Petskis

Allsång

Publicerad 2011-06-28 22:36:10 i Allmänt,

Bra där Måns Zelmerlöv som ikväll gjorde sitt första program som allsångsledare på Skansen! Toppbetyg från både TV-tittare och journalister. Ja, jag ser faktiskt på Allsång på Skansen och det gör jag så gärna. Speciellt när man får höra låtar som denna:


Måns Zelmerlöv och Danny Saucedo sjunger kents låt Sverige på Allsångspremiären.

Pensionären

Publicerad 2011-06-24 13:09:37 i Allmänt,


Året var 1964 och min far var 15 år gammal. Han hade just fått ett jobb som springpojke på Västis. Det var hans första jobb om man inte räknar med en kort praktikplats på en verkstad i Sjundeå. Han trivdes bra och fick sen andra uppgifter med åren. Igår var hans sista dag på Västis och det blev inte mindre än 47 år på ett och samma jobb. Tänk er det, 47 år! Hur många kan säga att de jobbat i över 45 år på samma plats? Hur många kan ens säga att de jobbat 30 år på samma plats?

Igår var min far sin sista officiella dag på jobbet och idag är han pensionär men alla som känner honom vet att han troligtvis redan på måndag kommer vara tillbaka i Västishuset för att fixa lite som är ogjort eller bara kolla att allt är som det ska.

Han har hunnit bli 62 år gammal nu men ser inte ut att vara en dag över 45. Om jag ser så där ung ut som 60-åring så kommer jag vara väldigt lycklig. Så grattis till pensioneringen kära far! Det har du förtjänat!

Popkalaset 2011

Publicerad 2011-06-19 18:39:40 i Allmänt,

Lisa Miskovsky, Jay Smith, Petter och September. Det var artisterna jag såg under gårdagens Popkalas. Av dem så var Lisa Miskovsky den jag mest såg fram emot att få lyssna på. Bara att får höra "Lady Stardust" live var värt biljettpriset! Nån mindre smart typ hade fixat ordningen som artisterna skulle uppträda och hade gett Lisa en alltför tidig speltid redan kl. 16. Mindre kända grupper som Fork, Naked och Vink fick starta senare vilket betydde att jag var på kalaset i två omgångar. Nu gjorde det inte så mycket för mig men för Lisa var det säkert inte alltför kul att spela inför 200 personer istället för 3000 som det tippades att det var senare under kvällen. Popkalaset 2011 får ändå ses som en succé med tanke på att det inte blev nåt regn vilket lätt kunde ha inträffat. Jag hoppas att kalaset får en fortsättning även nästa år men vill då se några förändingar. Framför allt vill jag se fler artister som lämpar sig även för en lite äldre publik. Som det var i år så fanns det inte mycket utbud för 40+ besökaren. Fast om det ska göras större ändringar så kanske man får byta namn på evenemanget också. Då kanske man skulle få in närmare 10 000 besökare som det var under det första kalaset men då blir nog nuvarande spelplatsen för liten. Som festivalplats är Bossa Nova inte den ultimata att arrangera konserter på men när man inte får ordna dessa evenemang i Stallörsparken så är Bossa Nova det näst bästa alternativet i Ekenäs. Drömmen vore ju ett evenemang i Stallörsparken med artister som bl.a. Sahara Hotnights, The Sounds, Larz Kristerz, Tomas Ledin och E-Type. Man kanske skulle ordna själv...



Petter gjorde som väntat succé på kalaset.


Lisa Miskovsky var hur trevlig som helst på Santa Fé:s efterfest.

Tjenare

Publicerad 2011-06-15 23:43:59 i Allmänt,

Läget? Länge sen sist, jag vet, och klagomålen haglar in för uteblivna inlägg. Har helt enkelt bara koncentrerat mig på mitt nya jobb och på min fritid har jag varit ute med båten eller annars bara ute så mycket jag hunnit, och det tycker jag är helt acceptabelt med tanke på det fina väder vi hade i någon vecka här tidigare.

Jag trivs väldigt bra på nya jobbet och det är mer krävande än vad jag trodde att ett försäljarjobb skulle vara fast det är bara bra att man hålls lite på tårna och att det hela tiden händer saker. Det skulle vara väldigt tråkigt om man bara gjorde samma sak varje dag. Försäljningen går enligt min mening också helt bra på nya adressen och fler och fler hittar in till butiken. Kom in du med!

På tal om min båt så kan jag meddela att den går alldeles ypperligt fint fortfarande. Det känns mer och mer som det bästa köp jag nånsin gjort! Dock så har jag på cirka tio fisketurer endast lyckats fånga en stackars gädda som inte vägde mer än 1.88kg. Jag vill skylla på vattenkonsistensen, dåliga vindar och det varma vädret men jag inser att det kan vara så att jag helt enkelt är en sämre fiskare än vad jag trodde. Eller så behöver jag bättre utrustning och mera drag.

Kommande helg är det Popkalas i sommarstaden men precis som förra året så ser det ut att bli katastrofväder även detta år. Hoppas bara att det håller upp när Lisa, Petter och September uppträder. Resten av kalaset kan jag gott och väl skippa.

Det som ändå har varit bäst med sommaren hittills är deltagandet i Snappertunafotbollen. På tisdagen var vi 15 st trots lite kallare väder och förra veckan var vi hela 19 st ivriga spelare. Om det fortsätter så här hela säsongen så är jag hur nöjd som helst.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela