Petskis

London's calling

Publicerad 2007-10-31 12:40:25 i Allmänt,

Idag åker syster iväg till London. Täkte bidra med lite tips och råd om staden. Har lånat nästan allt från http://www.londonsvenskar.com/

Faror


Hur farlig är en storstad som London? Det rör sig om stölder, våldsdåd och lurendrejerier.

Om man kommer från en småstad, som jag tar det ett tag innan man blir "streetwise", men om man bara brukar sunt förnuft kan man undvika de värsta misstagen som kan kosta en pengar likväl som livet.


Ficktjuvar

London vimlar av ficktjuvar, speciellt i tunnelbanan, pubba, klubbar och de vanliga turistfällorna i centrala London. Ficktjuvarna arbetar i grupper och är vanligtvis väldigt snabba och effektiva. Försök att ha plånbok och pengar på andra ställen än i bakfickan, ryggsäcken eller handväskan. Försök också att ha bankkort och lösa pengar på skilda ställen, då förlusten kan bli försumbar istället för livsavgörande.

Ställ aldrig ifrån dig väskor utan att ha ordentlig uppsikt. Lägg heller inte ifrån dig nycklar och telefon utan att någon kan se dem. Och för guds skull, använd inte magväska - då skriker det verkligen "turist" kring dig.

Ute på natten

London är någorlunda säkert nattetid, och det finns ett stort antal poliser ute i centrala London. Dock är bostadsområden något mindre bevakat, och ofta dåligt upplysta. Försök att gå ut i en grupp istället för ensam. Om du går ensam eller tillsammans med någon är det mycket möjligt att någon kan försöka råna er. Försök att undvika parker och dylika områden efter mörkrets inbrott.

Lägg ut på en taxi hellre än att gå om du missat tunnelbanan. London har många smala gränder och många fula typer.

Våldsbrott

Pistoler och gevär är olagliga i England. Det är mycket vanligare att någon drar kniv eller använder något annat tillhygge. Tänk er för innan ni muckar med någon. Speciellt gäller detta om ni går till en Arsenal pub och hejar på Man United.

Farliga områden

London är ett sammelsurium av fattigt och rikt. Vissa mer välborgade områden ligger precis jämte ett område med stor fattigdom. Om man letar efter trubbel så kan man få det. Har du vett så håller du dig borta. Försök att undvika se ut som en turist, och att inte skrika och skräna på svenska. Undvik också att dricka dig för berusad.

Vad ska man göra om man blir bestulen?

Om du blir bestulen på en restaurang, kontakta genast ägaren som kan kalla på polis. Du kommer att behöva ett referensnummer från dem för att kunna få pengar på försäkringen. Se alltid till att du har försäkring mot detta. Se också till att spärra alla kreditkort så snabbt du kan, vänta inte tills dagen efter. Blir du bestulen eller rånad på gatan, försök att få tag i polisen så snabbt du kan.

Vanligtvis är de ute efter kort, pengar, kameror och telefoner. Försök inte spela hjälte, då rånarna sällan är ensamma, men om du kan springa försök springa ifrån situationen innan den har hunnit för långt. Påkalla uppmärksamhet så snabbt du kan.

Kan man få tillbaka kameran/telefonen om den blir stulen?

Chanserna är lika stora som att vinna på lotto. Försök att få pengar från ditt försäkringsbolag, lär dig av erfarenheten och köp en ny. Kanske en nyare modell :-)

Försäkringar

Reseförsäkring är rekommenderat, även om du bara ska till London en kortare tid. Tar du med dig en laptop, en dyr kamera, eller senaste Nokia telefonen så är det nästan ett måste.

Bondfångare

Om du ser ut som en turist, kan de mindre nogaräknade handlarna försöka att dra nytta av detta. Och det finns många skumma figurer i London. Det är mycket möjligt att de försöker ta £5 för en öl, köra en omväg med taxin, eller helt enkelt lura dig på några varor som kan försvinna genom ett snabbt svep med handen. Håll koll på priser i olika butiker, och om du känner dig tveksam använd din egen miniräknare för att kontrollera priset, och hur mycket växel du ska få tillbaka.

Taxichaffisar finns i alla möjliga former, från de licensierade svarta taxibilarna till mini-cabs som drivs privat. De svarta taxi bilarna kör alltid på taxameter, och ska aldrig köra på något annat än de summor som finns uppsatta i bilen. Mini-cabs gör du klokast i att komma överens om priset först med chauffören, och att de ska vara billigare än de svarta taxina. Beroende på tidpunkten och antalet tillgängliga bilar kan priset mellan zon 1 och zon 2 variera mellan £10 och £18. Och betala ALDRIG per skalle.

Ibland kan dessa taxichaffisar också arbeta på provision från vissa nattklubbar, strippklubbar och andra möjliga ställen. Var alltid bestämd vart du vill åka, och luras inte att tro att stället de kört dig till är "billigare och roligare". Var inte rädd för att argumentera eller pruta på priset.

Några sista råd

  • A och O i att överleva i ett nytt land är att inte se ut som en turist. Uppmärksamma modet i London och försök helt enkelt att se engelsk ut. Lär dig en engelsk accent. Kan alltid vara användbart
  • Stirra inte på byggnaderna eller sevärdheterna.
  • Gå inte med kameran synlig,
  • Kasta bort din magväska - den skriker att du är turist.
  • Köp ett billigt överfallsalarm i någon butik.
  • Ha inte alla värdesaker på ett ställe utan sprid ut dem i olika fickor så blir du inte av med allting på en och samma gång.
  • Ring alltid en kompis och tala om när du lämnar pubben/klubben och när du bör vara hemma. Speciellt om du behöver gå en lång bit.


Ha så kul!!

Talent

Publicerad 2007-10-31 00:23:44 i Allmänt,

Såg tillsammans med goda vänner programmet Talent Suomi på söndagen. Det var ett av dom sämsta finska program jag sett! Inte en enda talang så långt jag kunde se. Det enda av Talent serien jag har sett från tidigare är 11-åriga Bianca Ryan från USA som sjöng löjligt bra och vann tävlingen. Hittade idag detta från Brittain's Got Talent. Killen säljer mobiltelefoner till vardags. Se och lär alla finnar.. Detta är talang!

Jämerä

Publicerad 2007-10-30 12:42:45 i Allmänt,

Har dom senaste dagarna varit otroligt intresserad av hus. Har sett på vad Jämerä har att erbjuda och deras modeller tycker jag mycket om. Låt gå att dom ser ut som cityhus från Grankulla på utsidan men det är väl ändå insidan som räknas. Så här skulle jag kunna bo. Kolla upp er favorit på www.jamera.fi

      

Temavecka

Publicerad 2007-10-29 11:11:42 i Allmänt,

På söndag ska jag se Kent på Kulturhuset i Helsingfors. Det ser jag förstås mycket fram emot. Därför har jag bestämt att denna vecka ska vara dedikerad till Kent. Det kommer bli frågesport och massa annat kul. Tyvärr så delar jag inte ut Kentprylar i pris men en klapp på ryggen och ett bra gjort kan man få.
Dagens frågesport:
Idag fick jag min nya TV och på tal om TV så är steget inte långt till musikvideor. Så därför e min första fråga: I vilken musikvideo spelar gitarristen Harri kortspel i Las Vegas? Andra frågan lyder: En låt på nya skivan har samma namn som en stad i Europa. Vilken stad är det fråga om? Och sista frågan: Vad är Jocke Bergs fullständiga namn? Lycka till nu alla!

image23

Hur var din första gång?

Publicerad 2007-10-26 09:56:25 i Allmänt,

Kom hem igår kväll från nattorienteringen, trött och sliten. Det hade varit en tuff kväll i skogen. Det var då det slog mig. Idag ska det ske. Idag ska lillgrabben få sig ett dopp. Hade väntat så länge på dettta nu. Drog av mig plagg efter plagg från min svettiga kropp. Närmade mig det varma, heta målet. Försiktigt i början så jag vande mig. En otroligt skön och varm känsla när jag var helt omsluten. Bubblorna yrde runt huvet och jag tänkte att varför har jag inte testat detta förut...Bada badkar är ju hur kul som helst....he he

USA, USA, USA...kom igen, alla med!!

Publicerad 2007-10-24 13:21:23 i Allmänt,

Har dom senaste veckorna funderat på var jag vill bo nångång i framtiden om jag flyttar bort från Ekenäs. Var jag vill lägga mig till ro. Var jag vill så min säd. Var jag vill sätta mig ner ock säga: It's good to have land medan jag sitter i min gamla gungstol. Nåja ni fattar vad jag menar. Efter att jag igår sett Michael Moores nya dokumentär Sicko så står det ännu mera klart att till USA flyttar jag aldrig. Dom har på riktigt ganska myky korkade mänskor och system där.
Så jag har funderat på att bosätta mig i Canada. Tänk att få ha ett stor gård nånstans i ett sjukt vackert landskap som är nära till fiskevatten och skidåkning men samtidigt inte så långt från en ganska stor stad. Mycket lägre kriminalitet och bättre sjukvård än USA. Där kan jag sitta sen och lyssna på Kent hur mycket jag vill. Undrar vad det kostar att bygga hus där??

image21

Hyvä J J

Publicerad 2007-10-22 15:17:34 i Allmänt,

Igår vann Kimi Räikkönen Formel 1 VM. Såg lite på reprisen som visades några timmar efter riktiga tävlingen. Man får ju som vanlig dödlig tv-tittare inte se något gratis numera. Har aldrig riktigt tyckt om den iskalle Räikkönen men igår kunde jag göra ett litet undantag. Jag menar om man vinner VM-serien så måste man ha gjort nåt bra. Sen irriterar jag mig på Matti Kyllönen som lite lätt överdriver när han skriker i TV:n - HYVÄ KIMI, HYVÄ J J, HYVÄ SUOMI!! Tulosruutu visade ett reportage från en bar i helsingfors där det satt löjligt fanatiska och tröga finnar som bara gillar Formula och lätkä. Men återigen så irriterar jag mig mest på svensk media. Aftonbladet har stora rubriker om hur Kimi kan bli av med titeln. Dom fokuserar mera på det påstådda fusket än själva tävlingen. Varför ska det alltid vara så att när det går bra för Finland i någon sport så ska det hackas ner om det så finns den minsta chans att göra det? Dom ställer också frågan: Är Kimi Räikkönen en värdig världsmästare? 81% har svarat ja. Jag har en fråga åt Aftonbladet; Är Finland bättre än Sverige på motorsport? Var är den frågan? Grattis Kimi säger vi!

image20

Party Party...

Publicerad 2007-10-20 22:50:35 i Allmänt,

Tässä istutaan Oscarin ja Carinan kämpällä. Ollaan vitun humalassa ja alkoholi flöödaa. Nyt on hyvä tunnelma kyllä.. Calle juo vettä jo ja ei oo edes midnighti. Leijona on kanisterissa ja musiikki soi.. Täällä keskustellaan futista ja muuasta asioista. Useimmiten keskustelu on vaan niin sanoitetusi fyllesnackia. Nyt bailataaan kunnes peräsreikä blödaaa...Giggity Gittity

"Se on ihan fifty-sixty miten käy."

Publicerad 2007-10-19 14:46:26 i Allmänt,

Nykänen har gjort comeback.

För första gången på 15 år spände han i veckan på sig pjäxorna och åkte upp i hopptornet i Kuopio.

Han landade efter 30 meter - i en backe där han under glansperioden ofta nådde över 70 meter...

- Benen är fulla av mjölksyra och nu gör det ont i fötterna. Fysiken är inte så bra att jag klarar av det här ännu.
Nykänen drömmer nu om en riktig comeback - i veteran-VM om fyra månader.

Innan dess ska han banta ned sig tio kilo och börja styrketräna.

- Det viktigaste just nu är att komma med till veteran-VM och att få träffa mina gamla vänner, säger han till Savon Sanomat.

Jag undrar just hur allvarlig han är med detta. Kanske han vill träffa sina gamla vänner och återuppliva gamla vanor från storhetstiden..

image19

Natt FM

Publicerad 2007-10-19 08:54:38 i Allmänt,

Var igår med Ville å Ose till Harparskog på lite nattorientering. Rätt kul att springa omkring i mörknet med pannlampa. Lär bli av fler gånger om man ska ha siktet inställt på natt FM som går av stapeln 2008 eller va de 2009. Eller så får jag göra som vanligt och bara vara med i speakerteamet.
Ett annat FM har nu kommit ut i 2008 års upplaga. Mycket trevligt! Efter första användningen kan konstateras att det håller måttet och har förbättrats utan att ha blivit sämre. Ett minus med att jag inte hittade skillda filer för spelskjortorna så att man skulle kunna importera nya till spelet. Har dom gjort så att det inte går att ändra på dem så är det verkligen ett stort minus.
Cirkeln idag igen och upp till bevis för att man har blivit ett snäpp bättre. BRING IT ON!!

Hjälp mig..

Publicerad 2007-10-18 10:15:29 i Allmänt,

..att hitta ett bra grafikkort! Jag behöver ett som klarar alla spel och håller i 3-4 år. Har sett på MSI om vad dom har och har funderat på ett NX8800GTS-T2D320E-HD. Problemet är bara priset. Kan nog tänka mig att sätta ner ganska mycket för att få ett bra grafikkort men helst inte över 300 euro. Får vara både ATI och NVIDIA. Vilket skall jag köpa? Priser hittar man på www.kpdata.fi

image18

Tvättmaskinen

Publicerad 2007-10-17 18:37:16 i Allmänt,

Flyttade tillbaka tvättmaskinen till badrummet igår. Satte på en tvätt som vanligt men när det var 30 min kvar så stannade maskinen. E20 blinkade det i displayen. Jaha tänkte jag och försökte få den att fortsätta utan men utan resultat. Kollade sen i handboken vad E20 betyder och där stod att det kan ha med avloppssilen att göra. Så jag tömde den men det hjälpte inte. I ett skede så stod jag och gungade hela maskinen fram och tillbaka och hade riktigt mycket på nerverna. Höll på ett tag och försökte få igång den igen innan till sist hamnade tömma den på vatten manuellt. När jag tömde den så hittade jag en sorts kork som hade stockat till slangen som går till avloppet. Efter att jag tagit bort den så fungerade den som vanligt igen. Vad lär vi oss av detta? Se till att det inte har fastnat saker i slangen!!

"Har du tänkt på att vi aldrig lyfter blicken från marken?"

Publicerad 2007-10-16 09:49:55 i Allmänt,

Är fortfarande i ett rus av Hotnights glädje. Så är det alltid några dagar efter en konsert. Men snart är det dags att ta nya tag med nya konserter. Jag talar naturligtvis om Kent. Deras nya skiva kommer ut till försäljning imorgon och den gör en inte besviken. Toppbetyg har delats ut på Expressen och även Aftonbladet hyllar skivan. Vissa har inte tyckt om deras lite nya synth sound men det låter fortfarande mycket som Kent. Min favoritlåt från skivan just nu är sista spåret Ensammast I Sverige. Låten är 8.20 lång och Kent lyckas alltid göra fantastiska avslutningar på sina skivor, så även denna gång.
I början av November ger sig Kent ut på en turné som startar i Helsingfors. Då kommer jag att finnas på plats. Är inte förvånad över att ingen ville följa med mig med tanke på vad alla tycker om deras musik. Undrar om det finns någom med samma musiksmak som jag?? Hotnights, Oasis, Dixie Chicks, Justin Timberlake och Kent i ett och samma huvud..

image17

Vad hände igår?

Publicerad 2007-10-15 01:29:32 i Allmänt,

Jo detta har hänt. Är framme i Åbo 2 h senare än planerat så jag hinner inte med att gå till butikerna jag ville se. Måste ju hälsa på släkt och vänner första hand. Jag & syster åker till Citymarket och handlar mat för kvällen. Lite vin är inte heller helt fel så det blir en flaska vitt. Åker till Syrrans och Nickes lägenhet för lite förfest. Syrrans trevliga kompis Emmi joinar oss och vi hinner sitta och prata i 2 h före det äv avfärd.

Vi anländer till Klubi runt 20.30. Inser nu att det är här i samma lokal jag såg The Sounds för ett antal år sen. Själva klubben är ganska liten men rätt mysig och bra för spelningar i denna kaliber. I trappan ser jag ett bekant ansikte i form av Kride. Gissade att man nog skulle se någon annan Ekenäsbo här. Vi lämnar ytterkläderna och tar plats längst fram vid scenen. Det visar sig att det inte är så mycket folk på plats ännu och att vi har kommit ganska passlig tid. Tar en bild av låtlistan och ser att tjejerna har valt 11 låtar varav 7 är från senaste plattan. Jag skickar syrran efter en Smirnoff Ice och nästan direkt när hon är tillbaka äntrar tjejerna scenen.

De startar som vanligt med Visit To Vienna och den är perfekt som öppningslåt. Gåshuden gör sig påmind och hela jag lyser upp i ett leende. Energin finns där från start och bandet sparar inte på krafterna. Ljudet verkar dock vara lite felställt för man har svårt att höra Marias röst ordentligt. Instrumentenljuden låter mycket bra och man kan lätt urskilja varje bandmedlems instrumentljud. Bandet spelar tre låtar på raken före de presentarar sig för publiken. Jag har som vanligt oturen att ha fått en idiot bredvid mig även på denna konsert. En något nördig finne står och svänger och yrar hit och dit som han vore på en ravefest eller nåt. Resten av publiken verkar ändå kunna bete sig normalt. Ljudet har nu rättats till och bandet river av låt efter låt. Jag fascineras av deras fokus och lysande raka stil. Läste att dom hade satsat lite extra på ljuseffekterna till denna turné och det verkar stämma. Nuvarande favoriten Loneliest City Of All spelas och jag gör tummen upp till syrran och hon nickar. Attityden hos tjejerna måste beundras. Detta är 3:e spelningen på 3 dagar men ändå ger bandet allt direkt från början till slut. Maria sjunger texterna med en attityd som skriker rock. Dessutom är hennes röst bättre än nånsin. Jennie spelar på sin Guild gitarr som det var det enda hon gjort i sitt liv. Johanna har en mycket mera framträdande roll än förut och bländar oss med ett perfekt basljud och ett rus av självförtroende. Josephine dunkar på sitt trumset medan hon svänger med sitt blonda hår hit och dit och allt flyter samman perfekt. Det märks att bandet har 15 år på nacken. Bandet spelar coverlåten In Private som inte finns på nån skiva men som de har spelat live på sina senaste konserter. Hörde den första gången på Ruisrock i år och har sedan dess bara hört den på You Tube. Mycket bra låt som passar perfekt även idag. Tjejerna lämar scenen för en stund och kommer tillbaka och spelar Puppy och Alright, Alright som extralåtar vilket jag kunde gissa att de skulle göra. Att dom bara spelar 13 låtar totalt kan tyckas kort och att det inte är mycket mellansnack gör att det roliga snabbt är förbi.

Detta var nu min 5:e gång jag ser dem live och måste medge att att detta kanske inte var den bästa spelning jag sett med dem men jag har å andra sidan lite höga krav efter att alla andra har varit sjukt bra. Ser att Josephine kastat upp sina trumpinnar i luften och att ena landat framme på scenen och andra bakom trumsetet. Siktar in mig på att få båda som souvenirer men någon annan hinner skrika åt roudien att han skall ge honom den som står framme på scenen. Shit tänker jag men efter en kort stund kommer Johanna ut från logen och jag går fram och berömmer dem och frågar lite om Tammerfors och Helsingfors spelningarna varit bra. Hon säger att Det var rätt mycket folk i Helsingfors och bra stämning där också. Jag ber henne snällt om hon kan fixa den andra trumpinnen åt mig och det fixar hon. Sen springer hon ner till souvenirshoppen. Ser Kride och växlar några ord medan vi instämmer att dom är sjukt bra. Jag står en stund vid scenen och får också ett plektrum ordnat åt mig. Går sen ner och köper mig en t-shirt och en LP. Flashar för dom andra finnarna med min svenska när jag småsnackar med Johanna igen. Hon frågar var jag skaffat min gröna SH t-shirt och jag frågar varför det alltid är hon som hamnar stå och sälja medan dom andra vilar backstage. Hon ler brett och säger att dom andra brukar vara lite trötta efter varje spelning. Sen sticker hon iväg backstage igen med min nyköpta LP som ska signeras av dom andra. Hon kommer tillbaka och jag tackar igen för en bra konsert.

Vi lämnar Klubi och går till en plats som heter Rento. Där visar det sig vara fullt med folk så vi fortsätter festandet hos syrrans kompis istället. Går sen mot Onnela som är tänkt att bli slutplasen för ikväll men där slipper vi inte in på grund av åldersgränsen idag som är 22 år. Så det får bli The Club istället som är en källare med några barer, ett stort dansgolv och massa 18-åringar. Musiken är helt ok och när det spelas Haddaway, Dr Alban och Pakito kan vi inte stå stilla. När klockan passerar 2 så tröttnar vi och går hem. Där väntar lite nattmat som blivit kvar från tidigare. Somnar ganska fort men vid 6-tiden ligger jag vaken och mår lätt illa. Tar mig till WC:n och undrar ifall jag måste spytta men konstaterar att det behöver jag inte. Är istället sjukt törstig så jag häller upp vatten som är ljummet men ända fantastiskt gott just då. Går sen och lägger mig och drömmer förmodligen om Hotnights..

Tack till alla inblandade som var med och gjorde kvällen lyckad! Mer bilder från kvällen finns på Facebook.

image11

image14

image12

image15

image16

Visit To Turku

Publicerad 2007-10-13 17:24:27 i Allmänt,

Klockan är 18.18 och jag sitter hos syster och dricker vin. Ett vitt vin som heter Black Tower. Om ca 2 h ska vi bege oss till Klubi och lyssna på Sahara Hotnights spelningen. Imorgon eller på måndag kommer en fullständig recension av den. Detta bli min 5:e gång jag ser dem live så det kanske är värt att fira. Nu ska jag mingla vidare och förbereda mig för kvällen. Hejdå hejdå...

Tjuven

Publicerad 2007-10-12 10:38:32 i Allmänt,

Kom till jobbet idag och skulle ladda en telefon som jag har på service. La märke till att nån hade tagit min laddare som jag använder dagligen. Hittade den hos en arbetskamrat som helt kallt hade tagit min laddare. Jag menar vem tar servicekillens laddare så där bara??
- Hmm, jag skulle behöva en laddare men har ingen själv. Varifrån skall jag ta en om jag inte vill öppna en ny förpackning? Skall jag fråga nån som vet eller tar jag bara från en annan arbetskamrat som troligtvis behöver den mera än jag?? Äh, jag tar från servicekillen. Han kan fixa en ny åt sig sen eller någo. Småsaker jag vet, men hej lite kan man väl ändå tänka efter.
Idag är det annars fredag och det betyder Cirkeln som vanligt. Har varit löjligt het sen jag skaffade ny innebandyklubba. Imoron är det dagen jag har väntat på sen juli. Sahara Hotnights i Åbo. Kommer att bli helt fantastiskt bra som vanligt!

Dagens låt: Wolfmother - Joker & The Thief

image10

Djurmusik

Publicerad 2007-10-11 10:00:41 i Allmänt,

Gårdagens gäster hos Conan var ett band som heter Animal Collective. Har aldrig i mitt liv hört någo så dåligt!! Conan brukar ibland nog ha lite konstiga artister men dom här tar nog priset som det sämsta han nånsin haft.

Blått

Publicerad 2007-10-09 22:59:08 i Allmänt,

Har idag målat om på toaletten. Det var meningen att det skulle bli vitt med en liten stänk blått i sig. Lyckades inte riktigt med det så det blev helt ljusblått istället av nån anledning. Nu ser det mest ut som ett litet pojkrum. Men det är kanske också just vad det är...Little boys room...he he.. Ny färg imorgon kanske??

Dagens låt: Eiffel 65 - Blue....näe för fan den e bara så dålig...vi tar istället Vikingarna - Till Mitt Eget Blue Hawaii

WC

Publicerad 2007-10-08 20:04:23 i Allmänt,

Kom hem idag och hittade en ny toalettstol på WC:n. Kul tänkte jag, då slipper man gå ner i källaren för att man är nödig. Nu skall jag gå och testa den. Ska man köra ettan eller tvåan första gången månne??

Va ska de bli av dig riktigt??

Publicerad 2007-10-08 14:59:55 i Allmänt,

Merkonom ska de bli av mig helt tydligt. Skrev på avtalet idag och senast 30.9.2009 är det meningen att jag skall vara färdig. Ganska säker på att jag kommer klara det med flaggan i topp. Toppbetyg kan jag inte lova...

Dagens låt: Oasis - Where did it all go wrong?

Katten också!

Publicerad 2007-10-06 12:03:39 i Allmänt,

Står på jobbet och säljer som en dåre. Har varit sjukt mycket kunder idag och största priset går till damen som ville ha en kattbild beställd till sin telefon. Hon hade varit i Karisbutiken en timme och dom hade inte fått det att fungera. Så dom skickade hit henne och menade att jag får det nog att fungera. Så jag stod här och försökte fixa hennes jävla kattbild från Buumi.net i en halvtimme medan det bildades en sjukt lång kö i butiken. Kan man inte se själv att det finns andra kunder som väntar på viktigare saker? Jag skiter fullständigt i om hon får sin kattbild till sin telefon! Fick det inte att fungera och bryr mig inte hur hon fixar det. Allt jag tänker på är att klockan ska bli 14 och jag får åka och fiska. Jävla idioter det finns...

Svagt.

Publicerad 2007-10-05 15:58:38 i Allmänt,

Idag kom det fram att Marion Jones var dopad under Sydney OS 2000. Ingen överraskning där inte. Frågan e bara varför hon kommer fram med det nu. Tror hon att folk ska förlåta henne om hon erkänner och dessutom skyller allt på hennes tränare? Svagt gjort är det iaf.

I Matchen Celtic - Ac Milan sprang en supporter fram till Milans målvakt Dida och gav honom en lätt klapp på kinden efter Celtics ledningsmål i slutskedet av matchen. Då försökte AC Milans målvakt Dida filma så att domaren skulle blåsa av matchen och ge Milan segern. Svagt och dåligt gjort Dida!

Dagens låt: Velvet - Fix Me

Domen från ögonläkaren

Publicerad 2007-10-03 11:12:26 i Allmänt,

- Möjliga skador på hornhinnan efter användning av kontaktlinser.
- Använd kontaktlinser mindre och byt möjligtvis ut dem till hårdare linser.
- Nya starkare linser till glasögonen.
- Kolla ögonen hos läkaren om ett halvår.
Kostnad för hela kalaset: 240 euro för nya linser till bågarna och 75 euro för läkarbesök.
Totalt: 315 euro, tack så mycket!!

Bäst i världen

Publicerad 2007-10-03 09:15:16 i Allmänt,

Dagens Aftonbladet:

Är Zlatan världens bäste anfallare just nu?

Ja, tycker hela 73 procent av de röstande på aftonbladet.se.

- Zlatan är för bra för landslaget, skriver signaturen "timzaan".
- Zlatan leder skytteligan i en av dem tuffaste ligorna. Zlatan gjorde mål i champions league match skrev "Jeeboy".
- Lyckas han nu bara få i läderkulan mellan stolparna i en landskamp så blir han väl helgonförklarad. Or the next best thing, vinner guldbollen skrev "Medvetandet".

Ibland går det inte att se mellan fingrarna hur svenskarna beter sig angående Zlatan. Direkt han gör mål så är han bäst i världen och direkt han misslyckas så är det fiasko. Jag säger så här: Hur i helvete skulle Zlatan vara världens bäste spelare?? Om Zlatan som gjorde 2 mål mot PSV är världens bäste spelare, är då Michael Mifsud som gjorde 2 mål mot Man Utd världens näst bästa spelare?? Är Zlatan faktiskt världens bästa spelare om han gick mållös lite på 600 dagar i Champions League och är mållös i över 300 dagar i landslaget? Zlatan är en självisk och bortskämd spelare. Bäst i världen just nu är solklart Lionel Messi i Barcelona!!

image9
- Kolla brorsan!! Där står ju Lasse Lagerbäck och skrapar sig i skrevet.

Bad hangover

Publicerad 2007-10-01 09:26:57 i Allmänt,

Måndag igen. Helgen spenderades med att festa ordentligt på lördag och ha en ganska ordentlig krabbis på söndag. Formis pizzan har aldrig varit så bra som den var igår. Minst poäng i Fantasy Premier League den här helgen igen. Ingen jävla skillnad vad jag gör så får alla andra mera poäng än jag. Men NHL Fantasyn ska ja vinna..

Dagens låt (eller gårdagens): Crucified Barbara - Bad Hangover

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela