Petskis

Finanskris

Publicerad 2008-09-30 14:12:29 i Allmänt,

Före jag alls börjar kritisera och härja så skall det sägas att jag inte vet så himla mycket om den pågående finanskrisen i USA. Det röstades alltså inatt emot ett förslag att grunda en skräpbank för problemkrediter på 700 miljarder dollar. Hur mycket berör då detta oss här i norden? Enligt vad jag läser så kan åtminstone boräntorna stiga ytterligare och säkert allt möjligt annat också. Det är frustrerande att det stora landet i väst ska kunna få bestämma så pass mycket om allt möjligt och jag börjar bli rejält trött på detta. Har dom inte tillräckligt att fundera på med deras egen ekonomi och dåliga sjukvårdssystem?

Family Guy

Publicerad 2008-09-29 13:38:30 i Allmänt,

Äntligen har världens överlägset bästa animerade TV serie börjat igen! Ett klipp från nya avsnittet varsågoda!

Skön hösthelg

Publicerad 2008-09-29 13:27:22 i Allmänt,

Vilket fint höstväder vi har haft den senaste veckan! Här är helgens händelser i en kort sammanfattning. Efter fredagens premiär i Österby så var jag lätt tveksam när Benny frågade mig om jag ville följa med och spela golf på en privatägd niohålsbana på lördag. Senaste gången jag golfade var ingen hit direkt och att åka iväg klockan nio på en lördagmorgon lockade inte såå mycket. Jag bestämde mig ändå för att åka med och det är ett beslut jag inte ångrar. Det var en helt superfin bana och helt sjukt roligt att få vara där "ensam" från alla andra golfare. Jag gick till och med och vann vår lilla tävling som vi hade. Måste åka dit igen nån gång!

Benny slår ut från första tee.   Vattenhindret visade sig vara svårt för många.   Inbjudna svenskar visar hur det ska gå till.

     

      Undertecknad slår ut på sista hålet.

Efter golfrundorna så var det dags för EIF:s näst sista hemmamatch då ÅIFK stod för motståndet. Matchen slutade 2-2 och därmed är serieplatsen så gott som säkrad för EIF. Det jag vill se i dom två kvarvarande matcherna, nu när det inte borde finnas nån press, är ett bländande anfallsspel och en härlig spelglädje. Jag tänker inte åka till Salo nästa lördag för att se en storförlust! Lördagkvällen blev sen en ganska lugn historia med lite vin och spel hos familjen V, E & N.

Söndagen spenderades i Österby (än en gång) med spel och god mat. En helt skön helg med andra ord..

Fredag

Publicerad 2008-09-26 11:21:59 i Allmänt,



Äntligen är den här! Fredagen som jag har väntat på ända sen det började regna nån gång i augusti. Fredagen då innesäsongen drar igång. Jag är redo men desvärre är min fantastiska nya Cirkel cd inte riktigt klar ännu. Så den som har väntat på det får vänta till nästa fredag. Nu lunch på Kerstins...fisk så klart.

Varför?

Publicerad 2008-09-24 08:55:43 i Allmänt,

Det börjar bli obehagligt vanligt dessa skolskjutningar nu.. Mindre än ett år sen Jokela så slås man rakt i ansiktet av nyheten om en ny incident. Elva döda varav en är gärningsmannen själv. Vart är vi på väg med detta? Hur kan vi stoppa det? Den finska Polisen kommer, med all rätt att få massa kritik för att man inte tog vapnet av grabben när man hade chansen dagen före dådet. Statsminister Vanhanen hade en bra point när han sade att man kanske borde förbjuda vapen för privatpersoner och bara ge licens åt skytteföreningar samt deras aktiva. Vad skall annars privatpersoner med handeldvapen med? Skydda sig själva? Nej detta måste få ett slut nu!

Dagens låt: Kent - Innan Allting Tar Slut

Sommaren är tillbaka....nästan

Publicerad 2008-09-22 13:58:31 i Allmänt,

Visst är det väl ändå för härligt att det inte regnar och är 6 grader ute. Utanför mitt fönster är det blå himmel, sol och runt 15 grader varmt. När man tog fram vinterjackorna förra veckan så trodde man aldrig man skulle få se sommarjackan mera men se där var man fel ute. Nu kommer ju inte värmen stanna längre än ett par dagar men det gör inget. Nu är man ju liksom förberedd på hösten redan..

Förra veckan var jag till marknaden i Ekenäs. Denna återkommande tillställning som lockar folk från när och fjärran. Vissa säger att de inte gillar marknaden men säga vad man vill så är alla ändå där till slut. Och den har ju sin charm och plats här i Ekenäs när det annars inte händer så mycket annat. Jag börjar komma till de åren då man faktiskt går där och fyndar saker. Naturligtvis så köpte jag ju kringlor i år igen men också godis samt ett par stövlar för åtta euro. Jag är alltså helnöjd!

På helgen tog jag det ganska lugnt. Jobbade samt käkade hemlagad pizza på lördag och söndagen gick mest åt framför TV:n och datorn.

Idag är det måndag och ny vecka men jag är inte bitter eller har ångest över huvudtaget. Det beror väl delvis på vädret men också på att det händer en del bra grejer i veckorna nu. Många av mina favoritserier har börjat rulla på i USA igen så det är bara att ladda ner och titta. House och Prison Break har redan kört igång medan Family Guy och Amazing Race börjar efter nästa helg. Men det som är bäst med hösten är ändå att Cirkelträningen drar igång igen. Nu på fredag är det dags att gå in i Österby skola och briljera. Denna säsong ska jag dessutom jobba hårdare än nånsin på själva Cirkeln och inte bara i bollspelen. Det lovar jag!

Dagens låt: Amanda Jensen - For The Sun

27

Publicerad 2008-09-18 00:45:16 i Allmänt,

Det finns många som under åren fyllt 27. Kurt Cobain, Janis Joplin och Jimi Hendrix har alla fyllt 27. Dom hann aldrig fyllda 28 dock..
Lite konstigt sätt att skriva om sin 27 års dag som jag firade idag men jag kom inte på nåt annat och jag tänker faktiskt fylla 28 också. Så grattis på mig och tack till alla som gratulerat mig och alla som kommer att göra det senare tack vare detta inlägg : )

Nokia kryssning

Publicerad 2008-09-18 00:31:13 i Allmänt,

Så har man då varit på min första Nokia kryssning med Mauno och de andra cirka 50 finnarna från olika Nokia servicepunkter i Finland. Givetvis stod Nokia för räkningen då jag inkvarterades i en alldeles egen A-hytt och serverades en trerätters middag. Vi hade ett möte i den något åldrade konferenssalen och det märktes ganska snabbt att många i vårt sällskap var med på resan enbart för att få komma ut på partaj. Själv höll jag mig i sansat skick och använde endast 4 av de 10 drinkkupongerna som delades ut. Jag hade ju faktiskt tänkt gå iland och utforska Stockholm också..
Väl i Stockholm köpte jag en del grejer. Bland annat lite kläder och accesoarer från min favoritbutik Jack & Jones på Drottninggatan. Där blev jag också väl omhändertagen av en lätt hurtig svensk kille som ville sälja halva sortimentet åt mig. Jag brukar vanligtvis hata pushiga försäljare men denna kille var rätt okej och visade mig ett par grejer som jag till slut köpte. Sen deltog jag i en hudkrämsundersökning och åt lunch på favorithaket Cafe La Rose.
Tillbaka på båten var det utdelning av ännu mera drinkkuponger och middag på buffén. Första kvällen hade vi spenderat en hel del tid i puben genom att lyssna på kvällens trubadur som var en kvinna som kallade sig Ele Chick. Helt bra röst och låtar som hon framförde. Den andra kvällen däremot blev en jättesuccé då en tjej från Sverige klev upp på scen. Alexandra Järdvall heter hon och var jättetrevlig. Läs och se mera på hennes hemsida! Jätteduktig på att sjunga och spela var hon också och fick verkligen igång sin publik som tyvärr mestadels bestod av överfulla finnar från vårt sällskap. Jag skämdes över deras beteende och deras dåliga engelska. Det önskades en massa låtar från vårt håll som t.ex. Metallica och Guns N' Roses. Men jag hade nåt helt annat i tankarna då jag frågade efter min önskelåt. "This is for the beautiful boy sitting over there" sade hon och spelade låten Sverige av gruppen Kent. Jag njöt medans finnarna tittade konstigt på mig men jag tyckte faktiskt jag var värd den låten eftersom klockan hade passerat tolv och det officiellt hade blivit 17 september, dagen då jag för 27 år sen föddes. Det blev resans höjdpunkt för mig och jag ser fram emot nästa Nokia kryssning.

Lite bilder och en video:


Min alldeles egna hytt.


Razzia på gång före vi åkte från Helsingfors.


Lax så klart! Hade ni väntat er nåt annat?


The båtdrink!


Alexandra


Filmade hela Knocking On Heavens Door. Bara för er GNR fantaster. Vilket sätt att räcka ut tungan så där åt filmaren också..

Vad är det som är svart och vitt och inte längre önskvärt i denna stad?

Publicerad 2008-09-15 09:57:02 i Allmänt,

Måndag.... Jag sitter på jobbet ännu en måndag och suckar lätt. Men denna måndag är inte som alla andra måndagar. Fast låt oss börja med helgens händelser före jag berättar mera om denna vecka.

Helgen började med att jag och V köpte lite material till mitt kommande hemmaprojekt. Därefter hade jag ett svårt val om jag skulle se Liverpool - Man Utd på TV eller EIF - IFFK på centrumplan. Trogen Ekenäsbo som jag är så valde jag förstås att se mina kompisar i EIF som skulle ta en enkel seger mot tabelljumbon. Men på nåt sätt så lyckades EIF förlora matchen med 0 - 2. Det betyder att man inte gjort mål på över 400 min och ligger farligt nära kvalstrecket. En otroligt frustrerande säsong har det varit och med fyra matcher kvar så var ledningen mer eller mindre tvingade att göra nåt. Inte en dag för tidigt fick tränare Askolin packa ihop sina saker och lämna posten som tränare. Denna Askolin som hade ett gott rykte före han kom till klubben, har inte bidragit med mycket detta år. Svårt att hitta ett fungerande spelsystem, dålig dialog med spelare, frånvaro från träningar och bristande fingertoppskänsla med byten och taktik i match. Nej det har faktiskt varit dåligt under hela säsongen. Nu får man verkligen hoppas att laget vinner någon återstående match för vilken miss det skulle vara om laget föll ner en division.

När jag sedan ännu fick beskedet att Man Utd hade förlorat mot Liverpool så var det bara att göra som många finländare gör. Ta till flaskan.. Sagt och gjort så blev det en vinflaska och utgång till Santa Fé där stämningen, om det nu hade funnits nån, dött ut för längesen. En kort promenad till No:1 var det var ännu sämre tog jag beslutet att gå hem och sova. Söndagen gick mest åt att sitta hemma framför TV:n och datorn och bara slöa.

Idag är det då inte fotboll i Snappertuna eftersom vi har avslutat vår säsong för i år. Nej idag ska jag faktiskt åka på kryssning till Stockholm. Närmare bestämt på Nokia Huoltokokous med Mauno och de andra finnarna från Nokia. Kan bli hursomhelst känns det som. Det som oroar mig mest är att jag inte ska slippa iland i Sthlm i morgon utan att vi ska ha möten under hela morgondagen. Vilken onödig Sverigeresa det skulle bli isåfall.. Nå jag får ju mat och skolning i alla fall så helt bortkastat är det väl inte. Jag återkommer på onsdag då det förrästen också är en betydelsefull dag. Ni kan ju fundera varför..

Jag ser..

Publicerad 2008-09-11 10:51:13 i Allmänt,

..SOLEN för första gången på några dagar. Det är väl ändå ganska uppiggande så här på onödiga torsdagen..

Annars händer det inte så mycket förutom det vanliga. Att Finland igår lyckades spela oavgjort mot Tyskland var en liten skräll som jag inte hade förutspått. Att dom dessutom spelade ganska bra gör inte saken sämre. Men lite tur hade de nog också, eller hur Mario Gomez... Kul att England vann så pass stort mot Kroatien också. Kanske de tar sig till ett mästerskap denna gång.

På helgen blir det antagligen rajtan tajtan igen då EIF har bastukväll med laget och alla är på väg ut. Men först vill jag se en seger av dem mot IFFK. Rättare sagt så kräver jag en seger för annars är säsongen ett ännu större fiasko än det hittills har varit. S. Lindelöf från start tack! Spela också 4-4-2 eftersom 4-3-3 inte verkar fungera. Hör du det Panda?

Nu jobba som tusan innan det är dags för ärtis & plättis på Seniora...Tjingeling



Svar till Timos kommentar:

Min EIF elva skulle se ut som följande:

Samuli   Pulkki

Calle
Johan                    Timo
Hasse

Ville   Antti   Jarno   Petter

Occa

Idol 2008

Publicerad 2008-09-11 01:04:53 i Allmänt,

Det är såna här saker som gör Idol till ett bra program.. Helt fantastiskt är detta!

Lördi

Publicerad 2008-09-06 15:54:01 i Allmänt,

Håller på och fixar mig klar för kvällens terassavslutning som hålls i underbara Österby. Ska alltså till residens Forsström för att fira (?) att sommargrillsäsongen är över eller nåt. Måste tacka värdarna för den gångna säsongen och för att dom alltid ställer upp och är gästvänliga. Man känner sig alltid välkommen där. Ska väl inte dricka ihjäl mig eller nåt men lite röd om kinderna får man väl lov att bli. Det kommer nog bli en bra kväll och ett bra sätt att spendera en lördagskväll på tycker jag.

Tidigare idag var jag ute med båten en sväng och kan konstatera att det är nog en bra och snabb båt jag köpt. Inte för att jag på nåt sätt är ute efter att ha en jättesnabb båt. Nej denna båt kommer nog gå mycket på halvfart när jag glider fram i skärgården.

Trevlig helg på er!

Idol 2008

Publicerad 2008-09-05 15:06:09 i Allmänt,

I gårdagens Idol så visades auditions från Lund. Där var bland annat en kille som heter Lars Eriksson. Han sjöng Bob Dylans It Ain't Me Babe och det var helt fantastiskt bra. Han kan gå långt denna grabb..


Originalet



Lars Eriksson

Mannen i den vita hatten, 14 år senare

Publicerad 2008-09-05 10:08:25 i Allmänt,

När jag var 12 år gammal brukade jag cykla till Eke-Marin för att titta på båtar. Dels för att jag alltid har varit väldigt båtintresserad och dels för att det låg så nära hemmet i Österby. Jag brukade samla på mig broschyrer av alla möjliga båtar men mest var det av märket Yamarin. Jag har fortfarande några broschyrer kvar i någon låda där hemma. Det var speciellt en modell av Yamarin som jag fastnade för och tänkte att den ska jag ha. Nu fjorton år senare har jag köpt den. Min alldeles egna Yamarin 435 S med en Yamaha 50 HK, begagnad då förstås eftersom den modellen inte tillverkas mera. Nu fattas bara kaptenshatten så är jag en riktig båtkapten.. Lägger upp några bilder men jag skall ta fler och bättre i ett senare skede så ni får se alla fina detaljer. Idag är en bra dag!

  

  

Dagens låt: Lyle Lovett - If I Had A Boat

BB

Publicerad 2008-09-04 12:36:57 i Allmänt,

Ingen har väl missat att Big Brother har dragit igång igen. Detta märkliga program som engagerar och berör folk. Jag hör till dem som INTE tittar, på vad jag tycker är ett dåligt program. Det enda man får se är finska wannabe metrosexuella män som gråter och omogna, äckliga tjejer som super och gråter de med. Det är faktiskt två finlandssvenska män med och jag garanterar att dom är de som kommer skämma ut sig minst av alla! Läste också att någon i huset känner en viss Johanna Tukiainen och jag är helt säker på att Tukiainen kommer göra ett snabbesök i huset bara för att hon själv vill det och för att det skall bli "bra TV". Nej tack! Jag väljer istället att följa med svenska Idol 2008 som startade igår. Det som är lite creepy är att se Peter Jihde som töntig programledare. Han ska definitivt bara hålla på med sportgrejer. Men hans nya frilla är bättre än den gamla.. Den nya juryn är också rätt bra. Vet att finska Idols börjar snart också men får se hur det blir med tittandet där. Svenska är ändå så pass mycket bättre..


Jihde förra året


Nya juryn och Jihde med nya frillan

Winds of change

Publicerad 2008-09-04 09:21:20 i Allmänt,

Alltså detta eviga regnande kan göra en på dåligt humör så vi behöver alla nåt att skratta åt. Jag kan t.ex. ha lätt roligt åt Republikanernas konvent i USA där det sägs så mycket korkade saker att man har svårt att fatta hur USA ska låtsas vara "The greatest country in the world". En politiker släppte ur sig detta under sitt tal: "America is great because America is good". Där fick du till det!

Sen kan jag ha roligt åt några "Hurricane Gustav" skämt. På Moores blogg hittade jag dessa..

"Man kan ju säga att vi blev lämnade vind för våg."

"Det var bara några mindre samhällen som råkade illa ut och det var vindbyar."

"Tydligen pratas det nu också om att Peter Stormare kommer att blåsa förbi."

"Vem är den töntigaste stormen? - Ty-fånen"

"Ja, det kanske känns hänsynslöst. Men försök se det här ur orkanens öga!"

"Gustav blev försenad eftersom polisen stoppade honom och tvingade honom att blåsa."

"Gustav köpte vindar för pengarna."

"Om man evakuerade New Orleans och stormen sen uteblir, då måste man ju känna sig fett blåst."

"Go down to New Orleans? Okej, kör i vind då!"

"Rykten gör nu gällande att en indisk storm ska blåsa in över New Orleans. En så kallad kast-vind."

"Earth och Fire är på väg. De blev uppehållna i trafiken. Wind kommer stå för underhållningen så länge."

"Andra rykten pratar om en norsk storm. Den fruktade "Öy-vind"."

"Även italienska stormar finns med i beräkningen. Till exempel den lutande torn-adon från Pisa."

"Sämsta stället att ta skydd på under en storm? På vinden!"

"Soundtrack för en orkan (1)? En Blåsorkester!"

"Soundtrack för en orkan (2)? En tromb-on."

"Det här? Äh, folk är upprörda nu men det blåser förbi ska du se."

"Too bad about the storm, huh? - Yeah, it blows."

"It was all over so fast! - Yeah, it was a hurry-cane."

"Den där Gustav går ju då alltid runt som om han hade ett åskmoln ovanför huvudet."

"Ta det lugnt. Det är ingen br-åska." 

1 år

Publicerad 2008-09-01 11:20:47 i Allmänt,


Man får gärna hämta en sån här åt mig..


Vet ni vad... bloggen fyller ETT ÅR idag! Från och med första september 2007 har jag underhållit er och mig själv med att fylla detta utrymme, mestadels med skräp men också med viktiga inlägg. Vem kan glömma inlägg som "Hela kulturhuset gungar" och "Fredagsdrinken".. Det är väl nu man borde step it up en bit och komma på nåt nytt men jag har inga bra idéer alls så jag väntar tills jag har nåt riktigt bra på gång. En sak skulle jag dock vilja ta upp. Jag vill hemskt gärna veta hur många som läser bloggen och gärna också vem som gör det. Fast alla kanske inte vill skriva sina namn så vi gör som så att ni går in på kommentarer och lägger upp era initialer samt ort ni bor på. Och säg inte att ni inte orkar för det tar kanske 20 sekunder. Har också lagt upp en fråga om saken här till vänster som jag vill att alla svarar på. Jag vill samtidigt tacka er för att ni läser och kommenterar här! Det är med nöje jag påbörjar mitt andra bloggår!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela