Petskis

Abborrn

Publicerad 2010-05-26 21:57:15 i Allmänt,


Två dagar i rad har jag varit ute på lite fiske. Igår var det abborrmete med löja som gällde och idag var det jerkbait fiske. Att meta abborre med löja brukar vara den mest säkra fiskemetod som finns. Man får alltid fisk. Men inte igår. Igår var det helt dött eller så var vi på helt fel plats. Idag när jag var och fiskade gädda utanför IDO så smackade först ett par små gäddor på mina drag. Inget fel i att få små gäddor men man är ju lite bortskämd med de stora nu så när det dessutom började regna så såg fisketuren ut att bli halvt misslyckad. Då böt jag plats en sista gång och fick ett hugg som lossnade samt hade en fisk efter draget till båten. Så jag gjorde det klassiska sista kastet och fick ett ryckigt hugg mot betet som visade sig vara en abborre på kanske 300g. En abborre på jerkbait! Återigen var det min underbara Zalt Z som visade var skåpet ska stå. Tror det är något magiskt över det draget. Fisketuren som kändes lite misslyckad blev alltså rätt kul ändå. Ut igen imorgon eller på fredag kanske...

 

Lost

Publicerad 2010-05-24 18:58:12 i Allmänt,



I sex säsonger har vi tittare följt med Jack, Kate och de andra personerna i serien Lost. Nu är det slut. Igår visades det sista avsnittet i USA och jag såg det idag. Utan att avslöja nåt så kan jag säga att det var ett mycket vackert slut. Jag vill definitivt ha hela serien som DVD samling någon gång så jag kan titta igenom allt igen. Enligt min mening är detta den absolut bästa TV-serie som nånsin visats. Ingen annan serie har fått mig att sitta så fastklistrad framför TV:n för att följa alla karaktärer och deras öden. Det är just karaktärerna som gör denna serie så bra. Varenda skådespelare är perfekt för sin roll och jag är säker på att det kommer ta länge innan man lyckas få ihop nånting liknande igen.

PacMan

Publicerad 2010-05-23 23:54:15 i Allmänt,



Om ni var in på google igår och i förrgår så kanske ni lade märke till deras lilla PacMan spel. PacMan firade 30-års jubileum och till det så hade alltså google fixat spelet till deras förstasida. Både jag och Rebecca satt väldigt länge framför varsin dator och spelade samt jämförde poäng tills vi drömde om gula prickar. Jag hade ett rekord på 36650 poäng. Idag togs spelet bort från förstasidan och husfriden kunde återgå till det normala. Eller så trodde jag tills jag idag hittade till följande sida.

http://macek.github.com/google_pacman/

Nu är tävlandet igång igen och jag har ingen aning i var det ska sluta. Nu råkar det sig så att Rebecca kommer åka bort i tio dagar och när hon kommer hem så kommer mitt rekord vara oslagbart!


Har ni förresten sett min nya bloggdesign? Lite mera somrig än den förra kanske...

World Cup Fantasy

Publicerad 2010-05-23 20:14:00 i Allmänt,

Startade precis en fantasy liga för alla intresserade. Skickade ut invites till en del mailadresser som jag fick tag på men den som känner sig utanför eller som känner någon som vill vara med så är det bara att joina. På http://en.mcdonalds.fantasy.fifa.com/ kan man registrera sig och skapa sitt lag samt gå med i ligan "ekenas" med koden: 190504-45538. Fotbolls-VM börjar om 18 dagar!

CL

Publicerad 2010-05-23 20:09:45 i Allmänt,

Ett italienskt lag vann Champions League detta år. Vad ska man tycka om det? Trist? Den defensiva fotbollens seger? Jag tycker väl det var sådär halvkul. Skulle hellre ha sett Bayern som vinnare faktiskt. Men det finns en riktigt positiv sak med Inters seger. Zlatan Ibrahimovic flyttade från Inter för att vinna CL med Barcelona för han tyckte inte Inter var kapabla att vinna turneringen. Undrar vad han tycker nu? Detta bevisar också att Inter gjorde en överlägset bättre affär än Barcelona förra sommaren när de fick Eto'o plus pengar för Ibra. Bara att sticka tillbaka till Italien med svansen mellan benen...

Premier League 09/10

Publicerad 2010-05-20 11:39:25 i Allmänt,



Dags för årskrönikan av Premier League säsongen 09/10. Som jag tippade före säsongen så var det Chelsea som tog titeln strax före Man Utd. Chelsea var helt enkelt bäst när det gällde och vann samtliga big four matcher. Dags för utmärkelserna.

Säsongens bästa spelare: Frank Lampard

22 mål och 17 framspelningar. Frank Lampard är Englands bästa mittfältare och är den man som landslaget bör byggas runt! Lika bra som Xavi och Iniesta?

Säsongens överraskning: Birmingham slutar på 9:e plats i tabellen

Varje säsong brukar något av nykomlingslagen ha en fantastisk säsong. Denna gång var det Birmingham som gjorde det.

Säsongens andra överraskning: Richard Dunne gör en kanonsäsong

Den oförutsägbare backjätten som brukade vara livsfarlig för sitt eget lag tack vare massa självmål var i år säkerheten själv och spelade in sig i PFA:s årets lag. Naturligtvis så avslutade han säsongen med att sätta en balja i eget mål...

Årets flopp: Liverpool

Kan inte annat än att kalla Liverpools säsong för ett fiasko. Sjunde plats i ligan med spelare som Torres, Gerrard och Reina i laget. Vill klubben ens ha kvar Rafa Benitez till nästa säsong?

Årets lag:

Målvakt: Joe Hart

Kanonsäsong av både laget och målvakten som nu får åka till Sydafrika och kämpa om att bli förstekeeper för England.

Högerback: Branislav Ivanovic

Förra årets högerback Jose Bosingwa var borta största delen av säsongen och då klev Serbiske Branislav Ivanovic fram och spelade hur bra som helst.

Mittback: Richard Dunne

Ja vad ska man säga? Bra gjort Richard Dunne!

Mittback: Thomas Vermaelen

7 mål av mannen som kom till Arsenal före säsongen och ansågs vara för dålig för Premier League. Inte så dålig nu mera kanske.

Vänsterback: Leighton Baines

Här var det ett svårt beslut om vem som skulle få platsen. I kamp med Ashley Cole, Patrice Evra och Gareth Bale så föll valet på Baines som har spelat mest minuter samt stått för flest framspelningar av dessa. Med på planet till Sydafrika kanske?

Höger Mittfält: James Milner

Ingen större diskussion här. Genombrottssäsongen för Milner som borde få åka till VM.

Central mittfältare: Cesc Fabregas

En bra säsong av unge spanjoren igen som nog kommer flytta hem till Barcelona nu.

Central mittfältare: Frank Lampard

Läs uppe om årets spelare.

Vänster mittfält: Florent Malouda

Här var valet också ganska svårt men med 12 mål och 9 framspelningar blev det svårt att inte ta Malouda. Ashley Young, Nani och Matthew Etherington bör nämnas som bra utmanare.

Anfallare: Wayne Rooney

På frågan om vem som skulle göra målen när Ronaldo stack från Man Utd fick vi ett tydligt svar. Hoppas bara att formen finns kvar under VM.

Anfallare: Didier Drogba

Vinst i skytteligan med 29 mål och dessutom 13 framspelningar. Han är ruskigt effektiv denne Ivorian.


Nästan med i laget: Pepe Reina, Ryan Shawcross, Ashley Cole, David Dunn, Ahley Young, Darren Bent och Nicolas Anelka.

Aboslut inte årets lag: Manuel Almunia, Philip Bardsley, Pablo Zabaleta, Micah Richards, Emiliano Insua, Julien Faubert, Geovanni, Steven Gerrard, Kevin-Prince Boateng, Dimitar Berbatov och Eduardo.

Jag böt ju bil idag sen jag

Publicerad 2010-05-19 20:01:25 i Allmänt,

Var uppe på Toyota idag för att se på en bil som de hade fått in nyss. Har varit lite ute efter att byta upp mig till en Toyota Auris ett tag nu så när jag hörde att de hade fått in en som var körd endast 22000km så var jag tvungen att åtminstone se på den. Den visade sig vara i exakt den färg jag sökte och det ena ledde till det andra så plötsligt äger jag numera en Toyota Auris 1.6 Dual VVT-i Linea, årsmodell 2008, körd 22000km i ash grey färg.

     

     

Det var inget större fel på min gamla men jag hade mina orsaker till bytet. Vilken av följande tror ni var orsaken till bilbytet?

- Fick ett mycket bra erbjudande.

- Ville ha en bil med större motor.

- Kände att en askgrå färg var trendigare att köra med än en vanlig grå.

- Tyckte att min gamla bil knarrade och hade konstiga ljud när jag körde på ojämn mark.

The American dream

Publicerad 2010-05-17 19:17:57 i Allmänt,

Jag har en dröm om att få gå på en festival med en massa artister från USA. Med artister menar jag gamla rockband från 80-talet som Foreigner, Heart, Pat Benatar, Asia och Mr. Mister. Kan också tänka mig ett par nyare countryartister som Dixie Chicks och Sheryl Crow på scen. Tänk er att få dra på cowboyhatten och sätta sig i gräset och bara njuta av musiken.

I det senaste Family Guy avsnittet spelades en låt av REO Speedwagon som också naturligvis skulle få vara med i min festival. Låten Take It On The Run är en fantastisk låt och kom faktiskt ut samma år som jag är född, nämligen 1981.


REO Speedwagon - Take It On The Run (Live Denver 1981)


REO Speedwagon - Take It On The Run (Live 2008)

Plötsligt högg det

Publicerad 2010-05-15 19:35:00 i Allmänt,

Var ute på lite jerkfiske idag på kvällen med M. Hade inte så höga förväntningar på något bra fiske på grund av värmen men det gick ganska bra. En ettrig och tung gädda på hela 9,5kg tyckte väldigt mycket om min Zalt Z Sinking jerkbait i färgen gul-svartrandig. Jag var lätt trött efter att först ha kämpat en stund med att få upp fisken och sen med att hålla den när det var dags för fotosession. Idag glömde jag verkligen inte att ta bilder.







Fem konstateranden om EIF - FC Haka

Publicerad 2010-05-13 21:10:57 i Allmänt,

- EIF ska absolut inte skämmas över förlusten mot ligalaget från Valkeakoski.

- Det är oklart om hemmalaget hade varit så pass nära en skrällseger om det inte vore för gräsplanens skick.

- Bäst i EIF ikväll var absolut Chris och Mange.

- Om inställningen i laget är lika bra i de kommande matcherna som i dagens match så ser det mycket lovande ut för framtiden.

- Kvällens match gav mig ett stort sug att själv få starta fotbollssäsongen.

Fotbollsfeber

Publicerad 2010-05-11 23:06:35 i Allmänt,

Med 30 dagar kvar till fotbolls-VM så börjar ländernas tränare ta ut sina trupper som får åka till Sydafrika. Idag tog bland annat England, Italien och Holland ut preliminära 30-manna trupper varav 23 får åka till VM. Det fanns vissa överraskningar i Englands trupp men de namnen kan ännu komma att falla bort. Här nedanför är listan på de 30 spelare som har chansen på spel. Jag tror att Ledley King, Stephen Warnock, Adam Johnson, Tom Huddlestone, Scott Parker Shaun Wright-Phillips och Darren Bent får lämna truppen.

Målvakter:
David James, Portsmouth
Joe Hart, Birmingham
Robert Green, West Ham
Backar:
Leigthon Baines, Everton
Jamie Carragher, Liverpool
Ashley Cole, Chelsea
Michael Dawson, Tottenham
Rio Ferdinand, Manchester United
Glen Johnson, Liverpool
Ledley King, Tottenham
John Terry, Chelsea
Matthew Upson, West Ham
Stephen Warnock, Aston Villa
Mittfältare:
Gareth Barry, Manchester City
Michael Carrick, Manchester United
Joe Cole, Chelsea
Steven Gerrard, Liverpool
Tom Huddlestone, Tottenham
Adam Johnson, Manchester City
Frank Lampard, Chelsea
Aaron Lennon, Tottenham
James Milner, Aston Villa
Scott Parker, West Ham
Theo Walcott, Arsenal
Shaun Wright-Phillips, Manchester City
Anfallare:
Darren Bent, Sunderland
Peter Crouch, Tottenham
Jermain Defoe, Tottenham
Emile Heskey, Aston Villa
Wayne Rooney, Manchester United


Om jag vore Englands tränare så skulle min trupp se ut så här:

Målvakter:
David James, Portsmouth
Joe Hart, Birmingham
Robert Green, West Ham
Backar:
Leigthon Baines, Everton
Ashley Cole, Chelsea
Michael Dawson, Tottenham
Rio Ferdinand, Manchester United
Glen Johnson, Liverpool
John Terry, Chelsea
Matthew Upson, West Ham
Micah Richards, Manchester City
Mittfältare:
Gareth Barry, Manchester City
Michael Carrick, Manchester United
Steven Gerrard, Liverpool
Jack Wilshere, Bolton
Frank Lampard, Chelsea
Aaron Lennon, Tottenham
James Milner, Aston Villa
Theo Walcott, Arsenal
Anfallare:
Darren Bent, Sunderland
Peter Crouch, Tottenham
Jermain Defoe, Tottenham
Wayne Rooney, Manchester United

Inte så bra vibrationer nu mera

Publicerad 2010-05-10 19:53:58 i Allmänt,

Ödesmatchen! Måstematchen! Ikväll gäller det!

Efter Finlands fiaskomatch mot Danmark i ishockey-VM så är laget piskat att vinna mot Tyskland ikväll. Annars riskerar man hamna i kvalserien. Hur kunde det gå så här då? Jalonen som hade så bra feeling inför turneringen. Jag har ett svar åt dig Jukka. Finland kommer förlora alla gruppspelsmatcher och tvingas inse att man inte är en tillräckligt stark ishockeynation längre. I detta land har man inte tillräckligt bra vinnarskalle helt enkelt. Bara att inse.

Hört på stan

Publicerad 2010-05-10 19:42:28 i Allmänt,



"...jo så e de när man har sån här yuppienalle"


När hörde man senast det fina ordet för mobiltelefon?

Eiffen

Publicerad 2010-05-10 19:37:48 i Allmänt,



Var och såg EIF:s första hemmamatch för säsongen. Det blev endast 1-1 mot ett ganska dåligt FC Jazz J trots flera bra målchanser för EIF. Det sämsta med matchen var definitvt gräsplanen som varje år ser ut som en åker under vårsäsongen och inte är så himla bra under sommaren heller. Gräset borde absolut läggas om ifall EIF ska ha någon större framgång i hemmamatcherna. Bland de saker som var bra igår kan man nämna två namn. Chris Corcoran och Garry Lewis borde inte spela på division två nivå. Om EIF skulle tappa dem så skulle laget vara mycket sämre och inte kunna prata om topplaceringar. Nu har man endast två poäng på tre matcher så det har väl inte börjat speciellt bra men det är en lång serie så det finns hopp om bra resultat.

Fri översättning

Publicerad 2010-05-08 11:15:06 i Allmänt,

Varför är det så att finnarna översätter vissa utländska namn så de ska passa bättre in i finskan? Ta t.ex. Sveriges Kung Karl Gustav som finnarna kallar Kaarle Kustaa. Han heter ju för helvete inte så! Idag kan man läsa på YLE om vulkanen Eyjafjallajökull som på nytt har ställt till lite problem. Eller som finnarna kallar den, Eyjafjöll. Varför ska det vara så svårt? Tänk er sen om en finne ska intervjua Karl Gustav nån dag. "So Kaarle Kustaa, what do you think about this Eyjafjöll volcano?"

Det smackade på

Publicerad 2010-05-06 23:11:24 i Allmänt,

Var ute med lilla fiskebåten idag i det fina vårvädret och hade väl inte så stora förhoppningar om att få nån fisk men se då ungefär vid åttatiden så smackade det till i andra ändan av linan. En rätt fet gädda på 6,5kg valde att ta min Halco Sorcerer när jag just skulle börja veva in den efter en tids trolling i Pojoviken. En inte alltför lång kamp senare så var fisken i båten och arbetet med att få bort draget från fiskkäften var igång. Den romstinna fisken återfick sin frihet efter en stund och en lycklig fiskare kunde fortsätta färden. Tyvärr så var det ju inte på Jerkbait som gäddan togs men det är ändå den största gädda jag har fått så jag måste nog vara rätt nöjd. Av någon anledning så togs det inte någon perfekt bild när jag håller upp fisken så ni får bedömma fångsten på de fina bilder som mina medresenärer tog.

     

     

Vuxentecken nr. 2

Publicerad 2010-05-06 16:57:50 i Allmänt,


Eftersom jag inte fick klart i om man var vuxen när man handlade med kärra i butiken så har jag nu en ny grej som vuxentecken. Skaffade VISA kort efter att tidigare bara haft VISA Electron. Det är väl ändå ett stort steg?

 

Bra vibrationer

Publicerad 2010-05-05 22:39:48 i Allmänt,



På fredagen börjar ishockey-VM i Tyskland. När ska IIHF (Internationella ishockeyförbundet) inse att ordna VM vartannat år istället för varje som det är nu? Det är så onödigt att ha VM varje år, speciellt att ha det samma år som vinter-OS. Men sen sitter man ändå där framför TV:n och ser när Finland tar sitt brons för jag vet inte hur mångte året och man intalar sig själv att man inte ska se nästa år. Fast nu kanske man ändå borde titta när chefstränaren Jukka Jalonen så fint uttryckte sina tankar kring årets lag. Jukka Jalosella "hyvät vibat" MM-leijonista. Vilket alltså fritt översatt betyder att Jukka Jalonen har bra vibrationer angående VM-leijonen. Jahaa, vad kul att han tycker så. Då lär det åtminstone bli en silvermedalj i år antar jag...

Fotboll i Esbo

Publicerad 2010-05-05 22:25:03 i Allmänt,

Idag var jag för första gången nånsin och tittade på en division 1 match i fotboll. FC Espoo, var två av mina goda vänner spelar hade sin första hemmamatch för säsongen. Trots att matchen inte spelades på den riktiga hemmastadion utan på konstgräsplanen bredvid, så var det ändå rätt mycket publik och bra stämning. Matchen vanns av FC Espoo med siffrorna 4-1 och två av målen gjordes på straffspark av en viss CF. Eller ska vi kanske börja kalla honom CF7...



Fiskebloggen

Publicerad 2010-05-02 20:43:26 i Allmänt,

Efter att äntligen ha fått en båt i sjön så har jag nu varit totalt fyra gånger och fiskat denna vecka. På dom fyra gångerna har det bara blivit en gädda så det har väl varit lite halvdåligt resultat men med tanke på att en annan drog två femkilos gäddor så får man ändå vara ganska nöjd. Dessutom så har denna vecka mest varit ett test av de nya dragen..

Idag var min kära syster från grannlandet här och hälsade på och jag hade förstås bett henne köpa några fiskeprylar från Söder Sportfiske.



Strike Wire Extreme 0,28

Strike Wire Extreme är en fantastisk superlina från CWC. Överlägsen styrka, rund linprofil, slitstark coating och extrem följsamhet är viktiga egenskaper som du nästan aldrig hittar i samma lina. Strike Wire Extreme är tillverkad av mycket tätt flätade Micro-fibrer. Linan har en näst intill rund linprofil samt är superkompakt och vattenavstötande - som i sin tur ger perfekt linuppläggning och extremt långa kastlängder, med minimal risk för trassel. Fungerar perfekt till alla typer av fiske, t.ex. hårt krävande havsfiske, jerkfiske, mete och vertikalfiske.



BFT Titanium No-Kink Leader är ett nytt supertafsmaterial från BFT - knutbar enkeltrådig titantråd med inbyggd stretch. Extremt lätt att göra sina egna tafsar för olika typer av fiske. En tre-varvs betesknut är allt som behövs. Ger slitstarka tafsar med lång hållbarhet. Perfekt till vertikalfiske och jerkfiske.



Zam Z-tail, medium-21

Succe för nya tailbetet från Zalt AB. Riktigt många 10+ har redan landats via Zamtail och toppar på 13,4 och 14,4kg. Suspendingmodellen går att fiska otroligt långsamt på 0,5 meters djup. Sjunkvarianten 1 - 2 meter ner. Gör många och långa spinnstopp och se till att ta med käftöppnare och tång för gäddorna slukar den hårt.




XBuster
Färgkod: C383F- Pumpkin Perch
Vikt: 80g
Längd: 17cm
Djup: 0,5-1,5m

XBuster® är en ny medlem i Busterfamiljen. Ett grymt effektivt hybridbete som kombinerar fördelarna hos ett swimbait och ett jerkbete. Den ledade kroppen ger ett mycket lockande rörelsemönster - både när du vevar in den och vid jerkfiske. Rak inspinning ger ett brett s-mönster och vid spinnstopp svänger XBuster ut till höger eller vänster. Superhett! Jerka XBuster med små spörörelser och du får en relativt snäv och grymt effektiv sida-till-sida- rörelse. XBuster är ett extremt mångsidigt predatorbete - både för köldstela vintergäddor och aggressivt sommarfiske!




Big Bandit Suspending
Färgkod: C262 Dräparn
Vikt: 90g
Längd: 19,5cm
Djup: 0,3-1,5m

Big Bandit Suspending är ett nytt superbete för de svåra gäddorna! Helt viktlös i vattnet. Perfekt när du vill göra spinnstopp eller fiska långsamt på grunt vatten. Redan en Blekingeklassiker! 0,3-1,5 meters djup.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela