pinsamt om man inte har nån annan orsak att vara borta än rädsla för regn. Det regnade inte en droppe under matchen och ingen sol i ögonen som störde heller.

Nu ska jag se premiärprogrammet av Allsång på Skansen... "Stockholm i mitt hjärta...."

Midsommar

Publicerad 2008-06-20 13:45:10 i Allmänt,


Bild från förra årets midsommar i Tenala

Måste bara skriva ett snabbt inlägg här och klaga på det urusla midsommarvädret. Kunde inte varit mycket sämre känns det som. Ingen vidare bra start på semestern heller. Nåja, nu ska jag inte klaga mera. I'm off to the Tenala woods..


Trevlig midsommar på er!

Goda nyheter

Publicerad 2008-06-18 15:34:42 i Allmänt,

Fick just reda på att vi har butiken stängd på fredag så min semester börjar en dag tidigare än planerat. Vad är väl bättre än det?

Hur uppenbart är det..

Publicerad 2008-06-16 13:44:50 i Allmänt,

.. att på flit välja den överlägset längsta kön i matbutikskassan, bara för att få betjäning av den sötaste tjejen? Att sen ännu betala med kort för att hon ska se ens namn gör det ännu mer fjantigt.

Tjuvlyssnat

Publicerad 2008-06-15 16:48:42 i Allmänt,

Fyllesamtal i kön till Prisses söndag kl. 04.10... Lägg till lite Ekenäsdialekt så har ni hela bilden klar..

Kille 1: Ja gör precis hur jag vill jag.
Kille 2: Men nu e de ju så att kaverina går före brudar. 
Kille 1: Men nog tycker ja ju om dig ändå nog.
Kille 2: Varför gör du så här då? Ska vi bråka nu då?
Kille 1: Nä int ska vi bråka någo.
Kille 2: Varför gör du så här då?
Kille 1: Ja gör precis hur jag vill jag hördu.
Kille 2: Så du tycker att brudar går före kaverin?
Kille 1: Nu tycker ja om dig förde hördu.
Kille 2: Int verkar de så.
Kille 1: Men så e de.
Kille 2: Ska vi bråka nu då?

Vad skall jag göra på helgen?

Publicerad 2008-06-13 10:51:08 i Allmänt,

Imorgon är det den 14:e juni. Låt mig berätta lite om vad som händer då..
- EIF har match på Åland och jag skulle gärna se den på plats men det skulle bli en tung resa så jag står nog över.
- Ekenäsnatten firas i vår stad med olika evenemang som tyvärr inte lockar mig så mycket.
- Festivalen Where The Action Is går av stapeln i Stockholm och jag skulle gärna vara där men fick ingen med mig. Idag läste jag att HELA festivalen sänds live på Aftonbladets sajt. 16.00 Sahara Hotnights!! MISSA INTE DET!!!
- Spanien - Sverige i fotbolls EM är en match man inte vill missa.
- Det ryktas om en fest här i stan som jag inte har fått inbjudan till ännu..skulle gärna gå på den..

Med andra ord så händer det en hel del. Senare idag kommer också ett nytt inslag på min blogg att se dagens ljus. Mera om det sen. Nu jobba i fem timmar till..

Hamnfestivalen

Publicerad 2008-06-12 11:58:38 i Allmänt,

Jag hade jättetrevligt på Hamnfestivalen igår trots regnet. Anna Järvinen, Sahara Hotnights och Håkan Hellström var alla bra på det de gjorde. Lite bilder kanske..

Själva anledningen till att det hölls en festival är detta fartyg.   Själva scenen där artisterna uppträdde. Inte så fullt med folk en halvtimme före det började.   Märklig musikstil som denna finskfödde artist förmedlar. Helt ok att lyssna på live.

Sahara Hotnights är lika snygga som vanligt.     

Johanna på bas.   Josephine på trummor.   Jennie på gitarr.   Maria i mitten på sång och gitarr.

Kvällens sista artist Håkan Hellström som sägs vara bland Sveriges bästa liveakt. Kan ligga nåt i det för det tog ungefär två låtar så hade han piskat upp en fantastisk stämning bland publiken.

Zluta zkriva fjantiga rubriker Sverige

Publicerad 2008-06-11 10:44:55 i Allmänt,

Sverige gick och vann sin match mot Grekland igår och hyllningsrubrikerna haglade över såväl Zlatan Ibrahimovic som hela svenska laget. Klazziskt mål stod det bland annat. Men jag tror att det skulle ha kunnat se annorlunda ut om inte Zlatan hade gjort 1-0 målet. För inte hade Sverige på nått sätt full kontroll på matchen. Några få halvchanser till skott fanns där men inget mer. Zlatan hade varit ganska osynlig och Ljungberg är otroligt överskattad vilket han visade igår igen. Mot Spanien får man det däremot mycket svårare. Spanien övertygade verkligen med sitt snabba passningsspel och är med Tyskland och Holland de lag som har imponerat mest hittills i turneringen.

Idag händer det stora grejer gott folk. Jobbar kort dag till halv tre och åker sen iväg mot Helsingfors. Ska göra lite stopp i Pojo och Karis först bara. I Helsingfors ska jag se favoritbandet Sahara Hotnights live för sjätte gången. Spelningen sker utomhus i södra hamnen under ett event som kallas Hamnfestival - Två Världar. Andra artister som uppträder idag är Anna Järvinen och Håkan Hellström. Får se hur mycket jag orkar se av dem..

Vad är det som är hemligt?

Publicerad 2008-06-09 08:41:14 i Allmänt,

Idag kan man läsa i Aftonbladet om hur Zlatan tränar för att bli spelklar till Sveriges premiärmatch. Hemliga planen är rubriken. Men vad är det egentligen som är hemligt? Om man klickar på rubriken så får man en fullständig rapport om läget och hur han ska träna för att komma i skick.
Lika är det på nöjessidorna där det står om hur TV3 och Kanal 5 tar till "hemliga vapen" för att ta upp kampen med SVT och TV4 om helgtittarna. Bara att klicka på rubriken så får du all info om kanalernas nya programidéer.
Jag vill ju inte vara sämre och väljer nu att gå ut med ett pressmeddelande.

Petskis hemliga plan

Idag är jag trött och har ingen lust att jobba. Därför har jag kommit på en hemlig plan hur jag skall slingra mig igenom arbetsdagen utan att anstränga mig. Mellan nio och tio ska jag bara blogga. Från elva till ett ska jag låtsas städa bordet. Klockan ett börjar det närma sig lunch och då ska man ju förbereda sig för det i minst en timme. När man sen har ätit lunch och så är klockan redan tre. Då är det bara två timmar kvar som går åt till att stå uppe i butiken och kika på alla tjejer som går förbi. Lätt att jobba kan man tycka. Tur så vet ingen om min hemliga plan som jag inte har skrivit ner här..

Fredagstipset

Publicerad 2008-06-07 11:32:22 i Allmänt,

Med bara 4 euro kvar i spelpotten satsar jag idag på fem EM matcher. Så här ser tipset ut:

8Sveitsi - Tshekki X
2,95
15Portugali - Turkki 1
1,65
57Itävalta - Kroatia 2
1,80
83Romania +1 - Ranska 2
3,15
94Hollanti - Italia X
3,00

Med ett totalodds på 82,79 ger det en vinst på 331,10 euro. Lycka till!
...det lär behövas

Uefa Euro 2008

Publicerad 2008-06-06 14:13:09 i Allmänt,



Turkey

Det är svårt att placera hur pass bra Turkiet är nuförtiden. Man har fått tillbaka sin tränare Fatih Terim som lotsade laget till brons i VM 2002 och spelare som Rüstü Recber och Emre Belözoglu finns kvar från det laget. Samtidigt pågår det en generationsväxling och nya unga spelare som Altintop och Kazim ska visa att de är i landslaget för att stanna. Nu kommer man möta Portugal i öppningsmatchen och det blir svårt att komma tillbaka om man förlorar stort där. Jag har ju redan skrivit om hur jag tror att Schweiz kan ta den andra kvartsfinalplatsen så jag tror inte det kommer gå vägen för Turkiet detta år. Kan bli intressant att se laget spela ändå.

Trolig startelva

Nihat

Arda   Emre   Topal   Altintop

Aurelio

Hakan   Gökhan   Servet   Sabri

Rüstü

Squadlist


Goalkeepers

1 Rüstü Recber
12 Tolga Zengin
23 Volkan Demirel

Defenders

2 Servet Cetin
3 Hakan Balta
4 Gökhan Zan
13 Emre Güngör
15 Emre Asik
16 Ugur Boral
20 Sabri Sarioglu

Midfielders

5 Emre Belözoglu
6 Mehmet Topal
7 Mehmet Aurelio
10 Gökdeniz Karadeniz
11 Tümer Metin
14 Arda Turan
17 Tuncay Sanli
18 Kazim Kazim
19 Ayhan Akman
22 Hamit Altintop

Forwards

8 Nihat Kahveci
9 Semih Sentürk
21 Mevlüt Erdinc

Uefa Euro 2008

Publicerad 2008-06-06 13:05:35 i Allmänt,



Switzerland

Det andra värdlandet Schweiz har betydligt bättre chanser att ta sig vidare än vad Österrike har. Men samtidigt är pressen större. Helt ofarliga lär man inte bli då man har vunnit mot Holland och spelat oavgjort mot Argentina i träningsmatcher. Nyckelspelare blir Frei, Barnetta och Liverpools nye högerback Degen. Kommer vi igen se ett värdland spela över sin förmåga? Troligtvis, men det kanske inte räcker för avancemang ändå..

Trolig startelva

             Frei
Vonlanthen                

Barnetta   Inler   Fernandes   Behrami

Magnin   Senderos   Müller   Degen

Benaglio


Squadlist

Goalkeepers

1 Diego Benaglio

18 Pascal Zuberbühler

21 Eldin Jakupovic

Defenders

2 Johan Djourou

3 Ludovic Magnin

4 Philippe Senderos

5 Stephan Lichtsteiner

13 Stéphane Grichting

17 Christoph Spycher

20 Patrick Müller

23 Philipp Degen

Midfielders

6 Benjamin Huggel

7 Ricardo Cabanas

8 Gökhan Inler

10 Hakan Yakin

14 Daniel Gygax

15 Gelson Fernandes

16 Tranquillo Barnetta

19 Valon Behrami

22 Johan Vonlanthen

Forwards

9 Alexander Frei

11 Marco Streller

12 Eren Derdiyok

Uefa Euro 2008

Publicerad 2008-06-06 11:17:13 i Allmänt,



Sweden

Vårt kära grannland som vi älskar att hata men ändå följer vi deras minsta steg när det gäller idrott. Som vanligt så talas det om EM guld i media. Visst har man ett bra lag som kan utmana de stora och när till och med Henke Larsson valde att vara med så kan det gå ganska bra. Men det finns frågetecken som bör besvaras. "Zlatan i toppform" sades det igår. Om jag inte minns fel så har Zlatan varit skadad de senaste månaderna och inte kunnat spela för fullt... Skadorna kan ställa till det för flera spelare eftersom både mittfältsmotorn Linderoth och yttern Ljungberg inte är hundraprocentiga. Sen har vi också den eviga frågan om vem som ska spela av Kim Källström eller Anders Svensson. Jag har även problem vissa numror i detta lag. Varför ska det t.ex. envisas med att vänsteryttern ska ha nummer 9 (Ljungberg)? Men trots alla skador och laguttagningsproblem så är harmonin total inom gruppen och allt är tipp topp så vi gratulerar väl redan nu till EM guldet va..

Trolig startelva

Ibrahimović             
              H. Larsson

Svensson
Ljungberg                          S. Larsson
Andersson

Nilsson   Hansson   Mellberg   Stoor

Isaksson

Squadlist

Goalkeepers

1 Andreas Isaksson

12 Rami Shaaban

13 Johan Wiland

Defenders

2 Mikael Nilsson
3 Olof Mellberg

4 Petter Hansson

5 Fredrik Stoor

14 Daniel Majstorovic

15 Andreas Granqvist

23 Mikael Dorsin

Midfielders
6 Tobias Linderoth

7 Niclas Alexandersson

8 Anders Svensson

9 Fredrik Ljungberg

16 Kim Källström

18 Sebastian Larsson

19 Daniel Andersson

21 Christian Wilhelmsson

Forwards

10 Zlatan Ibrahimović

11 Johan Elmander

17 Henrik Larsson

20 Marcus Allbäck

22 Markus Rosenberg

Uefa Euro 2008

Publicerad 2008-06-06 10:46:23 i Allmänt,



Spain

Här har vi en av de stora favoriterna till att vinna hela schottaballongen. Spanien har kanske den bästa truppen av alla lag i EM och laget känns hungrigt och starkt på alla positioner. Tre jättebra målvakter, Puyol som styr backlinjen, Xavi, Fàbregas, Iniesta och Torres framåt. Om man har lyxen att hamna bänka spelare som Silva eller Villa så har man det ganska bra ställt. Det jag kan sakna är en lite äldre ledare som kan lugna ner spelet i rätt läge. T.ex. Raul från Real Madrid som tränaren Luis Aragones inte tog med trots att Raul har spelat en fantastisk fotboll denna säsong. Skulle nog ha tagit med honom istället för Sergio García eller Daniel Güiza. Måste också klaga på nummerval i laget. De flesta lagen har valt bra numror åt spelarna men här finns det en grej som stör mig. Varför har Xavi nummer 8 och Iniesta nummer 6 och inte tvärtom som de har i Barcelona? Laget spelade riktigt bra fotboll under kvalet så det ser väl ändå bra ut. Det kan väl inte vara så att laget sviker i ännu ett stort mästerskap?

Trolig startelva

Torres
Silva                                   Iniesta

Xavi        Fàbregas
Alonso

Capdevila   Marchena   Puyol   Ramos

Casillas

Squadlist

Goalkeepers

1 Iker Casillas

13 Andrés Palop

23 Pepe Reina

Defenders

2 Raúl Albiol

3 Fernando Navarro

4 Carlos Marchena

5 Carles Puyol

11 Joan Capdevila

15 Sergio Ramos

18 Álvaro Arbeloa

20 Juanito

Midfielders

6 Andrés Iniesta

8 Xavi Hernández

10 Cesc Fàbregas

12 Santi Cazorla

14 Xabi Alonso

19 Marcos Senna

21 David Silva

22 Rubén de la Red

Forwards

7 David Villa

9 Fernando Torres

16 Sergio García

17 Daniel Güiza

Uefa Euro 2008

Publicerad 2008-06-04 12:35:46 i Allmänt,



Russia

Guus Hiddink har på senare år varit framgångsrik tränare för Sydkorea, PSV Eindhoven och Australien. Han har använt sig av olika taktiker varje gång och anpassar taktiken till spelarna. En skicklig taktiker med andra ord. Nu har han tagit Ryssland till EM och man har hamnat i en grupp med Spanien, Sverige och Grekland. Det blir inte lätt för herr Hiddink att ta sig vidare men jag blir inte förvånad om han lyckas. Det ryska laget är annars utan riktiga stjärnspelare och man har sin playmaker Arshavin avstängd i de två första gruppmatcherna. Målvakten Akinfeev är en bra målvakt som ska klara sig bra och får säkert en hel del att göra. Nyckelmatchen blir den sista gruppspelsmatchen mot Sverige.

Trolig startelva

Pogrebnyak

Zhirkov      Bilyaletdinov      Bystrov

Zyrianov   Semshov

Berezutski   Kolodin   Shirokov   Anyukov

Akinfeev

Squadlist

Goalkeepers

1 Igor Akinfeev

12 Vladimir Gabulov

16 Vyacheslav Malafeev

Defenders

2 Vasili Berezutski

4 Sergei Ignashevich

5 Aleksei Berezutski

8 Denis Kolodin

14 Roman Shirokov

22 Aleksandr Anyukov

Midfielders

3 Renat Yanbaev

7 Dmitri Torbinski

11 Sergei Semak

15 Diniyar Bilyaletdinov

17 Konstantin Zyrianov

18 Yuri Zhirkov

20 Igor Semshov

23 Vladimir Bystrov

Forwards

6 Roman Adamov

9 Ivan Saenko

10 Andrei Arshavin

13 Pavel Pogrebnyak

19 Roman Pavlyuchenko

21 Dmitri Sychev

Uefa Euro 2008

Publicerad 2008-06-04 11:59:25 i Allmänt,



Romania

När Rumänien kvalade in till ett stort mästerskap första gången på åtta år så hade man helt säkert hoppats på en bättre lottning. Nu placerades man i samma grupp som Frankrike, Italien och Holland. Alla som vet nåt om fotboll inser att chanserna för avancemang är små. Det man kan göra är förstöra så nåt av stormakterna inte går vidare. Klart man får tre matcher att visa vad man går för men går man till EM så vill man garanterat spela mera. Jag tycker Rumänien ska bli ganska intressant att titta på för de har ändå spelare med hyfsad kvalitet. Största stjärnan heter Adrian Mutu och har nummer 10 på ryggen. Och vem vet ifall stornationerna spelar i kors och Rumänien tar en seger. Då kan vad som helst hända..

Trolig startelva

Marica

Dică      Mutu      Petre

Chivu   Cociş

Raţ   Tamaş   Goian   Contra

Lobonţ


Squadlist

Goalkeepers

1 Bogdan Lobonţ

12 Marius Popa

23 Eduard Stancioiu

Defenders

2 Cosmin Contra

3 Răzvan Raţ

4 Gabriel Tamaş

5 Cristian Chivu

6 Mirel Rădoi

13 Cristian Sapunaru

14 Sorin Ghionea

15 Dorin Goian

17 Cosmin Moţi

22 Ştefan Radu

Midfielders

7 Florentin Petre

8 Paul Codrea

11 Răzvan Cociş

16 Bănel Nicoliţă

19 Adrian Cristea

20 Nicolae Dică

Forwards

9 Ciprian Marica

10 Adrian Mutu

18 Marius Niculae

21 Daniel Niculae

Uefa Euro 2008

Publicerad 2008-06-03 12:42:00 i Allmänt,



Portugal

Portugal hör definitv till en av favoriterna till att vinna EM och har i Luiz Felipe Scolari kanske EM:s bästa tränare. Dessutom har man kanske världens bästa fotbollsspelare just nu, Cristiano Ronaldo som har gjort inte mindre än 42 mål denna säsong. Dessutom vann han Premier League och Champions League med Manchester United. Om han bara hunnit ladda om inför EM och är i bra form så kan det bära långt. Nu handlar Portugals spel inte bara om Ronaldo utan det är nog hela mittfältet som måste slå avgörande passningar till....ja vem ska man egentligen spela med som ensam anfallare? Blir det Nuno Gomes igen eller väljer man att ge chansen till lite yngre Hélder Postiga. Mitt val skulle vara Hugo Almeida. Sen tror jag inte det är så farligt stor skillnad vem som spelar längst upp. Yttrarna är mera intressant då Ronaldo säkert tar ena kanten. På den andra får Nani, Simão och Quaresma slåss om speltid. Ska också bli intressant att se hur mycket speltid Moutinho och Veloso får. Guldläge i år efter finalförlusten 2004 Portugal? En Trippel till Ronaldo och den mest solklara vinnaren av FIFA:s bästa spelare är klar.

Trolig startelva

Nuno Gomes
Simão                                  Ronaldo

Moutinho   Deco
Petit

Ferreira   Pepe   Carvalho   Bosingwa

Ricardo


Squadlist

Goalkeepers

1 Ricardo

12 Quim

22 Rui Patrício

Defenders

2 Paulo Ferreira

3 Bruno Alves

4 Bosingwa

5 Fernando Meira

13 Miguel

14 Jorge Ribeiro

15 Pepe

16 Ricardo Carvalho

Midfielders

6 Raul Meireles

8 Petit

10 João Moutinho

18 Miguel Veloso

20 Deco

Forwards

7 Cristiano Ronaldo

9 Hugo Almeida

11 Simão

17 Ricardo Quaresma

19 Nani

21 Nuno Gomes

23 Hélder Postiga

Uefa Euro 2008

Publicerad 2008-06-03 12:08:37 i Allmänt,



Poland

Polen är för första gången med i ett EM slutspel och vann sin kvalgrupp där även Portugal och Finland spelade. Tränaren Leo Beenhakker menar att laget spelar alltid som ett lag och är mycket stolta över att få vara med i EM. Lagets klart starkaste lagdel är målvaktssidan. Man har tre helt bra målvakter där Artur Boruc lär vara förstekeeper. Yttern Smolarek lär också bli viktig då han med sina nio mål i kvalet var en bidragande orsak till avancemang. Detta lag kan mycket väl ta sig vidare från gruppen.

Trolig startelva

Żurawski

Smolarek                           Krzynówek
Garguła
Dudka      Lewandowski

Wawrzyniak   Bąk   Jop   Wasilewski

Boruc




Squadlist

Goalkeepers

1 Artur Boruc

12 Tomasz Kuszczak

22 Łukasz Fabiański

Defenders

2 Mariusz Jop

3 Jakub Wawrzyniak

4 Paweł Golański

5 Dariusz Dudka

6 Jacek Bąk

13 Marcin Wasilewski

14 Michał Żewłakow

15 Michał Pazdan

23 Adam Kokoszka

Midfielders

7 Euzebiusz Smolarek

8 Jacek Krzynówek

10 Łukasz Garguła

16 Jakub Błaszczykowski

17 Wojciech Łobodziński

18 Mariusz Lewandowski

19 Rafał Murawski

20 Roger Guerreiro

Forwards

9 Maciej Żurawski

11 Marek Saganowski

21 Tomasz Zahorski

Uefa Euro 2008

Publicerad 2008-06-03 11:23:50 i Allmänt,



Netherlands

Holland är det tredje stora laget i dödens grupp och det är 20 år sedan bland annat nuvarande tränaren van Basten var med och vann EM. Under de senaste mästerskapen har man inte riktigt lyckats prestera och är därför inte skyhöga favoriter med stor press på sig. Det tror jag passar Holland alldeles utmärkt. Man vet att Italien och Frankrike är de starkaste lagen i gruppen så man får slå från underläge. Truppen är en mix av gammal rutin (målvakten van der Saar) och unga lovande spelare (Sneijder). Riktigt i dagarna fick man unge anfallaren Ryan Babel skadad vilket var ett litet avbräck men det största frågetecknet är dock hur tränaren och den store målskytten van Nistelrooy kommer överrens. Det har varit bråk mellan dem före EM och jag undrar om van Basten vågar ställa van Nistelrooy åt sidan och spela med yngre målsprutan Huntelaar istället..

Trolig startelva

van Nistelrooy
Robben               van Persie

van der Vaart   Engelaar   Sneijder

van Bronckhorst   Mathijsen   Heitinga   Ooijer

van der Sar


Squadlist

Goalkeepers

1 Edwin van der Sar

13 Henk Timmer

16 Maarten Stekelenburg

Defenders

2 André Ooijer

3 Johnny Heitinga

4 Joris Mathijsen

5 Giovanni van Bronckhorst

12 Mario Melchiot

14 Wilfred Bouma

15 Tim de Cler

21 Khalid Boulahrouz

Midfielders

6 Demy de Zeeuw

8 Orlando Engelaar

10 Wesley Sneijder

11 Arjen Robben

17 Nigel de Jong

20 Ibrahim Afellay

23 Rafael van der Vaart

Forwards

7 Robin van Persie

9 Ruud van Nistelrooy

18 Dirk Kuyt

19 Klaas-Jan Huntelaar

22 Jan Vennegoor of Hesselink

Uefa Euro 2008 Fantasy

Publicerad 2008-06-02 20:27:59 i Allmänt,

Nu är det dags att spela lite Fantasy fotboll igen. Få se om jag är lika bra på detta som på Premier League.. Tanken är att plocka ihop ett lag som får poäng när det spelas matcher under EM. Gå till http://en.fantasy.euro2008.uefa.com/ och registrera ett lag åt dig du med så kan du utmana mig. Ligan du ska joina heter ekenas. Snabba på nu alla! Jag lovar bort ett hemligt pris till den som vinner ligan.

Uefa Euro 2008

Publicerad 2008-06-02 13:03:04 i Allmänt,



Italy

Regerande världsmästarna Italien kommer till EM med stort självförtroende men jag ser ett fiasko bakom hörnet. Man har hamnat i dödens grupp och att spela bra efter att ha vunnit VM för två år sen är inte lätt. Pressen hemifrån är också, som alltid när det gäller Italien, jättestor. Kvalet började trögt och man säkrade platsen först i de två sista matcherna. Tränare Roberto Donadoni förfogar ändå över en finfin trupp med massa stjärnspelare. Italiens kanske största stjärna Francesco Totti är inte med men jag tror det bara är positivt för laget. Att man sen har med Cassano med kan diskuteras men han har ju haft en ganska lyckad säsong i Sampdoria. Till och med skytteligavinnaren och gamle räven Del Piero är med vilket gläder många fans. Synd bara att förra VM:s bästa spelare Fabio Cannavaro blev skadad och inte kan vara med. Bästa lagdel är ändå defensiven och Italienarna har ju alltdid en stämpel att vara ett tråkigt lag.  Jag hoppas jag har fel och vi får se ett piggt och offensivt lag.

Trolig startelva

Toni
Di Natale               Camoranesi

De Rossi   Pirlo   Gattuso

Grosso   Materazzi   Barzagli   Zambrotta

Buffon



Squadlist

Goalkeepers

1 Gianluigi Buffon

14 Marco Amelia

17 Morgan De Sanctis

Defenders

2 Christian Panucci

3 Fabio Grosso

4 Giorgio Chiellini

5 Alessandro Gamberini

6 Andrea Barzagli

19 Gianluca Zambrotta

23 Marco Materazzi

Midfielders

8 Gennaro Gattuso

10 Daniele De Rossi

13 Massimo Ambrosini

16 Mauro Camoranesi

20 Simone Perrotta

21 Andrea Pirlo

22 Alberto Aquilani

Forwards

7 Alessandro Del Piero

9 Luca Toni

11 Antonio Di Natale

12 Marco Borriello

15 Fabio Quagliarella

18 Antonio Cassano

Uefa Euro 2008

Publicerad 2008-06-02 11:54:40 i Allmänt,



Greece

Regerande europamästarna Grekland kan knappast göra om vad de gjorde i Portugal 2004. Man är sämsta laget i gruppen som även innehåller Spanien, Sverige och Ryssland. Det pågår en generationsväxling i det Grekiska landslaget men de nya unga spelarna är inte lika lovande som föregångarna var. Man har dock en skicklig tränare i Otto Rehhagel.  Nyckelspelarna heter Nikopolidis, Dellas, Basinas och Charisteas. Det är en liten bragd om man klarar sig vidare från gruppspelet.

Trolig startelva

Charisteas   Samaras

Katsouranis   Karagounis   Basinas   Giannakopoulos

Patsatzoglou   Dellas   Kyrgiakos   Seitaridis

Nikopolidis



Squadlist

Goalkeepers

1 Antonis Nikopolidis

12 Kostas Chalkias

13 Alexandros Tzorvas

Defenders

2 Giourkas Seitaridis

3 Christos Patsatzoglou

4 Nikos Spiropoulos

5 Traianos Dellas

11 Loukas Vintra

15 Vassilis Torosidis

16 Sotiris Kyrgiakos

18 Giannis Goumas

19 Paraskevas Antzas

Midfielders

6 Angelos Basinas

8 Stelios Giannakopoulos

10 Giorgos Karagounis

21 Kostas Katsouranis

22 Alexandros Tziolis

Forwards

7 Giorgos Samaras

9 Angelos Charisteas

14 Dimitris Salpingidis

17 Fanis Gekas

20 Giannis Amanatidis

23 Nikos Liberopoulos

Uefa Euro 2008

Publicerad 2008-06-02 10:26:50 i Allmänt,



Germany

Tyskland är det jämnaste laget i Europa och har ungefär samma lag nu som i VM 2006. Tränaren Joachim Löw är  ny och betydligt mindre känd än sin föregångare Jürgen Klinsmann. Det behöver dock inte vara något negativt. Tyskland var bland de första länderna att kvala in till turneringen och har alltid varit bra i mästerskap. Det är ändå vissa frågetecken som bör besvaras. Senaste framgången för landet var 1996 då man vann EM men det är redan tolv år sen. Målvaktssidan är ett litet frågetecken sedean förstekeepern Jens Lehmann bara var reserv i Arsenal under våren. Miroslav Klose är den enda anfallaren som känns målfarlig. Namn som Podolski, Neuville och Kuranyi har inte varit alltför heta den senaste tiden. Däremot kan detta EM bli Mario Gómez stora genombrott. Mittfältet är starkt och leds av Ballack medan försvaret känns något svagt. Får man bara allt att stämma så kan det bli medalj igen för Tyskland.

Trolig startelva

Gómez   Klose

Schweinsteiger   Ballack   Frings    Fritz

Jansen   Metzelder   Mertesacker   Lahm

Lehmann

Squadlist

Goalkeepers

1 Jens Lehmann

12 Robert Enke

23 René Adler

Defenders

2 Marcell Jansen

3 Arne Friedrich

4 Clemens Fritz

5 Heiko Westermann

16 Philipp Lahm

17 Per Mertesacker

21 Christoph Metzelder

Midfielders

6 Simon Rolfes

7 Bastian Schweinsteiger

8 Torsten Frings

13 Michael Ballack

14 Piotr Trochowski

15 Thomas Hitzlsperger

18 Tim Borowski

Forwards

9 Mario Gómez

10 Oliver Neuville

11 Miroslav Klose

19 David Odonkor

20 Lukas Podolski

22 Kevin Kuranyi

Uppdatering

Publicerad 2008-06-02 09:57:06 i Allmänt,

Nu är helgen över och jag har som vanligt inte varit så aktiv med skrivandet här. Jag tycker ändå man kan skylla det på det fina vädret vi hade på helgen.
Vad har jag gjort då? Lördagen började med att flyttfirma Forsström, Forsström & Humle körde två lass till Karis. Tungt som fan att bära möbler i strålande solsken. Kvällen spenderades i Österby med att fira födelsedagsgrabben och utöva gårdsaktiviteter. Vinet flödade och stämningen var på topp. Kvällen avslutades på krogen med mingel och dans.
Söndagen var lugn och innehöll kalas, båtkoll och slöande framför TV:n. Såg på filmen Jumper som var en besvikelse så om ni funderar se den kan jag säga att gör inte det!
Nu är det måndag och jag måste fortsätta med mina EM 2008 laggranskningar. Tydligen så är det andra bloggare som också vill vara fotbollsexperter så vi får se vem som har bättre koll. Ikväll är det ju också fotboll för mig i form av Snappertunas gubbfotis. Denna vecka ska äntligen T och J ansluta så då kanske det smäller på lite och blir mera intensivt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela