Petskis

Beijing 2008

Publicerad 2008-08-28 14:23:03 i Allmänt,

Sommar OS är över och det är dags att ge ris och ros. Jag väljer bara rosor när jag presenterar mina top 5 grejer som jag blev mest imponerad över. Varsågoda!

Plats 5

RAFAEL NADAL blir världsetta.
Spanjoren använde OS till att ta sig längst upp på världsrankingen. Ingen hade nåt att säga till om när de mötte honom och han kommer säkert stanna i toppen en lång tid.

Plats 4

SATU MÄKELÄ-NUMMELA vinner damernas trap.
Satu Mäkelä-Nummela var i delad ledning när finalen började men var så otroligt kylig som en Finländare inte brukar vara i dessa situationer. Hon bara stod där och sköt utan att röra en min. Först efter sista skottet kom leendet och Finlands enda OS guld.

Plats 3

MATTHIAS STEINER Visar all sin styrka.
På sin hustru Susanns dödsbädd lovade den tyske supertungviktaren Matthias Steiner att hålla fast vid sin dröm om OS-guld. Han höll sitt löfte till frun, som dog efter en bilolycka. På prispallen kysste Steiner ett foto av Susann och sa: - Jag hoppas att hon såg mig.

Plats 2

USAIN BOLT leker hem 100 m och gör sen det omöjliga möjligt.

22 årige Jamaicanen Usain Bolt ställde upp i 3 lopp. 100 m: guld och världsrekord efter att ha joggat i mål. 200 m: guld och världsrekord efter att ha slagit det omöjliga rekordet. 4x100 m: guld och världsrekord i lagstafetten. Helt bra facit för en 22 åring.

Plats 1

MICHAEL PHELPS skriver historia.

One world, one dream, one Michael Phelps! Åtta (!!!) OS guld och 6 världsrekord. Kungen av OS gjorde det han sade han skulle göra. Det vill säga tog hem allt som han ställde upp i och är numera den som tagit flest medaljer i ett och samma mästerskap.

Hur skulle det vara med nummer 17 Andriy?

Publicerad 2008-08-25 23:27:57 i Allmänt,

Idag blev Andriy Shevchenko klar för sin gamla klubb AC Milan. Han meddelar att han är jätteglad över att vara tillbaka och vill tacka Chelsea som lät honom flytta. Det är ännu oklart vilket spelnummer han kommer få när hans gamla nummer 7 är upptagen av Alexandre Pato. Pato meddelade att han gärna kan ge över nummer 7 åt Shevchenko men Ukrainaren sade att han han nog kan tänka sig spela i nummer 76, 70 eller 77 också. Jag bara suckar...

Veckans kyrkpressen vits

Publicerad 2008-08-21 19:20:04 i Allmänt,

Ni vet den där tidningen som kommer hem i postlådan varje torsdag som man aldrig läser. Just precis, Kyrkpressen är det jag talar om. Varje tidning innehåller tydligen en vits och den sitter alldeles vid kanten på baksidan om ni nu inte hittar den. Dessa vitsar är helt klart sjukt dåliga och absolut inte roliga. Ni kommer snart att fatta vad jag menar. Alla som fattar poängen räcker upp en hand! Jag poängterar att jag inte har nåt emot kyrkan och troende utan lägger bara upp dessa för att jag tycker man kunde komma på nåt bättre. Här kommer denna veckas vits..

Sagt vid kyrkkaffet: - Tänk om vi kunde få ha lite mer öppna och roliga möten! Vad mycket folk vi skulle få! Jag skulle då inte gå till kyrkan om jag inte var troende! Det är ju hemskt, där sitter de och hälsar inte på en och de bryr sig inte om en!

Ny bloggdesign

Publicerad 2008-08-21 15:06:36 i Allmänt,

Har ni sett min nya design på bloggen? Jag är rätt så nöjd men vill ju förstås veta vad ni tycker. Därför har jag en omröstning här till vänster där ni kan tycka till. Kommentera gärna era synpunkter så jag kan förbättra designen ytterligare. Tjingeling...

Idag ryker det

Publicerad 2008-08-20 09:00:04 i Allmänt,



Idag klockan 17.20 finsk tid ska ni bänka er vid TV-apparaterna för att kolla på herrarnas 200 meters final i OS. Det är väl ganska klart att Usain Bolt kommer vinna men frågan är hur snabbt det kommer gå. Jag tror det finns den stor chans att Michael Johnsons tolv år gamla världsrekord på 19.32 kommer ryka idag. Hoppas bara han är ren så att säga..

Pinsamt SVT

Publicerad 2008-08-18 22:31:14 i Allmänt,

Jag brukar tycka att de finska TV-typerna som intervjuar idrottare är jobbiga och ställer dumma frågor men SVT:s Peter Jonsson gjorde verkligen inte dagen lättare för Susanna Kallur. När han i slutet av intervjun ställer frågan "vad känner du nu då?" så undrar man ju om Jonsson faktiskt menar att han inte kan förstå och kan se på stackars Kallur att hon bara vill vara nån annanstans.. 

Här är hela Peter Jonssons intervju med Susanna Kallur, direkt efter fallet i häckloppet.

Sanna Kallur anländer till den mixade zonen och intervjun startar.

Peter: Ja, här ser ni själva Sanna Kallur på plats efter att mödosamt tagit sig från den första häckraden. En otroligt märklig och snöplig sorti från detta OS. Och du har skadat dig också ser det ut som. Till att börja med - hur mår du?

Sanna: Ja, jag har väl mest blåmärken bara, det är rätt okej.

Peter: Det var vårdlig vurpa som du råkade ut för där, berätta, vad hände?

Sanna: Nej... jag hann knappt tänka. Helt plötsligt står jag på huvudet. Så det... jag kom väl lite för nära första häcken och fick inte över benet utan kom under, tror jag. Jag har inte sett det själv.

Peter: Vi ska se om vi har bilderna. Om vi kan rulla upp dom igen så Susanna får se... Här kommer händelsen.

Sanna: Ja du ser, jag får inte foten över och där står jag upp huvudet... (skratt) och jädrar, det ser inte kul ut.

Bilderna från loppet spelas upp i slowmotion.

Sanna: Nja, jag tror inte jag vill se. Usch.

Peter: Ja, du tog dig själv för huvudet här också och sa att du hade ganska ont i huvudet.

Sanna: Ja, jag tror att jag landade på skallen, eller jag rullar in med huvudet före.

Peter: Du, den första som kom fram till dig efter att du tagit dig hela vägen bort var en av dina värsta konkurrenter... Vad sa hon?

Sanna: Ja, hon tyckte väl att det var synd och sa att vilket konstigt år det har varit för dig och det kan jag väl hålla med om.

Peter: Annars då... Du imonerade, kom med bästa försökstiden, 12,68, in till den här semifinalen. Hur har tiden varit fram till tävlingsdags i dag då?

Sanna: Jag kände mig i superform, kände ingenting av någon lårskad eller sådär utan jag kände mig verkligen i superform. Uppvärmningen gick bättre än i går och jag kände mig verkligen supertaggad att springa fortare än jag någonsin gjort.

Peter: Har du fått mycket uppmuntring på vägen fram?

Sanna: Ja, det har jag.

Peter: Du, det syntes verkligen på din blick när du blev presenterad... Det var något... som om du verkligen ville göra det här?

Sanna: Ja, det vill jag också.

Sanna börjar gråta

Peter: Vad känner du nu då?

Sanna gråter

Sanna: Det enda man kan vänta sig är ju det oväntade så...

Peter: Du var väldigt nära i VM i Osaka förra året. Hur mycket känner du av det, att det inte vill sig?

Sanna: Nej då... Jag känner inte på något sätt att det är något sådant, ett slags.. vad ska man säga.. Jag har haft lite oflyt känner jag. Men jag håller i fyra år till, minst.

Peter: Lolo Jones i heatet före, 12.43, hur mycket hann du uppfatta av det?

Sanna: Jag såg lite grann. Jag såg resultatlistan komma upp, jag hade gärna varit med och matchat det.

Peter: Hur kommer det bli att uppleva finalen nu då?

Sanna står tyst och gråter.

Peter: Från sidan?

Sanna: Inget vidare.

Peter: Tack.

Sanna tar sig för ansiktet och lämnar intervjun.

Kom igen Susanna!

Publicerad 2008-08-18 14:06:09 i Allmänt,



Jag tror aldrig jag har tyckt så synd om en svensk idrottsperson som jag idag känner för Susanna Kallur. Den svenska häcklöperskan föll i sin semifinal och därmed var hennes OS dröm över för denna gång. Hur mycket jag än kan tycka illa om de svenska idrottarna så har jag alltid tyckt bra om Kallur och önskar henne all framgång. Jag hoppas verkligen hon kommer tillbaka från sina skadeproblem och är med i nästa OS, bättre än nånsin!

Höst?

Publicerad 2008-08-18 13:10:28 i Allmänt,

Är det faktiskt så illa att det redan är höst? Var är augustivärmen som alltid dyker upp? Är en vecka i maj och en vecka i juli allt strandväder vi ska ha i detta land? Synd är det, verkligen synd..

Barclays Premier League 08/09

Publicerad 2008-08-16 12:37:47 i Allmänt,

Så är den då här igen, starten för den bästa fotbollsligan i Europa. Engelska Premier League kör igång idag och det är med spänning jag väntar på att få se hur det kommer gå. Lagen har värvat friskt och i skrivandets stund så är det ännu 15 dagar kvar att köpa spelare. Jag förväntar mig att Man Utd köper Dimitar Berbatov och att Liverpool skaffar Gareth Barry. Det är också med tanke på Berbatovs ankomst jag tippar min sluttabell. Utan Berbatov och om Ronaldo skulle ha stuckit så hade jag inte lagt Man Utd som etta. Chelsea kommer säkerligen vara revanschsugna men jag ser ändå Man Utd som det starkare laget. Kanske nästa år Scolari.. Liverpool kommer tyvärr förlora redan i första matchen och halka efter direkt. Arsenal har tappat så pass viktiga spelare som Hleb och Flamini utan att ha ersatt dem med bättre spelare, så där ryker deras chanser. Riktigt intressant att se om Tottenham äntligen kommer slå sig in bland de fyra bästa i år. Tappar man Berbatov så räcker det inte ens att man får Arshavin med i laget. I botten av tabellen kommer med största sannolikhet Stoke och Hull vara medans West Bromwich kan klara sig kvar, mycket tack vare köpet av målvakten Scott Carson. Med andra ord så finns det mycket att se fram emot. I maj nästa år vet vi..

Tippad sluttabell

1. Man Utd
2. Chelsea
3. Liverpool
4. Arsenal
5. Tottenham
6. Aston Villa
7. Everton
8. Portsmouth
9. Man City
10. West Ham
11. Wigan
12. Blackburn
13. Newcastle
14. Fulham
15. Sunderland
16. Middlesbrough
17. West Bromwich
18. Bolton
19. Stoke
20. Hull

Problemet löst

Publicerad 2008-08-12 10:41:58 i Allmänt,

Köpte just ett par nya fotbollsskor. Mr Martn på Elmo-Sport blev som vanligt min räddning när jag stod handfallen och inte visste vad jag skulle göra. Det blev ett par Umbro SX Valor i färgerna röd och vit. Mycket sköna och bra känns det som. Återstår att se hur det går ikväll då bara..

Olägligt värre

Publicerad 2008-08-11 22:51:23 i Allmänt,

Imorgon (tisdag) inför årets stora fotbollsmatch så har jag lyckats slita sönder båda mina fotbollsskor. Från att ha varit ett litet hål i den vänstra skon så blev det idag två stora hål på båda skorna. Kan nästan få ut alla tår genom hålen som är 5-7 cm stora. Inte precis läge att spela med dem mera.. Frågan är nu vart jag ska få tag på ett par nya Puma King tills matchen???

Stor uppdatering

Publicerad 2008-08-10 22:38:40 i Allmänt,

Längesen sist nu igen fast jag lovade uppdatera efter förra veckans onsdag. Ska försöka sammanfatta kort vad jag gjort under de senaste 2 veckorna.

Vi börjar med min semestervecka som var precis vad jag behövde för att orka med den långa höst som på nåt vis gör sig påmind redan nu. Hade i stort sett hela veckan fint väder och jag spenderade några dagar på stranden med O to da E.  Körde upp en dag till Heinola Camping för att uppleva lite camping liv igen. Fick några sköna flashbacks samt en bra bild på ett stiligt paket.



Var också för första gången i mitt liv och slog några golfbollar på rangen. Mycket svårt och frustrerande känns det som. Så ser det ut också.. Känns som att det enda jag lyckades med var klädseln..



Efter några frustrerande veckor med vår båtmotor så fick vi äntligen åka ut på sommarens första båtfärd. Den gick till Skutviken.



Efter den veckan så var det tillbaks på jobb igen och eftersom några hade semester på jobbet ännu så blev det lätt stressigt om man säger som så.. Det bästa under den veckan var nya Batmanfilmen som vi såg i Helsingfors. Efter alla hyllningar som den fått världen över så kan jag instämma i att den är bra och att Heath Ledger förtjänar varje pris han kommer få. Enastående insats av bortgångne Ledger! Mitt betyg för filmen kommer bli 8.7 av 10.

Denna helg har jag jobbat, fiskat, lyssnat på Diggiloo från båten, varit på krogen i onödan, sett Man Utd vara totalt överlägsna i matchen mot Portsmouth samt kastat en sjukt dålig frisbeegolfrunda.

Ser fram emot inkommande vecka med höjdpunkterna på fotbollsmatchen i Karis samt kalas/bastukväll i Österby. Nu några avsnitt Hells Kitchen...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela