Petskis

Stackars Bobby

Publicerad 2009-11-30 10:02:31 i Allmänt,



Det här är Bobby Oduncu. Han är en så kallad kändisfrisör från Stockholm. Han är även homosexuell och bästa vän med Linda Rosing. Under helgen var det nån som hade vandaliserat hans frisörssalong genom att tända eld på inredning samt krossa alla speglar.
- Jag vet inte vad det är för människor som vill förstöra för mig, jag är en god och glad kille säger Oduncu till Expressen.se.

Jag kan absolut inte heller förstå att det är nån som vill stackars Bobby illa...

Väldigt mycket fotboll

Publicerad 2009-11-29 23:38:36 i Allmänt,

Inte mindre än fyra fotbollsmatcher har undertecknad sett idag. Fyra intressanta matcher som sågs antingen på plats eller på TV. Här är sammanfattningarna.

ESC 4 - 2 Futura

Ett futsalmöte i division två där hemmalaget från Ekenäs hade säsongspremiär genom att möta Futura från Borgå. Dagens match blev en ganska tät drabbning som ESC till slut kunde vinna med siffrorna 4 - 2. Ska bli väldigt kul att följa detta lag som till huvuddelen består av Ekenäskillar som antingen spelar eller har spelat i EIF. Ett bra alternativ att titta på när utesäsongen har paus. Jag tror det kan bli fler segrar så länge laget har alla "toppspelare" med i varje match. Och när till och med numrorna på spelarna var i sin ordning så har jag inget att klaga på.

Everton 0 - 2 Liverpool

Liverpool kunde lite för enkelt ta hem tre poäng i Merseyside derbyt. Om bara Everton skulle haft lite flyt och en bättre anfallare så hade det kunnat se helt annorlunda ut. Liverpools öppningsmål styrdes turlig i mål av Evertons Yobo och också 2 - 0 målet hade Yobo del i. Mest anmärkningsvärda i matchen var nog ändå Steven Gerrards form. En form som inte ser bra ut. Karln är ju helt ute för tillfället. Massa felpass och knappt farlig framåt över huvudtaget. Liverpool behöver desperat nya spelare i januari.

Arsenal 0 - 3 Chelsea

Trodde lite på att Arsenal skulle ta hem denna match men Chelsea visade sig vara oerhört starka. Didier Drogba gjorde två mål och Arsenal kunde inte få till något hyfsat framåt. Utan van Persie och Bentner klarar Arsenal sig inte. När dessutom överskattade Theo Walcott inte kan springa förbi sin spelare så är det kört. Precis som jag har tippat före säsongen så tågar Chelsea på för fullt i ligan. Det enda som kan stoppa dem är skador och möjligtvis Afrikanska mästerskapen dit flera ur laget är på väg. Nu talas det om förstärkningar som Aguero i januari och det lär knappast försämra truppen.

Barcelona 1 - 0 Real Madrid

Jag är glad att Barcelona vann för jag gillar inte Real Madrid och deras transferpolicy. Jag gillar dessutom Barcelonas spelstil hur de klarar av att hålla boll inom laget och hur elegant de spelar ut motsåndet med korta finurliga passningar. Desvärre gillar jag inte att det förstås var Zlatan Ibrahimovic som fick avgöra El Classico. Svensken hann vara på planen i tre minuter före han avgjorde matchen. Resten av tiden var han blek och dålig. Men det är ju klart han prisas som den store hjälten i matchen av åtminstone alla svenska tidningar. Nej den störste av dem alla på planen idag var Carles Puyol som bland annat stod för tre briljanta glidtacklingar som annars skulle ha resulterat i mål för Madridlaget. Så ska en kapten spela i en stormatch!

Årets Idol vinnare heter..

Publicerad 2009-11-28 12:44:54 i Allmänt,

..Erik Grönvall och han sjunger med en härlig rockröst. Om det inte stod klart redan tidigare att han kommer vinna årets Idol så är det efter gårdagens utklassning helt klart.

Ekenäs snyggaste skyltfönster?

Publicerad 2009-11-27 16:42:28 i Allmänt,

     
Nu är då projektet på jobbet i princip klart. Det återstår några paket i de övriga fönstren men huvudfönstret är färdigt. Så här ser resultatet ut. Jag är nöjd. Kunderna är glada. Allt är tipp topp. Nu kan julen komma.

Släng dig i väggen Ernst Kirchsteiger

Publicerad 2009-11-24 12:55:22 i Allmänt,

Vad har ni gjort på ert jobb idag? Jag har målat. Måste säga att jag är mycket stolt över mitt projekt som vi har på gång här. Senast på fredag kväll ska ni ta en extra titt i våra fönster i butiken så får ni se resultatet.

     

Talanglös

Publicerad 2009-11-23 13:45:30 i Allmänt,

Igår avgjordes Talent Suomi 2009 och vinnaren heter Miikka Mäkelä. Råkade se de tre första uppträdarna och insåg snabbt vart det var på väg så jag valde att inte titta vidare. Jag vet inte om det är ett dåligt år eller om det här faktiskt är den bästa talang vi har i vårt land men en sak är i alla fall säker. Jag skäms för mitt land. Varför har vi ens ett talangprogram i Finland när det ser ut så här? Om ni vill veta vem som blev tvåa och trea så får ni söka upp det själv för jag sätter inte mera tid på detta.

On The Radio

Publicerad 2009-11-20 09:13:56 i Allmänt,

Ikväll är det Svenska Talande Klubben på Fontana i Vasa med artisterna Lorentz & M. Sakarias samt BassBros. Det finns inte en chans att jag skulle se en sån konsert! Jag har så mycket emot dessa två grupper att jag inte vill nämna dem mer nödvändigt. Men för er som vill veta vem de är så kommer här en kort presentation som jag klistrade in från Radio Extrems sida.


Lorentz & M. Sakarias
De här två bröderna från Södermalm kommer garanterat att stå för årets bästa fest i Vasa. Efter att ”hipp-pop”duon Lorentz & M.Sakarias släppte sitt debutalbum "Vi mot världen" i mars 2009 har de fått lysande recensioner och här och där beskrivs gruppen som framtiden för svensk musik. Nu snurrar hittarna ”Mayhem” och ”Baby!” på radion och hypnotiserar folk på dansgolven. Lorentz och M.Sakarias kan beskrivas som en mix av rap, pop och elektro i en neonfärgaddiscoatmosfär. Med sin kaxiga och sprattliga rap berättar de här bröderna lekfullt om livet i storstaden.


BassBros
För två år sedan började Ingåkillarna Alfred Gestranius och Markus Wikström experimentera med att göra musik med dator. På Svenska Talande Klubben i Vasa kommer de att få stiga på scen för första gången i sitt liv.

Några frågor som jag undrar över. Vad är uppe med att heta M. Sakarias egentligen? Varför har alla solglasögon på sig? Varför ser man så tydligt på BassBros killarna att de är två finntöntar? När BassBros hittade på ett namn, hade de då undgått att det redan finns en kille i Sverige som kallar sig Basshunter och spelar EXAKT likadan musik?

För mig som lyssnar på Radio Extrem så är det omöjligt att undgå dessa "musiker" som kanalen så gärna spelar och hyllar. När blev det så här illa? Vad hände med konceptet Klubb X3M som hade bra artister som t.ex. The Sounds och Crashdiet? När blev Radio Extrem så jäkla flummigt och dåligt? Då är det bra att det finns en radiokanal som leverar bra musik. Radio Laser är kanalen som spelar en skön blandning av gamla remixade technomusik från nittiotalet. Om man har Win Vista och Stream Portal som Gadget så kan man lyssna på kanalen. En perfekt fredagskanal!

Ny TV

Publicerad 2009-11-18 14:33:27 i Allmänt,

Jag köpte en TV åt mig för bara något år sen. En Samsung 32" LCD TV men helt OK funktioner och bild. Idag fick vi in två nya TV:n på jobbet som ska fungera som demonstration för Full HD kanalerna som Karis Telefon erbjuder. Jag vill ha en av dem! GE MIG EN SÅN NU GENAST NÅGON!! Jag får väl snällt vänta tills firman vill göra sig av med dem om sisådär tre år eller nåt...



Samsung LE46B755U1WXXE

Hörbarhet

Publicerad 2009-11-16 09:43:30 i Allmänt,

Varför är det så himla dålig hörbarhet på vissa ställen? T.ex. på tåg och Sverigebåtar är det ibland stört omöjligt att kunna ha en konversation utan att samtalet bryts. Det finns inget mer störande än när man pratar med en person som befinner sig på en sån plats. Man vill bara kasta telefonjäveln all världens väg när samtalet bryts för femte gången. Fast man kanske inte har nåt viktigt att säga just då så tänds en kort stubin i hjärnan. Det är lika när folks batterier tar slut mitt i samtalet. Man blir så jäkla irriterad att man snart köper nya telefoner och batterier åt alla man känner..

Tvåtusentolv

Publicerad 2009-11-16 09:32:00 i Allmänt,


Såg filmen 2012 på helgen. Katastroffilmen som handlar om jordens undergång. En påkostad film med så mycket specialeffekter att Armageddon och The Day After Tomorrow ser fåniga ut men med en story som inte håller hela vägen. Fast det är väl klart att det ska vara en film för hela familjen men "jagande" jordbävningar och fjantiga skämt fastän miljoner människor dör är lite väl fånigt. Dessa filmer skulle behöva en omskakning som Batman filmerna fick i och med Christopher Nolans regi. Sen tycker jag det borde vara förbjudet att ha stolar så nära bioduken som vi satt. Att titta på mäktiga scener från andra raden i en gigantisk biosalong gör så att man blir lätt illamående.

Tack för allt (eller inget) Nani!

Publicerad 2009-11-12 08:51:55 i Allmänt,


Manchester United-spelaren Nani gick igår kväll till hård attack mot sin boss. På landslagsläger inför VM-kvalmatchen mot Bosnien-Herzegovina berättade Nani i portugisiska tidningar att han är frustrerad över att inte vara med i startelvan i de stora matcherna, oavsett hur bra han spelar. Att hans självförtroende fått en törn. Och menade att Sir Alex Ferguson brutit löften till honom.
– Han är en mycket komplicerad man. Mycket komplicerad och tuff. Om allt är bra är han lugn, men om han tror att något är fel är det kört för dig.

Alla som kan sin Manchester United historia vet ju hur bra det gick när spelare som Jaap Stam och David Beckham kritiserade Sir Alex. Det blev en enkelbiljett bort från klubben direkt. Nu råkar det sig så att jag verkligen inte tycker om Nani och vad han har gjort för Man Utd så för mig är detta lilla julafton. Skicka iväg den gnällande portugisen till spanien där redan en gråtande portugis spelar. Hejdå Nani!

Tankar om Fotbollsgalan

Publicerad 2009-11-11 08:49:09 i Allmänt,

Såg ni på svenska Fotbollsgalan på måndagen? Upplägget var klart. Fotbollsgalan skulle hållas i Malmö, Zlatans hemstad. Zlatan skulle få sin fjärde guldboll. Alla inom fotbollssverige skulle vara där och hylla honom. Men vad händer om Zlatan inte kommer till galan? Vad är då vitsen med att ha galan i Malmö? Det blir fiasko.

Det var precis vad som hände och det var inte det enda märkliga med denna gala de håller så högt i Sverige. Vi kan börja med själva nomineringarna och vinnarna i de olika kategorierna. Ta t.ex. de nominerade i årets anfallare på herrsidan. Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg, Tobias Hysén och Ivan Obolo. Vad är det då de röstar på? Årets bästa svenska anfallare som spelar utomlands? Årets bästa allsvenska spelare? Eller är det bara en mix av fyra anfallare som har varit bra i år? Varför ska de ha utländska spelare som spelar i Allsvenskan nominerade? Ivan Obolo hade typ noll procent chans att vinna en sån kategori. Så här såg det ut i nästan alla kategorier.

Sen har vi de löjliga inslagen som blir pinsammare för varje år. I år var det en video om hur alla i Sverige är fotbollsintresserade. De släppte ner en boll mitt i Stockholm för att se vem som skulle börja trixa med den. Nämen oj, är det statsminister Reinfeldt som trixar med bollen? Det var ju högst oväntat och oplanerat. Så jävla löjligt...

Om Zlatan inte har möjlighet att komma till galan på grund av sitt klubblag så kan man förstå det men om inte Henke Larsson, som nästan bor granne med Malmö Arena orkar visa sig när TV4 beslutat sig för att ha ett inslag om hans karriär så alla kan hylla honom så är det lite dåligt. Minerna på publiken när de väntade att Henrik Larsson skulle stiga fram på scenen men inte gjorde det, var smått fåniga.

Vad är förrästen idén med att ha kungliheter på galan? Hur pass intresserade av fotboll är Prinsessan Madeleine och Prins Carl Philip?

Varför ska man ha artistframträdanden som spelar playback. Inte ens jag orkade se Kents framträdande till slut. Det enda som var bra med det var låttiteln Töntarna som nog var direkt menat åt dem som hade snickrat ihop galan.

Här är dessutom en lång lista på vad som också gick helt fel:

- När Zlatan skulle tacka för Guldbollen spelades bakgrundsmusik på högsta volym så att ingen hörde vad människan sa.

- När pristagare skulle avslöjas så kunde man se vem som vann långt före på skärmar i bakgrunden.

- När Lars Lagerbäck stod på scenen och skulle ta emot publikens hyllningar för sina år som förbundskapten så var en av programledarna där direkt med en mick upp i pannan. Dit försvann de stående ovationerna.

- Kategorin årets back fick inte plats på själva galan utan spelades upp som ett inslag som om det var årets materialförvaltare som det var fråga om.

- Alla i AIK hade mustascher på sig. Ingen förklarade varför.

Fanns det alls nåt bra med galan? Jo. Klas Ingesson som delade ut ett pris fick nog nästan alla att fälla en tår när han berättade om sin kamp mot cancer. Kanske borde Fotbollsgalan slås ihop med cancergalan nästa år...

Skivrecension

Publicerad 2009-11-10 14:43:31 i Allmänt,



Kent - Röd

Betyg: p p p p p

När Kent släppte Tillbaka Till Samtiden för två år sen så höjde många på ögonbrynen, även undertecknad. Varför skulle detta rockband bli ett svenskt Depeche Mode och fastna i ett elektroniskt sound? Kommer liveframträdandena att se ut som Kraftwerk med en massa synthar? Svaret då var att det fortfarande låter som Kent, både på skiva och live. Denna gång var jag inte ens nervös för att Röd skulle låta märkligt. När låtarna har konstiga men ändå briljanta namn som Taxmannen, Svarta Linjer och Töntarna så vet man att det kommer bli toppen. Säga vad man vill om Jocke Berg men texter som både berör och upprör kan han leverera i mångfald. Röd andas mycket grå storstadsdisco eller en regnig dag på en lång motorväg. Trots att texterna är bitvis gråa och bittra så är melodierna helt fantastiska. Skivan är inspelad i legendariska Hansa studion i Berlin där även David Bowie, U2 och Depeche Mode har spelat in klassiska skivor. Om detta kommer bli en framtida klassiker får bli osagt men för mig är det här bland det bästa Kent har gjort.

Bästa låt: Sjukhus

Låtlistan och tankar kring den.

1. 18:29-4
Psalmsång och inget mer. Inspelad i en kyrka med en stor kör. Ingen vits att spekulera i varför denna låt är med som öppningsspår.

Utdrag ur texten:
Ett helt hav normala människor sjunger med
Men även hundratusen röster kan ha fel

2. Taxmannen
Mörk storstadsdisco som låter lite Pet Shop Boys. Perfekt bilmusik.

Utdrag ur texten:
Du vet inte var jag varit
Du vet inte vem jag är
Vet du alls vem du varit?
Vet du ens vem du är?
Älskling, det är livet

3. Krossa Allt
Nintendospel möter en synth. Lägg till en svängig melodi och en melankolisk text så har du denna låt i ett nötskal.

Utdrag ur texten:
Bygg något vackert eller krossa allt

4. Hjärta
Akustisk gitarr och stråkar. En vacker ballad på många sätt. Växer ju mer man lyssnar på den.

Utdrag ur texten:
När det strålar från mitt hjärta
Som en motorväg av ljus


5. Sjukhus
En liten personlig favorit på skivan. Börjar lugnt som stråkballad för att sen ta tempo och bara blomma ut i en alldeles fantastisk kaskad av synthrock.

Utdrag ur texten:
Dom skriker ditt namn just när regnet träffar fönstren
Och en ond vind skakar träden, tambourine shakers av döda löv


6. Vals För Satan (Din Vän Pessimisten)
Den mest anmärkningsvärda låttiteln har också den bästa refrängen på hela skivan. Om inte det momentet lyfter taket på kommande livespelningar så vet jag inte vad som ska göra det. Kentmagi när det är som bäst.

Utdrag ur texten:
Om jag hade lite kraft kvar att ge dig
Om jag hade lite hjärta att dela med mig
Om jag hade lite kärlek så var den till dig


7. Idioter
Mullrande beats, gitarrer och en vacker samt sorgsen melodi. En poppig låt som väl kan bli en radiohit. Låter lite som nåt från Vapen & Ammunition skivan.

Utdrag ur texten:
Var var du när dom dömde mig?
Var var du när jag tog mitt straff?
Du som alltid har försvarat idioter


8. Svarta Linjer
Sången byggs upp lager för lager. Lite visslingssynth som liknar låten Dom Andra.

Utdrag ur texten:
Vi ljuger som små barn

9. Ensamheten
Även här börjar det lugnt med akustisk gitarr för att sen bölja ut i dunka dunka musik. En blandning mellan Den Döda Vinkeln och Berlin.

Utdrag ur texten:
Stan förblöder, allt är stängt
Du pratar jobb, jag längtar hem igen


10. Töntarna
Första singeln som växte fram till en riktigt bra låt. En dyster elektronisk melodi med en stark refräng.

Utdrag ur texten:
När det bjöds på festerna
Var jag aldrig bjuden in
Du föll isär inför gästerna
Jag byggde upp dig bit för bit igen


11. Det Finns Inga Ord
Det finns faktiskt ord i denna låt som avslutar skivan. Och vilka ord sen. Briljant text som vanligt när det gäller en sista låt. Alla som har lyssnat på Kent tidigare vet att Kents sista låt på skivorna brukar vara nåt alldeles extra. Så även denna gång.

Utdrag ur texten:
Det här är Sverige, snälla gråt när ingen ser

Från en besvikelse till en annan

Publicerad 2009-11-10 09:51:59 i Allmänt,

Helgen bjöd inte direkt på några större smällkarameller. På programmet stod bland annat fiske och fotboll på TV. Det som skulle bli kanske den sista fisketuren för året blev en stor besvikelse. Det började redan i matbutiken där jag ville ha tag på strömming som skulle få vara bete till gäddmetet. Inte en chans att få tag på färsk strömming i en matbutik i denna stad inte. Borde ha gått till torget som jag tänkte. Plan B bestod av att meta mört med majs och räkor för att sen meta gädda med mörtarna. Vi varken såg eller märkte av en enda mört under hela fisketuren. Besvikelsen var total.

Fotbollsmatchen mellan Chelsea och Man Utd blev också den en besvikelse. Trodde att Chelsea skulle slå Man Utd ganska lätt men dte var faktiskt Man Utd som verkade det piggare laget under matchen. Hoppet tändes. Vad händer då som så ofta i fotbollsmatcher? Jo det andra laget vinner. Chelsea fick en massa konstiga domslut med sig och vinner matchen på en feldömd frispark och ett nickmål av John Terry där en Chelseaspelare drog ner en Man Utd spelare i målsituationen. Orättvist så det skriker om det.

Då är det skönt att ha en flickvän som stöttar en i dessa svåra lägen. Love you baby!

Musik

Publicerad 2009-11-06 09:08:20 i Allmänt,

Så kom den då äntligen, nya kent skivan med namnet Röd. Innan jag ens börjar recensera den på riktigt så behöver jag cirka 10 - 15 igenomlyssningar. Det jag kan säga redan nu är att den är riktigt bra.

Igår visades den årliga MTV Europe Music Awards galan från Berlin. En riktigt trevlig tillställning med en hel del bra liveframträdanden. Det satsas friskt på dessa framträdanden med hela europa som publik. Bäst igår var nog U2 och Foo Fighters. En som däremot borde ha stannat hemma var David Hasselhoff som märkbart berusad delade ut ett pris.



U2


Foo Fighters

Mäktigt

Publicerad 2009-11-02 10:16:46 i Allmänt,

Såg på matchen mellan IFK Göteborg och AIK igår. Matchen som avgjorde Allsvenskan och som tyvärr AIK gick och vann. Inte för att jag håller på IFK eller nåt men det jag såg före matchen gjorde mig lite berörd. På IFK Göteborgs hemmamatcher spelas varje gång en inmarschlåt. Igår var första gången jag hörde IFK:s låt och jag måste säga att det är den bästa laglåt jag nånsin hört. Vilken otrolig stämning det skulle vara att få spela eller se en match där. Lite annat än de finska fotbollsserierna. Bara för en sån där sak skulle man kunna bosätta sig i Göteborg och börja hålla på IFK. Mäktigt!

Besiktning

Publicerad 2009-11-02 09:50:58 i Allmänt,

Var och besiktade bilen idag. Kostade endast 96 €. Lätt överpris kan man tycka för en sak som tar mindre än 20 min. För ett år sen kostade en besiktning 86 €. Alla priser stiger och lönen.....nä just det, lönen hålls det samma som för fem år sen. Lätt att leva i detta dyra land...

Back to normal

Publicerad 2009-11-02 09:41:46 i Allmänt,

Om ingen annan (läs TimoTorres) säger det så får väl jag säga som det är. Liverpool är tillbaka där de var före Man Utd matchen. Det vill säga som förlorare och inte ens på allvar med i titelstriden. Så stora på sig som de var efter Man Utd segern så ville man bara skratta. Det räcker med att se på Rafa Benitez klasspelare Voronin, Degen och Kyrgiakos så förstår ni ju själva hur dåligt ställt det är med Liverpools så kallade försök att bli mästare. Att de ibland lyckas få till segrar i viktiga matcher har ingen betydelse då de torskar mot sämre lag. I slutändan står de sen där med 10 p mindre än de som vinner Premier League. På helgen kan faktist de blivande mästarna ta ett litet steg närmare titeln då Chelsea och Man Utd möts. Något av dessa lag kommer garanterat vinna Premier League. Tyvärr ser det ut att bli Chelseas år i år.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela