Petskis

VX238H-W

Publicerad 2013-09-24 21:35:00 i Allmänt,

 
Detta är min nya datorskärm gott folk. Visst är den snygg? Är inte ens speciellt dyr.
 
Överlägsen bildkvalitet i ultratunn, elegant design.
 
- 23"
- 1920x1080
- Full HD 1080p
- 80 000 000:1
- 1ms
- 2 x HDMI
 
Vill du också ha en?
 

Årets marknadspryl

Publicerad 2013-09-19 23:17:00 i Allmänt,

Besökte höstmarknaden i Ekenäs idag. Varje år finns en sak som alltid sticker ut och som kidsen förväntas köpa. I år är det utan tvekan neonfärgade överdelar. På minst tio olika platser på marknaden kunde man skåda dessa gräsliga plagg. Vem kan förutspå nästa års marknadspryl?
 

Restaurangrecension

Publicerad 2013-09-14 20:16:00 i Allmänt,

Har testat nya Restaurang kw i Karis idag.
 
En klassisk toast skagen till förrätt, med restaurangens egna limpa.
 
R valde Bruschetta till förrätt.
 
Stekt sik med grönsaker och blomkålspuré till varmrätt.
 

R:s varmrätt var en biff kw med klyftpotatis och cognacs gräddsås.
 
Jag tyckte maten var helt bra utan att glänsa. Toast skagen är ju svår att hotta upp men ett bättre försök kunde ha gjorts. Varmrätten var ganska liten och jag saknade någon form av potatis.
 
Lokalen var en blandning av industri och lite nyare stil. Kunde ha varit bättre men också mycket sämre.
 
Personalen var jättetrevlig men väntetiden var lite för lång. Kan ha berott på att det var ganska mycket kunder idag.
 
Totalbetyget blir därför en helt vanlig 3 av 5.
 
 

En market till Ekenäs City

Publicerad 2013-09-05 21:22:16 i Allmänt,


 
Idag kan man läsa om att Raseborgs stad funderar på möjligheten att låta Kesko bygga en Citymarket i norra hamnen i Ekenäs. Katastrof säger många. Folk toksågar förslaget direkt. På svenska YLE flockas "vetarna" och debatterar friskt om ämnet.
 
"Vackraste platserna i stan ska man förstöra med stora affärer. Idéerna i den här staden blir ju bara värre för varje dag som går - det är helt sanslöst!"
 
"Det är synd att den slutna avdelningen på Ekåsen har stängt. Den skulle ha behövts nu eftersom stadsstyrelsen verkar ha förlorat kontakten med verkligheten och numera lever i en fantasivärld där vad som helst är möjligt."
 
Ja folk hatar helt enkelt idén och kan inte alls som vanligt tänka före de skriver. De flesta vill ha mysiga hamnkvarter med småbutiker, park, caféer och lyxiga bostäder. Men har de tänkt på att allt det där har vi redan? Vi har så många småbutiker att alla inte klarar sig och många stänger lika fort som de öppnat. Kanske man kunde se den stora helheten i detta och fundera hur det skulle bli om alla som nu åker till Lojo eller Salo för att handla i stormarketar, istället skulle handla här? Kanske skulle det vara ett ekonomiskt positivt lyft för staden? Kanske skulle det här skapa fler jobb för stadens invånare? Men alla småbutiker som skulle tvingas stänga när supermarketen tar alla kunder då, tänker man? Varför skulle de måsta stänga? Bli bättre själva istället och satsa på det ni är bra på. Men hur ska man få plats för alla bilar och tänk på all trafik? Ja men lös det på ett smart sätt och sluta vara så negativa.
 
Klart att jag hellre skulle gå vid hamnkvarteren om där var mysiga småbutiker och caféer men man måste ta sig en funderare på vad som är bäst för staden. Så länge man är smart i byggandet av en Citymarket och inte bara smäller upp en grå byggnad hursomhelst så är jag positiv till detta förslag.
 

Semester - del 2

Publicerad 2013-09-01 23:26:00 i Allmänt,

Vid en tid då det fortfarande var varmt här i Finland så stack vi ner en vecka till Montenegro och Kroatien. Det såg ungefär ut så här:
 
Vi från hamnen i byn Petrovac i Montenegro. En riktigt mysig by med det där vanliga utbudet av restauranger, caféer och småbutiker.
 
En kiva strand i närheten av byn.
 
Mycket pizza på menyerna i Montenegro. Här är en väldigt god med lite rucola på sig.
 
Jättebra hotell med vänlig personal. Rekommenderas starkt!
 
Gamla stan i byn Kotor är också en plats som man bör besöka om man är i närheten.
 
Vidare mot en annan gammal stad i Dubrovnik som nog hade gått och blivit en aning dyrare och mera smockat med turister sen sist vi sågs.
 
Utsikten från hotellet i Dubrovnik var det däremot inget fel på.
 
Inte heller utsikten från linbanan ovanför gamla stan.
 
Till sist hittar vi ett gäng coola papegojor som tyckte mycket om att sitta på folk.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela