Petskis

Klar för i år

Publicerad 2008-12-31 14:30:25 i Allmänt,

Nu signar jag off för detta år. Sex dagar ledigt väntar för min del. Är klar med inventeringen av Nokia lagret och ska iväg och fira nyår med vännerna.



Gott Nytt År på er!

Årets musikplattor

Publicerad 2008-12-31 08:18:24 i Allmänt,

Förra årets succélista får en upprepning även i år. Mycket, mycket svårare i år att sammanställa listan. Funderade ett tag på att bara lista upp 10 album utan att ranka dem men man vill ju skapa rubriker.


1. Rihanna - Good Girl Gone Bad: Reloaded


Nu är det ju så att Rihanna släppte Good Girl Gone Bad redan 2007 men eftersom jag inte hade med den på den listan (vilket den absolut borde) och för att hon i år släppte en förlängd version så tycker jag det är okej på detta vis. Dessutom så är detta en fullständigt lysande skiva med massa hits. "Don't Stop The Music", "Hate That I Love You", "Disturbia" och "Rehab" är bara förnamnet. Jag vill även påstå att Rihanna är årets artist och den klarast lysande musikstjärnan för tillfället.


Bästa låt: Take A Bow


2. Pink - Funhouse


Jag har alltid gillat Pink för hennes röst och bra låtar. Jag vet precis vad ni tänker nu.. Hur kan man tycka om låtar som So What som har töntig text? Om man bortser från singlarna med töntig text så finns det otroligt starka låtar på denna skiva. Både snabba och långsamma låtar. Lyssna på den! Ni blir inte besvikna!


Bästa låt: Please Don't Leave Me


3. Coldplay - Viva La Vida


Har väl inte varit nån fantast av Coldplay och är väl inte det ännu men det går inte att komma förbi att Coldplay har gjort sin bästa skiva nånsin. Här kanske inte finns nån "Fix Me" men väl andra mycket bra låtar.


Bästa låt: Lost


4. Britney Spears - Circus


Vad i hela....ska jag faktiskt ha med Britney Spears på min lista? Ja se det ska jag! Britneys senaste skiva är inte bara en bra comeback. Den är också hennes bästa nånsin. Här finns ett par riktigt bra långsamma låtar förutom de snabbare då förstås. Tror ni mig inte? Lyssna bara på låten "Out From Under".


Bästa låt: Circus


5. Katy Perry - One Of The Boys


Som ni ser så är det verkligen tjejernas år i år. Och igen vet jag vad ni tänker. Ska han verkligen falla för den där one hit wondern. Så fel ni har! Detta är en riktigt bra platta med massa radiovänliga hits. Frågan är bara om tjejen kan följa upp detta med en bra andraskiva.


Bästa låt: If You Can Afford Me


6. Duffy - Rockferry


Denna Walesiska sångfågel har slagit igenom stort och har en fantastisk röst. Mycket sköna låtar som passar perfekt för en lugn whiskeykväll.


Bästa låt: Scared


7. Oasis - Dig Out Your Soul


Britrockens legender Oasis gav ut sitt sjunde studioalbum i år. En skiva som tar sig en stund före den låter en komma in. Många menar att Oasis har varit slut för längesen men här finns fortfarande små guldkorn. Balladen "I'm Outta Time" är kanske den bästa låt dom har skrivit sen "Don't Look Back In Anger".


Bästa låt: I'm Outta Time


8. Hellacopters - Head Off


Kanske borde Hellacopters sista studioplatta ha varit högre på listan men eftersom det är covers på skivan så placerar den sig passligt här.


Bästa låt: Midnight Angels


9. Amanda Jenssen - Killing My Darlings


Listans enda Svenska bidrag är underbara Amanda Jenssens debutalbum. Redan under Idoltiden visste jag att detta skulle bli en bra platta. Rösten är där, attityden likaså. Det kan bli nåt stort av denna vackra tjej.


Bästa låt: So Far Away


10. Anna Abreu - Now


Dagen då jag skulle lägga en Finsk artists skiva på min top-10 lista trodde jag inte skulle komma. Så fel man kan ha. Det är nåt med dessa Idoltvåor alltså. Söta Anna Abreu har gjort en bra andraskiva och visar att hon är att räkna med i framtiden också.


Bästa låt: Come Undone


Bubblare som inte nådde riktigt ända fram:


Per Gessle - Party Crasher


Veronica Maggio - Och Vinnaren Är


Kings Of Leon - Only By The Night

Nytt år på gång

Publicerad 2008-12-31 00:22:09 i Allmänt,

Imorgon är det nyårsafton. I skrivandes stund har jag ingen aning om hur det ska firas. Dessutom ska jag på jobb imorgon där vi ska ha traditionell inventering. Det lär bli jobbigt. Låt mig istället skriva lite om året som gått. Jag kommer säkert glömma massa saker men de som känner mig så vet ju att jag inte kommer ihåg så långt bak i tiden.

Årets sporthändelse:

Man Utd vinner Champions League

Man Utd mötte Chelsea i finalen av Champions League. Högdramatisk final där United var starkare och vann på straffar. Hela förlängningen och straffdramat satt jag och refererade åt EIF bussens gäng som var påväg hem från match. När sista straffen var lagd så domnade mina armar och jag visste inte vad jag skulle göra.

Årets sportevenemang:

OS i Peking

Många skulle kanske välja Fotbolls EM men eftersom mitt land (England) inte var med så väljer jag OS istället. Inte alls så att jag tycker illa om judo, fäktning, ridsport och alla andra spännande OS grenar. Nej, sommarens tillställning innehöll massa fina prestationer. Usain Bolt, Michael Phelps och Satu Mäkelä-Nummela var bara några av dem.

Årets sportevenemang (INTE):

Ishockey VM

Vem vann? Hur placerade sig Finland? Var det tredje eller fjärde? Eller var det förra året? Det spelas ishockey VM alltför ofta!

Årets TV-serie:

Family Guy

Så självklart att man inte ens borde behöva skriva ner det.

Årets bästa köp:

Min Yamarin 435S båt

Årets bästa resa:

Sverigeresan i somras med innehållande Kent konsert.

Årets bästa vädervecka:

Vecka 31 då jag hade semester var det strålend sommarväder. Resten av sommaren var det regn och tyvärr rätt tråkigt.

Årets politiker:

Barack Obama

Årets mest onödiga kändis:

Johanna Tukiainen

Årets vitaste:

Idol juryns Andreas Carlssons leende

Årets mest tragiska händelse:

Engla Juncosa-Höglund blir mördad av Anders Eklund.

49 days and counting

Publicerad 2008-12-27 14:00:04 i Allmänt,

Önskade mig och fick ett presentkort till Elmo-Sport i julklapp. Idag stegade jag in för att använda det till något jag verkligen behöver. Varför inte köpa mig en väska jag kan ha på fjället när jag sticker till Åre om 49 dagar.. För några veckor sen så visade jag upp två väskor här på bloggen. Det blev inte någon av dom väskorna utan det blev denna:




Dagturssäck för kortare turer, framförallt skid- eller snowboardåkning backcountry

· Stora blixtlåskläppar i Hypalon som är lätta att greppa med handskar på

· Ryggpanel i snöavstötande tyg

· Fack för snösäkerhetsutrustning med två tubfickor för spadskaft och lavinsond

· Separat ficka för skidglasögon, med borstat foder för att skydda glaset

· Axelrem med isolerad ficka för vätskeslang

· Avtagbara höftfickor för kamera och andra små accessoarer

· Axelremmar med insydda spännen för enkel justering

· Bröstrem med nödvisselpipa

· Remmar på frontpanelen för att bära skidor diagonalt, går att stoppa undan

· Fäste för snowboard på frontpanelen med Hypalonförstärkta slitpunkter

· Reflextryck

· Vikt: ca 1,15 kg

· Storlek: ca 18 liter


Dessutom köpte jag mig ett riktigt bra underställ från Craft. Nu börjar jag vara riktigt redo för min resa. Resefeber? Nae. Förväntansfull? Jao.


 

Bakis

Publicerad 2008-12-26 19:03:50 i Allmänt,

Jul annandag. Klassiska Boxing day i England med full omgång matcher. Inte en enda match har jag sett idag. Är trött efter gårdagen. Känner hur jag sakta får krafterna tillbaka. Trots det har jag varit på cirkelträning. En träning med dåligt spel, trötta ben och konstigt illamående. Igår på Juldagen då "alla" är ute och festar var jag på Ettan tills de stängde. Inte alls så fullt med folk som det brukar vara. Hade väl helt kul ändå eftersom jag var där så pass länge. Nu ska jag äta massor och se på TV tills jag somnar. Det är jag värd.

Ett sista inlägg före jul

Publicerad 2008-12-23 16:53:13 i Allmänt,

Skrev att mitt förra inlägg skulle bli det sista före jul men hamnar redan nu lägga in ett till. Det är nämligen så att lagom till jul så har en ny reklamfilm om mobbning premiär i svensk TV. Låten till filmen har ett visst svenskt band gjort och som de har gjort det sen. Jag talar naturligtvis om Kent. I reklamfilmen är det dock inte Jocke Berg som sjunger låten utan en yngre tjej. Låten kan laddas ner från Kents hemsida. Detta klipp blir min julklapp till er. Kanske nåt att tänka på inför julen att man skall vara lite extra snäll och omtänksam när det förekommer mobbning i skolor och på andra platser.

Julklappar

Publicerad 2008-12-23 14:25:04 i Allmänt,

Nu har jag då äntligen inhandlat alla årets julklappar. Det var lika jobbigt som vanligt att hitta de perfekta klapparna men jag hade lite hjälp på vägen så det löste sig.
Idag på lunchen kom jag på att vi inte hade fått någon julklapp från vår arbetsgivare ännu. Blev lite orolig ett tag att vi inte skulle få nån. Men se undrens tid är inte förbi ännu för när jag väl var tillbaka på jobbet så låg en julklapp på mitt bord.
Nu tänker denna blogg ta en dags semester. Det är min julklapp till er.

God Jul på er kära läsare!

Dagens..

Publicerad 2008-12-22 15:31:42 i Allmänt,

..bästa konstaterande:

Två dagar till julafton

..sämsta konstaterande:

Fortfarande en arbetsdag kvar denna vecka

..outfit


Tröja: H&M, Jeans: Zara, Skor: Jack & Jones

Brokeback ladan

Publicerad 2008-12-19 15:01:27 i Allmänt,

Fredag igen vilket känns jätteskönt. Cirkeln kommer bestå av bara bollspel så det är läge att briljera. Inget Idol på tv ikväll men väl en del annat intressanta program och filmer. På SVT kl. 21.00 underhåller Ingvar Oldsberg oss med På Spåret som alltid är bra. På YLE 1 kl. 22.15 visas filmen Brokeback Mountain som jag ärligt kan säga att är en bra film. På MTV3 kl. 22.35 är det action i den första James Bond filmen Dr. No. På TV4 kl 23.25 blir det ytterligare en bra långfilm i form av Spy Game med bland annat Brad Pitt i en av rollerna. Sist men inte minst är det TV3 som visar de två första Alien filmerna i rad. Klockan 00.55 börjar dom. På tal om Brokeback så kan jag tipsa om ett klipp för er som inte vanligtvis följer Bonde Söker Fru på TV4. Har inget emot gaytyper men Wille som blev vald av Peter är lite för mycket. Kolla bara detta.

Julkalendern

Publicerad 2008-12-19 10:30:33 i Allmänt,

Såg en bit av årets julkalender i SVT. Detta klassiska återkommande program som förändras varje år heter i år Skägget i Brevlådan. Skräp säger jag. Tycker barn om sånt här? Kommer ni ihåg hur det var förr? Ta t.ex. året 1992 då Klasse Möllberg hade julkalender uppe i en gran. Det är den julkalender jag minns bäst och tyckte mycket om. Okej man var ju ung då och såg fram emot det varje dag men ändå så vill jag påstå att Julkalendern var mycket bättre förr.



Klasses Julkalender år 1992

Julkort

Publicerad 2008-12-16 13:16:03 i Allmänt,

Varje år vid julen så får jag hem en del julkort. Tror ni jag har skickat några själv? Icke. Efter varje år har jag sagt att nästa år ska jag minsann skicka posta julkort före det datum då man ännu får göra det billigare. Tror ni jag har gjort det i år? Icke.

Check out my new phone

Publicerad 2008-12-16 00:24:45 i Allmänt,

     

NOKIA 5800 XpressMusic

- 3,2" WIDE LCD
- Touchscreen
- Qwerty tangentbord
- Mediaspelare
- 3,2 megapixels kamera med autofokus
- Plats för 16 GB minneskort
- WLAN
- A-GPS
+ mycket annat

UEFA Team of the year

Publicerad 2008-12-12 12:10:28 i Allmänt,

Timo hade lagt upp ett inlägg om UEFA Team of the year och jag vill också. Så här ser mina val ut.

Målvakt: Iker Casillas
Högerback: Maicon
Mittback: Rio Ferdinand
Mittback: Giorgio Chiellini
Vänsterback: Joan Capdevila
Höger mittfält: Cristiano Ronaldo
Defensiv mittfältare: Xavi Hernández
Offensiv Mittfältare: Frank Lampard
Vänster mittfält: Wesley Sneijder
Anfallare: Lionel Messi
Anfallare: Fernando Torres
Tränare: Luis Aragonés

Circus

Publicerad 2008-12-10 12:02:15 i Allmänt,

Plötsligt fick jag en väldigt stor lust gå på en livekonsert med Britney Spears.



Bra comeback av tjejen förrästen. Nya skivan är faktiskt helt bra.

Vem tar ansvar?

Publicerad 2008-12-09 10:47:04 i Allmänt,

Det har visat sig att det fortfarande finns bakterier i Ekenäsvattnet efter provtagningarna som togs förra veckan. Nu uppmanas invånarna koka sitt dricksvatten i 10 min ännu denna vecka. Experterna på Ekenäs vatten har svårigheter att hitta var felet är och förbereder klorering av vattnet idag. Ska jag som konsument av Ekenäs vatten hamna betala vattenräkning för december månad och samtidigt betala det vatten jag köper i butiken? Jag undrar vem som tar ansvar för detta? Tar du ansvar? Jag vill se huvuden rulla! Är detta ett ämne för Sverker Olofsson och hans program Plus?



Sjukt roligt och spot on är detta! Kolla fingerrörelsen på tiden 2:40. Hilarious!

Fortfarande skakiga ben

Publicerad 2008-12-08 09:33:14 i Allmänt,

Jag sitter och fryser på jobbet idag. Inte för att här är kallt utan mer för att jag känner mig sliten och halvtrött. Fredagens cirkelträning påminner sig fortfarande varje gång jag rör på mig.

Igår var jag hela dagen på shopping till IKEA och Sello. Från IKEA köpte jag en del småsaker som jag tyckte att jag behövde. Bland annat detta fina set.



I Sello hette det att man skulle köpa julklappar men vem köper egentligen sina julklappar under första shoppingresan i december? Så jag inhandlade lite grejer åt mig själv istället. För att utöka mitt Alpinförråd så köpte jag extra sockor, handskar och mössa.




Idag är jag som sagt lite trött men det får man vara på måndag. Har en massa telefoner som ska fixas och skickas på jobbet. Borde bestämma rubrik och ämne på mitt slutarbete idag också så det är ganska fullt upp. Nu ska jag ringa runt och kolla vem som vill med på Lunch till Kerstins. Spaghetti & Maletköttsås är väl ändå en måndagsklassiker som alltid funkar.

Free since 1917

Publicerad 2008-12-06 19:33:07 i Allmänt,



Kom just på att jag inte har skrivit något om vårt lands självständighetsdag. Som alla andra finländare så ser jag ju självklart på självständighetsbalen (alla gör det fast de nekar det) . Alla gäster på balen har mer eller mindre tagit stor tid på att klä upp sig och de flesta misslyckas tyvärr. Presidentparet ser väl ändå okej ut i innefärgen svart och Pertti Arajärvi ser ut som han vill ta livet av sig som vanligt. Reportern Thomas Lundin minglar runt och har en trendig frisyr även i år. Kort sagt så är det precis som det brukar. Nåja, nu ska jag inte hacka ner på tillställningen mera. Det är ju nog en fin tradition. Trevlig självständighetsdag på er!

Inte tobak vi talar om

Publicerad 2008-12-05 23:01:33 i Allmänt,

Programledaren David Hellenius fick till det i programmet Fredag Hela Veckan när svenska hip-hop artisten Adam Tensta var gäst.

"Adam Tensta kommer dra på en riktig rökare efter pausen.....ja en låt alltså."

Jag kan tycka att det var himla kul..

Skakiga ben

Publicerad 2008-12-05 19:23:58 i Allmänt,

Fredag kväll igen och jag kom precis hem från cirkeln. Idag hade vi en "gästinstruktör" som hade lite övningar för oss. Ett lätt 35 minuters program sade han.. Jag tror jag aldrig har varit så slutkörd efter en träning. Helt löjligt trötta var nog alla skulle jag tro. Kommer garanterat kännas imorgon.
Nu ska jag kolla på nästsista avsnittet av Idol där tre ska bli två. Kevin är garanterat en av dem som går till final. Svårt att säga vem den andra blir. Jag hoppas på Alice. Trevlig helg på er!

Kaos

Publicerad 2008-12-04 17:13:05 i Allmänt,

Eftersom vattenkrisen nu har slagit till i Ekenäs så begav jag mig till butiken för att inhandla vatten. Jag anade att det skulle vara rusning för att köpa vatten men det var nog mycket värre än väntat.



Folk var som tokiga för att få en flaska. Barn och gamla fick ge vika för de yngre starkare som slet åt sig de sista vattenflaskorna. Någon frågade butikens köpman varför vattnet var slut och han svarade att han vet inte. Sen tände han eld på sig själv och hoppade ut från fönstret.



Alla bara skrek och var hysteriska. Jag lyckades få tag på en flaska. När jag skulle gå mot kassan så blev jag överfallen av flere aggressiva som ville åt mitt vatten. "Jag har en ettårig dotter som är sjuk hemma" skrek någon hysterisk mamma. Skiter väl jag i tänkte jag. Jag skall ju på badminton så jag behöver väl mitt vatten mera.



Lyckades till slut ta mig ut ur butiken och nu sitter jag uppbarrikerad med mitt vatten här hemma och är beredd att försvara det till varje pris.



Okej, så här farligt var det inte. Detta skulle kanske bara kunna hända i ett South Park avsnitt. Massa folk var det i butiken nog så skynda er om ni vill köpa vatten.

Bakterier i vattnet

Publicerad 2008-12-04 15:37:02 i Allmänt,

Det har kommit fram i nyheterna att det kan finnas bakterier i Ekenäsvattnet. Så här skriver YLE på sina sidor:

Alla invånare i Ekenäs uppmanas koka sitt dricksvatten innan de dricker det. Resultat från ett vattenprov från vattentaget vid Ekerö vattentag visade i dag att vattnet innehåller enterokockbakterier.
Ekerö förser hela Ekenäs med vatten så alla uppmanas nu koka sitt dricksvatten tills staden får svar på kontrollprover på måndag.
Vattenverkets chef Tom Törnroos tror att det är frågan om ett provtagningsmisstag men uppmaningen att koka vattnet gäller tills vattnet säkert är rent.
Enterokockbakterien finns normalt i människans tarm men den kan också orsaka infektioner, främst i urinvägarna och i hjärtklaffarna.

Samtal med lärare idag

Publicerad 2008-12-02 13:25:37 i Allmänt,

En av mina lärare ställde mig mot väggen idag och konstaterade följande:

- Du kanske borde fundera lite på vad som är viktigt här i livet och vad du vill uppnå.

Borde jag då ha sagt åt henne som det är att det viktigaste sakerna i mitt liv just nu är Åre, jobbet och mitt byggprojekt hemma?

Gadgets

Publicerad 2008-12-02 13:19:27 i Allmänt,

Som ni ser så har jag lagt upp lite nya grejer på bloggen. En counter som räknar ner tiden till Åreresan och en musikspelare med fem låtar jag tycker är bra just nu. Det är väl ändå lite trevligt att ni kan lyssna på skön musik medan ni läser bloggen. Playlisten kommer uppdateras regelbundet så titta in ofta. Är det förrästen störande att musiken startar direkt då man kommer in på sidan? Borde det istället vara så att man klickar igång om man vill lyssna?

Äntligen!

Publicerad 2008-12-01 14:28:33 i Allmänt,



Som jag har väntat på detta! Idag blev det helt klart med min blivande Åre resa. På lördagen så bokades en åttapersoners stuga i Tegefjäll, 5 km från Åre by under vecka 8. Vi är nu fyra klara och har då möjlighet att ta med ytterligare fyra intresserade. Denna skidresa kommer bli alldeles underbar och jag kommer garanterat vara en lyckligare människa både före och efter resan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela