Petskis

...and boom goes the dynamite

Publicerad 2010-12-31 17:10:20 i Allmänt,

Det har kommit till min kännedom att mitt inlägg om unge herr Knopmans artikel i Västis har lästs av artikelförfattaren själv. Vet inte hur det gick till men som påföljd har min blogg blivit väldigt välbesökt idag. Från att ha haft runt 20 unika läsare per dag fick jag något av en chock när besökarantalet hade stigit över mäktiga 110 läsare idag. Frågan är nu vad jag ska göra för att hålla kvar läsarna? Vill jag ens ha så många läsare? Det blir liksom lite press på mig sen att inte skriva nåt dåligt. Kanske jag skulle börja kritisera personer på heltid och byta namn på bloggen till nåt finurligare...? Bli en hatad bloggare och sen inte kunna gå säkert på stan mera. Kanske jag bara kunde skriva om Benjamin Knopmans Västisartiklar...? Kommer Benjamin låta mörda mig då? Nä vet ni vad, jag kommer inte ändra på nåt alls. Och jag tycker faktiskt att det är bra att det finns skribenter som vågar skriva vad de tycker och känner. Annars skulle människor som jag och säkert många andra inte störa sig på dem och skriva om dem. Och om herr Knopman tycker annorlunda eller bara vill disktutera nåt så finns jag faktiskt tillgänglig i samma byggnad på Genvägen 4. Bara att komma in på mitt kontor längst upp i huset. Står "Glinco" utanför dörren. Om inte annat så kan vi alltid diskutera kent eller Håkan Hellström...

Läst i tidningen

Publicerad 2010-12-31 16:21:35 i Allmänt,

Kan inte riktigt släppa den artikel som publicerades i Tisdagens Västra Nyland om Juldagen på Affes. Läste ni den? En del av er kanske inte har västis så här kommer några rader från texten som är skriven av Benjamin Knopman.


"Kön är en oformlig massa av färger, kulörer och nyanser. Likt en tusenfoting med svåra balansproblem svajar den än hit, än dit. I det mullrande infernot står byggarbetare, sjukskötare och framtida filosofie doktorer - samtliga sprakande av såväl fnittrig förväntan som lustfylld längtan efter något mer. De vill ha kärlek. De vill ha dans. De vill ha något som tar dem någonstans. Och inatt kan vad som helst hända."

"Jag låter de sista dropparna av min gyllenskimrande long drink sippra ner längs flimmerhåren i halsen."

"Och mitt huvud snurrar. Folkhavet myllrar - kroppar rör sig spasmodiskt, tungor flätas samman och fingar letar sig mot förbjudna platser."

"En hand sluter sig kring min högra skinka. Smeksamt vandrar den upp längs den rundnätta fastheten, som jag skoningslöst härdat under tusentals kilometer av löpträning."

"Janne läppjar på sitt glas, förvandlar Ramlösa till vin."

"Det är jaktsäsong men jägarna letar inte efter evig kärlek. De vill ha snabba kickar, okomplicerade utbyten av kroppsvätskor som lätt kan duschas bort dagen efter."

"Jag kommer på mig själv med att hata. Jag hatar de flödande höftrörelserna, de menande blickarna och de hjärndöda kåthetsflinen. Jag hatar människorna som bara lever i nuet, som inte använder sina hjärnor. Som är slavar under intelligensbefriande impulser. Det här är min ras, tänker jag. Det här är min jävla ras."


Så här håller det på i hela texten och genast undrar man ju en hel del saker. För det första, har denna text godkänts av någon på Västis före publicering? Passar överhuvudtaget en sån här text i tidningen som jag tror för det mesta har läsare som är 50+? Eller är detta en kupp av tidningen för att locka yngre läsare? Är denne Benjamin drogpåverkad eller bara annars flummig hela tiden? Hör detta till kategorin "full på jobbet"? Helt klart är i alla fall att han är ett kent fan för han citerar kent texter under minst fem tillfällen i texten. Till och med jag som gillar kent rätt mycket, blir riktigt stressad över detta. Tror kanske Benjamin att han eventuellt är den nya Marcus Birro och att detta är hans stora chans att dra på utav bara helvete med denna text? Som ni märker så är frågorna väldigt många och om nån har bra svar så är det bara att komma fram med dem. En sak är i alla fall jag säker på och det är att det verkar ha varit bättre på Affes på juldagen än vad det var på Ekenäskrogarna.

Mannen med den rödaste näsan

Publicerad 2010-12-31 14:16:14 i Allmänt,

Har ni läst nyheten om att Darren Ferguson, Sir Alex Fergusons son, fick sparken från sin klubb Preston? Har ni även läst vad Sir Alex gjorde när han fick höra att klubben sparkat hans son? Jo det råkade sig så att Sir Alex hade skickat två spelare från Man Utd på lån till Preston men när sonen fick sparken från klubben så valde Fergie att plocka hem de två spelarna på direkten fast deras lånekontrakt inte hade gått ut och fast de båda ville stanna i klubben. Inget personligt men man vill inte jävlas med någon i Sir Alex familj... 

Fem saker jag gillar med julen

Publicerad 2010-12-24 14:31:29 i Allmänt,

1. Stämningen

Julstämningen slår det mesta. Människor på stan blir glada fast de har stressat i en månad före jul. Och en så liten grej som att på kvällen sitta vid fönstret och titta på andras julbelysningar och dekorationer gör åtminstone mig till en gladare människa.

2. Lutfisken

Att en så pass kinkig människa som jag tycker om lutfisk är något väldigt konstigt.

3. Julens färger

Julgranar, julpynt i granna färger. Även en man kan uppskatta en snygg julduk på bordet.

4. Julfilmer

Love Actually, Tomten är far till alla barnen och Bad Santa är bara några exempel på bra julfilmer.

5. Julklappar

Nu tror ni säkert att jag är sån som kräver att få bra julklappar men faktum är att jag hellre ser hur nån blir glad över en julklapp jag har valt och köpt.



Önskar alla en riktigt God Jul

Fem saker jag inte gillar med julen

Publicerad 2010-12-22 22:22:27 i Allmänt,


1. Försöka hitta vettiga julklappar.

Detta är något av det värsta man kan ägna sig åt, åtminstone som kille utan kännedom om vad någon behöver. Jag tror att minst 75% av alla män köper sina sista julklappar dagen före julafton och då ber de ändå nåt syskon, förälder eller flickvän hjälpa dem.

2. Hänga upp julgransljusen i granen.

Att detta ska vara så svårt med vissa ljus... Antingen är det för några ljus eller så är kabelsystemet helt åt skogen. Vem ska uppfinna sladdlösa julgransljus?

3. Skicka julkort.

Nu har jag inte skickat julkort på jag vet inte hur länge så jag slipper ju på sätt och vis detta problem.

4. Jullådor.

Alltså dom lådor man ska äta på julen. Inte jag då, för jag vägrar äta morotslåda och kålrotslåda.

5. Julskivor.

Detta fenomen gäller framför allt de bortglömda artisterna som vill tjäna pengar eller försöka hitta tillbaka till eliten med att ge ut ännu en julskiva. Exempel på årets julskivor är Malena Ernman, Tommy Nilson och Mariah Careys "Merry Christmas II you". Lite fyndigt där Mariah...

En fredag

Publicerad 2010-12-17 01:16:37 i Allmänt,

Alla som bloggar brukar skriva om vad de gör på dagarna. Jag har ett inte så jätteintressant liv så det blir inte mycket av den varan här men nu tänkte jag göra ett undantag.

Min fredag kommer ungefär se ut så här:

- Bädda sängen när jag stiger upp. Brukar inte annars bädda sängen så ofta men vi får besök på kvällen så man vill ju att det ska se bra ut hemma.

- Vara på kontoret och fixa det som ska fixas.

- Köpa julklappar åt bland annat mamma och syster.

- Handla lite inför helgen.

- Diska

- Sista cirkelträningen före jullovet.

- Varva ner framför TV:n med bland annat Robinson.

Som sagt så är det inte så värst mycket att skriva om men nu har jag gjort det i alla fall. Kan väl önska trevlig helg på er också när jag är igång!

Amatördopning

Publicerad 2010-12-16 18:27:52 i Allmänt,

Alla vet att det försigår dopning inom nästan alla idrottsgrenar, frågan är bara hur man ska komma undan med det. Det har nu kommit fram att man hittat preparat som använts för dopning på ett hotell i Östersund där skidskyttetävlingar avgjordes för nån vecka sen. Alltså hur amatörmässigt är inte det? Att bli fast på ett sånt sätt menar jag!

"Hmm, vi borde göra oss av med dessa preparat nånstans där ingen hittar dem och kan koppla ihop 1+1... Jag vet, vi lämnar dem här på samma hotell som vi bodde på..."

Idioter...

Robinson 2010 - Ingen vinner, ingen försvinner...

Publicerad 2010-12-16 18:08:12 i Allmänt,

Ni som följer med årets säsong av Robinson på TV4 vet att denna vecka är finalvecka i programmet. Ikväll, imorgon och på lördag visas de tre sista avsnitten och en vinnare skall fås fram. Ända sen säsong två så har det inte varit rätt person som vunnit tävlingen tack vare en massa pakter och utröstningar av dem som verkligen förtjänar att vinna. Den som har varit duktig i tävlingar har snabbt röstats bort och så har en som legat och latat sig och som knappt kan laga upp eld vunnit hela skiten. I år har man satsat extra mycket på att få fram en värdig vinnare men det kommer ändå kanske gå åt skogen. Taktiken för produktionen har varit att inte låta nån åka hem utan en eller flera extra chanser och på så vis när vi nu har tre program kvar så är tolv av tjugoen deltagare kvar i tävlingen. Bland dem finns flera som har blivit utröstade TVÅ gånger men ändå har chans att vinna. Ska bli intressant att se hur många som är med i finalavsnittet..

Tyvärr så kommer man inte få en ordentlig vinnare före man slutar med öråden och istället låter den som kommer sist i varje tävling få åka ut. Man skulle ju också kunna låta de två sämsta i varje tävling få göra upp om vem som får vara kvar. Det skulle vara det enda rätta sättet att få fram den bästa deltagaren. Angående årets säsong så hoppas jag på att Daniel, Elin eller Erik vinner men det är ju som sagt nio andra som säkert har nåt annat att säga till om, och vem vet ifall det kanske ännu plockas in ett par utröstade deltagare så att precis alla tjugoen ska ha chans att vinna...


Paolo Roberto är i alla fall en bra programledare för Robinson.

Speltips

Publicerad 2010-12-10 16:14:24 i Allmänt,



Tänkte tipsa om ett spel som jag är lite hooked on just nu. Det heter Freak Out - Extreme Freeride och är ett skidåkningsspel som kom ut redan år 2007. Det finns verkligen inte många bra vinterspel på marknaden men detta är ett av de bättre enligt mig. Själva spelet är inte så stort och komplicerat och innehåller endast fyra olika berg som man ska ta sig ner för. Men att "låsa upp" alla berg och få nya skidor och kläder till sin spelkaraktär är något som man kan sätta många timmar på. Att man sen kan göra överdrivna tricks och hopp är något man får ta med en nypa salt, så är det med alla dessa spel. Man kan jämföra Freak Out - Extreme Freeride med Tony Hawk serien som är skatespel där man också ska göra tricks och få poäng. Att spelet även botar lite av mitt skidåkningssug är bara positivt.

Hallå herravdelningen

Publicerad 2010-12-10 13:12:50 i Allmänt,

Hur mycket tvingas man pröjsa för ett par vinterkängor som ser någolunda bra ut? Den frågan har säkert många män ställt sig inför varje vinter. Svaret är hur mycket som helst så länge man hittar de där jäkla kängorna i någon butik överhuvudtaget! Att vara man och köpa skor är bland det svåraste man kan försöka sig på i shoppingväg. Ta vilken skobutik som helst och försök först hitta herravdelningen som ligger i ett litet hörn som utgör en tjugondedel av hela butiken. Välj sen ut ett par snygga skor bland kanske tre olika modeller. När du kanske hittat ett par så finns inte din storlek eller så kostar de minst 150 €. Igår lyckades jag till slut hitta ett par kängor i en av åtta butiker. Att priset landade på 99,90 € är jag rätt nöjd med för nu vet jag att jag inte har råd och inte behöver söka vinterkängor på åtminstone tre år framåt. Det värsta är att det inte bara är med skor som man råkar ut för samma problem. Klädesplagg i allmänhet är ibland fruktansvärt att hitta. Varför måste det vara så?


På Din Sko hittade jag dessa som ser bättre ut i verkligheten än på bild.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela