Petskis

870km

Publicerad 2013-06-19 22:13:00 i Allmänt,

Så långt visade bilmätaren när vi rullade in tillbaka till Ekenäs efter vår Ålandsresa så ni förstår att vi har sett i stort sett hela Åland. En riktigt lyckad minisemester. Jag gillar Åland som fan. Det är fint och mysigt och allt möjligt annat. Åland är lite som att mixa Sverige och Finland och plocka med sig det man gillar med båda länderna. Kan nästan sträcka mig så långt och säga att jag kunde tänka mig att bo där i framtiden. Nåja, nog snackat - här kommer bilderna:
 

En hel del småfärjor blev vårt färdmedel under resan. Här är Nagu - Korpo färjan.
 
Bastö Hotell och Stugby. Prisvärt boende.
 
Nordsidan bjöd på klippor och hav så långt ögat nådde.
 
På norra Åland finns ett hotellkomplex som heter Havsvidden. Det är en plats man absolut inte får missa när man är på Åland. Varför då?
 
Laxcarpaccio.
 
Stekt abborre med cidersås.
 
Glass med rabarber och kardemumma. Denna trerätters var så otroligt bra plus att alla som jobbade på hotellet var supertrevliga och hade helt rätt syn på kundservice. Toppbetyg på allt. Havsvidden var namnet. Åk dit om ni kan!
 
Undertecknad ombord på Pommern.
 
Stirrar ut över Mariehamns fiskevatten.
 
Hårfrisörska med humor i Mariehamn.
 
Kastelholms slott.
 
Fisktallrik på Eckerö.
 
Gamla ryska kanoner vid Bomarsunds ruiner.
 
Solnedgång på Vårdö.
 
Och till sist åkte vi hem med Viking Grace.
 

Semester - del 1

Publicerad 2013-06-07 17:49:00 i Allmänt,

 
Efter några snabba vändningar så har det blivit så att jag kommer ha min första semestervecka redan nästa vecka, alltså v. 24. För att det ska kännas som semester på riktigt så har vi med R bokat in en resa till Åland. Det blir en lite kortare vistelse på några dagar vilket ska räcka ganska bra för att hinna se sig omkring lite. R har aldrig nånsin varit på Åland och jag har endast varit i Mariehamn så det är väl på tiden att det blir av nu när det ligger så nära och allt.
 
Jag har en bild av Åland om att alla är supertrevliga och gästvänliga. Det känns till och med som att det inte finns nån kriminalitet på Åland, att man kunde lämna sin bil olåst med ett par miljoner i kontanter i färdigpackade väskor, sätta upp en skylt att bilen är olåst och vara borta ett par timmar och ingen skulle ta för sig. Lite sån bild har jag av Åland. 
 
Vi kommer åka skärgårdsvägen via Nagu, Korppo och Kökar och ta nya Viking Grace tillbaka vilket känns som en riktigt bra lösning. Boendet är både hotell och stuga och det finns till och med en chans att jag kommer iväg på lite Ålandsfiske och alla har väl hört att Åland är ett fiskeparadis. Vi får väl se vad vi hittar på.
 
Nån med Ålandsvana som har nåt tips om vad man bör göra?
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela