Petskis

Flamingo

Publicerad 2008-10-31 14:24:55 i Allmänt,

Imorgon har vi lillajulsfest med jobbet. Det ska firas på nyöppnade Flamingo Club i Vanda. Bowling, middag, nattklubb och övernattning står på programmet. Kommer säkert bli kul! Det som grämer mig lite är att alla butiker är stängda på lördag så jag kan inte shoppa på samma gång. Dessutom missar jag årets skidmässa som är denna helg. Men, men...det kan man väl gå med på om man får dricka sprit på firmans räkning. Nu börjar jag ladda inför cirkelträningen. Tanka vatten och stretcha lite. Trevlig helg på er!

Dagens låt: Kings Of Leon - Sex On Fire

Jo jag klarade av banan men..

Publicerad 2008-10-29 15:36:06 i Allmänt,

..det blev ju en del missar och tabbar. Här är en kort fjortonpunkters förklaring till mitt äventyr i skogen igår. Den röda rutten är den jag sprang.



1. Start och mål är vid samma punkt. Jag beger mig ut och planen är att sticka upp från vägen var tätskogområdet slutar. Är lätt nervös för att jag inte hittar ett bra ställe att sticka upp på så jag tar första bästa och vet i princip inte alls var jag går upp.

2. Av nån anledning så kommer jag tillbaka ner till vägen och jag börjar fundera på om detta verkligen är en bra idé. Snabbt in i skogen igen så ingen ser mig...

3. Jag sicksackar mig längs bergskanten och hittar kontroll 1. Jess, nu känns det bra igen! Tar sikte norrut mot vägen.

4. Kommer till vägen men har gått lite mer åt höger än vad jag tänkt. Ingen fara då jag vet exakt hur jag skall ta mig till nästa kontroll. Följ bara vägen till stigen in mot höger och kontrollen ska vara där..

5. Svänger in från vägen men hittar ingen kontroll. Söker i cirklar tills jag till slut nästan ramlar ner i en grop, vilket visar sig vara precis vad jag söker efter. Inser att jag inte kan alla symboler på kartan..

6. Planen är att springa upp längs med diket och sen in till höger där kontrollen ska finnas vid nåt gult som jag får för mig är en miniåker.

7. Kommer alltför långt fram och står som ett frågetecken mitt i skogen. Springer runt lite tills jag igen nästan ramlar ner i vad som är en sandgrop. Där längst nere ligger kontrollen. Nu inser jag att jag skulle kunna ha tagit vägen fram till sandgropen istället för att gå upp tidigare. Funderar om jag ska ta en genväg genom skogen eller om jag ska springa längs vägen fram till nästa kontroll. Efter mina missar så vill jag ta det lite säkert.

8. Jag springer upp längs vägen och känner mig stark. Det är en lätt avslutning på banan.

9. Hittar fjärde kontrollen ganska lätt och har en bra plan att ta mig till nästa.

10. Fort som fan längs med vägen till diket. Där diket svänger ska kontrollen vara.

11. Boom! Det gick precis som planerat. Nu är bara frågan om man ska fega ur till nästa och ta vägen eller om man ska ta kompassriktning genom skogen. Skogen it is!

12. När jag närmar mig sista kontrollen så ser jag målet och elden uppe till vänster. Bra det så kan jag springa allt vad jag kan upp mot vänster efter sista kontrollen..

13. Efter en del yras hittar jag kontrollen och ska bara springa i mål. Ser inte målet mera men det är ju uppe till vänster så jag springer fort som fan..

14. ..tills jag inser att jag har sprungit åt helt fel håll. Skäms lätt när jag kommer i mål och Sune frågar varför jag kom en så konstig väg in mot målet. Men jag klarade det så det är väl ändå OK. Nya tag mot nästa vecka!

Ut i natten del 2

Publicerad 2008-10-28 17:08:18 i Allmänt,

Ska snart bege mig ut i skogen för höstens andra nattorientering. Det ser ut som att jag kommer gå ut ensam och inte parvis som vi har gjort tidigare. Det är lite spännande faktiskt måste jag medge men det kommer nog gå bra. Om det går mindre bra så kan detta bli mitt sista inlägg här men det ska vi ju inte hoppas på...


Dagens område ser ut så här. Mycket vatten igen....hmmm

Att rösta eller ej

Publicerad 2008-10-26 22:00:39 i Allmänt,

Här sitter jag hemma och följer med valet samt ser på Hellacopters sista livespelning på nätet. Som den anständiga medborgare jag är så var jag ju förstås och röstade tidigare idag. Jag förstår inte riktigt de som inte orkar ta sig till vallokalerna och skriva ner ett nummer. Röstningsprocessen tar max 3 min och då har man varit med och påverkat och kan inte gnälla på att det inte händer nåt i sin hemkommun.

Annars har det inte hänt så mycket under helgen, vilket ju var väntat och helt skönt faktiskt. Borde ha fått lite gjort här hemma bara istället för att titta så mycket på betalkanaler. Tack bara Martin för att du lånade kortet åt mig... Vi gick ju officiellt in i vintertid och jag tycker det märktes rejält då det dessutom har varit sjukt tråkigt och mörkt där ute idag. Kommande vecka lär bli intressant med nattorientering, cirkelträning och firmans lillajulsfest på lördag. Mer om den senare. Nu kolla valresultat och sen sova. Ser förrästen bra ut för min kandidat..

Tiny Dancer

Publicerad 2008-10-24 12:11:06 i Allmänt,

Efter kvällens cirkelträning kommer jag inte ha något program planerat före söndag kl. 19 då jag ska på kalas. Fotisgrabbarna ska på kryssning med laget och det känns som jag är ensam i hela stan. Jag funderar därför starkt på att låsa in mig i min lägenhet, dra för gardinerna och bara slöa framför datorn och TV:n. Jag skulle vilja se nån bra film. En film som man kan säga att den här filmen är riktigt bra. Längesen jag har sett nån sån nu. De kanske inte görs såna mera.. En bra film jag kommer att tänka på är Almost Famous. Bra story, bra musik och bra skådisar. Tror jag ska ladda ner den och se den på nytt.


Berömda Tiny Dancer scenen från Almost Famous

Ut i natten

Publicerad 2008-10-21 16:45:12 i Allmänt,

Idag startar nattorienteringen för denna säsong. Fem tisdagar i rad ska grabbarna ut i skogen med pannlampa och kompass. Jag var och inhandlade både och idag för att jag skulle känna mig så redo som möjligt. Det jag inte har är en regnrock eller liknande som man definitivt skulle behöva idag. Det regnar i sidled och är gråare än i England där ute just nu. Kommer bli tufft men man är väl inte mesig heller...


Området för dagen. Som vanligt så är det massa små kärr som jag inte alls gillar.

Vi snackar om Idol

Publicerad 2008-10-17 14:10:19 i Allmänt,

Fredag idag och en ny fredagsfinal i Idol 2008. Ikväll är temat 90-tal och vi får höra bland annat följande låtar. Anna B sjunger Sinnead O' Connors Nothing Compares 2 U, Lars E sjunger U2:s One och Robin E sjunger Robbie Williams Angels. Jag har ännu ingen personlig favorit i tävlingen men gillar Lars, Alice och Robin E lite mer än dom andra. Ikväll kommer Yazmina tyvärr åka ut. Hon har valt Brittans låt Born To Make You Happy vilket är ett dumt låtval för den sticker inte ut och är tillräckligt kraftfull. Man har dessutom gett/lottat den sämsta startordningsnummern åt henne. Det vill säga nummer 2. Jag hoppas ju att jag har fel och att Sepideh eller Johan får åka men nu hjälper det ju inte vad jag tycker. Det är ju alla 15-åriga svenskar som ska rösta.. Intressant kan det bli i alla fall. Jag vill också påpeka att det inte är gay att ha en åsikt om Idol 2008. Så det så!

Melodifestivalen 2009

Publicerad 2008-10-17 13:42:58 i Allmänt,

Nu har det kommit fram vilka bidrag, förutom jokrarna då, som ska delta i den svenska Melodifestivalen 2009. Det är en del intressanta namn med eller vad sägs om Lili & Susie, Måns Zelmerlöw och Molly Sandén. Dessutom så är en av mina favoritsångerskor, Frida Öhrn med i en grupp bestående av tre tjejer. Naturligtvis så är ju "schlagerveteranerna" Linda Bengtzing och BWO också med. Det som kommer vara sämre detta år är programledaren eftersom Kristian Luuk bestämt sig för att inte vara med. Vem som än blir ersättare så kan den inte leva upp till briljanta Luuk som är den bästa som någonsin lett programmet. När det dessutom talas om att Carola ska ta över så börjar man ju må riktigt illa.

Grattis!

Publicerad 2008-10-15 08:45:11 i Allmänt,

Idag fyller en av mina bästa vänner 26 år. Han är inte bara en god vän utan också den roligaste person jag känner. Det har framkommit vissa rykten om att personen i fråga kanske tänker styra flyttlasset mot Sverige för lite spel där nästa säsong. Jag tycker inte det är en bra idé då vi redan hamnade klara oss utan honom under två år då han var på Gotland.  Därför ska vi idag överösa honom med presenter och hyllningar så det räcker och blir över. Grattis mannen!

Igår..

Publicerad 2008-10-12 14:57:14 i Allmänt,

..var jag på jobb och sålde några telefoner samt såg ut på det mycket deprimerande regnvädret.

..såg jag EIF:s sista match för säsongen som blev en 3 - 2 seger efter vissa problem i inledningen. 0 - 2 i halvtid och en idiotisk utvisning av Mange kunde ha lamslagt vilket lag som helst men EIF kämpade sig tillbaka och det var planens bästa spelare Fredda, som med sina två mål och en assist avgjorde matchen.

..överlevde jag mitt första After Eight besök nånsin. Det var mörkt, svettigt och bra musik. Precis vad jag förväntar mig av en nattklubb. Blir nog fler resor dit denna vinter.

Att ha på ryggen

Publicerad 2008-10-10 16:55:06 i Allmänt,

Jag är lite sugen på en ny ryggsäck som jag kan ha med mig på mina turer på fjället... Då jag inte är det så kan jag ju ha den till annat också förstås.. Jag har fastnat för två st olika i Haglöfs kollektion. Vilken tycker ni är bättre?


Tight Pro Medium

Teknisk och mångsidig ryggsäck, med Tight-säckarnas signum: Förmågan att sitta som gjuten på ryggen

· Droppformade front- och sidopaneler ger låg tyngdpunkt

· Konturskurna bärremmar

· Höftbälte

· En ytterficka

· Inre organizer

· Två isyxfästen

· Stegjärnsfästen med elastisk cord på frontpanelen

· Förberedd för vätskesystem

· Vikt: ca 840 gram

· Storlek: ca 25 liter


Snow Passion

Liten dagturssäck för heli-skidåkning och annan friåkning

· Stora blixtlåskläppar i Hypalon som är lätta att greppa med handskar på

· Ryggpanel i snöavstötande tyg

· Fack för snösäkerhetsutrustning med två tubfickor för spadskaft och lavinsond

· Separat ficka för skidglasögon med borstat foder för att skydda glaset

· Axelrem med isolerad ficka för vätskeslang

· Avtagbara höftfickor för kamera och andra små accessoarer

· Axelremmar med insydda spännen för enkel justering

· Bröstrem med nödvisselpipa

· Remmar på frontpanelen för att bära skidor diagonalt, går att stoppa undan

· Reflextryck

· Vikt: ca 1,00 kg

· Storlek: ca 14 liter

No Song Unheard

Publicerad 2008-10-09 17:01:03 i Allmänt,

Lite kort om gårdagens konsert. Det var ganska som jag hade väntat mig. Förbandet Demons från Stockholm spelade punkrock med attityd och helt okej instrumentbehandling. Men sången var, precis som det brukar vara för förbanden, lätt oförståelig.

Huvudakten The Hellacopters steg på scenen 21:15 och levererade en bra show, fylld med härliga låtar från förr och nu. Eftersom jag körde bil så kunde jag inte dricka alkohol och på det viset få upp ett konsertrus som man ibland kan behöva för att ha riktigt kul på konserter men jag hade inga som helst problem att ryckas med i inklappningen och allsången. Att Nosturi var fyllt gjorde heller inte stämningen sämre. Efter fjorton år tillsammans så har bandet gjort en del bra saker och jag garanterar att alla som var där igår kunde få höra nån av sina favoritlåtar. Bäst igår enligt mig var "Carrie Me Home" och "In The Sign Of The Octopus". Kort sagt så är jag jättenöjd att jag tog chansen att se ett av mina favoritband för första och sista gången. Nu kan jag stryka dem från min lista av band jag måste se live. Hur ser den listan ut tänker ni...

Sahara Hotnights
Kent
Dixie Chicks
The Sounds
Guns N Roses
Crashdiet
BWO
The Pipettes
The Hellacopters

Oasis
Roxette
Foo Fighters
Oh Laura

Bra laganda vi har här på jobbet

Publicerad 2008-10-08 14:12:25 i Allmänt,

Talade med en arbetskollega från Karisbutiken idag. Han ville att jag skulle sälja en LCD åt honom som hans bekanta skulle byta själv. Enligt avtal med Nokia så får vi inte sälja telefondelar löst åt någon utan vi MÅSTE byta dem här på plats. Jag förklarade detta och bad istället att han skulle skicka hit sin bekanta så jag kunde byta den till ett mycket förmånligare pris än vad "vanliga" kunder får. Han svarade mig med att jag skulle ta och dra åt ***** och långt. Bra där arbetskollegan!

Helgen

Publicerad 2008-10-07 21:58:33 i Allmänt,

Dåligt med uppdateringar igen men här kommer i alla fall en liten tillbakablick från helgen. På lördagen var jag med mor till Plantagen, Jumbo och IKEA. Nu köpte jag inget från Plantagen men när jag skaffar hus och gård så ska jag definitivt besöka dem på nytt. Dom har tammefan allt inom trädgård man kan behöva! I Jumbo hittade jag nya byxor och ett par nya skor. Båda två var rejäla fynd enligt mig.

  


På IKEA köpte jag en del småsaker plus fyra stolar. En del av er vet vad jag skall ha dem till och för resten så klarnar det senare under hösten.



På söndagen var det talko på Österbyvägen hos V & E och deras projekt. Hittills ser det mer eller mindre halvfärdigt ut men det kommer bli riktigt snygg där när det väl är klart. Det känns bra att få vara där och hjälpa till med det man kan. Har själv fått så pass mycket hjälp med mina gamla och pågående projekt här hemma så jag är evigt tacksam för det och att jag nu får chansen att hjälpa tillbaka.

  

  

The CD

Publicerad 2008-10-03 12:32:10 i Allmänt,



Nu är den här! Årets hetaste CD. Cirkelträning 08/09. Kontakta undertecknad för att beställa din kopia!

Kändisfrillan

Publicerad 2008-10-01 18:32:29 i Allmänt,

Jag skall ju besöka frissan imorgon och har funderat lite på hur jag vill ha det klippt. Många satsar ju nu på kändisfrisyrer så jag vill inte vara sämre. Har därför lagt upp ett litet kollage hur jag skulle kunna se ut med någon kändisfrisyr. Vad tycker ni?

    
Korthårig David Beckham                         Gråhårig George Clooney

    
Daniel Craig                                                 Panikblond Danny

    
Bakåtslick som Leonardo Di Caprio       Jättelånghårig Dave Grohl

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela