Petskis

Servicemeddelande

Publicerad 2011-02-22 22:10:18 i Allmänt,

 

Som sig bör när jag lämnar in bilen på service så brukar jag alltid få låna en annan bil av bilfirman. Denna gång blev det en Toyota Yaris 1.4 D-4D, alltså en dieselmodell. Att köra en jätteliten bil som låter som en lastbil är ingen höjdare. Det blir liksom bara fel på nåt sätt. Det som också känns fel är att behöva betala 318 € för en bilservice som det byts lite smådelar här och där. Men jag intalar mig själv att det är för bilens bästa som dessa dyra ingrepp bör göras och jag litar på att bilen nu klarar 15 000 km utan problem fram tills nästa servicetillfälle.

Att fira en 30-åring

Publicerad 2011-02-22 22:08:33 i Allmänt,





Vad dessa fotografier har att göra med den gångna helgens 30-års firande kan säkert utomstående personer undra... Men för de som vet och var med så kommer datumet 18.2.2011 förbli inristat i historien som något som Malarbyskogarna aldrig glömmer. Grattis på di gamelgåbben!

Soneras svenska kundtjänst

Publicerad 2011-02-15 18:31:31 i Allmänt,

Ringde till Sonera för att ändra adressen på vårt TV-abonemang som fortfarande har varit på min gamla adress. Det lät ungefär så här.

- Tervetuola Soneran asiakaspalveluun! Jos asia koskee puhelinliitymä, paina 1. Jos asia koskee laajakaista, paina 2. Jos asia koskee TV-liitymä, paina 3. Jos asia koskee kotipuhelinta, paina 4. Jos asia koskee laskutus, paina 5. För betjäning på svenska, tryck 6.

*trycker på knapp nummer 6*

- Välkommen till Soneras kundtjänst! Om ditt ärende gäller mobiltelefontjänster, tryck 1. Om ditt ärende gäller bredband, tryck 2. Om ditt ärende gäller TV-abonemang, tryck 3...

*trycker på knapp nummer 3*

- Vi kopplar dig nu vidare till våra kundbetjänare, var god vänta.

- Det är fortfarande upptaget, var god dröj.

5 min senare...

- "Soneran asiakaspalvelu Mikko Mäenpää, miten voin auttaa?"

- "Hej, jag skulle vilja ändra adressen på mitt TV-abonemang..

- "Öö, jak prata inte venska...

Skidåkning nr. 3

Publicerad 2011-02-12 22:57:10 i Allmänt,



Även denna helg bjöds det på skidåkning i vårt vintriga land. Denna gång följde jag med en kompis på deras jobbevent till Påminne och fick åka i backarna efter stängningsdags. Trots kylan och de något uppkörda backarna så hade vi kul i timmarna två. Men om jag får välja vilken av våra närmaste backar man skall åka till så är MeriTeijos backar är nog betydligt bättre än Påminnes. Det enda som Påminne är bättre på är deras urgulliga logo som man bara måste tycka om.

Båtmässan

Publicerad 2011-02-12 22:50:25 i Allmänt,



Var på båtmässa idag. Sjukt mycket båtfolk på gång. Skulle tippa på en bit över tiotusen pers. Själv var jag sugen att se det mesta eftersom det är över tio år sen jag sist var på en båtmässa. Massa stora och fina båtar men köerna för att få komma in på dem var så pass långa att jag inte orkade vänta. Naturligtvis så har jag inte råd att köpa en ny men man kan alltid titta. Vid ett tillfälle stod jag bredvid Hjallis Harkimo i en båt och senast då insåg jag att jag var ute på stormigt hav...!? Förstås så intresserade de mindre båtarna också men jag tycker att man gott och väl kan ta sig en titt på de stora pjäserna i dessa sammanhang då man kanske inte annars får se hur de ser ut innanför. Så jag var nöjd över besöket och kommer även i fortsättningen försöka ta mig till båtmässan. Det enda minuset var att jag missade Manchester derbyt som United vann efter ett alldeles otroligt snygg mål av Wayne Rooney

Röding

Publicerad 2011-02-11 22:06:01 i Allmänt,


Smörstekt röding med potatismos och pastasallad.


Idag tillagade jag en fiskrätt som jag länge varit sugen att smaka på. Nämligen röding. Den ser lite ut som lax men smakar nästan som abborre kom jag fram till. Den var helt god men jag borde kanske ha kryddat den lite mera. Den ultimata rödingmåltiden skulle ju vara om man själv fångat den på fluga och tillrett över öppen eld nånstans i fjällen.



Röding - Salvelinus umbla

Charmerande bra

Publicerad 2011-02-11 12:31:00 i Allmänt,

Idag släpptes Roxettes nya skiva "Charm School". Jag har lyssnat igenom den en gång och kan än en gång konstatera att det fortfarande inte verkar finnas en enda dålig låt som denna duo har släppt ut. Denna skiva som är den första efter en paus på tio år är alltså efter endast en lyssning redan otroligt bra. Den som säger att Marie Fredriksson inte kan sjunga mera kan ju t.ex. lyssna på låten här nedanför. Har på känn att sommardagen den 16:e juli kommer bli riktigt bra och att biljettförsäljningen kommer öka nu.

Super Bowl

Publicerad 2011-02-06 22:39:45 i Allmänt,



Inatt smäller det i Texas när Super Bowl XLV ska avgöras. Jag tänker sitta uppe halva natten och titta på spektaklet. Kan inte reglerna ordentligt och vet inte vilka spelare som man ska hålla ett öga på men kul och se på är det. Så Amerikanskt som det kan bli. Touchdown. Skön där. Kul.

Härliga vinter

Publicerad 2011-02-06 22:32:46 i Allmänt,

Tillbringade även denna söndag i skidbacken i ett fantastiskt vinterväder. Underbart att få susa ner för backen även om den är kort och lifttiden blir lång. Allt är bättre än att inte åka skidor. Denna gång såg det ut ungefär så här.


  

Sveriges mest fejkade program

Publicerad 2011-02-04 00:22:36 i Allmänt,

Har ni sett programmet Sveriges värsta bilförare? Om inte så kan jag berätta att det går ut på att man har samlat ihop en bunt dåliga bilförare som ska göra en massa övningar och grejer under några veckor där en efter en faller ut tills den som är sämst blir kvar. Underhållande? Ja visst, men så överdrivet dåligt som vissa kör och beter sig i trafiken har jag mycket svårt att se att det skulle vara på riktigt. Snarare är det så att dom kanske är dåliga men har fått tillsägelse av produktionsbolaget att överdriva lite och vara sämre än vad de egentligen är. Eller har ni hört om nån som släpper ratten och håller händerna för ögonen så fort det uppstår den minsta lilla situation?

Tack för allt Gary Neville!

Publicerad 2011-02-04 00:00:03 i Allmänt,



Efter 602 matcher för Man Utd med åtta ligatitlar, två Champions League titlar, tre FA-cup titlar, två ligacup titlar och en klubblags-VM titel lägger en av Man Utd:s trognaste spelare av med karriären. Gary Neville som beskrivs av Sir Alex Ferguson som den bäste högerbacken av sin generation har varit bofast i Uniteds backlinje sen 1991 och är tillsammans med Ryan Giggs, Nicky Butt, David Beckham, Paul Scholes och sin bror Phil Neville en av de viktigaste spelarna i Fergusons mäktiga lagbygge. Kvar i United av dessa finns nu endast Giggs och Scholes. Måtte det gå ännu några år innan dessa legendarer lägger sina skor på hyllan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela