Petskis

Fredagstipset

Publicerad 2008-05-31 12:53:24 i Allmänt,

Hallå där! Lite försenat igen så kommer nu fredagstipset för denna vecka. Eftersom jag bara har 7 euro kvar på spelkontot så blir det endast 3 matcher varav en är en lite chansning. Lite fotboll och NHL är vad det skall handla om.

30Pittsburgh - Detroit 2
2,35
55Hollanti - Wales X
4,40
78LoPa - P-Iirot 1
2,10


Jag tror Detroit tar en bortaseger och har på så sätt chans att säkra bucklan i nästa match hemma. Man var oerhört nära att vinna borta senast också.
Den andra matchen är en träningslandskamp och kan gå hursomhelst. Kryss är ändå rätt bra tips om Wales bjuder upp till kamp med sina unga lovande spelare.
Sista matchen är finsk division 2 och jag ser att LoPa som är i toppform kommer ta en ganska enkel hemmaseger.

Med detta tips och 3 euros insats kammar vi hem 65,13 euro. Lycka till!

Uefa Euro 2008

Publicerad 2008-05-30 11:24:59 i Allmänt,



France

Frankrike har förlorat lite av den superstjärnstatus man hade efter vinsterna i VM och EM för 8-10 år sen. Efter fiaskot i VM 2002 kom man starkt igen under VM 2006. Man visade att man fortfarande kan spela bra fotboll och Zinedine Zidane spelade en mycket bra turnering. Nu har Zidane slutat och det är upp till de nya unga spelarna att slå igenom och visa vad de går för. Spelare som Benzema och Nasri kommer få sina stora genombrott under detta EM. Jag är ändå lite kritisk till att vissa spelare togs ut i truppen. Anelka, Squillaci och Diarra skulle jag inte tagit med. Istället skulle jag ha plockat med Mexes, Flamini och Ben Arfa. Nu har man hamnat i den så kallade dödens grupp och måste slå antingen Holland eller Italien för att ta sig vidare. Det tror jag man klarar av bara man får en bra öppning på turneringen.

Trolig startelva

Benzema
Malouda                    Ribéry

Nasri

Toulalan   Vieira

Abidal   Gallas   Thuram   Sagnol

Coupet

Squadlist

Goalkeepers

1 Steve Mandanda

16 Sébastien Frey

23 Grégory Coupet

Defenders

2 Jean-Alain Boumsong

3 Eric Abidal

5 William Gallas

13 Patrice Evra

14 François Clerc

15 Lilian Thuram

17 Sébastien Squillaci

19 Willy Sagnol

Midfielders

4 Patrick Vieira

6 Claude Makelele

7 Florent Malouda

11 Samir Nasri

20 Jérémy Toulalan

21 Lassana Diarra

22 Franck Ribéry

Forwards

8 Nicolas Anelka

9 Karim Benzema

10 Sidney Govou

12 Thierry Henry

18 Bafetimbi Gomis

Uefa Euro 2008

Publicerad 2008-05-30 10:12:58 i Allmänt,



Czech Republic

Tjeckien har ett inte alltför lätt kval bakom sig som man ändå till slut lyckades ta sig vidare från. Men kval är kval och Tjeckerna har alltid varit bra när det blir slutspel fast nu kommer man inte som favoriter till turneringen och med en skada på playmakern Rosicky blir laget betydligt sämre. Tjeckien har ändå turneringens kanske bästa målvakt i Petr Čech. Nu har man hamnat i den svårtipaade A-gruppen med Schweiz, Portugal och Turkiet så det blir inte lätt. Jag tror att laget inte klarar sig vidare från gruppspelet.

Trolig startelva

Baroš   Koller

Matějovský   Plašil   Galásek   Jarolím

Jankulovski   Rozehnal   Ujfaluši   Grygera

Čech
Squadlist

Goalkeepers

1 Petr Čech

16 Jaromír Blažek

23 Daniel Zítka

Defenders

2 Zdeněk Grygera

6 Marek Jankulovski

12 Zdeněk Pospěch

13 Michal Kadlec

21 Tomáš Ujfaluši

22 David Rozehnal

Midfielders

3 Jan Polák

4 Tomáš Galásek

5 Radoslav Kováč

14 David Jarolím

17 Marek Matějovský

18 Tomáš Sivok

19 Rudolf Skácel

20 Jaroslav Plašil

Forwards

7 Libor Sionko

8 Martin Fenin

9 Jan Koller

10 Václav Svěrkoš

11 Stanislav Vlček

15 Milan Baroš

Skattar bäst som skattar sist

Publicerad 2008-05-29 14:06:45 i Allmänt,

Var precis till skattebyrån för att ändra mitt skattekort. Stiger in på ett totalt folktomt kontor och där sitter två servicetanter. Dom ser båda att jag kommer in men fortsätter hålla på med sitt. Jag väntar i nån minut innan det börjar hända grejer..

Servicetanten: Du kanske ska ta en kölapp. (bryskt och argt tonläge)
Jag: Okej..
Servicetanten: *Trycker på knappen som visar att det är min tur*
Jag: Jag skulle behöva ändra på mitt skattekort för nu när jag får semesterpengar så kommer månandsgränsen inte räcka till.
Servicetanten: Har du med någo löneutrdag nu då? (Säger hon som om hon skulle veta att jag var in för en vecka sen, fast det var en annan kvinna där då.)
Jag: Jo här är det.
Servicetanten: Du sku ha borde haft en årsgräns från början så sku du int ha behövt ändra det nu igen. (Fortfarande lite argt beteende)
Jag: Ja det borde jag kanske. Det var ju nog ni som föreslog hur det gamla skulle se ut också..
Servicetanten: Man kan ju ha bara med årsgräns också och det borde du ha.
Jag: Går det att få det på det viset nu då?
Servicetanten: Jag skriver ut ett nytt åt dig då. Här varsågod!
Jag: Tack! (*..Din jävla otrevliga hagga som sitter där å nästan vägrar göra ditt jobb*)

Uefa Euro 2008

Publicerad 2008-05-29 13:21:33 i Allmänt,



Croatia

Kroatien har som vanligt väldigt högt självförtroende när det börjar vankas mästerskap. Och visst kanske man ska ha självförtroende efter att ha vunnit kvalgruppen mot Ryssland och England. Jag tror ändå inte det kommer räcka för att nå hela vägen. Talangen kanske finns där men när det ska spelas flera matcher på topp så tror jag man tröttnar. Vem ska t.ex. göra målen? Defensiven är däremot starkare. Men får man bara allt och stämma så kan det räcka till en topp 4 placering.

Trolig startelva

Olić   Klasnić

Kranjčar   Modrić   Kovač   Srna

Pokrivač   Šimunić   Kovač   Ćorluka

Pletikosa

Squadlist

Goalkeepers

1 Stipe Pletikosa

12 Mario Galinović

23 Vedran Runje

Defenders

2 Dario Šimić

3 Josip Šimunić

4 Robert Kovač

5 Vedran Ćorluka

6 Hrvoje Vejić

13 Nikola Pokrivač

15 Dario Knežević

Midfielders

7 Ivan Rakitić

8 Ognjen Vukojević

10 Niko Kovač

11 Darijo Srna

14 Luka Modrić

16 Jerko Leko

19 Niko Kranjčar

22 Danijel Pranjić

Forwards

9 Nikola Kalinić

17 Ivan Klasnić

18 Ivica Olić

20 Igor Budan

21 Mladen Petrić

Uefa Euro 2008

Publicerad 2008-05-29 11:20:50 i Allmänt,



Den 7:e juni börjar EM i fotboll. Mästerskapet spelas i Österrike och Schweiz och pågår fram till 29:e juni då finalen spelas på Ernst Happel stadion i Wien. Från och med idag och fram tills mästerskapet börjar så kommer jag presentera ländernas trupper samt ha lite annan info som jag tycker kan vara viktigt att veta. Vi tar det i alfabetisk ordning på engelska och börjar således med Austria. Lite info först om hur grupperna ser ut bara.





Austria

Kom med som värdland och enligt FIFAs ranking så ligger de sämst till. För att göra det ännu värre än vad det är så har det varit bråk inom laget med några stjärnspelare och tränaren. Spelare som Paul Scharner är inte ens med i laget. Men som alla vet så kan det gå hur som helst för värdland. Gruppen de har hamnat i är också den lättaste på pappret så chanserna att ta sig vidare finns.


Trolig startelva


Kienast   Linz

Korkmaz   Ivanschitz   Fuchs   Säumel

Pogatetz   Stranzl   Prödl   Standfest

Macho


Squadlist

Goalkeepers

1 Alex Manninger

21 Jürgen Macho

23 Ramazan Özcan

Defenders

2 Joachim Standfest

3 Martin Stranzl

4 Emanuel Pogatetz

12 Ronald Gercaliu

13 Markus Katzer

15 Sebastian Prödl

16 Jürgen Patocka

17 Martin Hiden

Midfielders

5 Christian Fuchs

6 René Aufhauser

8 Christoph Leitgeb

10 Andreas Ivanschitz

11 Ümit Korkmaz

14 György Garics

19 Jürgen Säumel

Forwards

7 Ivica Vastic

9 Roland Linz

18 Roman Kienast

20 Martin Harnik

22 Erwin Hoffer

Run Forrest Run

Publicerad 2008-05-28 09:36:28 i Allmänt,



Igår var jag och klippte gräsmattan hos V & E. Hade lånat farsans gräsklippare som ser ut ungefär som på bilden ovanför. Tog ett par bilder med min telefon men av nån anledning så fick dom nåt fel. När jag var där och klippte så kom jag att tänka på en av världens bästa filmer, nämligen Forrest Gump. Har sett den ett par gånger och det är en sån film man kan se ofta. Jag kom på att senast när jag blir pensionär så ska jag skaffa mig en sån här gräsklippare och sen klippa gräset lite för ofta och för perfekt.

Dagens låt: Maria - Hold On Be Strong (Norges Eurovision låt)

Stalingrad Cowgirls

Publicerad 2008-05-27 10:35:12 i Allmänt,



Se hit allihopa! Jag hittade just ett nytt band som råkar ha influenser som Sahara Hotnights och The Donnas. Finska bandet Stalingrad Cowgirls från norra Finland spelar powerpop/rock som faktiskt låter helt bra. Nu fick jag ytterligare ett bra skäl att besöka Ruisrock i sommar. De spelar nämligen där på söndagen. Läs mer om bandet och lyssna på dem på deras hemsida och myspace sida.

Helgen

Publicerad 2008-05-25 22:25:07 i Allmänt,

Helgen började med jobb i butiken på lördag förmiddag. En rätt så lugn och trevlig arbetsdag får man säga. Därefter var det fotbollsmatch som spelades på centrumplan. Sinimustat från Åbo stod för besöket och fick se sig besegrade av EIF med siffrorna 1 - 0. Simon Eklund gjorde sitt första mål på division 2 nivå. EIF har därmed radat upp tre segrar på de tre senaste matcherna. På fredag väntar bortamatch i Kaarina som det är meningen att jag skall se den om det bara är möjligt.

Lördagens nästa program med stort P var EIF supén i Snåresalen där ca 110 gäster hade klätt upp sig från topp till tå och samlats för att äta och dricka gott. Just drickandet blev det en hel del av för många av gästerna. Ändå blev det inga skandaler vad jag har hört. Alla höll sig i någolunda gott skick. En eloge till bandet som spelade fin musik under festen. Festandet fortsatte för min och några andras del på krogen No:1. Helt bra stämning där också men något trångt på det alltför lilla dansgolvet.

Runt halv fyra begav jag mig hem och läste då om hur Ryssland hade segrat i Eurovision Song Contest. Själv tyckte jag inte om låten eftersom sångarens engelska inte är den bästa. Liten chock att Sverige, som jag tippat som het segerkandidat, bara blev 18:e. Fiaskorubrikerna haglade tätt i kvällstidningarna och ingen förstod varför det gick som det gick. Jag tror mig ha en teori om detta. Jag tror att Europa tyckte Charlotte Perelli var ful och äcklig och att det kanske räckte med segern från 1999. Men det är bara vad jag tror..

Något oväntat så var jag inte alltför bakis idag när jag vaknade vid ettiden. Begav mig ut till underbara Österby för lite god mat och en visning till V:s & E:s nya hus/gård. Mycket jobb väntar men det kan vara värt det i slutändan.

Nu skall jag ta mig en nattmacka och sen invänta måndagen. Ny vecka väntar och jag ser fram emot nästa helg som kan bli rätt så bra den med.

Fredagstipset

Publicerad 2008-05-23 20:02:25 i Allmänt,

Denna vecka handlar fredagstipset om musik. Vi tippar vinnare och andra plats i Eurovision Song Contest.


1:a plats               2:a plats                 Odds
SverigeUkraina53,54
SverigeRyssland102,80
SverigeAnnat land128,50
UkrainaSverige32,81
UkrainaRyssland47,01
UkrainaAnnat land73,43

Vi lägger in ett sexradigt system med en insats på 1 euro per rad. Totalt kostar då systemet 6 euro. Som vinnare tippar vi Sverige eller Ukraina. På andra plats tippar vi Ukraina, Ryssland, Sverige eller annat land som inte fanns på Veikkaus lista. Budgeten är nu nere i 7 euro så det skulle sitta bra med en vinst. Jag tror det kan gå vägen. Heja Sverige!

Drömlaget

Publicerad 2008-05-23 14:16:52 i Allmänt,

Jo jag tänkte lägga upp ett Dream Team för den gångna säsongen i Premier League..



..och 5 avbytare ska det också vara.



Kommentarer tas emot!

Champions of Europe

Publicerad 2008-05-22 09:41:55 i Allmänt,



Manchester United är europeiska mästare i fotboll efter en dramatisk final mot Chelsea igår. En final som hade det mesta och avgjordes på straffar vilket är det värsta sättet att förlora på. Fråga bara John Terry, som kunde avgöra finalen men halkade och sköt i stolpen. För mig var det en nervös match och under hela förlängningen och straffdramat hade jag telefonkontakt med EIF:s spelarbuss som var på väg hem från match i Äänekoski. Jag refererade så gott jag kunde men när Man Utd:s målvakt van der Saar räddade sista straffen så visste jag inte vad jag skulle göra. Mina händer domnade och med förkyld röst skrek jag ut min glädje. Jag fällde nog en tår i samma veva också.. Kvällens bästa bild har jag lagt upp här ovanför och kvällens näst bästa bild här nedanför. En gråtande och besviken Michael Ballack är ögongodis man lever länge på.

Vecka 21

Publicerad 2008-05-19 11:34:57 i Allmänt,

Denna vecka är ganska händelserik. Hur menar du då? Jo så här menar jag.

Måndag
Skriva försäkringspapper på bilen och äntligen bli ägare till min första bil
Måndagsfotboll i Snappertuna


Tisdag
Knäckt över att det är tisdag och jävligt långt till helgen
Sommarstäda hemma


Onsdag
Skolning i Karis 8.30
Champions League final Man Utd - Chelsea


Torsdag
Bio i Helsingfors. Indiana Jones IV

Fredag
Städa klart hemma

Lördag
Jobba
EIF - Sinimustat på Centrumplan
Gå på EIF supé på kvällen och bli rejält salongsberusad


Söndag
Trött efter lördagens festande

Listan kan komma att kompletteras under veckan om jag kommer på nåt nytt.

Fredagstipset

Publicerad 2008-05-17 15:40:42 i Allmänt,

Ni kanske undrar varför fredagstipset kommer så här sent. Tre enkla orsaker.

1. Bloggens nya layout tog alltför länge så jag hann inte göra så mycket igår.
2. Det var alltför dåliga matcher att tippa på igår.
3. Min dator vägrade starta idag så jag fick plocka ihop den gamla.

Denna vecka satsar vi på pitkäveto. Fotboll och ishockey på kupongen.

Detroit - Dallas     1     odds 1.55
Detroit är tillbaka på hemmais och inatt slår de ut Dallas.

Catania - Roma     2     odds 1.60
Roma behöver vinst för att ha chans på ligaguldet och mot Catania vinner man säkert.

Deportivo - Villarreal     1     odds 2.15
Villarreal är redan klara som ligatvåa och därför kan Dportivo vinna enkelt.

Murcia - Barcelona     2     odds 1.55
Barcelona som inte alls är i form, kämpar till sig en seger.

Kanada - Ryssland     2     odds 2.75
Oddset 2.75 på Ryssland är alltför bra för att inte satsa på dem. Jag tror inte Kanada klarar hemmapressen.

Vi satsar 4 euro på detta och kammar hem en vinst på 90,88 euro. Lycka till!

Indy

Publicerad 2008-05-15 14:18:07 i Allmänt,



Titta vad som damp ner i postlådan idag. En biljett till förhandsvisningen av nya Indiana Jones filmen nästa torsdag. Tydligen så är Westcom nån slags Canal+ återförsäljare så därför fick vi biljetter. Inte så tokigt. Undrar bara om vi hamnar vara med på nån trög föreläsning före filmen...

Orientering

Publicerad 2008-05-13 12:46:42 i Allmänt,

Strålande sommarväder på söndagen i Ekenäs när EM granskningarna i sprint avgjordes på en stadsbana som var rätt omtyckt bland orienterarna. 32 damer och 52 herrar sprang in i mål med varierande resultat. Bäst bland damerna var Heli Jukkola och bland herrarna var det Tero Föhr som drog det längsta strået. Undertecknad hade som uppgift att sitta i speakerbåset och lyssna på rapporter från en kontroll. Man börjar bli van att vara funktionär på tävlingar och det är rätt kul tillställningar måste jag säga. Ser redan fram emot nästa höst då natt-FM ska avgöras i Västerbyskogarna.

  
Jag och Benny har full koll på läget

  
Publik och tävlare samlades på Centrumplan

  
                        Heli Jukkola          Landslagstränaren Janne Salmi

     
Vinnare och arrangörer får priser

  
Resultatlistorna

  
En kontroll                 Kartan

Fyra gånger fotboll

Publicerad 2008-05-12 11:00:31 i Allmänt,

- Man Utd vann igår sitt sjuttonde mästerskap i högsta engelska divisonen. Med en seger över Wigan så bärjades titeln på ett fint och mycket välförtjänt sätt. Ingen tvekan om att de var värda att vinna.

- EIF går det desto sämre för nuförtiden. Två förluster på två matcher och målskillnaden 1-8 ställer massa frågetecken både på försvar och anfall. Här kommer mitt tips om hur det ska svänga. Ta med hela laget på en grej som har med något annat än fotboll att göra. Typ någon aktivitet som go kart som gör att laget kommer lite närmare varandra och får lite positiva tankar. Ta sen en ordentlig funderare på spelsystemet som i detta skede inte verkar fungera som det ska. Har tips om en startelva som jag tror skulle kunna fungera.

      Fredda   Mange

               Pulkki

Calle   Hasse/Jens   Timo

Ville   Antti    Jarno    Petter

                Occa

Med Pulkki som spelfördelare till två målskyttar skulle det garanterat bli fart på målgörandet.

- Jag vann som väntat Fantasy Premer League med 6 poängs marginal. Har fått höra dåliga ursäkter från förlorare som säger att dom inte orkat bry sig och orkat byta spelare. Det är väl eget fel om man inte bryr sig. Jag vann och det kan ingen ta ifrån mig.


- Ikväll är det dags för Snappertuna för min del igen. Jag hoppas verkligen att planen är klippt och att deltagarantalet är minst lika högt som förra gången. Sen undrar jag också när herrarna TS och JM ska avsluta innebandysäsongen och ansluta till fotbollsspelandet? Kan inte fatta hur man kan vara inne och spela innebandy den här tiden på året..

Dagen i bilder

Publicerad 2008-05-10 19:25:27 i Allmänt,

  
Dagen började med jobb i fyra timmar..

     
..varefter det blev mat och kaffe i Österby..

  
..som vi sen tvingades jobba för.

Nu ska jag ta det lugnt och förbereda mig för morgondagen. Ska jag vara med och hjälpa till vid orienteringstävlingen som går mitt i Ekenäs. Kan bli nice..

Damn John

Publicerad 2008-05-10 12:46:31 i Allmänt,



Såg på nya Rambofilmen igår. Jävlar vad bad ass du har blivit John Rambo. Riktigt rå film men ändå inom vissa gränser. Bra var den också..

Fredagstipset

Publicerad 2008-05-09 21:51:37 i Allmänt,

Denna vecka i fredagstipset siktar vi in oss på söndagens stryktipsrad. Jag hoppas ni kan tolka den något otydliga raden men de tecken som är understreckade är alltså de som gäller. Denna rad är ett 32-system och kostar 8 euro. Det betyder att från 30 euros kassan som jag startade med förra veckan har jag kvar 17 euro.

Stryktipsraden ser ut som följande

1.Wigan - Man U1 X 2
2.Chelsea - Bolton1 X 2
3.Tottenham - Liverpool1 X 2
4.Sunderl. - Arsenal1 X 2
5.Everton - Newcastle1 X 2
6.West Ham - Aston V1 X 2
7.Middlesbr - Man C1 X 2
8.Portsm. - Fulham1 X 2
9.Birmingh. - Blackburn1 X 2
10.Derby - Reading1 X 2
11.FF Jaro - IFK Mhamn1 X 2
12.RoPS - MyPa1 X 2
13.PS Kemi - Viikingit1 X 2

Lycka till!

Böningsvägen 9

Publicerad 2008-05-09 11:47:08 i Allmänt,

image172

Detta hus är till salu i Österby där jag växte upp. Närmare bestämt så har jag bott i detta hus i x antal år. Därför känns det extra starkt som jag skulle vilja köpa det. Jag antar att det är så med de flesta som ser sitt gamla hus. Problemet är bara att jag inte har de 180 000 euro de begär för huset. Nu skulle man säkert få det för mindre än det men det skulle bli otroligt svårt för mig att ensam ta ett lån och ha råd att betala på det med min skitlön. Jag vill vara rik...

Vad har ni ätit idag?

Publicerad 2008-05-08 13:08:49 i Allmänt,

Själv var jag som vanligt till Seniora på ärtsoppa. Men alla som brukar äta där så vet att det är för plättarna man går dit på torsdagar.

    
Ärtsoppan är faktiskt helt ok den med


Men plättarna är gudomliga

"Perrelli ser ut som en transvestit"

Publicerad 2008-05-08 09:33:33 i Allmänt,

image169

Det var inte ens jag som sade det utan den norske schlagerartisten Åge Sten Nilsen.
- Allt ifrån hur hon ser ut till hur hon håller i mikrofonen och sjunger påminner mig om en dragshowartist, säger han.
- Hon har ett plastikutseende och sjunger en plastig låt. Hon ser animerad ut och jag stör mig på hennes oäkta leende, säger Nielsen som också jämför Perrelli med en uttänjd barbiedocka.
Bra där Åge!

Skivrecension

Publicerad 2008-05-07 15:14:44 i Allmänt,

image168

The Hellacopters - Head Off

Betyg:     p p p p


Bästa spår: Kan inte bestämma mig mellan Midnight Angels och Another Turn.

Som de flesta har hört och läst så har Hellacopters gått ut med att detta är deras sista platta och att bandet går över till andra projekt efter denna sommar. I tretton år har de underhållit oss med sin garagerock. Till sitt sista verk tillsammans väljer Hellacopters att göra en coverskiva på för mig okända band som Demons, The Robots och Dead Moon. På internet-forumen har det debatterats flitigt om huruvida Head Off skulle bli en coverskiva eller inte. Nu blev det just det och jag måste erkänna att jag skiter fullständigt i vilket så länge det är bra. Och det är precis så bra man förväntade sig att det skulle bli. Hellacopters "soundet" är det samma som alltid och denna platta kan närmast likna sig vid By The Grace Of God som är min favoritplatta av Hellacopters. Det vimlar av smarta refränger, ettrigt piskande rytmer och pådrivande gitarrer. Precis som bra rock´n roll ska vara, nu och i morgon. Tack för allt Hellacopters! Vi ses i sommar på nån festival.

Beach 2008

Publicerad 2008-05-07 12:06:27 i Allmänt,

image168
Förra sommaren var man i topptrim



Fotbollssäsongen sparkade igång helt ok för min del och det var meningen att jag denna vecka skulle starta projektet Beach 2008. Fotboll på måndagar samt joggingrunda på onsdag och fredag hade jag tänkt köra med hela sommaren men nu har jag fortfarande träningsvärk från måndagens fotboll. Så jag antar att jag hamnar vila ännu idag och se hur det känns på fredag. Man kanske börjar bli gammal...

Lite fotboll tack!

Publicerad 2008-05-05 13:21:34 i Allmänt,

image166

Idag börjar fotbollssäsongen i Snappertuna. Jag hoppas på stort deltagarantal denna sommar och att gräset klipps ordentligt varje måndag. Förra sommaren var gräset i bra skick tack vare att det regnade och var sol i en perfekt blandning. Nu har det varit bra väder så planen borde vara ganska grön och fin redan. När jag var i Iso-Omena igår så funderade jag på att köpa en ny boll. Såg bland annat på nya EM bollen men fy fan vad ful den är. Tycker inte ni att den är riktigt misslyckad?

EIF hade sin säsongsöppning i divison 2 i form av hemmamatch mot PP-70 igår. Man hade till och med en trubadur som spelade för publiken före matchen. Är det ett återkommande tema månne? Tyvärr blev det en fölust med 0-3 men siffrorna ljuger rejält för det var EIF som hade spelet och de bästa chanserna. Minst ett kryss var de värda. Har ju själv inte sett nån träningsmatch så detta var det första jag såg av EIF och deras nya spelare i år. De flesta spelare skötte sig bra och jag vill lyfta fram Hasse (trots straffmissen), Timo och Oscar som EIF:s bästa spelare igår. Nya tag till nästa helg mot Lopa!

Från kalas till match

Publicerad 2008-05-04 12:22:20 i Allmänt,

Igår var det kalas med tårta och ballonger då Nellie firade sin ettårsdag. En rätt trevlig tillställning. Kvällen avslutades på en balkong hos J & M. Riktigt trevlig det också.

Mitt första tips i fredagstipset gick inte något vidare då två matcher har gått fel och ännu en är ospelad. Bättre lycka nästa gång kanske.

Nu ska jag åka till något köpcentrum och se vad jag hittar. Den som vill komma med får höra av sig.. Klockan 18.30 ska jag vara tillbaka till Ekenäs för att se på EIF - PP-70 matchen.

Fredagstipset

Publicerad 2008-05-02 21:05:04 i Allmänt,

Låt mig presentera fredagstipset. En ny serie där jag tippar på matcher som Veikkaus har i sitt utbud. Med min kunskap kommer du tjäna en hacka varje helg om du så vill. Jag kommer tippa lite allt möjligt vad Veikkaus har att erbjuda men mest kommer det att handla om fotboll. Välkomna med!

Denna vecka i fredagstipset koncentrerar vi oss på två engelska, en spansk och en svensk match. Tipset ser ut så här:

Aston Villa - Wigan     1     odds 1.50
Aston Villa har en imponerande form på gång och med 17 mål på de fyra senaste matcherna så verkar det inte vara fel på målskyttet.

Elfsborg - Helsingborg     X     odds 3.10
Elfsborg har haft svårt med målskyttet och Helsingborg har haft svårt att vinna bortamatcher. Ett kryss känns helrätt här.

At. Madrid - Recreativo     1     odds 1.45
At. Madrid ligger på fjärde plats i ligan och behöver vinna för att ha chans att komma ikapp Barcelona som ligger på tredje plats. Unge Sergio Aguero har spelat bra under hela säsongen och om han lyckas så vinner laget också.

Arsenal - Everton     1     odds 1.50
Arsenal har ännu en teoretisk chans att vinna ligan medan Everton inte kan nå fjärdeplatsen så detta är ett bra tips till oddset 1.50.

Med en insats på 5 euro så kammar vi hem 50,50 euro på detta tips. Lycka till!

En massa anemone

Publicerad 2008-05-02 20:09:09 i Allmänt,

Valborg är över och sommaren känns närmare än nånsin. Ett helt underbart väder har det varit dom senaste dagarna och det är vi tacksamma över. Valborg firades, som jag skrev i veckoprogrammet, i Österby med uteaktiviteter och grillmat. Ganska lugnt tempo och skön stämning passade helt bra. Att det sedan blev sent hos J & M är en helt annan historia..

Igår på första maj var vi ut och äta till Santa Fé där vi serverades god mat till överkomliga priser. God stämning kan man dock inte tala om när gänget i bordet bredvid som var i 30-års åldern, tyckte att dom kunde bete sig som fjortonåriga gangsters och skrika högt bland de andra matgästerna. Jävla idioter!

Idag på min andra lediga dag var det meningen att jag skulle vara aktiv och jag har väl delvis lyckats kan man tycka. Först skulle det köpas födelsedagspresent åt Nellie vilket inte var så stort problem förutom att jag inte fick köpa tre saker som jag ville utan bara en sak. Tre saker skulle väl ändå ha varit bättre när det nu erbjöds att köpa tre till priset av två.. Sen skulle vi skruva löst nedre delen av båtmotorn men det visade sig omöjligt när inga verktyg passade. Så vi gick in och åt rulltårta istället.. Nu har jag precis kommit hem från en promenad runt Ramsholmen och Högholmen. Det är så vackert där nu med alla Anemone nemorosa och Anemone ranunculoides. Så vackert att det gör ont var det nån som sade.. Tyvärr blev bilderna med min mobilkamera inte så skarpa men ni ser ju ändå vad det handlar om.

     
     

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela