Petskis

De e bar å åk

Publicerad 2011-01-30 20:20:54 i Allmänt,



Dessa snygga och dyra (749 €) skidor testade jag idag när Salomon hade testdag vid MeriTeijos skidbackar. Förutom det så bjöds det även på skidåkning i perfekt vinterväder. Så här såg det ut.

     

     

Nyheter i bokhyllan

Publicerad 2011-01-26 15:04:57 i Allmänt,



Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött

Alex Schulman


En sommardag i juli 2008 separerar Alex Schulman från kvinnan han levt med i sex år. Med en resväska i vardera hand lämnar han förvirrad deras gemensamma lägenhet och beger sig ut på Stockholms gator. Han inser att han står inför en ny tillvaro, framför en ny sorts resa - han ser inte alls fram emot den.

På dagen ett år efter separationen föds hans dotter Charlie på BB i Visby.

Det här är den brokiga, underbara historien om allt som hände däremellan.





Mitt namn är Moore - Roger Moore

Roger Moore


En av de största filmstjärnorna, en levande legend, berättar om sitt spännande liv med öppenhet, charm och humor.

Som själva sinnebilden för en engelsk gentleman - elegant, stilig och alltid med ett småleende på läpparna - har han gestaltat en mängd oförglömliga roller på bio, tv och på scen. Simon Templar i klassiska Helgonet; Lord Brett Sinclair i Snobbar som jobbar och inte minst; James Bond i sju filmer som fortfarande ständigt visas världen över.

Nu berättar han för första gången om hur det har varit att spela några av de mest kända rollerna som finns - och att spela mot några av de mest kända stjärnorna. Vi möter honom under hans uppväxt i England, vid evakueringen under andra världskriget, och senare i hans olika giftermål och rollen som pappa innan han slutligen finner sitt livs kärlek med svenska Christina, hans nuvarande hustru. Han skriver också om sin prostatacancer, som han nu är helt frisk från, och om sitt omfattande arbete som UNICEF-ambassadör.

I sitt långa yrkesliv har han träffat en mängd kända skådespelare, som Elizabeth Taylor, Lana Turner och David Niven. Han delar generöst med sig av minnen från gårdagens och nutidens filmlegender som Michael Caine och Sean Connery. Resultatet är en uppriktig, humoristisk och charmig memoarbok.

"Älskling, har vi tagit upp båten redan?"

Publicerad 2011-01-26 14:55:15 i Allmänt,



Titta vad jag såg när jag körde förbi bryggorna vid Ormnäs i Ekenäs idag. Nån som är senare med att ta upp båten än vad jag är. Eller kanske man kan säga att dom är väldigt tidiga med att sjösätta båten... Hur tänker ägaren? Man kanske har glömt bort att man äger en båt. Eller så har man varit på en par veckors resa och kommit hem lite för sent. Hur klarar en båt en sån här grej undrar man ju också. Det är ju ingen liten båt precis. Lustig vinkel på den också. Ser ut som den har frusit fast mitt i en våg. Men det man mest undrar är ju ifall man ska försöka kontakta ägaren och se ifall man får köpa den billigt.

Popkonsert

Publicerad 2011-01-25 18:45:00 i Allmänt,

Idag var jag och skaffade biljett till årets Rowlit festival i Pargas där bland annat Roxette ska uppträda. Popduon med Per Gessle och Marie Fredriksson som jag växte upp med under hela lågstadiet ska jag äntligen få bevittna live. De må vara gamla och sjunga sämre än tidigare men denna konsert kan man inte missa ifall det skulle vara det sista man ser och hör av dem. Men varför ska de spela på en festival i Pargas? De kunde väl ändå ha haft en egen konsert så att man inte hade behövt köpa biljett till hela festivalen. Hur många andra bra artister kan de ha på Rowlit? Ja ja, bara jag får höra klassiker som It Must Have Been Love och The Look live så är jag nöjd och glad.


Roxette vid slutet av sjuttiotalet...



..och som de ser ut nu. Knappt nån skillnad alls.

Väskan

Publicerad 2011-01-24 17:51:39 i Allmänt,

     

Häromdagen kom Rebecca hem med min något försenade födelsedagspresent. En mycket bra och snygg reseväska av märket Delsey. Nu måste jag börja resa ännu mera. Tack gumman!

Delsey Green Days
77-cm 4-Wheel expandable Trolley Case
Weight: 5,9 kg
Capacity: 89 + 5 l

Typiskt

Publicerad 2011-01-09 08:31:03 i Allmänt,

Vem fasen har beställt detta slaskväder till idag när jag ska vara arrangör på Österbyloppet på skidor? Jag får ju vara inomhus förstås men de stackars skidåkarna kunde ha önskat att vinterns första regnväder inte skulle dyka upp just idag. Nå, kanske det kan bli helt bra tävlingar ändå. Mot Västerby skidstuga!

Pengar är inte allt

Publicerad 2011-01-09 02:03:57 i Allmänt,


Stenrike Sheikh Mansour



Häromdagen öppnade Man Citys ägare plånboken igen och köpte ännu en dyr spelare. Edin Dzeko blev den 18:e spelare som Sheikh Mansour skaffade sen han tog över klubben sommaren 2008. Dzeko kostade 27 miljoner pund och totalt har alla spelarköp kostat 340 miljoner pund. Men det som nästan är värre så är kostnaderna för spelarnas löner. Sen 2008 har det betalats ut ungefär 500 miljoner pund i löneväg. Av den summan tar bäst betalde spelaren i Premier League, Yaya Toure ut runt 220 000 pund i veckan för att lira lite boll. Att köpa Man City kostade Sheikh Mansour 210 miljoner pund och att rusta upp träningsanläggningarna, fjuttiga 20 miljoner pund. När man räknar ihop hela kakan som Sheikh Mansour pungat ut med hittills så är den nu uppe i 1,07 miljarder pund. I euro blir det 1,288,609,295.77.

Vad kostar det att köpa en ligatitel? Vad händer om pengarna tar slut före man vinner nåt? Är Man Citys fans glada över att ha ett sånt här lagbygge? Vad kunde man annat göra för dessa pengar?

Ganska bisarrt att det pågår sånt här när många människor inte har råd att köpa mat och kläder. Borde man börja ha lönetak i ligorna som man har i NHL? Kanske det blir verklighet om något år. Jag skulle i alla fall inte vilja vara delaktig i en sån klubb som överbetalar sina spelare, fast pengar betyder väl allt till sist ändå. Eller?


Den ena överbetalde spelaren efter den andra. Vem är egentligen den sämsta värvningen hittills av Citys alla storköp? Adebayor eller Lescott får min röst.

Inför Let's Dance 2011

Publicerad 2011-01-07 19:59:58 i Allmänt,

Ikväll drar årets upplaga av Let's Dance igång och för alla som inte orkar se eller vil veta hur det kan tänkas gå så ska jag i detta lilla inlägg berätta det för er.

De tolv dansparen är (kändisens namn med fetstil):



Alexander Rybak och Malin Johansson

Den norske flickfavoriten är något av en förhandsfavorit inför tävlingen och är den som sägs ha bäst förutsättningar när det drar igång. Samma sak sades det om Danny Saucedo för några år sen och det gick inget vidare för honom. Jag har en känsla av att det kan gå lika för Alexander. Varför har man med en norrman med i programmet förresten...?

Tippad slutplacering: 4



Alexandra Pascalidou och Ludwig Jerkander

Journalisten och TV-personligheten Alexandra Pascalidou är den dansaren som kan gå långt ifall hon får till danserna perfekt och även uppskattas av hemmapubliken. Fast det kan man väl säga om de flesta deltagare. Jag tror det blir nånstans mittemellan i detta fall.

Tippad slutplacering: 6



Anders Bagge och Cecilia Ehrling

Min favorit och den jag tror kommer ta hem hela tävlingen. Idoljury medlemen är så pass populär bland folket att bara han får till dansstegen så kommer det att räcka hela vägen till final. Tyvärr så dansar han med den otroligt kamera-kåta Cecilia som vid varje tillfälle kastar en blick på närmsta TV-kamera. Kolla bara så får ni se. Okej, hon har ju faktiskt vunnit tävlingen två gånger så hon kan väl lära folk dansa också.

Tippad slutplacering: 1



Andreas Weise och Sigrid Bernson

Idoldeltagaren Weise har en framtid inom TV-branchen, så mycket är klart. Nu får vi se hur han tacklar denna uppgift. Är han den folklige person som bland annat är favorit att bli nästa programledare för Idol?

Tippad slutplacering: 3



Björn Ranelid och Maria Lindberg

Författaren Björn Ranelid kan verkligen uttrycka sig genom ord men hur bra är han på dans? Han har själv sagt att han träffat alla sina fruar på dansgolvet så det lovar ju bra. Om svenska folket gillar honom lika mycket som jag gör så kan det gå bra.

Tippad slutplacering: 5



Denise Rudberg och Tobias Wallin

Ännu en författare som är relativt okänd för den vanlige TV-svennen som nog måste bli mäkta populär och hitta på nåt oväntat för att gå långt. Har en bra partner i Tobias Wallin så det finns ändå chanser. Dagsformen avgör.

Tippad slutplacering: 8



Figge Norling och Oksana Spichak

En skådespelare som har fått nåogon roll i Beck och Wallander filmerna har inte så stora chanser i denna tävling som kräver mer än ett konstigt förnamn. Sen ska dessa skådespelare alltid fjanta sig framför kameran så fort tillfälle ges.

Tippad slutplacering: 10



Frank Andersson och Charlotte Sinclair

Brottarlegendaren Frank Andersson borde inte ha nåt problem att träna hårt. Problemet blir snarare att vinna tittarnas röster och sympati. Det gick ju bra för brottaren Martin Lidberg för några år sen och för storvuxne Magnus Samuelsson så storvuxna karlar kan nog dansa de också.

Tippad slutplacering: 2



Hannah Graaf och Calle Sterner

Före detta glamourmodellen Hannah Graaf ska försöka dansa hem i männens hjärtan på samma sätt hon vann männens blickar under modellkarriären. Problemet är bara att det inte räcker att le och se bra ut. Man måste kunna dansa också. Kan briljera i något valsaktigt men får sen svårt i de snabba danserna.

Tippad slutpplacering: 11



Helena Lundbäck och Jonathan Näslund

Det är alltid svårt att tippa hur pass bra dessa idrottare är på att dansa. Ännu svårare blir det då människan ifråga är ryttare. Jag tror det blir en flopp. Hur är det man säger. Hon kanske inte har alla hästar hemma...

Tippad slutplacering: 12



Jessica Andersson och Kristjan Lootus

Sångerskan Jessica Andersson kan sjunga men inte dansa. Eller? Samma här som med Hannah Graaf tror jag. Ja förutom att Hannah Graaf inte kan sjunga så bra mera då.

Tippad slutplacering: 7



Tina Thörner och Tobias Karlsson

Tina Thörner har haft turen att få den bästa manliga proffsdansaren som partner. Det kan hon behöva. Jobbig människa är vad jag tycker att hon är och det tror jag att många andra tycker också.

Tippad slutplacering: 9

Grattis på oss!

Publicerad 2011-01-06 21:50:20 i Allmänt,


Idag firar jag och Rebecca två år tillsammans. Två år, vad är det tänker många men för mig är det rätt stort och jag tycker själv att jag har klarat det rätt bra. Tydligen så tycker min sambo också att vi har det bra. Så grattis på oss bara!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela