Petskis

Vuxen?

Publicerad 2010-04-30 00:18:19 i Allmänt,


Är det ett tecken på att man har tagit ett stort steg in i vuxenvärlden när man handlar med vagn istället för korg i matbutiken?

Fisk i båten

Publicerad 2010-04-28 21:36:08 i Allmänt,

Idag var jag inbjuden till Pojo för att fiska med en fiskekompis. Han har ett personbästa på 11.5kg på gädda så han kan sin sak och sina fiskevatten. Mycket fina gäddvikar låg på rad och det tog inte alltför länge före en rätt fin gädda på 5.08kg landades i båten. Tyvärr inte av mig men det var kul ändå. Sen lyckades en braxen simma förbi våra drag och fick krokarna i ryggen. Inte helt ovanlig menade Pojobon. Efter det var det min tur att få fisk men den var bara runt 1-1.5kg så den fick inte vara med på bild. När sen solen gick ner så small det på en gädda till åt min kompis som också var över femkilos klassen. Tyvärr så ville inte vågen starta just då men den var i alla fall större än den första. Efter det blev det kallt och fisket dog bort men allt som allt var det ändå en lyckad resa med tre gäddor landade på två timmar och i alla fall en fisk åt mig. Nästa gång ska jag ta en över fem kilo jag med.





Detta inlägg handlar inte enbart om fiske

Publicerad 2010-04-27 19:53:48 i Allmänt,

Ibland blir jag avundsjuk på mina vänners förmåga att få saker gratis eller hitta dem sjukt billigt. Det är släpvagnar, båtmotorer och allt möjligt som fås till struntsummor. Senast idag så böt en liten motorbåt ägare för nästan inga pengar alls. Så nu ligger den där i pojoviken och guppar. Det är ingen skönhet men den fyller sitt syfte perfekt. Jag kan ändå stoltsera med att det är jag som har fixat motorn till den och därför ser det som en självklarhet att få använda den till kortare fisketurer när jag önskar. Nu ska det börja vårfiskas på riktigt!





Out in the woods II

Publicerad 2010-04-26 20:45:41 i Allmänt,

Idag var jag tvungen att öppna fiskesäsongen. Det kliade och hade sig för att jag inte har fiskat i år ännu. Efter förra gångens katastrof biltur till skogen så var det idag betydligt lättare att ta sig till fiskeplatsen. Ingen is på sjön och ganska perfekt fiskeväder. Tyvärr så blev det ingen fiskfångst men jag fick i alla fall testa grejerna och de nya dragen. På onsdag kanske det blir båtfiskepremiär. Det ser jag mycket fram emot.

     

     

Det tar aldrig slut

Publicerad 2010-04-26 20:36:44 i Allmänt,

Jag var "tvungen" att köpa lite mera fiskedrag idag igen.




Manta 8" Suspending
Färgkod: 15 - Chartreuse Bandit
Vikt: 85 gram

Manta är en otroligt lättfiskad glider som kan fiskas djupt (ner till ca 5 m) där de riktigt stora grisarna håller till, eller strax under ytan om du så vill. Mantan svänger ut i meterstora svängar från höger till vänster. Tack vare att betet är så lättjobbat kan du styra det förbi hinder och in i vasshålorna där höstgäddan lurar. Ett lite hårdare ”jerk” följt av ett mjukare gör att betet går längre åt ena hålet, upprepa en gång till och ”vips” fiskar du två meter åt sidan från där det är tänkt! Många beten kallas för Gliders men här är ett som verkligen glider! Utrustade med extra starka krokar och 600 punds splitringar.




Big Bandit Sinking
Vikt: 98g
Längd: 19.6cm
Djup: 0.5-4m

Big Bandit är nästa generations beten från CWC/Strike Pro. Big Bandits förföriska sida-till-sida-rörelsen är lite yvigare än Buster Jerk men sjunker och fiskar på samma djup. Ett mycket lättfiskat jerkbete. Ruskigt effektivt!

Mera fiskegrejer

Publicerad 2010-04-21 21:03:22 i Allmänt,

Min gamla fina haspelrulle gick sönder förra året och jag har varit på jakt efter en ny sedan dess. Idag slog jag till och hittade en liknande rulle som min gamla. Dessutom köpte jag ett lite längre haspelspö för gäddmetet och de lite tyngre betena.



Shimano Solstace RH 2500

- Grafit
- Aluminiumspole och reservspole 
- Varispeed
- Fluidrive II
- QuickFire II
- Fightin’ Drag
- Dyna Balance
- Power Roller II
- Vikt 284g
- Utväxling 6.2:1
- Linkapacitet 0.20/180m
- Kullager 4




Shimano Vengeance 240H

- Längd 240cm
- Kastvikt 20-50g

Nyheter i fiskeväskan

Publicerad 2010-04-20 20:15:04 i Allmänt,

Titta vad som kom med posten idag! Tre färska jerkbaits från Wobbleri butiken i Helsingfors. Lite onödig fakta om dem varsågod! Klicka på bilderna för videoklipp.



Buster Jerk
Färgkod: C389F Fairy Tale
Längd: 15cm
Vikt: 75g
Djup: 0.5-4.0m

Buster Jerk är ett extremt mångsidigt bete. Den har en mycket lockande sida-till-sida- rörelse med bellyflash när du jerkar hem den. Buster Jerk fungerar dessutom utmärkt som ett normalt spinnbete. Invevning i kombination med spinnstopp är grymt effektivt. Ett perfekt bete för nybörjaren, men även för den kräsne jerkfiskaren.




Big Bandit Shallow Runner
Färgkod: C202 Hot Pike
Längd: 19.5cm
Vikt: 85.5g
Djup: 0.2-1.0m

Big Bandit Shallow Runner har samma lockande rörelsemönster som Big Bandit men går betydligt grundare. Big Bandit Shallow Runner arbetar du ned strax under ytan och den stannar där medan du arbetar hem betet. Perfekt i de grundaste vikarna på våren och över tät växtlighet. Ett superbete för de stora gäddorna!




Freestyler 170
Färgkod: SS07 Parrot
Längd: 17cm
Vikt: 100g
Djup: Långsamt sjunkande

Freestyler har blivit ett av dom hetaste betena på kort tid.Gången är oregelbunden och betet går att fiska på många sätt.

Fisketuren

Publicerad 2010-04-18 16:13:32 i Allmänt,

Fick en fisketidning av Rebecca för några dagar sen och har sedan dess känt ett stort sug efter att få fiska. En riktigt bra tidning för övrigt som heter Fiske Feber och är någolunda ny på marknaden. Så idag tänkte jag öppna fiskesäsongen med att besöka något träsk där man kunde ta ett par kast. Det visade ju sig att isen inte riktigt har släppt på vissa platser riktigt ännu och att små skogsvägar inte är riktigt snöfria. Jag körde fast mig i snön rejält vid Harparskog och drog med ett stycker granris under bilen ett par hundra meter på ett annat ställe. Något fiske blev det inte men jag fick i alla fall vara ute i friska luften. Måste få en båt i sjön så fort som möjligt...

10 dagar senare..

Publicerad 2010-04-17 00:02:32 i Allmänt,

.. är jag fortfarande vid liv men har inte riktigt haft tid och ork att blogga.

..kan jag konstatera att vi vann innebandymatchen över Öst men det satt hårt åt. 23-22 skrevs siffrorna och jag bidrog starkt med inga mål framåt men väl ett självmål. Vackert så!

..har jag hunnit med ett besök på IKEA och Jumbo. IKEA börjar bli krångligare att hitta saker i tycker jag. Lite som HM där alla kläder är blandat om varandra.

..har jag varit på ett 60-års kalas till soliga Borgå.

..har jag kommit in bra i mitt nya jobb. Har väl inte haft alltför mycket att göra men det jag har gjort har varit desto bättre.

..tyckte en vulkan på Island att den skulle få utbrott och därmed ställa till med massa flygproblem för hela norra Europa.

..finns det mycket mindre snö kvar på backen och mindre is på sjön. Mycket trevligt med vår!

6.4

Publicerad 2010-04-06 07:53:45 i Allmänt,

Idag är en minst sagt händelserik dag. En dag jag har väntat länge på kan man säga. Vilken happening är den bästa? 

- Börjar nya jobbet.

- Min nya chef och kollega får sitt andra barn idag.

- Innebandymatchen mellan Öst och Väst tar plats i Kisakeskus i Pojo.

- Jag och Rebecca firar 15 månader tillsammans.

The last day

Publicerad 2010-04-01 15:24:53 i Allmänt,

Så var då detta äventyr över och ett nytt kapitel tar fart. Idag är jag sista dagen anställd på Westcom. Det känns lite märkligt faktiskt, både sorgligt och kul på samma gång. Jag och en annan som slutade samma dag har bjudit på kakor och dryck till alla arbetskollegor och min kaka som Rebecca fixade blev förstås en jättehit. Sen fick jag avskedsgåvor i form av åtta vinflaskor så nu blir det garanterat fest nångång. Nu ska jag njuta av min sista timme och sen åka hem för en fyradagars påskvila. Eller så mycket vila blir det nog inte då jag bland annat ska flytta in och inreda det nya kontoret på lördag. Tack för mig Westcom! Det var ett nöje att jobba här!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela