Petskis

Hej då vintern! Välkommen våren!

Publicerad 2008-03-29 21:42:40 i Allmänt,

Sitter för tillfället hemma och spenderar en lugn hemmakväll med att äta gott och bara softa (dagens svenska ord). Ganska skönt att bara vara hemma och inte göra så mycket. Påsken blev ju ändå rätt fartfylld och nästa helg lär det bli fest igen. Var på jobb tidigare å de där lördagstimmarna är något jag inte tycker om men inser att det är ett måste att ställa upp för firman en gång i månaden. Inte så farligt jobbiga kunder i dag så det gick ganska smärtfritt undan. När jag kom hem så var jag lite trött och sov ett par timmar. Såg andra halvlek av Man Utd - Aston Villa och måste säga att det ser bra ut för Man Utd. 4-0 med ett tidvis underbart anfallsspel lär få AS Roma att darra lite..
Nu sitter jag här och funderar vad jag skall göra i sommar när jag är ledig.. Det är först nu jag har släppt taget om vintern och vill ha sommar så fort som möjligt. Klart att jag tänker på skidresor varje dag ändå men det får bli till vintern 08/09 tills det blir en resa. Funderar på att köpa en båt som jag kan åka runt med i vår vackra skärgård. Synd bara att sån jag vill ha ska kosta så mycket. Nån som vill köpa en sån här åt mig? Går löst för 4500 kanske..

image145
Yamarin 435 med en Yamaha 50HP

Fredagsdrinken

Publicerad 2008-03-28 21:15:37 i Allmänt,

Ni kanske undrar vad fredagsdrinken är..

image144

..jo en Äppelslurp förstås.. Helt påhittad och riktigt god.

Koskenkorva Nordic Berries
Herra Hakkaraisen Omena limonaadi
Red Soda

Skål!
Ha en trevlig helg!

Vilket bra fotarbete!

Publicerad 2008-03-28 16:41:18 i Allmänt,

Fredag redan och jag står på jobbet och säljer för allt jag är värd. Om en halvtimme ska jag på cirkelträning som efter en veckas paus är tillbaka i Österby. Ikväll avgörs också Let's Dance men jag vet redan att Tina Nordström kommer vinna. Hon är mera populär än min favorit Tony Rickardsson. Hoppas bara det blir en bra final med underbara danser.
Annars händer det inte så mycket den här helgen. Kanske man borde vara ute nåt när det har utlovats fint väder. Läste om att de har varit ett jordskalv på den grekiska ön Kreta idag. Skulle man ha varit där nu skulle man säkert ha fått det hett om öronen...
Fan vad dåligt! Jag har inga idéer mera...Fredagsdrinken kommer lite senare gott folk..håll ut, det kan bli den bästa hittills..

Ryckningar i ögat

Publicerad 2008-03-27 16:23:15 i Allmänt,

Hela dagen har jag besvärats av såna där ryckningar i ögat. Ni vet då det rycker till helt okontrollerat.. Lite tokigt med tanke på att jag står i butiken och ska försöka sälja grejer. Folk tror ju kanske jag försöker flirta med dem eller nåt... Inte så intressanta nyheter detta kanske men hej jag skriver ju iaf..

Connecting people

Publicerad 2008-03-27 12:45:55 i Allmänt,

Idag är det torsdag och snöstormen från igår har lagt sig. Det finns numera snö så det räcker och blir över. Synd bara att man inte kommer få användning för den när den enligt prognoserna kommer regna bort under helgen.

Alldeles under den värsta snöstormen igår så begav jag mig till Helsingfors på Nokia skolning. Jag var själv otroligt imponerad över att jag körde och hittade sjukt bra till platsen i snöyran. Vi hade med oss en GPS men den var till absolut noll hjälp. Skolningen som handlade om Navigation, Gaming och Music kändes lite småonödig med tanke på att jag inte säljer så många telefoner att jag skulle ha nån större nytta av det. Killen som höll hela skolningen var också ganska jobbig och jag tänkte att ni skulle få måla upp en bild hur ni tror han ser ut och hur han var. Dessutom vill jag veta var han bor och vad han kör för bil plus allt annat ni tror er veta hur en typisk Nokia instruktör ser ut. Lycka till!

Jo en sak till...Fick precis reda på att jag har FYRA veckor betald semester i sommar...BOOM!

Jag mot världen

Publicerad 2008-03-25 13:52:15 i Allmänt,

Påsken är förbi och vardagen är tillbaka. Jag har sjukt på nerverna idag och känner inte för att göra någonting alls. Snart är det midsommar iaf.......

Dagens låt: Paramore - For A Pessimist, I'm Pretty Optimistic

Dop och påskbasar

Publicerad 2008-03-23 23:25:43 i Allmänt,

Lördagen var en lyckad dag kan man så här dagen efter konstatera. En dag som idag mestadels har varit en pina med huvudvärk och krabbis som vägrade släppa taget. Inte förrän vid 19-tiden kunde man få i sig mat i form av en underbar medium pannpizza.
Men låt oss backa lite och berätta kort om både dop och påskbasar som lördagen handlade om. Dopet var en lyckad historia för både huvudpersonen och undertecknad. Redan före själva dopet hade jag nöjet att köra två vackra tjejer till kyrkan i Snappertuna. Lilla Hugo skötte sig sen alldeles utmärkt under ceremonin. Jag fick ta på mig en något ovan roll eftersom jag blev fadder. Bl.a. fick jag stå längst fram i kyrkan och blev fotograferad ett hundratal gånger. Under kaffebjudningen som var väldigt lyckad fick jag sen berätta hur jag skulle ta på mig rollen som nybliven fadder. Tyckte jag skötte mig ganska bra under hela tillställningen.
Efter dopet var det dags för Calles & Linas Påskbasar som ordnades för tredje året i rad. Som vanligt kom jag försent men det kompenserades med en gåva till värdparet och direkt var allt förlåtet. Resten av kvällen blev lyckad när till och med stämningen var på topp på Ettan. Tyvärr så fattas vissa delar från minnet av kvällen och fast jag tog ett moget beslut att bara dricka vatten på krogen så kunde jag inte hindra krabbisen idag.
En viktig händelse idag var att Man Utd spöade Liverpool med 3-0 och tog ett litet grepp om ligatiteln. Mycket tack vare en idiotisk Javier Mascherano som snackade till sig en helt rättvis utvisning.
Imorgon är ytterligare en ledig dag men frågan är vad man skall göra.. Försökte få med nån att skida igen men den övertalningen gick åt skogen. Så nu kommer morgondagen troligtvis bli en sjukt tråkig historia där man väntar på tisdagen. Men jag hoppas jag har fel...överraska mig med nåt trevligt program någon!!

Fredagsdrinken

Publicerad 2008-03-21 20:28:37 i Allmänt,

Ni kanske undrar vad fredagsdrinken är...

image143

..en Koskenkorva Nordic Berries shot så klart! Det är ju ändå påsk för tusan! Skål!

Ha en trevlig påsk!

Californication

Publicerad 2008-03-20 15:54:45 i Allmänt,

Hallå alla där ute! Idag är jag på bra humör. Fyra dagar ledigt på kommande vilket känns riktigt bra. Har varit en riktigt solig dag idag och det påverkar ju också humöret. Känns som jag har hunnit med massa saker också. Kan behöva all denna positiva inställing då jag ska städa idag och imoron..

TV-serien Californication hade Finlandspremiär på måndag och jag tror det finns en risk för att den kommer bli den 12:e serien jag följer med. Har redan börjat ladda ner alla avsnitt så man får se dem före de kommer i TV här. David Duchovny som spelar huvudrollen är riktigt bra i sin roll och redan under X-Files tiden tyckte jag om hans lite komiska sätt. Ett litet smakprov vad serien går ut på kanske..

Skivrecension

Publicerad 2008-03-19 10:37:24 i Allmänt,

Paramore - Riot

Betyg: p p p

När jag någon gång i september förra året satt och spelade NHL 08 på min dator så var det en låt med i spelets soundtrack som jag fastnade lite för. Misery Business är bandets första singel från skivan Riot som gavs ut redan 12:e juni. Bandet består av fyra medlemmar i åldern 17-23 år och är från Tennessee i USA och detta är deras andra skiva. Musiken består av ganska radiovänlig pop/rock och sångaren, som för övrigt är tjej, påminner starkt om Avril Lavigne och Kelly Clarkson. Det är lätt att såna här band blir ett i mängden men det spås redan att de ska bli the "next big thing" och jag kan väl delvis se det hända. Skivan i sig är relativt lättlyssnad och har ett par starka spår som sticker ut ur mängden. Senaste singeln Crushcrushcrush rullar just nu på radiostationerna och är enligt mig skivans bästa låt. Att jag har en förkärlek för kvinnliga sångare är ingen hemlighet och jag är säker på att om det skulle ha varit en manlig solist så skulle betyget inte ha varit lika bra. Kommer ni ihåg min topp 10 lista över skivor från år 2007? Efter att ha hört lite på denna skiva så borde den helt klart ha funnits med på min lista!


Paramore - Crushcrushcrush

Veckans video

Publicerad 2008-03-18 08:31:20 i Allmänt,



Alcazar - We Keep On Rockin'

En riktig discodänga är vad detta är! Kolla in alla mooves och den underbara frillan på Tess Merkel (den blonda tjejen som faktiskt är 37 år).

Nyheter i klädskåpet

Publicerad 2008-03-17 18:31:56 i Allmänt,

Mina nya kläder som jag fick från H&M passade hur bra som helst! Mycket lyckade köp!

         
Kavaj 39,90          Byxor 19,90         Skjorta 14,90

              
Slips 9,90    Slips 9,90    Slips 9,90      Shorts 24,90

En hund tack!

Publicerad 2008-03-17 15:59:05 i Allmänt,

image135

Var och hämtade mitt H&M paket från R-Kiosken och blev erbjuden att samla på märken för att till slut få en hund när jag har samlat ihop 30 st. Eftersom mitt paket blev 146 euro så fick jag 29 märken och behöver således 1 till för att få min hund. Det var lite som att samla på ishockeykort igen när man limmade in alla märken. Den stora frågan nu är vad man skall välja för hund? Vad tycker ni?

image134

Vecka 12

Publicerad 2008-03-17 11:21:47 i Allmänt,

Ny vecka och nya utmaningar! Man vet aldrig vad som väntar bakom hörnet och hur dagen kommer se ut... Nä helt på riktigt så vet jag exakt hur det kommer se ut...nånting åt det här hållet typ..

Måndag
Ha på nerverna på jobbet trots att det är kort vecka
Hämta ut nya H&M kläderna
Pröva nya H&M kläderna
Inse att jag köpt fel storlek


Tisdag
Ha fortsatt på nerverna på jobbet
Gå till skolan och inse än en gång hur jag inte passar in där
Diska


Onsdag
Febrilt planera en skidresa till fredag eller måndag men snabbt inse att jag inte får nån med nu heller
Kanske se på Man Utd - Bolton och konstatera att Man Utd kommer vinna ligan
Städa

Torsdag
Komma på att jag inte köpt nån dopgåva ännu och att jag absolut inte vet vad jag skall köpa
Halvt jobba ihjäl mig på grund av att folk vill ha sina telefoner tillbaka före påsken
Städa klart det som jag lämnade från igår

Fredag
Möjligtvis en runda till nya konstgräset i Västerbyhallen
Cirkelträning


Lördag
Gå på dop
Fira påsken i goda vänners sällskap
Dricka lite för mycket och vara odräglig


Söndag
Sova och äta
Se Man Utd - Liverpool
Ha söndagsångest trots att måndagen är ledig dag

Petski tippar

Publicerad 2008-03-14 13:49:49 i Allmänt,

Tips nummer 1

Alldeles för en stund sen lottades kvartsfinalerna i Champions League. Mitt tips hur det kommer gå:

Arsenal - Liverpool     Liverpool vidare

Roma - Man Utd     Man Utd vidare

Schalke 04 - FC Barcelona     Barcelona vidare

Fenerbache - Chelsea     Chelsea vidare

Tips nummer 2

Melodifestivalfinalen som är imorgon kommer sluta så här:

1. Charlotte Perrelli
2. BWO
3. Sibel
4. Linda Bengtzing
5. Sanna Nielsen
6. Christer Sjögren
7. Amy Diamond
8. Frida feat. Headline
9. Nordman
10. Rongedal

Italien

Publicerad 2008-03-13 23:18:14 i Allmänt,

Efter att ha insett att det inte kommer bli nån skidresa för mig i år så har jag ställt in mig på en resa till en strand istället. Jag skulle främst vilja åka till Italien, till nån vacker pittoresk liten stad där man kan strosa runt på små gator och då och då smyga in på vinprovningar. Skulle vara helt underbart! Varför kan det inte vara lättare att åka på resor?

image132
Vy över staden Bardolino som ligger vid Gardasjön

Update

Publicerad 2008-03-11 09:02:06 i Allmänt,

Helgen var över lite för fort igen och vad som hände ska vi ta reda på nu. Lördagen spenderades i shoppingcenter med jakt på nya byxor och nya skor. Hittade inga byxor men väl ett par skor och 3 st t-shirts. Andra chansen i Melodifestivalen blev en något oväntad historia när "Androla" inte lyckades ta sig vidare till finalen. Också E-Type med The Poodles var ganska besvikna över att inte ta sig vidare. Carolas kommentar var att hon nu hade fått brinna på bål, vad nu det ska betyda... och E-Type sade att han inte förstod upplägget för hela tävlingen. De som gick till final var istället Sibel och den gamle räven Nordman.
Söndagen var dagen man hade väntat på rätt länge nu. Matchen mot Östra sidan blev dock en liten besvikelse när vi bara klarade oavgjort, mot ett vad vi tyckte sämre lag. Desvärre hade vi inte någon målspruta i vårt lag och det var nog det vi föll mest på. Nya tag till nästa år!
Nu är det redan tisdag och solen börjar lysa igenom spjälgardinerna här på jobbet. För att vara tisdag så är jag oväntat pigg och jag känner att denna vecka kommer gå fort. Redan nästa vecka är det ju påsk och efter det kan man börja planera sommaren...

Fredagsdrinken

Publicerad 2008-03-07 20:24:30 i Allmänt,

Tänkte köra med en grej som Magnus Uggla brukade göra varje fredag. Säg till om det blir för fjantigt! Jag gör ett försök...

image131

Låt mig presentera fredagsdrinken! Vi kan kalla den en Lemon special eftersom jag har blandat ihop den själv. Leijona vodka, Up Cider Summer Fruits, Sprite och en citronskiva som garnering...mmmm..skål! Ha en trevlig helg!

En bulle tack!

Publicerad 2008-03-07 15:36:10 i Allmänt,

Var och köpte en semla från Madicken i morse och märkte hur alla "byggare" som var på kaffe satt med varsin bakelse istället för en nyttig semla. Är det så med alla arbetare som e på sitt morgonkaffe undrar jag?

Idag är det som bekant fredag och efter att ha haft ett träningsuppehåll förra veckan så är jag totalladdad nu! Dessutom så går den klassiska Öst-Väst matchen av stapeln på söndag. Mera om den under helgen..

Let's Dance bjuder idag upp till Paso Doble och Slowfox. Fem par ska bli fyra och jag hoppas det blir Karl Petter som ryker. På lördag är det upp till bevis för Carola och de andra som är med i andra chansen i den svenska Melodifestivalen. Det känns som om helgen kommer bli bra med tanke på alla dessa händelser.. den som lever får se..

RAM

Publicerad 2008-03-06 17:12:16 i Allmänt,

Ibland när jag har spelat spel och gjort nåt annat på samma gång så har datorn klagat över för lite minne trots att jag har 2 GB. Så vad gör man då? Jo man köper 2 GB till så nu har jag 4 GB minne och det märks. Varför berättar jag detta? För att nu är det läge att köpa mera minne om man behöver. Priserna är lägre än nånsin. Köp du också! Hos Westcom får du alltid kvalitetsprodukter samt förstaklassig betjäning och kunskap inom databranschen!

WestCom Ekenäs
Kungsgatan 13
10600 Ekenäs

fn 019-2225777
Fax 019-2225778
Öppet vard. 09-18, lö 10-14


image130

Posters

Publicerad 2008-03-05 18:08:11 i Allmänt,

När jag om några år bygger hus så ska jag börja samla på film- och musikposters. Det ultimata skulle vara att ha en källarrum eller liknande där affischerna, i fina ramar kunde pryda väggarna. Nu har jag ännu ingen filmposter men väl två musikposters som jag är mycket nöjd med. Tänkte jag kunde visa upp dem här om ni lovar att inte stjäla dem av mig när jag är borta! Ni får gärna komma och titta på dem när jag är hemma!

image129

Vintern är tillbaka

Publicerad 2008-03-04 10:50:12 i Allmänt,

image127 

När jag var yngre och det var "riktig" vinter så kunde man ibland få gräva fram bilarna på morgonen. Att skotta uppfarten till gården gjordes många gånger och ibland var det t.o.m. helt roligt att få göra det. Redan i oktober kunde det dumpa ner massa snö som hölls ända till jul och under februari-mars kunde kvicksilvret krypa ner till - 25 grader och stanna där en vecka. Man kunde ta skidorna på sig och bege sig ut till skogen för att göra egna hoppbackar och annars bara åka runt.

image128

Ett populärt sätt att ta sig fram i byn var sparken eller "sparkin" som vi säger här i våra trakter. Att åka ner för "mjölkisbackan" och samtidigt preja ner kompisarna i diket var alltid lika kul. Jag har alltid gillat vintern för att man kunde göra dessa grejer men som det känns nu så kommer det inte bli såna vintrar här i södra Finland mer.. Man vill ju att ens egna barn upplever samma bra saker som man själv gjorde som barn. Därför är jag ganska glad att det nu har kommit snö igen...även om det inte har kommit så mycket att man kan göra nåt av den..

The Ark Of Truth

Publicerad 2008-03-02 18:42:01 i Allmänt,

Igår blev det klart att Finlands bidrag till Eurovision Song Contest blir hårdrocksgruppen Teräsbetoni. Jag menar allvar när jag säger att jag skäms över vårt lands sätt och smak att välja låt. Vad tänker folk egentligen? Hej, vi skickar dit några hårdrockare som sjunger på finska. Det är ju självklart att dom kommer lyckas när Lordi gjorde det för två år sen... jag menar det är ju klart man kan köra på samma recept en gång till! Redan att försöka vinna med en hårdrockslåt året efter är ju så jävla idiotiskt tänkt men att försöka två år efter är fullständigt ofattbart och korkat!! Visst finns det länder som försöker med den klassiska trumman och rytmen som Ukraina vann med för ett antal år sen men de länder är det ju bara synd om. Att sen Kari Tapio blev tvåa i våra uttagningar säger också en del om vår musiksmak här... Så under den stora tävlingen kommer jag bojkotta Finlands val av låt med att inte titta på uppträdandet! Heja Sverige säger jag istället och beundrar deras sätt att ordna Melodifestivalen. Allt från programledaren Kristian Luuk och lysande komikern Björn Gustavsson till artisterna, får Finland att se ut som statister i en dålig rysk dramakomedi!

Nu skall jag nörda till det lite och titta på Sci-Fi filmen Stargate SG1 - The Ark Of Truth

 
Kolla han den uppblåsta grabben i svart t-shirt som syns bakom Kristian Luuk. Han har samma humor som tröga finnar och fattar inte skämtet!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela