Petskis

Det känns som måndag

Publicerad 2009-08-24 14:33:45 i Allmänt,

Jag är tillbaka från semestern igen...Jag är trött...Vädret känns lite höstaktigt...Måndagsfotisen väntar ikväll...Inget har förändrats på jobbet...Nokia sidan fungerar inte... Det är precis som vanligt.

TA MIG TILLBAKA TILL GREKLAND OCH 35 GRADER VÄRME!

Vad händer idag?

Publicerad 2009-08-15 12:34:52 i Allmänt,

...Premier League säsongen drar igång.

...Friidrotts-VM startar i Berlin.

...Jag sitter och bloggar från min systers fina lägenhet i Stockholm.

...Ja just det, vi åker till Grekland idag också....Yay!

En dag på stranden

Publicerad 2009-08-15 12:30:39 i Allmänt,

Det blev några dagar på stranden under förra helgen och början av veckan. Såg ut ungefär så här..


Lappvik stranden


Klassisk straffsparkstävling


Vy över pojoviken


Ett träd

Diggiloo 2009

Publicerad 2009-08-15 12:21:16 i Allmänt,

Tid: 07.08.2009
Plats: Bossa Nova gräsplan


Årets Diggiloo turné nådde även lilla Ekenäs i år. Precis som förra året bjöds Ekenäspubliken på en stor dos schlager och popmusik. På scenen stod artister som Niklas Strömstedt, Brolle, Mojje, Ola, Lasse Holm, Thomas Pettersson, Magnus Johansson, Sara Löfgren, Jessica Andersson, Arja Saijonmaa och Markoolio. Trots att bijetterna var rätt dyra (38 €) så får man valuta för pengarna. Denna tretimmars show får varje musikälskande att klappa med i hitsen som framförs i lika rask takt som klädbytena av dessa vana liveartister. Framför allt blir jag imponerad av Brolle och Sara Löfgren som har så kraftfulla röster att gåshuden är nära. Publikens favoriter är ändå Markoolio och Arja Saijonmaa samt kanske även Ola. Jag hoppas innerligt att Diggiloo får fäste i Ekenäs och blir en återkommande händelse varje sommar.

Båthus utan båt

Publicerad 2009-08-07 09:58:09 i Allmänt,



I gårdagens avsnitt av Sommar med Ernst gjorde Ernst något som jag inte gillar. Han förstörde ett gammalt båthus med att lägga golv över vattnet. Båthus kan vara bland det bästa jag vet. Röda gamla fina hus som är lite sneda och som luktar lite gammal lada. Båthusen ska användas som båthus och man ska kunna köra in med en båt eller två. Det ska hänga gamla fiskespön och nät på väggarna. Klart man kan fixa upp det om det har två våningar men annars ska man inte göra alltför mycket. Utan tvekan så kommer jag göra allt för att någon gång få äga ett båthus och då ska det minsann användas som ett sådant också!

Här kan ni titta på hela avsnittet av Sommar med Ernst. Nästa del kommer torsdagen den 13.8.

Här är ett litet annat båthus som nån har fixat upp övre våningen lite grann.

Snabba Cash

Publicerad 2009-08-03 09:56:12 i Allmänt,

Funderar på att läsa boken Snabba Cash av Jens Lapidus men efter att ha sett denna recension så är jag lite tveksam. Tjejen har ju verkligen stenkoll på detta..


"jag tror att jag är lite för smart för att läsa böcker..."

Till planeringschef Reijo Vuorento

Publicerad 2009-08-01 11:34:19 i Allmänt,

I dagens Västra Nyland

Man måste fatta svåra beslut för att förhindra att Raseborg blir en kriskommun. Det säger kommunförbundets planeringschef Reijo Vuorento, som tycker att en nödvändig åtgärd är att stänga förlossningsavdelningen vid VNS.

- Om du frågar mig vilka kommuner i Nyland som ligger sämst till så säger jag att vi måste rikta våra blickar mot västra Nyland. Läget är värst i Raseborg som är på väg att bli en kriskommun.

Vuorento säger att Pojo och Karis redan i fjol hade blivit kriskommuner om det inte vore för kommunsammanslagningen, men att Raseborg kommer att vara åtminstone väldigt nära att uppfylla kriterierna för en kriskommun när de nya siffrorna kommer in.

Han säger att man nu måste tänka om och fatta svåra beslut, även om känsliga saker. Om Raseborg blir en kriskommun innebär det att finansministeriet tillsätter en arbetsgrupp som föreslår ännu mer drastiska åtgärder än de man kan göra nu.


- Skulle man fråga mig så tycker jag att man borde lägga ner förlossningsavdelningen i Ekenäs och satsa på någon annan specialservice för att locka folk från andra håll i Nyland. Det är en sak man kan göra, sedan finns det förstås fler. I övrigt är sjukhuset förstås viktigt för Raseborg med tanke på identitet och arbetsplatser.

Vuorento ser det som oundvikligt att koncentrera förlossningsenheterna inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt och säger att man bara ökar det kumulativa underskottet då man håller fast vid förlossningsavdelningen.

Jag har ett meddelande till dig Reijo. Du kan dra åt helvete!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela