Petskis

Kroppar utan organ

Publicerad 2008-07-30 19:21:46 i Allmänt,

Ursäkta mitt dåliga uppdaterande men jag har faktsikt inte haft tid och ork att uppdatera bloggen denna vecka då det har varit alldeles fantastiskt semesterväder. Skall uppdatera senare i veckan men vill nu bara lägga upp en video som jag får otroligt bra stämning av. Jag har alltid gillat BWO och deras sound och med nya låten The Bells of Freedom visar de återigen att de är ett av Sveriges bästa popband. Mycket bra låt! Passa på att njuta av solen nu gott folk för redan till helgen ska det bli sämre väder sägs det..


BWO - The Bells of Freedom. Live på Allsång på Skansen 2008

Stekare

Publicerad 2008-07-25 11:52:18 i Allmänt,

Nu när värmen äntligen kommit så tycker jag vi ska passa på att vara ute så mycket som möjligt. Jag kommer ju ha semester nästa vecka och då tänker jag minsann besöka en strand nånstans. Det man ska tänka på bara är att ibland kan det bli lite för mycket av det goda så att säga. Fråga bara Cristiano Ronaldo som just nu semestrar i USA och passar på att ligga under solen lite väl mycket. Kolla bara! Han börjar snart komma upp i dessa idioters nivå..



Dom här är ju bara dumma i huvudet och kan liknas vid en stekare. Om det nu är det man är ute efter så ska vi ha en lite snabbis på hur du blir en bra stekare.

1. Klä dig rätt.
Korta shorts med en finskjorta funkar perfekt. Skjortan får gärna vara ljusröd trots att den trenden redan dog ut 2003. Solglasögon är också ett måste.

2. Inbakad frisyr.
Ha alltid så mycket gele i ditt hår så det ser riktigt äckligt vått ut. Platta till det så mycket det går och ha det gärna bakåt.

3. Språket.
Använd dig av uttryck som Bra där, Världsklass och Klockers.

4. Ekonomi.
Snåla aldrig! Beställ in dyr champagne som du sedan sprutar ur flaska istället för att dricka den. Ha gärna dollarsedlar i fickan. Mest så du kan flasha att du varit i USA men också så du kan dra en lina.

5. Schysta mooves.
När du vill dansa så stig aldrig upp. Sitt istället ner och kör den klassiska stekarveven.

Några YouTube klipp på stekare:





På sidan http://tusenapor.se/tv finns massa klipp om stekare där man kan lära sig grunderna. Annars är det bara att köra på liksom. Lycka till!

Hej, syns det att jag är lite knäpp?

Publicerad 2008-07-23 15:14:40 i Allmänt,

Nu har man släppt bilder på den 18-åring som mördade en 14-årig flicka i Kerava förra helgen. Han beskrivs som en enstöring som mest var för sig själv och inte hade några kompisar. Han skall också ha haft ett samhällspolitiskt motiv till mordet. No shit alltså!! Detta skulle vem som helst kunna berätta bara med hjälp av en bild på idioten..

Till Milans nya nummer 80

Publicerad 2008-07-22 14:39:40 i Allmänt,

Jag mår illa när jag ser att Ronaldinho har valt att spela i nummer 80 i Milan den kommande säsongen. Kan inte överhuvudtaget förstå den fotbollsspelare som vill spela i numror över 40. Nu var ju nummer 10 upptagen av Seedorf men Ronaldinho hade väl kunnat välja nåt annat närmare 10.. Nästan alla lag i Italienska ligan har spelare som har höga numror. Tycker dom det är coolt eller nåt? Tur att de inte har så i Premier League. Själv skulle jag vilja spela i nummer 7, 17 eller 24. Ni kan ju fundera varför..

Jag..

Publicerad 2008-07-22 08:40:00 i Allmänt,

..hatar tisdagar... Jag är jättetrött och vill hem.. Varför kan det inte vara fredag idag så man får ha en vecka semester?

Sommarstaden

Publicerad 2008-07-19 21:21:05 i Allmänt,

Hej allihopa! Här sitter jag hos C & L på förfest på en lördag kväll. Som alltid när man dricker så blir man lite filosofisk av sig. Åtminstone blir jag det.. Jag satt och tänkte på en grej idag när jag var på jobbet och betjänade turister. Ni vet då man åker till en annan stad än ens hemstad och tycker det är superfint där. Så fint att man skulle kunna tänka sig bo där eller bara ha ett sommarhus där. Precis så måste ju vissa turister tycka om vår hemstad Ekenäs också. För visst har vi en fin stad att vara stolta över. Nåt att tänka på kanske... Skål!

Hur man får fredagsfiilis fast man ska jobba på lördag

Publicerad 2008-07-18 15:25:18 i Allmänt,

Igår när jag var hos O & C så var det tal om en gammal låt från 1989. Hur många kommer ihåg låten Lambada med gruppen Kaoma? Till och med jag som inte kommer ihåg så mycket från det årtiondet så minns delar av videon till låten. Vilken nostalgitripp att se den igen och ännu kunna känna igen texten, som man då försökte sjunga med i fast det kanske inte blev riktigt rätt. Så detta är en av mina fredagsfiilis låtar. Den andra är Chilli Feat. Carrapicho - Tic Tic Tac. Det har gjorts en ny version på den som jag tyvärr inte hittade på YouTube. Happy Friday till alla bara!



Discgolf

Publicerad 2008-07-18 14:49:00 i Allmänt,



Igår anlände mina nya frisbeen som jag beställde på måndag. Var direkt ute i Västerby och gick en runda. Man ville ju testa hur bra de var. Det har varit en del snack om vad jag skall göra med nya när jag redan har 10 st från förut... "Int blir du ändå någo bättre med nya" och "Du har ju redan så pass många". För att bevisa att jag behövde några nya skall jag nu förklara läget.
I frisbeegolf används, precis som i vanlig golf, olika frisbeen för olika tillfällen. Drivers för långa kast, putter för korta och så vidare.. Dessutom har de olika egenskaper för hur de svänger. Överstabila går mera till vänster och understabila går mera till höger. Och för att ytterligare krångla till det så finns de i olika plast med bättre grepp eller hållbarhet. Jag brukar köpa mina frisbeen av märket Innova då jag tycker de har bäst utbud och bra priser. Här nere har jag sammanställt en tabell för Innovas olika frisbeen. De som är längre till vänster så svänger mera vänster och de som är längre till höger så svänger mera åt höger. Generellt så är de som är längre till höger lättare att kasta med. Här nere finns lite kurvor som kanske gör saken klarare. Från tidigare så hade jag Viking, Valkyrie, Sidewinder, Shark och Stingray i min kollektion (räknar inte med de andra märkena och plasten som jag inte använder längre). Det jag saknade var alltså en bra putter och en snabbare driver. Nu köpte jag Destroyer, Monarch och Aero. Allt som allt har jag en ganska bra samling nu men skulle ännu vilja ha en Leopard eftersom jag inte har nån Fairway Driver ännu. Dessutom är det himla kul att ha en del frisbeen att välja mellan. De är ju inte så farligt dyra heller10-12 euro st). Hur gick min runda med de nya då? Jo jag sänkte kastmängden med 8 kast jämfört med förra rundan..

Distance Drivers
Speed 12                    XCaliber   Destroyer
Speed 11 Max           TeeRex                         Wraith
Speed 10 Monster   Starfire     Orc             SL              Beast            Monarch
Speed 9   Firebird     FL              Viking        Valkyrie   Sidewinder   Roadrunner
Speed 8                                                                              Dragon         Archangel
Fairway Drivers
Speed 7                      Banshee   TeeBird     Eagle         TL
Speed 6   Whippet                       Gazelle                         Cheetah       Leopard
Speed 5   Viper
Mid-Range Discs
Speed 5   Gator        Cro             Spider       Skeeter     Kite               Panther
Speed 4   Roc          Shark         Coyote       Cobra        Stingray       Wolf
Putt & Approach Discs
Speed 3   Pig           Hydra         Cl Roc        Goblin        Aero              XD
Speed 2   Rhyno     Aviar D       KP Aviar   JP Aviar    Aviar P'n'A   Classic Aviar
Speed 1                                        Birdie        Polecat     Sonic

 

Kent

Publicerad 2008-07-14 13:51:13 i Allmänt,

Har ni sett vilken låt Kent spelade i Eskilstuna under helgen? Det är ju den låt jag har texten till här uppe och som är helt underbar och ännu bättre live. Vad skulle man inte gjort för att få varit där?


Kent - Beskyddaren

Helgen

Publicerad 2008-07-14 13:42:07 i Allmänt,

Ännu en måndag är här med allt vad det innebär och helgens program var inte alls fy skam...(inte alls planerat som ett rim utan det bara blev så..)
Har alltså haft en ganska så lyckad helg som började på fredag med middag på La Vida. Gäster ända från Sverige hade dykt upp för att delta.



På lördag var det firandet av pappas 60-års dag i vackra Nådendal. Mat och dryck smakade bra på Merisali restaurangen. Vi hade köpt en digitalkamera åt honom som säkert kommer till användning. Grattis pappa!

  

Sen beslöt jag, till syrrans blandade förtjusning för att stanna i Åbo över natten. Det blev shopping i IKEA samt diverse köpcenter och butiker men det bästa köpet var ändå glassen från Spice Ice. Om ni nån gång har möjlighet att besöka denna underbara glassbar så beställ då en Iso Pyörremyrsky med jordgubbar och kiwi. Otroligt enkelt men helt löjligt gott!
En av orsakerna till att jag blev kvar på söndag var matchen mellan ÅIFK och EIF. Efter en helt pigg första halvlek av EIF så rasade det ihop i andra och förlustsiffrorna skrevs 0-3. Nya tag till lördagsmatchen mot SalPa.

Var kylskåpet ska stå

Publicerad 2008-07-11 15:46:48 i Allmänt,

Jag tänkte visa mitt nya kylskåp som jag fick här i veckan. Inget märkvärdigt men det har en sak som jag inte hade förut. Nämligen en frys så det var otroligt välkommet med en sån. Tack hyresvärdarna för att ni köpte det åt mig!

  
  
  

Romer

Publicerad 2008-07-10 16:07:02 i Allmänt,

Döm om vår förvåning när vi idag på jobbet fick besök av zigenare. Det var inte besöket i sig som var förvånansvärt utan på sättet de kom in till oss, nämligen via bakdörren. Man ska inte ha fördomar om folk men stjäl det gör dom så mycket dom hinner. Detta var inte första gången de kom in genom vår bakdörr. Förra sommaren var de inne och stal ett par saker och för två somrar sen var det samma visa. Känns inget vidare att vara ensam i butiken när de kommer på besök men vad gör man..

That's All Right Mama

Publicerad 2008-07-09 15:56:06 i Allmänt,



Kollade på extranumren av Allsång på Skansen idag. Kan inte annat än bli förtjust i Amanda Jenssens sångröst. Helt underbart bra är detta! Måste få gå på en livespelning nån gång.

Tungt att vara tillbaka

Publicerad 2008-07-09 08:56:39 i Allmänt,

Har inte orkat skriva på bloggen på flere dagar nu. Det har liksom inte bara blivit av och jag har inte haft så mycket att skriva om heller. Under mina två veckor jag var ledig blev det mest att slöa och inte göra så mycket. Inte alls nån misslyckad tid för oberoende vad man gör så är det skönt att vara ledig. Jag är ju numera tillbaka på jobbet och det är som väntat inte alls kul. Det som driver mig framåt är att jag om två och en halv vecka har en vecka semester till. Men just nu känns det mesta tungt. Jag väntar också på den varma sommaren som gör att man kan ligga på en strand då man är ledig. Bara ta båten ut till nån klippa och vara där och njuta. Nu har vi ju ingen fungerande båt som man kan ta sig ut med men det ändrar troligtvis denna vecka. Ska försöka jobba lite nu för det finns en hel del att göra här..

Han heter inte så!

Publicerad 2008-07-03 17:35:23 i Allmänt,

Jag blir så störd på att Aftonbladet skriver rubriker som "Borat spelar Sherlock Holmes". Borat är en filmkaraktär!!! Det är inte första gången detta händer. Vid varje nyhet som handlar om Sascha Baron Cohen så använder de Borat i rubriken. Så jävla störande tycker jag!

Uefa Euro 2008

Publicerad 2008-07-03 02:06:00 i Allmänt,

Fotbolls EM är över och det är dags för krönikan. Varsågoda!

EM:s snyggaste mål
Wesley Sneijders distansskott mot Frankrike.

EM:s fulaste mål
Petter Hansson benade in 2-0 mot Grekland på ren vilja.

EM:s comeback
Turkiets vändning mot Tjeckien var något som alla gladdes över. Förutom Tjeckerna då...

EM:s överraskning
Ryssland spelar in sig i allas hjärtan och spelare som Arshavin, Zhirkov och Pavlyuchenko kommer aldrig att glömmas efter denna sommar.

EM:s största prestation
Andrei Arshavin spelar nästan ensam ut både Sverige och Holland.

EM:s största prestation II
Marcos Senna är briljant som defensiv mittfältare under hela turneringen. Flere lag satsade på två defensiva mittfältare. Spanien behövde en.

EM:s flopp
Christiano Ronaldo som inte alls var i form.

EM:s flopp II
Frankrikes sjukt dåliga spel. Trots spelare som Henry, Ribery och Benzema så fick Frankrike inte mycket gjort. Otroligt nog så har Frankrikes tränare Domenech fått fortsatt förtroende och ska leda laget över VM 2010.

EM:s tråkigaste lag.
Grekland kom till turneringen som regerande mästare men åkte snabbt hem som EM:s tråkigaste lag. För att göra mål måste man få bollen över mittlinjen och det hände inte alltför ofta.

EM:s idiot
Antonio Di Natale blir fälld och hamnar ut från sidlinjen men får ingen frispark. Di Natale rullar då in över linjen och spelet blir således avblåst. Rätt åt honom att han var en av dem som missade straff när Italien slutligen föll.

EM:s störste målsumpare
Mario Gomez missade öppet mål från en meter...TVÅ GÅNGER.

EM:s dåligaste domaringripande
Engelsmannen Howard Webb blåser straff åt Österrike på övertid mot Polen. En situation som i 49 fall av 50 inte ska blåsas av. Efterföljande målet gav Österrike chansen att ta sig vidare i turneringen. Webb dömde inte flere matcher efter det.

EM:s bästa tränare
Guus Hiddink. Han gjorde det med Syd-Korea och Australien. Nu gjorde han det ännu bättre med Ryssland. Ryssland spelade gladfotboll som den ska vara.

EM:s bäste spelare
Iker Casillas. Spaniens målvakt visade upp ett mycket stabilt spel och släppte in endast två mål under hela turneringen. Han höll nollan under alla slutspelsmatcher och var den store hjälten i straffsparkstävlingen mot Italien. Kanske var det här som Casillas tog över förstaplatsen som världens bäste målvakt..

EM:s Dream Team

Podolski   Villa

Sneijder   Xavi   Schweinsteiger

Senna

Zhirkov   Chiellini   Puyol   Altintop

Casillas

Citatmaskinen är tillbaka

Publicerad 2008-07-02 01:08:20 i Allmänt,



På måndagen hade Ernst Kirchsteigers nya program premiär. "Sommar med Ernst" är precis så bra det ska vara och Ernst är precis så mysig han ska vara. Vem annan kan kasta ur sig saker som "Annars kan det ju bli som att det här däcket är nåt UFO som har landat. Nånting som är alldeles för sig själv. Man vill ju att det skall vara kompis med resten av trädgården" eller "Nu släpper vi ut sparrisen här så dom får en känsla av huller om buller"..

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela