Petskis

Mässa

Publicerad 2013-05-17 22:21:00 i Allmänt,

 
Om ni har lite tid över under helgen så tycker jag ni kan komma till Sydspetsens mässa i Karis. I monter nummer 42 står jag och visar upp lite vad vi på EKM kan erbjuda så kom ta en godis eller var med i vårt lotteri eller kom bara förbi och säg hej. 10-17 på lördag och 10-16 på söndag är mässan öppen och det är gratis inträde. Vi ses där!
 

Ishockeysnack

Publicerad 2013-05-16 20:05:00 i Allmänt,

Som alla borde inse vid det här laget så är ishockey-VM rätt så uttjatat tack vare att det ordnas varje år. Men det ska vi inte prata om här och nu utan det vi ska ta upp är vad du inte ska ha på dig om du tänker gå på en match. Top-3 listan över de sämsta valen av ishockeytröja, varsågoda:
 
 
3. Reklamtröjan
 
Detta är tröjan som man har fått gratis i samband med något annat köp. Exempelvis bilköp, TV, Cykel eller något annat för att locka köpare. Sen sitter man där med sin Skodatröja och känner sig rätt fånig bland alla coola tröjor.
 
 
2. Klubblagströjan
 
Känslan när du inser att du inte har nån annan än din gamla HPK-tröja från 1992 i garderoben och du ska på VM-match. Vad gör du? Tar du din gamla eller går du i dina vanliga kläder? Fråga den vanliga finnemannen så vet du.
 
 
1. Domartröjan
 
Det mest töntiga man kan sätta på sig när man ska på match. Den är varken rolig eller inne och kommer troligtvis aldrig bli det heller.
 
 
 

Årets första

Publicerad 2013-05-12 21:36:41 i Allmänt,

 
En medfaren stackars gäddskröla på 0,9 kg blev förtjust i min Buster Jerk i färgen röd-svart-orange och blev således min första gädda för i år. Snart tar vi fler!
 

Ut och in

Publicerad 2013-05-10 22:27:00 i Allmänt,

Nu när det står klart att Sören lägger hårtorken på hyllan och David Moyes ska försöka fortsätta i hans tuggummitakt så kan jag komma med lite åsikter om vem jag vill och inte vill se i Manchester United nästa säsong. Eftersom Wilfried Zaha redan är klar så behöver jag inte nämna det nåt desto mer. Detta är vad jag hoppas på:
 
Ut
 
Nani
Först på min lista ifjol också om jag minns rätt och ännu mer motiverande i år, rätta mig om jag har fel.. Det är dags för Nani att röra på sig och inse att han aldrig kommer bli en del av Man Utd:s storheter utan bara är en utfyllnadsspelare. Lika ojämn som gräset på centrumplan i Ekenäs.
 
Ashley Young
Har inte levt upp till förväntningarna att bli förstaval till vänsterytterplatsen. Glimtar till under ett par matcher per säsong men det är allt.
 
Wayne Rooney
Det är liksom för mycket skriverier om att han vill bort och att han bråkar med tränaren. Nu kommer dessutom hans gamla tränare in som han inte är bästa vän med så det är kanske dags att casha in medan man kan. Ronneys formkurva har väl inte heller gått stadigt uppåt de senaste åren så om han vill bort nu så är det läge.
 
 
In
 
Gareth Bale
Jag tror inte att Tottenham kommer klara fjärdeplatsen och därför kommer Bale att vilja flytta på sig för att få spela CL-fotboll nästa säsong. Bale har varit superb denna säsong och det skulle vara ytterst viktigt att kunna plocka in honom före Real Madrid eller Man City gör det.
 
Luke Shaw
Alla bara pratar om Leighton Baines men varför ska man köpa in en 28-årig vänsterback när man kan skaffa en sjuttonåring som har minst tio år mer att ge. Luke Shaw har haft en kanonsäsong för Southampton och är Englands framtida vänsterback. Låt därför Evra få en säsong till och ta in Shaw som backup för att sen kunna ta över helt i många år framåt.
 
Jordy Clasie
Jordy vem? Denna 21-åring har blivit kallad för Holländska Xavi och var reserv till att få komma med i EM förra året. Jag vet att vi har en massa mittfältare som kämpar om få platser men sanningen är att vi inte kan lita på att Darren Fletcher nånsin kommer tillbaka till den han var för ett par år sen, Anderson är ojämn och skadad lite för ofta, Giggs kanske bara har ett par säsonger kvar i sig, Scholes lägger säkert av igen och Carrick kan inte spela alla matcher själv. Kvar finns då Cleverley som går från klarhet till klarhet om han får vara skadefri. Därför vill jag plocka in en till defensiv mittfältare som inte behöver kosta massor och som kan utvecklas i klubben.
 
Nathan Redmond
Birmingham är i en finansiell kris och Redmond har ett år kvar på kontraktet. Någon kommer plocka upp denna talang så det är väl lika bra att United gör det före nån annan. Med Zaha, Valencia och möjligen Bale då så behövs en fjärde ytter som kompletterar truppen och då anser jag att Redmond som dessutom är engelsman är ett himla vettigt val.
 
David Beckham
Man får väl drömma...? Jag önskar inget annat än att Becks skulle få avsluta sin fantastiska karriär i klubben han älskar mer än nån annan. Nu när inte Ferguson inte kan sparka skor i huvudet på folk mer så kanske det kan gå att ordna. Det vore väl ändå för underbart eller hur? Och kom inte och påstå att han inte räcker till!
 
 
Kanske vi har en sån här startelva nästa säsong då:
 
               van Persie
 
Bale   -    Kagawa    -   Zaha
 
        Cleverley - Carrick
 
Evra - Vidic - Evans - Rafael
 
                De Gea
 
Bänken:
 
Welbeck
Giggs
Beckham
Clasie
Shaw
Jones
Lindegaard
 

Ett stycke biff

Publicerad 2013-05-10 20:02:24 i Allmänt,

 
Detta är den bästa kötträtt som du kan få på restaurang i Ekenäs just nu om man frågar mig. Santa Fé:s oxinrefilé med husets pepparsås, grönsaker och klyftpotatis är kanske till och med den bästa kötträtt jag nånsin provat på. Rekommenderas starkt om ni inte redan ätit den. Och har ni gjort det så gör det igen. Husets pepparbiff var det alltså.
 

Fiske 2013

Publicerad 2013-05-05 16:41:00 i Allmänt,

 
Nu när båten åter flyter så är det hög tid att sätta upp målen för fiskesäsongen 2013.
 
 
Tre gäddor över 5 kg
Inte på nåt sätt ett omöjligt mål tycker jag. Här gäller det att satsa på våren och hösten.
 
Abborre på 1 kg
Har visat sig vara möjligt bland annat i Malarbyvattnen så lite tid där samt en del utvalda platser i Ekenäs så ska det kunna gå.
 
Få en gös
Denna gös har gett mig huvudvärk men i år ska den upp.
 
Genomföra ett seriöst havsöringspass
Kan vara att det är för sent för våröringen men kanske på hösten om inte vinden sätter stopp.
 
Sik i matstorlek
Med lite tid ska detta också gå vägen.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela