Petskis

Äldre än vanligt

Publicerad 2010-09-20 00:35:43 i Allmänt,

När blir man gammal? Vid 60? Vid 50? Vid 40? Eller redan vid 30? Det beror väl på hur man ser det. Varför detta filosofiska tänkande? Jo för på fredagen fyllde jag år för tjugonionde gången. 29 år fyllda och bara ett år kvar till 30. Jag tror att jag de senaste åren börjat få en 30-års kris men att den förhoppningsvis kommer vara över då jag fyller 30. Jag antar att det känns så här för ganska många som är i samma ålder. Det är ändå många saker som blir annorlunda. Man kan inte äta och leva hursomhelst utan att det syns utåt. Kroppen behöver träning för att inte svälla upp. När man sen ska träna bort dessa extra kilon så får man sjukt på ställen som man inte skulle ha fått som ung. Man kanske känner sig rätt ung och tror att ens utseende inte har ändrat de senaste åren men sen börjar man titta på bilder som bara är några år gamla och inser att nåt har hänt. Under helgen har jag varit förkyld men inte haft nån värre feber utan bara haft en gnutta stegring. Ändå har jag varit rätt orkeslös och hängig. När man var yngre så kunde man ha 38 grader feber och ändå vara någolunda pigg men det händer inte mera. Har det med åldern att göra? Säkert lite. Men nu ska jag inte klaga så mycket. Som sagt så tror jag krisen är över efter ett par år åtminstone, då man inser att man inte kan göra nåt åt förändringen. Fast det finns ju saker som är bra med att vara 30 också. Man kan börja fundera på att bygga hus. Man kan ha ett någolunda bra och inkomstbringande jobb. Men framförallt kan man vara nöjd över att få kunna göra saker som spela fotboll, fiska, dricka alkohol i måttliga mängder, klippa håret i valfri frisyr, lära sig hur nya telefoner fungerar och kanske till och med producera ett och annat barn. Allt detta kan man göra. Eller borde kunna göra...åtminstone i ytterligare trettio år...

Jag vill tacka alla som har uppvaktat mig under helgen och för alla presenter jag har fått! Nästa år blir det stor fest!

Greklandsresan i bilder

Publicerad 2010-09-10 00:06:39 i Allmänt,


Meltemi Apartments, vårt enkla boende under semesterveckan.


Väldigt enkelt men också väldigt billigt.


Ingen direkt havsutsikt från balkongen men väl en stor palm som förvisso gjorde så att trafiken på gatan kändes mera acceptabel. Som sagt, väldigt billigt. 


Vi bodde som tidigare berättats i staden Pigadia som är huvudstaden på ön Karpathos. Öns landskap liknar Kreta rätt mycket, väldigt torrt och bergigt.


Notera den runda hamnen med alla restauranger.


Mysiga små gator hör väl också Grekland till. Detta är torget i staden.


Stadens busstation såg lite...ööö...sliten ut eller nåt... Det är alltså byggnaden med rött tak som är busstationen. Bussen har också varit med om mycket.


Stor strand intill staden som dög bra för några dopp.


En dag åkte vi på utflykt med en båt som tog oss till den lilla hamnstaden Diafani.


Tur så var det inte denna lilla båt vi åkte med för det blåste på rätt bra på och runt ön.


Från Diafani tog vi bussen upp till den lilla bergsbyn Olymbos där invånarna levde lite enklare.


Vi fick en guidad tur i byn med Apolloguiden Lisa som lät oss fotografera utsikten från ett par hundra meters höjd.


..och Rebecca blev vän med en lokal liten tant som väldigt gärna ville sälja dukar till både bord och huvud.


Tillbaka i stan försökte jag ta fina artistiska bilder på vågstänket mot stenarna.


På kvällarna åt vi goda middagar som denna utsökta fiskrätt.


..och smällde i oss "små" portioner av dessert.


Inte ens denna påflugne inkastare vid namn Mike kunde få oss på dåligt humör. Synd bara så kan inte vissa människor hantera en digitalkamera och knäppa en tillräckligt skarp bild.


Två av dagarna hyrde vi detta fordon. En liten stackars bil som knapp orkade upp för serpentinvägarna på ön.


Utsikten var mestadels helt fantastisk. Här nere ser man stranden som röstades fram till medelhavets bästa för några år sen.


Apella beach från en annan vinkel.


Stranden hade det absolut klaraste vatten man kan tänka sig. Otroligt klart och fint var det.


Stranden vid Lefkos på öns västra sida.


Vår favoritstrand på ön blev nog ändå Achata.


Allt som allt så var vi väldigt nöjda med hela resan i detta land som har så mycket för alla!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela