Petskis

Bilskadan

Publicerad 2010-06-21 23:05:31 i Allmänt,

Nu är det klart att jag kommer få betala 150 € för min lilla backningsincident tidigare denna månad. Det är summan på självrisken som jag har på försäkringen. Hela kalaset skulle nog bli betydligt dyrare om inte försäkringsbolaget skulle täcka skadan. Kanske upp mot 700-800 €. Det kunde alltså blivit betydligt värre än det blev. Oberoende pris så känns det ännu som ett onödigt misstag som jag lätt skulle kunna vara utan. Det enda som skulle rädda mig från en räkning nu är väl om någon stackare lyckas köra på mig bakifrån så att den personen hamnar betala kalaset. Så om ni ser en Toyota Auris på stan som kör lite konstigt och tvärnitar framför er så är det jag som är ute och söker upp en olycka som gör mig till en vinnare.

Regnkalaset

Publicerad 2010-06-21 22:58:15 i Allmänt,



Jag måste väl skriva några rader om lördagens Popkalas i Ekenäs. Det är inget extra att skriva om egentligen då jag endast såg de fyra sista artisterna tack vare det bedrövliga vädret som förstörde halva festen. Före vi gick ner till området så störtregnade det och man undrade ifall det alls var värt att gå dit. På grund av regnet så var det massa paraplyn i vägen (vi hade också paraply) och man såg knappt fram till scenen, oberoende var man stod. Jag hade inte några förväntningar på någon artist och kände inte heller att jag behövde se någon så det gjorde mig inte så mycket att man missade halva kalaset. Tyckte nog ändå att Patrik Isaksson fick igång en fin stämning som sista akt och jag blev väldigt glad när han spelade min favoritlåt, "Lycklig Man", ur repertoaren. Hoppas ändå det blir en fortsättning nästa år och att vädret då hålls fritt från regn.

The Look

Publicerad 2010-06-19 11:24:20 i Allmänt,



Ni såg väl på Bröllopskonserten igår...? Jag vill också välja artister när jag ska gifta mig!

Tankar kring första omgången i fotbolls-VM

Publicerad 2010-06-16 23:42:40 i Allmänt,

- Vilket tråkigt mästerskap det har varit hittills. Defensivt spel av många lag och bara 25 mål på de första 16 matcherna och då är det bara Tyskland som bjudit upp till dans.

- På tal om Tyskland så ser mitt tips om att de ska vinna VM helt bra ut nu men det är fortfarande mycket kvar av turneringen. Är ändå sjukt imponerad av deras spel och framför allt Mezut Özil som var riktigt bra.

- Andra lag som imponerat utan att vinna stort är Argentina, Holland och Brasilien. Dessa kommer nog vara bland de åtta bästa åtminstone.

- England imponerade inte alls på mig i deras första match. Målvaktsfrågan är ett problem som Capello bör få ordning på. Anfallet är för beroende av Rooney som inte alls verkar hitta någon form. Försvaret kommer få problem när Ferdinand inte är med. Ingen är förvånad när Ledley King höll en halv match detta VM. Varför tog Capello med honom? Ska Jamie Carragher liksom vara det nästbästa alternativet bredvid Terry?

- Vad tusan ska hända med Spanien? Kommer de reagera på ett positivt sätt eller kommer de sacka ihop nu? Jag var inte alls imponerad av deras spel. Det gick alltför långsamt när de anföll.

- Dessa lag kan jag redan nu säga att inte kommer gå vidare från sina grupper:
Grekland, Nigeria, Algeriet, Serbien, Kamerun, Nord-Korea och Honduras.

Dökul

Publicerad 2010-06-14 12:55:55 i Allmänt,



Veckan började med en alldeles fantastisk nyhet om att Kent släpper en ny skiva den 30:e juni. Mindre än ett år efter senaste skivan kommer alltså ett nytt studioalbum med namnet "En plats i solen". Ett ganska positivt namn till skillnad från de senaste årens flummiga dödsrelaterade album. Låtarna skvallrar också om att det är sommar i luften. "Skisser för sommaren", "Ärlighet Respekt Kärlek" och "Passagerare" är några av låtarna på skivan. Redan nu kan man lyssna på två av dem på Kents MySpace sida. Hade inte tänkt åka till Stockholm för att se dem i juli men nu får jag nog tänka om lite tror jag. Det kan kanske bli en härlig kentsommar ändå...


hör du ljudet av juni där utanför
sist vi sågs var det vinter och en meter snö
jag kan höra musiken du gav mig inatt
så här lät den innan ångesten kom ikapp
jag vill höra en öde helg explodera utanför ditt fönster
ibland blir jag så störd av tystnaden här

Gäddan

Publicerad 2010-06-12 23:38:02 i Allmänt,


Nej jag har inte varit och fiskat igen. Denna gång har jag gjort det man kanske borde göra med vissa fiskar som man plockar upp på fisketurerna, nämligen ätit den. På Gullö Gårds restaurang var det idag 60-års kalas och där serverades den godaste gäddan jag nånsin har ätit. Den var alltså så god så jag fattar det inte riktigt ännu. Ja hela matportionen var faktiskt både fin och god. Rekomenderas!

Ja backa ju på en flaggstång idag sen jag

Publicerad 2010-06-10 19:29:52 i Allmänt,



Eller rättare sagt så var det en jäkligt vass del av flaggstångsfoten som fixade ett fint hål i bilen. Känner att jag lätt kunde ha gjort om dessa sekunder på nåt vettigare sätt. Imorgon ska jag ta reda på vad detta härliga misstag kommer kosta mig. Vem i h*****e placerar förresten ut en flaggstång mitt på en parkeringsplats?

This is what I do

Publicerad 2010-06-10 19:24:30 i Allmänt,





På jobbet alltså. Eller en del om vad jag kan räkna som jobb. Var och flyttade lite servers och sånt från Karis till Ekenäs igår natt mellan 00:00 och 05:15. Snacka om flextid liksom...

Helsinki Live 2010

Publicerad 2010-06-06 15:33:16 i Allmänt,

     

     

Igår ordnades för första gången endagsfestivalen Helsinki Live i Kottby idrottspark i Helsingfors. Jag hade tagit mig dit med några vänner mest för att se Guns N' Roses men också några av de andra banden. Detta koncept att ha en festival på en dag är mycket bra tycker jag. Tyvärr så hade biljettförsäljningen inte gått tillräckligt bra för att arrangörerna hade kunnat boka flera artister än blott fem st. Om festivalen får en fortsättning så borde man kunna ha två scener så att det inte blir långa pauser mellan uppträdandena. Man borde också tänka på att ha lite "färskare" artister än Skunk Anansie vars bäst före datum gick ut ungefär 1995.

Nåväl, till gårdagens spektakel. Tyvärr hann vi inte till första bandet som var det näst mest intressanta på festivalen, nämligen Michael Monroes nya band. Vi anlände precis när de hade gått av scenen och fick istället se White Lies som första band. De var rätt dåliga och ointressanta. Inget mer behöver sägas om dem. Danko Jones från Kanada var nästa att stiga upp på scen och på dem hade jag lite förväntningar efter att ha läst goda liverecensioner om dem. De lyckades faktiskt också bygga upp lite hyfsad livestämning men efter att ha hört 5-6 låtar som alla lät lika så dog den stämningen bort. Näst sist steg Skunk Anansie upp och redan efter första låten hade jag gett upp hoppet om något positivt från dem. Hoppas de inte kostade alltför mycket att få hit dem för jag kan lätt räkna upp tio andra band som skulle ha varit billigare och passat bättre i dessa sammanhang.

När jag år 2006 för första gången såg Guns N' Roses live i Hartwall arenan i Helsingfors så var bandformationen rätt ny och jag tyckte väl det var kul att höra hitsen från nittiotalet som jag hört så många år på fester från vissa källarutrymmen och dylikt. Fattade inte alls varför man måste ha så många gitarrister och gitarrsolon. Axl Rose var på tidningarna mest för något bråk och inte för musikens skull. Den nya skivan var många år försenad och detta sågs som ett något desperat comebackförsök av Axl Rose. Men mycket kan hända på fyra år... Igår steg bandet upp på scen "endast" 45 min försenat och med solglasögon och hatt på huvudet verkade Axl Rose lite nervös under de första låtarna. Dessutom var ljudet inte alls bra i början. Är detta det bästa man får för en miljon dollar undrade säkert också promotorn? Men om det är nåt vi finnar kan vara lite stolta över i detta land så är det att vi tycker om rockmusik och vi kan ta hand om artister som uppträder här. När intron till låtar som "Welcome To The Jungle" och "Sweet Child O'Mine" spelas så sätter det garanterat fart på var och varannan rockälskande människa. Och om publiken får feeling så brukar oftast artisterna också få det. Axl slänger solglasögonen och börjar röra sig som på den gamla goda tiden. Kommentarer från publiken lyder: "han har aldrig varit bättre" och "nu jäklar e han på gång". Nu börjar jag också fatta vitsen med alla gitarrister som drar sina solon under och mellan låtarna. Dessa killar kan verkligen hantera sina gitarrer och är så coola som rockartister kan vara. Axl i sin tur verkar bara bli på bättre humör ju längre konserten lider. Han sjunger även helt briljant i både gamla och nya låtar och inget av materialet är på nåt vis dåligt. När en av världens bästa ballader November Rain ekar ut över publiken så fälls nog en och annan tår över hur fantastiskt det kan låta även år 2010. Jag ställer mig nu garanterat i listan över stora fans av Guns N' Roses och ser för mig själv hur nöjd promotorn är som gladeligen betalade en miljon dollar för världens bästa hårdrocksband genom tiderna!

Tråkiga Capello

Publicerad 2010-06-03 18:42:13 i Allmänt,

Nu är det bara åtta dagar kvar tills Fotbolls-VM drar igång. I förrgår kom alla länders 23-manna trupper ut och som väntat så blev det en rätt tråkig lista på spelare från England. Adam Johnson istället för Shaun Wright-Phillips, Scott Parker istället för Michael Carrick och Darren Bent istället för Emile Heskey så skulle det kunna bli lite roligare. Nu har England ingen mittfältare med fin vänsterfot som man skulle ha fått i Johnson men kanske man kan använda Wright-Phillips hastighet istället. Tror ändå att England åker ur i kvartsfinalen. Att man dessutom ger tröja nummer ett åt David James är helt galet men man får hoppas på att det är en taktisk grej av Capello att låta pressen vara på James men ändå spela med Green eller Hart som förstemålvakt.

Hade annars tänkt sätta ihop en liten inför VM-grej men Timo har på ett utmärkt sätt fixat det så varför ens försöka konkurrera.

Varför är för övrigt Liverpoolfansen missnöjda över att Rafa Benitez idag fick lämna Liverpool? Det är ju inte precis så att han har skapat magi med laget de senaste säsongerna...

Shortsen

Publicerad 2010-06-02 21:53:04 i Allmänt,



Idag kom Rebecca hem från sin resa och med sig i väskan hade hon den finaste present man kan tänka sig. Ett par England away shorts med nummertryck på ena sidan. Fantastiskt! Känner att jag kommer bli en bättre fotbollsspelare med dessa shorts...

På helgen...

Publicerad 2010-06-02 21:48:22 i Allmänt,

..fick vi äntligen fiskebåten "Gullan" sjösatt. Det hände bara två månader för sent..

..hostade jag ett litet Eurovisionparty här hemma som blev en succé. Åtminstone för de som gillade Tysklands låt. Jag gillade Belgien och saxofonmannen från Moldavien.



..hjälpte jag till att arrangera OK Raseborgs årliga vårtävling. Det uppskattades av alla förutom en viss idiotisk parkeringsvakt som skällde på mig och V när vi anlände till tävlingsplatsen. Fin utsikt hade jag från speakertornet iaf.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela