Petskis

Ikväll på TV

Publicerad 2013-10-24 19:44:00 i Allmänt,

Detta program kan man ju bara inte missa. Vem tycker inte om Gunde Svan? 252 träningstimmar och 12 träningspass i veckan för att ladda upp inför programserien har 51-åringen lagt ner. "Lite av en tävlingsmänniska" som han säger...
 
I huvudet på Gunde Svan - torsdagar på TV4.
 

Skidprylar

Publicerad 2013-10-11 23:15:00 i Allmänt,

Eftersom jag försöker åka på skidsemester en gång per år och varje gång betalar 100-150€ för att hyra min utrustning så har jag börjat fundera mer och mer på om jag borde skaffa mig egna skidor och pjäxor. Klart att det kostar x antal hundralappar men man kanske kunde använda sina skidor i många år och på så sätt spara pengar. Man ser ju hur andra människor har kvar sina 90-tals spikraka skidor än idag så varför kan inte jag då klara mig på en utrustning i minst 5-10 år? Tål att tänkas på ordentligt detta.
 
 
Kunde t.ex. bra tänka mig denna kombination från Salomon.
 

Handen i fickan fast jag bryr mig

Publicerad 2013-10-08 22:45:00 i Allmänt,

Så heter uppföljaren till Satan i gatan som var Veronica Maggios förra skiva. Denna nya skapelse är minst lika bra den med. Denna dam har stadigt klättrat upp som en av mina personliga favoriter då det gäller svenska artister. Att hon dessutom gör en duett med Håkan Hellström på nya skivan är grädde på moset som man säger. Rekommenderas starkt här på redaktionen! Lyssna och njut!
 
 Veronica Maggio & Håkan Hellström - Hela huset
 

Tallinn

Publicerad 2013-10-06 20:37:00 i Allmänt,

Hur jäkla turistig och finsk är denna bild? Blir nån någonsin att se bra ut på bilderna de tar när man ska kliva ombord på dessa båtar? Och hur länge har de hållit på med dessa fotograferingar?
 
På lördagen satt vi här hemma och hade lite tråkigt så R gav mig i uppdrag att hitta på nåt kul. Ganska exakt en och en halv timme senare passerade vi fotografen som tog bilden som för övrigt kostade 10€ att köpa. Väl spenderade pengar det med. Nåja, det blev liksom en spontanresa till Tallinn med Silja Europa. En 22h kryssning varav 4h spenderades i vackert väder i den estniska huvudstaden. Tror förresten att det nu var första gången jag var i Tallinn som det var solsken och det piggar ju upp den annars så trista staden. Själva båtresan kunde man nog skippa tycker jag, med alla fulla landsmän och kvinnor, en halvdålig buffé och det enda nöjet på hemvägen är att sitta och titta på pensionärernas humppadanser. Men man måste ju ta sig över på nåt sätt. Man kanske kunde ta över bilen nästa gång som många andra som köper halva Super Alko med sig hem. Då kanske man kunde köpa lite mer än de två lådor man nu knappt orkade bära hem. Om ens ekonomi vore några snäpp bättre så kunde man också kanske göra såna här småresor lite oftare, de piggar upp ens annars halvtrista vardag.
 
Nej detta är inte en öl.
 
Detta är faktiskt en kyrka men fråga mig inte vilken. En stor sak i gamla stan är allt jag vet.
 

Bad Gastein 2014

Publicerad 2013-10-05 14:00:00 i Allmänt,

 
Inbäddat i en dalgång, nedanför vitbeklädda alptoppar, ligger byn Bad Gastein, Österrikes charmigaste och Alpernas populäraste skidort. Med ett liftsystem som sträcker sig 1100–2700 meter över havet och över fem skidområden, bjuder Bad Gastein på utmanande skidåkning i toppklass, oavsett vilken skidåkarnivå man befinner sig på.
 
 
Jag är mycket glad över att kunna berätta att jag den 22:a mars nästa år kommer resa till Österrike och Bad Gastein. Det blir den tredje alpresan på fem år. Redan förra året fanns det planer på att besöka denna ort som tydligen är den mest populära i alperna bland oss nordbor. Jag ser mycket fram emot att kunna åka skidor i ett varmt klimat i ett stort omåde. Dessutom får jag bocka av ett nytt land på listan över länder jag har besökt.
 
 
Förutom själva skidåkningen så har jag ganska höga förväntningar på byn som ska vara så där mysig som en äkta alpby kan vara. Bad Gastein är också känt som en badort så ett eller annat spabesök lär också bli verklighet. Afterskin lär också vara bland de bästa i alperna så jag tror nog att det kan bli en riktigt trevlig resa detta.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela