Petskis

EIF snack

Publicerad 2010-03-27 20:28:21 i Allmänt,

     

Var och såg EIF träningsmatch för första gången i år. En match som spelades på konstgräsplanen i Karis där EIF mötte LPS. Matchen slutade 4 - 4 och här är mina tankar om dagens drabbning samt om läget i EIF just nu.

- Väldigt kul att se Timo, Mange och Johan tillbaka i grönvitt! De hör hemma här och har mognat och blivit riktigt bra division två spelare.

- EIF visade tidvis prov på ett fint passningspel. Framförallt var det mittfältskvartetten Chris, Garry, Timo och Mange som passade sönder LPS försvaret.

- Båda amerikanerna visade redan nu varför de är livsviktiga för EIF:s framgång denna säsong och om det finns flera lika bra spelare på andra sidan atlanten som är villiga att spela för EIF så vill jag se dem här också.

- EIF behöver snabbt en ny förstemålvakt. Unge Jonas Söderlund har ännu inte den längd och kvalitet som behövs för spel i division två.

- Kul att se kantbacken Toffe Malmberg i startelvan fortfarande. Han imponerar med ett ännu bättre spel än förra året. Mindre kul att se Jens på bänken. Han bör definitivt få spela istället för Petter på högerbacken.

- Victor Solomon har ännu målsinnet kvar. Tre nya mål idag.

- EIF ledde med 4 - 1 med 10 min kvar och i en seriematch får man inte tappa en sån ledning. De defensiva fasta situationerna bör bli bättre.

- Det kommer sannerligen att bli en intressant säsong i år. EIF har ett starkt lag om man bara hittar en förstemålvakt. Man har redan nu en otroligt stark mittfältskamp om spelplatserna och även backarna får jobba hårt för att hålla unga duktiga Dennis Lindroos bakom sig.

- I nuläget vill jag se en sån här startelva om säsongen skulle börja imorgon:

Fredagslistan

Publicerad 2010-03-26 10:58:23 i Allmänt,

Ny lista med härligt skön musik. Kanske finns just din favoritlåt med.. Annars är det ny chans nästa vecka. Ha en trevlig helg!

Nya utmaningar

Publicerad 2010-03-26 10:31:01 i Allmänt,

Igår sa jag upp mig från mitt nuvarande jobb. För vissa var det en stor skräll men för andra var det ganska väntat. I fem år har jag kämpat på i Westcom och jag kände att jag inte kommer vidare här mera. Arbetsuppgifterna har ökat och blivit svårare men lönen är den samma som när jag anlände. Jag har bland annat varit ansvarig för hela västnylands Nokia telefonservice, stått i butiken och sålt grejer, gjort enklare PC-servicar, åkt på ADSL mätningar, upprätthålligt Westcoms webbsidor, dekorerat och fixat fönstren i butiken samt mycket mera. Allt på samma lön av 9 € i timmen. När till och med min flickvän tjänar bättre på sitt sommarjobb i bokhandeln så förstår ni att något är fel. Eftersom min chef inte ens kunde garantera att jag överhuvudtaget skulle få vara kvar efter sommaren så valde jag att avgå. Nu hade jag ju faktiskt turen att bli erbjuden ett nytt jobb av en god vän. Annars skulle jag väl inte ha stuckit. Det bör också sägas att jag kommer sakna personalen på Westcom och om min chef ens skulle ha försökt hålla mig kvar till någolunda hyfsad lön så skulle jag ha kunnat tänka om. Nu blev det inte någon fortsättning så den 6:e april börjar jag mitt nya jobb. Jag får återkomma senare till vad arbetsuppgifterna kommer bli men jag kan berätta att jag kommer sitta i Västishusets övre våning i ett kontor. Jag ser mycket fram emot denna utmaning och tror att detta är rätt steg i min karriär. Tack till alla på Westcom som har gjort att jag trivts väldigt bra här under dessa år! Efter regn kommer solsken!

Popkalaset

Publicerad 2010-03-23 16:01:00 i Allmänt,

Popkalaset återvänder till svenskfinland i städerna Ekenäs och Jakobstad. Läs mer på YLE:s sidor. Inga artister är ännu klara men det talas om kända och aktuella svenska toppartister. Får vi månne se Tomas Ledin i Ekenäs igen? Själv vill jag väldigt gärna ha en viss grupp till Popkalaset. En rockgrupp på fyra kvinnor som har spelat på Popkalaset i Borgå 2001. Tror jag ska framföra min önskan till initiativtagaren och producenten för hela kalaset..

The Blind Side

Publicerad 2010-03-22 11:31:30 i Allmänt,



Såg på filmen The Blind Side igår. Mycket sevärd film med Sandra Bullock i huvudrollen. En roll som hon tog hem en Oscarsstatyett för. Nu vet jag inte om jag skulle ha gett henne ett så stort pris men bra var hon i alla fall. Mera såna här filmer tack!

Fredagslistan

Publicerad 2010-03-19 16:03:47 i Allmänt,

Ny musik i musikspelaren till vänster. Top 5 just nu kanske... Ny musiklista nästa fredag. Ha en trevlig helg!


Spotify

Publicerad 2010-03-19 15:20:04 i Allmänt,

Har ni hört om Spotify? Det är en online tjänst som man kan lyssna på musik med. Okej då, alla vet väl vad det är och alla andra har det säkert redan men jag har inte använt det före idag faktiskt. Har väl aldrig riktigt ansett mig behöva det då det fungerar alldeles utmärkt att ladda ner mp3 filer och lyssna den vägen men med spotify så behöver man ju inte ladda ner utan det streamas direkt från nätet. Så jag kommer testa lite och se om jag gillar det eller inte. Tack till Xandra som skickade en invite så jag kunde börja använda programmet!

Hysteriskt

Publicerad 2010-03-18 08:34:04 i Allmänt,

Nu har då David Beckham lämnat Finland för denna gång. Vilken jäkla hysteri det var under de dagar han var här! Mediabevakningen var total och allt han gjorde eller kunde tänkas göra visades i TV och skrevs om i tidningarna. Låt nu mannen vara i fred för tusan! Han kom hit med en nyligen krossad VM-dröm och folk väntar sig att han ska stå och vinka till fansen som en påve eller nåt. Till och med nu när han har lämnat landet så haglar det in inbjudningar tills nästa gång han kommer hit. Även om jag är en stor beundrare så skulle jag aldrig ha stått utanför hans sjukhus eller kastat fram förslag om olika nöjen han kan tänkas göra under sin vistelse här! Nu får ni ursäkta för jag ska faktiskt skriva ett affärsbrev...


Dear Mr. Beckham!

I'd like to welcome you to....

Hälsenan

Publicerad 2010-03-15 14:08:25 i Allmänt,

Jag vill inte blogga idag. Har ingen lust att göra nåt alls faktiskt. Jag vill bara vara ledsen för David Beckham och hans skadade hälsena. Är det verkligen meningen att en landslagskarriär ska sluta på detta grymma sätt? Jag vill tro att han kanske hinner bli frisk till VM men jag inser att det ser mycket dåligt ut. Fy fan vad fotbollen är grym ibland. Är man för gammal för att spela VM som 39-åring?

Melodier

Publicerad 2010-03-12 15:50:34 i Allmänt,

Imorgon sänds finalen av Melodifestivalen i Sverige. Av de tio finalisterna så talas det om två favoriter just nu. Anna Bergendahl och Salem Al-Fakir. Jag tycker att Anna Bergendahls låt är bäst men för att Sverige ska ha nån chans i europa så ska nog Salem Al Fakir vinna. Jag tror jag talar för flera när jag säger att det är nåt med Anna Bergendahls röst som inte låter bra. Dessutom så är hon inte alltför vacker att se på heller. Jag blir lite skrämd av att bara titta på henne faktiskt. Salem Al Fakir är ju annars bara jobbig och lite för glad för att man ska kunna gilla honom så egentligen hoppas jag faktiskt att Timoteij vinner. Och hur det än går så är Sveriges bidrag tusen gånger bättre än Finlands!





Törstsläckaren?

Publicerad 2010-03-12 15:06:44 i Allmänt,



Brukar ni dricka såna här typer av safter? Jag gör det ibland och min favorit just nu är den längst till vänster, äppel-päron smaken. De är också betydligt hälsosammare än kolsyrad läsk men det finns ett litet problem som jag hakar upp mig på ibland. På burkarna står det "släcker törst!"... Om jag dricker av dessa drycker så märker jag minsann inte att de skulle släcka min törst något mera än andra drycker. Tvärtom så vill jag bara ha mer och mer. Finns det faktiskt en dryck som bevisat släcker törst kan man ju fråga sig?

Welcome home!

Publicerad 2010-03-11 09:51:17 i Allmänt,



Vilket fantastiskt mottagande han fick igår, David Beckham, när han återvände till Old Trafford för att spela mot Manchester United. Han välkomnades med stående ovationer vilket han sannerligen förtjänar och han blev verkligen rörd av detta. Skulle ha varit fantastiskt att få vara på plats. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Om David Beckham får avsluta sin karriär i Man Utd så kommer jag att vara på plats för att bevitna det!




Den gröngula halsduken är Man Utd:s gamla klubbhalsduk som fansen och David Beckham använder för att protestera mot nuvarande klubbägarna som har skuldsatt klubben.

Pressmeddelande

Publicerad 2010-03-10 12:26:12 i Allmänt,

26 unika läsare på bloggen igår. En ökning från normala 15-20 per dag. Vem är ni? Jag börjar ju snart känna press och tvingas skriva bättre inlägg. Kanske ett återkommande tema eller något skulle vara på sin plats... Förslag tas emot.

Vårkänslor

Publicerad 2010-03-10 10:10:34 i Allmänt,

På måndagen när jag var på innebandyn i bollhallen så hade jag en massa energi och spring i benen. Jag jobbade stenhårt och sprang som en galning. Kände mig verkligen i bättre form än på länge. Kan det vara så att jag är i bättre form eller är det vårsolen som ger extra energi? Hur som helst så ser framtiden ljusare ut än på en tid så jag är positiv och nöjd.

Kvinnodagen

Publicerad 2010-03-08 21:21:44 i Allmänt,



Idag är det internationella kvinnodagen och jag har förstås uppvaktat min tjej med en fin ros. När jag stod där i blombutiken så märkte jag att där var bara massa män som säkert var där av samma anledning som jag själv. Jag slår vad om att alla tänkte samma sak. Vem tusan har hittat på denna dag och varför har inte nån kommit på en herrdag?

Två till

Publicerad 2010-03-08 15:11:45 i Allmänt,

Glömde två mycket viktiga punkter från Kentkonserten:

- "Mannen i den vita hatten" är den bästa avslutningslåt och den bästa svenska låt som nånsin skrivits! Låt oss hoppas att Kent aldrig avslutar en konsert med någon annan låt. Att Jocke Berg dessutom fixar nya extraverser till varje turné är ett stort plus.

- Jag kom hem med t-shirt nummer 81 till samlingen efter konserten. Visst är den snygg?



Det jag vill ha kan inte köpas
Inte stjälas, fås till låns
Det jag vill ha kan inte ägas
Det är så mycket större än så
Jag kastar pappersplan från höghus
Mot en gnista gömd i snön
Jag måste tro att det kan hända
Jag måste drömma min egen dröm
För du och jag ska aldrig dö
Nej du och jag ska aldrig dö

Jag tror vet vad allt går ut på
Jag tror jag äntligen förstår
Att det finns ingen magisk genväg
Ingen rök och inga spår
Och finns ingen enkel lösning
Inget svart och vitt, bara grått.
Man får ta det man blivit given
Och säga "jag älskar det jag fått"
Du och jag ska aldrig dö
Nej du och jag ska aldrig dö
Nej du och jag ska aldrig dö

Det vi har ska aldrig dö
Nej, det vi har ska aldrig dö
Det vi har ska aldrig dö

Extraverser 2010 till "Mannen i den vita hatten"

Fem konstateranden om Kents Helsingforskonsert

Publicerad 2010-03-08 09:02:16 i Allmänt,

     

- Publiken bestod av väldigt många finskatalande människor.

- En del av dessa finnar stångas på något fruktansvärt under konserten och kan inte alls sjunga med på svenska.

- Stämningen var oväntat nog bättre här i Finland än i Stockholm så visst kan finnarna få till det ibland.

- Jag fick äntligen höra låten "sjukhus" och hela låtlistan var bättre än första konserten i Stockholm.

- Fast låtlistan var bra så fegar Kent ändå ur med att spela ganska säkra kort.

Iskall vinter

Publicerad 2010-03-05 11:32:33 i Allmänt,

Ikväll var det meningen att jag skulle gå på Kentkonserten i Helsingfors men eftersom bandets utrustning var med på båtarna som körde fast i isen utanför Kapellskär så är spelningen flyttad till söndagen istället. Synd för dom som har bokat resor och hotell för ikväll men bra för mig som nu kan gå på kvällens cirkelträning. Ibland kan man inte göra något åt moder natur...

Och dom säger att stan har blivit tyst och ful och öde älskling
Att det kommer bli en lång kall vinter
Jag har lärt mig att saknaden är värst när nån har sovit som ett barn
Genom en iskall vinter

Du är min hjälte för du vågar vara rak
Du är min hjälte för du är precis så svag som jag
och hjälp mig jag behöver dig igen igen igen

Och du känner att staden är precis som staden alltid varit
I väntan på en lång kall vinter
Och du säger att saknad kan man lära sig att leva med ibland
Genom en iskall vinter

Du är min hjälte för du vågar vara rak
Du är min hjälte för du är precis så svag som jag
och hjälp mig jag behöver dig igen igen igen

Kent - VinterNoll2

Auris

Publicerad 2010-03-04 10:37:07 i Allmänt,

Titta vad jag kör för bil idag när min är på service!


Toyota Auris. Kanske min nästa bil...

Heikki

Publicerad 2010-03-03 15:10:19 i Allmänt,



I vår butik i Ekenäs har vi fått in en ny reklamskylt från MTV3. Det är Heikki Kovalainen i helfigur och riktig storlek som gör reklam för kommande F1 säsongen. Inget fel på själva skylten förutom att den skrämmer slag på mig varje gång jag går förbi den. Den dyker upp passligt bakom en pelare och jag ljuger inte när jag säger att jag varje gång knycker till när jag ser den i ögonvrån. Kan nån bara ta bort den tack!

Dörrvakten som blev komiker

Publicerad 2010-03-03 10:50:29 i Allmänt,

Måste lägga upp denna videosnutt. Fadde Darwich, ni vet dörrvakten som blev ihop med Linda Rosing och gjorde slut med Linda Rosing ett par gånger samt nyligen var ihop med en av deltagarna från Bonde Söker Fru. Han gör tydligen allt för att hållas kvar i media. Nu har han börjat med stand up. Varför inte bara nöja sig med att vara dörrvakt? Det finns en sak som dörrvakter inte har och det är humor. Det visas tydligt i detta klipp. Jag har svårt att se på detta utan att skämmas något fruktansvärt alltså. Det man spontant undrar här är ju om de andra i studion har fått betalt för att skratta eller om de helt enkelt har så bra humor att de faktiskt ser det roliga i att Faddes skämt är så dåliga att det inte går att hålla sig för skratt.

Längtan till fiskesäsongen

Publicerad 2010-03-02 15:37:11 i Allmänt,

Med sommarlängtan kommer också fiske på tal. Ett sätt att få lite fiskefeber är att titta på TV-serien Fiskedrag med programledaren Mikael Odell i spetsen. Programmet är nu inne på sin femte säsong och sänds för tillfället på TV4 sport men kan lätt laddas ner lite varstans av den kunnige. Det jag gillar med programmet är programledaren och hans sätt samt att han i nästan varje avsnitt fixar eller får fixat en schyst fiskrätt. Snart är det vår!


En feting! Inget tjafs...

Längtan till sommaren

Publicerad 2010-03-02 12:09:42 i Allmänt,

Det börjar kännas lite tungt med denna vinter nu trots att jag i normala fall inte alls har något emot den. Och det har ju verkligen varit en bra vinter med massa snö och kallt väder så dom som har klagat på dåliga vintrar tidigare ska väl vara nöjda nu. Men nu kan man sakta börja längta till sommaren och vad den för med sig. Jag hoppas på en resa till antingen Kroatien eller Grekland. Reser jag för mycket?


Kroatien - Zlatni Rat stranden


Grekland - Zakynthos Shipwreck Bay

OS-Hockeyn

Publicerad 2010-03-01 18:13:29 i Allmänt,



OS-turneringen är över och längst upp på prispallen står hemmanationen Kanada och firar ett välförtjänt OS-guld. USA blev tvåa och Finland trea. Om man ser på Finlands insats så kan man konstatera att en tredjeplats var det absolut bästa de kunde få. Med det spel de hade så var det inte så övertygande alls och man lyckades endast vinna två av fyra viktiga matcher och i de matcherna kunde det ha gått hursomhelst. Att man ändå tog bronset är en bra framgång med tanke på att Finland nu tagit fem medaljer under de sju senaste OS turneringarna.

Finalen spelades mellan de två lag som var mest värda att vara där. Kanada som hade en hel nations förväntningar på sina axlar hade gått lite knackigt i vissa matcher men utskåpningen av Ryssland i kvartsfinalen var grym. USA hade rent spel ända fram till finalen och hade överraskat mycket. USA hade dessutom den absolut bästa målvakten i turneringen i Ryan Miller. Finalen blev en mycket bra match mellan dessa två giganter och Kanada klarade pressen genom att spela stabilt och säkert. Matchen gick ändå till förlängning där Sidney Crosby avgjorde.

Jag vill ta tillfället i akt och hylla denna Crosby lite. Förra säsongen vann han Stanley Cup med sitt Pittsburgh Penguins. Tänk er vilka förväntningar och vilken press han måste ha haft på sig under turneringen. I ett redan stjärnfyllt Kanada skulle denna grabb visa varför han kallas "The Next One". Han gjorde också ett bra gruppspel men i slutspelsmatcherna blev han lite osynligare ända tills det allra sista avgörandet. Det var som om finalen var färdigt skriven i historieböckerna. Det blev den perfekta avslutningen på hela OS för Crosby. Under finalen blev han hårt uppvaktad men när chansen i förlängningen kom så tog han den. Vilken otrolig känsla det måste ha varit att avgöra en OS-final på hemmaplan i ett hockeytokigt Kanada. Nu kan man verkligen börja förstå att han är den stora spelare som det sägs att han ska bli. Stanley Cup och OS-guld på mindre än ett år. Det är något extra det. Och Sidney Crosby är bara 22 år gammal...

En liten besvikelse faktiskt

Publicerad 2010-03-01 14:16:53 i Allmänt,

Åkte över till Stockholm igen förra veckans onsdag för att se Kents turnepremiär på Annexet i Stockholm. Istället för att skriva en recension så tänker jag sammanfatta kort hur jag tyckte det var. Öppningsnumret var mäktigt och pulsen på de första låtarna var hög. När den akustiska gitarren kom fram och "den döda vinkeln" spelades så var gåshuden ett faktum. Men sen blev det liksom lite platt. Förväntningarna var kanske så pass höga men jag kom ändå därifrån med en liten besvikelse över att inte ha fått höra vissa låtar. Bland annat min stora favorit "sjukhus" från nya skivan var inte med i låtlistan. Dessutom så var denna konsert ganska lika som förra vinterturnen 2008 och upplägget med låtar var också rätt lika. Jag hade förväntat mig något bättre men läste sen vad som hade spelats undre de tre följande konserterna i Stockholm och då steg humöret något. Jag har nämligen biljett till fredagens konsert i Hartwall Arena i Helsingfors och där hoppas jag äntligen få höra de låtar jag vill. Och så länge "mannen i den vita hatten" är med som sista låt så kan det aldrig bli dåligt. Här är en liten video med öppningsnumret från sthlm. Bilden är väl sådär men ljudet är helt ok.

Cervinia 2010 - The Story

Publicerad 2010-03-01 13:52:28 i Allmänt,

Efter att ha fått lite distans (inte haft tid) så är jag nu redo att gå ut med vad som egentligen hände i Italien under några dagar i Februari. Personen i storyn är inte samma person som....nej vänta nu, det är visst samma person som skriver storyn som var med på resan.

I rollerna:
Peter - Huvudperson och berättare
Stefan - Medresenär
Kaja - Ving Alpin guide
Gustav (inte Oscar) - Ving Alpin guide
Pelle - Hotellgäst
Ann - Hotellgäst

Lördag 6.2

Vi startade på lördag morgon från Helsingfors flygplats med Stockholm som mellanstation. Väldigt skönt att inte behöva åka båt över viken utan istället snabbt och smidigt flyga över. Vi serverades ett stadigt mål mat som bestod av en härlig semla och massa äppeljuice. Flygresan mellan Stockholm och Turin tog 2h och 25min och det man minns bäst från den var pappret som cirkulerade runt planet för att visa vår flygrutt. SAS hade alltså inga nedfällbara skärmar som man kunde se flygrutt och annan info utan istället fanns det exakt en A4 som någon hade klottrat lite info på.

När vi landade i Turin så tog det först en tid att hitta bussen på flygplatsen som såg lite förfallen och aningen ryskbetonad ut. Väl i bussen påväg mot Cervinia hade jag lyckats dra på mig en mindre förkylning som blev värre då vi klättrade upp för serpentinvägarna mot 2050m över havet. Öronen gick i lås och huvudet dunkade och allt man såg där ute var en slingrig mörk väg. Att vi dessutom inte fattade mer än ungefär 30% av vad vår danska guide Kaja Madsen sade gjorde inte heller bussresan på ca. 2h bättre.

Framme i Cervinia blev vi tilldelade våra liftkort och hyrskidor. Jag hade ju som bekant begärt att få hyra en viss typ av skidor och märke och till min stora förvåning så fanns ett par skidor klara åt mig när jag kom fram. Synd bara så var de lite för långa i mitt tycke så jag tog ett par andra vilket jag inte borde ha gjort skulle det visa sig längre fram. Vi lastade in våra saker i hotellets chaufförs paketbil och skjutsades till hotellet, ca 800 meter längre upp i byn. En bit nattmat och en pratstund med de andra svenskarna som bodde på vårt hotell var allt vi orkade med den kvällen före vi gick och sova.

     

Söndag 7.2

Första skiddagen. Och vilken dag sen. Att vakna upp i alperna med en strålande sol från en klarblå himmel är nåt som alla bör få uppleva. Vilka fantastiska vyer och berg. På med skidorna och ut i backen. Planen var att åka med på Vings pistvisning i Cerviniaområdet men efter lite missförstånd med den danska guiden så hittade vi aldrig gruppen utan skidade istället ensamma i Cervinias backar. Bland annat åkte vi 18km:s åket från Plateu Rosa ner till Valtournenche. Med en lätt förkylning behövdes flera stopp på vägen ner kan jag säga. Den första skiddagen var också den varmaste dagen med temperaturer på -6 grader i byn och lite lägre uppe på berget. På väg ner till hotellet som man kunde åka skidor till, stannade vi på backrestaurang Chalet Etoile eller Ullas som det också kallas. Detta kom att bli något av en tradition då vi gjorde vårt sista stopp här före vi åkte tillbaka till hotellet. After ski hör väl till på varje skidresa och därför begav vi oss efter åkningen till byns bästa after ski plats Dragon. Där träffade vi på vår bortttappade guide som vi nu började förstå mer och mer. Vi träffade också på Gustav som vi av nån anledning trodde hette Oscar de fyra första dagarna. Grejen var den att när vi kallade honom Oscar så sade han inte emot utan svarade snällt. Vi bestämde att vi följande dag skulle åka med gruppen till Zermatt sidan. Vi drack upp våra 7 euros cider och ringde Andrea som glatt körde på oss mellan hotellet och byn när vi ville under kvällen. Middagen blev första kvällen på en restaurang som gjorde sin egen pasta. Jag åt Pasta Bolognese och den var väl helt ok.

     

     

Måndag 8.2

Tidigt uppe för att hinna med gruppen till Zermatt. Vi steg faktiskt upp rätt tidigt varje dag nästan och det var inga problem för en morgontrött typ som jag. Även denna dag lös solen men det var något kallare i luften. Vi åkte över till Zermatt i ett ganska snabbt tempo. Med oss var förutom Ving guiderna även Nortlander guiden Didde (också dansk) med sin grupp. Jag blev som sagt förvånad över det snabba tempo som guiderna hade och tyckte lite synd om två 60+ damer som hade svårt att hänga med i backarna. Nere i Furi stationen delade vi upp oss och jag och Stefan åkte upp mot Gornegrat för lite skön åkning i röd-blåa backar. Backarna var mycket bra pistade på helgen men blev sen lite sämre under veckan fast det var å andra sidan mindre folk i backarna då. Vi åkte tillbaka till Furi där vi avnjöt en riktigt lång lunch i solen. Jag åt rösti med stekt ägg. På vägen tillbaka till italienska sidan åkte vi upp till Klein Matterhorn på 3883m över havet. En svindlande utsikt och småkylig vind där uppe men väl värt besöket. Trapporna sista biten upp var lätt jobbiga med den höga höjden som en faktor. After skin avverkkades på Dragon och middagen bestod denna kväll av pizza på stans enda stenugns pizzeria.

     

     

     

Tisdag 9.2

Jag åkte ner till skiduthyrarna direkt på morgonen i hopp om att få de skidor jag hade blivit erbjuden när vi kom. Problemet med dem jag hade de första dagarna var att de visade sig vara lite för korta och hade en tendens att fladdra lite när man körde i högre hastigheter. Nu hade de tyvärr inte kvar de jag blev erbjuden så jag fick nöja mig med ett par andra istället som nog var bättre än de första men inte perfekta. Mulet väder men inga människor i backen. Vi åkte i de Cervinias backar som vi tyckte vi missade första dagen. After ski på Dragon igen där vi anmälde oss till onsdagens picnick. Byn utforskades och shoppingutbudet visade sig inte vara kanonbra. Kvällens middag blev en riktigt lyckad historia med fondue på menyn. Det var första gången jag åt det men inte sista. Verkligen gott med kött som man i princip lagade själv.

     

     

Onsdag 10.2

Vi åkte lite skidor med våra svenska grannar på förmiddagen. Eftermiddagen bestod av picnick i backen med alla arrangörer på plats. Ving, Nortlander och STS Alpresor hade grävt lite i snön för att alla skulle få plats och maten var fint uppdukad. Ingen picnick utan alkohol tänkte finnarna som reste med STS så nästan hela spritlagret som fanns att tillgå dracks upp. Till och med våra svenska hotellgrannar joinade oss i snödrivan och sjöng en låt för oss andra. Gustav utmanade finnarna i en ishockeymatch som skulle ta plats på torsdagen mellan de svenska och de finska gästerna. Lätt lulliga åkte vi ner för att återigen gå på Dragons after ski. Kvällens plan var att gå till något diskotek efter middagen som denna kväll bestod av härlig pizza på Restaurang Matterhorn. Vi gick vidare till en plats som visade sig vara så gott som tom så vi gick till Dragon istället där det var fullpackat. Tyvärr så var det lite för mycket för vår smak så vi bestämde oss för att sticka till hotellet och sova. Problemet var nu bara att Andrea hade slutat köra sin hotelltaxi för dagen och vi var tvungna att antingen gå rakt uppför backen eller den slingriga vägen för att nå hotellet. Vi valde backen och det var kanske det jobbigaste nånsin då jag inte hade mina vinterskor på mig. Det var sista gången vi lämnade oss kvar i byn senare än kl. 24.00.

     

     

Torsdag 11.2

Mulet väder igen så vi började istället dagen med att gå ner till byn för en sen frukost. Skidåkningen blev senarelagd och planen var att vi skulle ta oss ner till Valtournenche för att åka de backar vi missat under första dagen men den täta dimman som dök upp på berget hindrade våra planer. Istället åkte vi ner till hotellet och valde att inte gå på after skin denna dag. Vi hade ju en ishockeymatch att se fram emot. Jag hade sagt åt Gustav att jag inte kommer kunna spela på svenskarnas sida. Jag är så pass mycket finne och hatar Sverige i nästan alla sportgrenar att det bara inte går för sig. Han skrattade ut mig och sade att svenskarna kommer krossa oss finnar och att han faktiskt har spelat ishockey rätt mycket så han kommer garanterat vara på det vinnande laget. Det gick ju som så sen att finnarna dök aldrig upp så vi delade istället upp oss i två lag där jag var på det vinnande laget och Gustav var bland förlorarna. Stackarn tog det hårt och stack direkt iväg efter sista målet. På kvällen åt jag en mycket god fiskrätt till middag.

     

Fredag 12.2

Sista skiddagen var solen återigen framme men det var lite kyligare än tidigare. Stefan åkte på Heli-ski så jag åkte ensam över till Zermatt och körde lite i deras härliga röda backar. Jag konstaterade att Matterhorn är vackrare på Schweiziska sidan och tog några sköna bilder på det. Mötte upp Stefan på den italienska sidan och vi gjorde som så många gånger tidigare, avslutade skiddagen på Ullas och Dragon. Skidorna lämnades tillbaka och den sista shoppingen åt upp halva plånboken kändes det som. Jag köpte bland annat hem en snygg retroposter. Middagen åt vi igen på restaurang Matterhorn.

     

     

     

Lördag 13.2

Bussen till flygplatsen i Turin avgick först efter kl. 15 så vi satt hela förmiddagen på en restaurang och käkade mat samt tittade på OS invigningen. Bussresan tillbaka var bättre än ditresan då man nu såg alla fantastiska berg runtomkring. På flygplatsen som från denna sida verkade helt ny och fräsh så hittade jag en rätt så intressant butik som jag naturligtvis besökte. Vi vinkade hejdå till Italien och flög till Stockholm där vi övernattade hos min syster. Tack igen syster!

     

Söndag 14.2

Vårt flyg till Helsingfors avgick strax före kl. 11 och mindre än en timme senare satte jag min fot återigen på finsk mark.

En mycket lyckad resa var över för denna gång och jag funderar redan nu på vilken ort i alperna jag bör besöka nästa gång. Cervinia var allt jag förväntade mig av en alport och jag vill gärna återvända dit en dag. Då ska jag åka i de Schweiziska backar jag missade denna gång samt ta rätt skidor första gången.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela