Petskis

Flum, flum, flum...

Publicerad 2008-02-29 17:49:53 i Allmänt,

Idag är det skottdagen mina damer och herrar. Den speciella dag som infaller vart fjärde år och är enligt tradition den dagen då tjejer får fria. Själv har jag inte sett till många tjejer som vill gifta sig men jag har ju å andra sidan suttit i en källare och skruvat på telefoner hela dagen. Det finns säkert många som har fått till det och bland annat på Aftonbladet kan man läsa om Susanne som friade till Anders idag. Dessutom finns en artikel om hur du får napp ikväll. Vad ska då jag skriva om denna speciella dag? Jag tror jag lånar ett stycke från en annan blogg. Ett stycke som beskriver ganska bra hur jag känner för idag..

Så här skriver en helt vanlig mediaanställd, matälskare, kontrollfreak, lyckosökare i vardagen och skånsk tvåbarnsmamma med skrivklåda.

- Visst är det något spännande över skottdagen!? En allvarlig Bauersk sagokänsla i dunkelt ljus.

I barndomen trodde jag att stackarna som föddes denna dag både var siffermässigt yngre än de borde och extremt kalas-eftersatta. När kunskaperna hann ifatt mig - eller jag dem - så kvarstod dock en skum skottdagskänsla av undantag och vakuum. Jag kan i svåra stunder få Matrixkänslor; tro att solsystemet ska komma i gungning och tyngkraften upphävas.

Men egentligen är det bara fredag, helvetiskt härligt mycket att göra på jobbet och stundande bearnaise-, hemmapommes-, schnitzel, popcorns- och tv-hets med familjen!

Ja där fick du till det kära bloggare!

Trevlig helg på er!

AAATJOO

Publicerad 2008-02-28 15:03:31 i Allmänt,

Har ni följt med backhoppningsskandalen om Harri Olli? Vad skall man tycka om det egentligen? Vill grabben på riktigt bli nya Matti Nykänen eller? Matti som förrästen vann veteran VM i backhoppning idag. Grattis bara!
Själv har jag lyckats bli sjuk och har varit hemma från jobbet i 2 dagar nu. Varför är det så att mat och dricka smakar annorlunda när man är sjuk?

Grattis Lina!

Publicerad 2008-02-25 12:13:41 i Allmänt,

Helgen är förbi
En ny arbetsvecka tar vid

Våren är på ingång
Med tillhörande fågelsång

Alla mår bra av ljus
Även om man sitter inomhus

Jag har en vän
Som håller Calle på helspänn

Hon värnar så fint om miljön
Och sår gärna några extra frön

Idag fyller hon år
Och hon bjöd på kaka i förrgår

Det tackar vi jättemycket för
När vi gör en gratulationshonnör

Grattis Lina!

Let's play hockey

Publicerad 2008-02-21 10:02:23 i Allmänt,

image126

Igår snorde jag på mig mina skridskor efter ett uppehåll på kanske 7 år. Jag och Adde styrde bilen mot Kisakallio i Lojo och med några andra amatörer spelade vi en match på en och en halv timme. Jag tror vi var dom enda som inte hade full ishockeyutrustning och det syntes att dom andra hade gjort detta några gånger tidigare. Med lätt darriga ben stegade man ut på isen och konstaterade att det här var lite ovant. En välspelad och tät match senare var det bara att inse att man var sämst på isen och otroligt långsam. Sjukt trött efteråt men ändå nöjd över att inte gjort bort sig helt. Nästa gång skall jag vara lite bättre..

Kent till Ruisrock i sommar

Publicerad 2008-02-19 14:02:08 i Allmänt,

Ja idag blev det klart att Kent besöker Ruisrock i sommar den 6:e juli. Inga andra band är ännu klara för festivalen men det ser redan ut som det kan bli aktuellt att åka dit igen. Nu är det också så att jag vill på festivalen Where The Action Is som ordnas den 14:e juni och där uppträder band som Foo Fighters, The Hellacopters och Sahara Hotnights så det kan t.o.m. bli två festivaler i sommar...vem vet?

Jesus Camp

Publicerad 2008-02-19 11:48:46 i Allmänt,





Igår visades dokumentären Jesus Camp på FST5. En skrämmande dokumentär om barn som blir uppfostrade att bli hårt troende evangelister. Redan från 5 års ålder tränas barn till framtida ledare som ska föra deras övertygelse vidare. Man får se hur barnen på ett sommarläger får delta i känslosamma bönemöten med predikningar mot fria aborter och uppmanas att vända sig mot en bild av president Bush och be för honom och hans politik. Böner, extas och tungomålstalande är en viktig del i ceremonierna. Den kvinna som leder lägret heter Becky Fisher och är totalt flippad enligt mig och säkert många andra. I november 2006 stängde Becky Fisher lägret på grund av de negativa reaktionerna filmen lett till. Fortfarande pågår det ändå såna här saker och jag kan int på nåt sätt fatta att man får göra sånt här. De som är med i detta har aldrig en möjlighet att själv välja hur dom vill leva sitt liv. Nästan alla evangelistiska barn går inte i skola utan är så kallade hemskolade vilket gör att dom inte upplever saker som ett vanligt barn gör. Hjärntvättning när det är som värst!

Grattis Ville!

Publicerad 2008-02-18 14:51:50 i Allmänt,

Natturneringen kom och gick och det som kvarstår är frågan om det blev en positiv eller negativ eftersmak.. Vi föll ut i kvartsfinalen efter att i gruppspelet vunnit en, spelat en oavgjort och förlorat en. Själv spelade jag i snitt 4 minuter per match och så här i efterhand så kan man tycka att det kunde varit kul med mera speltid. Nu hörde jag till dom sämsta i laget och kräver ju inte att jag skall spela mest men det är lite svårt att komma in i det om man spelar så pass lite som jag gjorde. Trots mina få minuter så hade jag mina chanser att briljera lite men tog dom tyvärr inte och det märktes i dom sista matcherna att en del lagkamrater inte hade förtroende nog att passa mig i avgörande lägen där jag kunde gjort nåt bra. Som vanligt när det gäller vårt spel så var det alltför råddigt och man sprang mest och jagade boll istället för att lugnt försöka spela eget spel. Målskyttet var det största problemet eftersom vi inte hade den där speciella målskytten som så behövs i dessa turneringar. Till nästa år vill jag se en mindre trupp på typ 10 spelare. Martin skötte sig utmärkt i målet och får garanterat förtroende till kommande turneringar om han så vill. Sen skulle jag vilja se Calle i vårt lag nästa år för han har vad som krävs för att stänka dit målen när dom behövs.

image125

Så vidare till dagens glädjeämne. Ville fyller 27 år idag och det ska naturligtvis firas. Kalas står på tapeten och jag har inte ännu hunnit skaffa nån present. Tips om vad jag kan köpa tas emot! Funderar på ett rese presentkort... Undrar om han blir glad ifall jag bjuder med honom till alperna? Borde nog köpa nåt till ännu för att vara på den säkra sidan..Grattis Ville!!

Neste man på tur

Publicerad 2008-02-15 13:56:34 i Allmänt,

Samtal med kund idag:

Kund: Jag sku komma å skriva under någo papper på Neste Österby.
Jag: Ok, är det fråga om bredband?
Kund: Nej de va någo telefonabonemmang nog.
Jag: Ett ögonblick så ska jag fråga vår kille som fixar företagsavtal.
Kund: *tyst*
Jag: Tyvärr så är han på lunch nu och jag såg inte pappren nånstans på hans bord och vill heller inte rota runt i hans lådor.
Kund: Ja du kan säga att han kommer via med pappren själv då för jag tänker int börja åka fram och tillbaka här.
Jag: Jaha, ok..


Bara för att du har världens dyraste bensin så behöver du väl int vara en jävla idiot vart du än far!! Eller kanske de e just därför du måst vara det när ingen nånsin vill tanka hos dig med din jävla otrevliga attityd!!!

Final Countdown

Publicerad 2008-02-15 11:02:22 i Allmänt,

På helgen smäller det. Den årliga natturneringen går av stapeln från lördag till söndag i bollhallen och undertecknad ska delta för sjätte året i rad. Under årens lopp har det inte blivit nån totalseger men spelet har förbättrats för varje år. I år har vi ett ganska bra lag och jag är övertygad att vi åtminstone kommer gå till kvartsfinal. Själv tänker jag förbättra mitt spel och jag känner att jag har utvecklats och blivit mer mogen för uppgiften..ha ha. Vi har också nya fina skjortor som ska invigas på helgen. Kanske sätter upp en bild på den imorgon. Nog om mig för nu ska vi se på en video som man kan ladda upp med till just såna här turneringar.


Grabben träffar inte en enda not rätt och går oavbrutet fram och tillbaka. Svårt att bli sämre känns det som..

ACO

Publicerad 2008-02-13 12:20:15 i Allmänt,

Såg på skidskytte VM och mix stafetten igår. Sverige hade sig själv som storfavoriter men bland annat Anna-Carin Olofsson sköt dåligt och skidade alltför långsamt. Både media och landslagsledare sågade insaten och det talades om fiaskoinsats av den gravida ACO. Idag meddelades att ACO är sjuk och har rest hem från VM.. Sjuk..jag undrar hur sjuk hon egentligen är??

What is love?

Publicerad 2008-02-11 14:57:46 i Allmänt,

Humorn var det inget fel på under lördagens melodifestival deltävling. Kolla på komikern Björn Gustavsson!! Lite annat än finska uttagningarna..

Klippt och skuren

Publicerad 2008-02-11 12:06:01 i Allmänt,

Har varit till min nya frissa idag..Det var upp till bevis för den unga tjejen som klippte mig. Skulle jag gå ut nöjd eller missnöjd? Svaret är ganska nöjd.. Bedöm själva!

Före:

           

Efter:

           

Helgen i korthet

Publicerad 2008-02-11 09:17:15 i Allmänt,

- Cirkelträning
- Samba i Let's Dance
- Åktur till Karis som var helt onödig eftersom Cannys hade stängt
- Köra EIF gänget till fest och själv åka hem
- Melodifestivalen deltävling 1 med en alldeles fantastisk Kristian Luuk, vinnarna Christer Sjögren och Amy Diamond
- Söndag utan krabbis
- Skitdålig match av Man Utd mot Man City
- Terminator II med bortklippta scener som jag inte sett förut
- Söndagsångest

Samba Sambero

Publicerad 2008-02-08 11:02:07 i Allmänt,

I kvällens Let's Dance blir det samba för alla danspar. Rubrikerna har duggat tätt den här veckan, om dödslyft och sambarumpor. Mycket intressant ska det bli att titta på! Undrar om man får sällskap i TV-soffan bara... Go Tony!!

Raipe

Publicerad 2008-02-08 10:53:53 i Allmänt,

image111

Igår tog en av vårt lands största ishockeystjärnor farväl från landslaget. Raimo Helminen spelade sin 331:a och sista landskamp i en fullsatt Hakametsä ishall. Raimo som har spelat inte mindre än 6 OS för Finland, hyllades av publik och ledare. Riktigt trevligt att titta på tills det blev överdrivet fjantigt när en gungstol skickades in på isen..

Don Fabio

Publicerad 2008-02-07 13:37:17 i Allmänt,

image110
- Lite bakåt ännu så har jag sjukledigt två veckor


2-1 seger i första matchen för Englands nya tränare Fabio Capello, var precis den start man kan önska sig. Måste säga att jag var skeptisk när jag hörde vem som skulle få jobbet. Jag såg framför mig ett tråkigt och defensivt spel. Fast nu har jag kommit på andra tankar. Varför skulle det bli defensivt bara för tränarens skull? Det är ju laget som spelar och inte tränaren och jag har svårt att se att spelare som Rooney skulle tänka defensivt. Capello brukar ju dessutom vinna saker när han leder något lag. Man har läst om hur hård disciplin det lär har varit på lagets första träning och det är väl inte så farligt bara resultaten kommer. Sen är det också positivt att han inte tänker spela spelare som inte är i form. Michael Owen fick inte spela en minut i gårdagens match och David Beckham var inte ens uttagen. Nu är jag ganska säker på att Beckham kommer komma med när han har lite mera matcher under sig. Med såna egenskaper som Beckham har så kan Capello inte hålla honom utanför...Eller??

Bra gjort

Publicerad 2008-02-05 13:20:07 i Allmänt,

Fick just ut tenten i marknadsföringslagstiftningen. Det blev vitsordet 4- och inte en 2:a som jag tippade på. Elva lektioner senare har jag 135 euro extra på kontot och troligtvis en 4:a på betyget. En ganska lyckad kurs med andra ord. Bra där Petski!!

Packat & Klart

Publicerad 2008-02-05 10:12:19 i Allmänt,

Idag ska den som har SVT 1 se på programmet Packat & Klart klockan 21.30! Kampen mella de två orterna Cervina och Zermatt ska avgöras. Byarna ligger bredvid berget Matterhorn men på olika sidor gränsen. Italienska Cervinia stoltserar med solsäkra backar och god mat medan Schweiziska Zermatt erbjuder bra åkning och partystämning.
Eftersom min Åreresa inte verkar bli av så har jag siktat in mig på Cervinia istället. Vad passar då bättre än dagens program?

image110

presenterar:

image110          vs           image111




Super Bowl XLII

Publicerad 2008-02-04 10:32:10 i Allmänt,

Den 42:a Super Bowl blev en spännande historia som New York Giants till slut vann över New England Patriots med 17 - 14. Hela matchen var en defensiv uppvisning av Giants som lyckades få stopp på Patriots Quarterback Tom Brady. Brady spelade inte något vidare bra och såg frustrerad ut under matchen. Desto bättre gick det för Giants hårt kritiserade Quarterback Eli Manning som gjorde en bra match. Han utsågs också till matchens bästa spelare.

image105  image106
Tom Brady                                            Eli Manning


Matchens avgörande slutskede

Fortfarande deppig

Publicerad 2008-02-02 14:23:25 i Allmänt,

Idag är det lördag, jeeei! Det är väl det enda som är bra med det.. Har annars varit en jobbig dag för jag har plågat mig själv med att se på videon från gårdagens kent spelning i Vasa samt sett låtlistan som var så gott som perfekt. Recension kommer i morgondagens Vasabladet. Det grämer mig något otroligt att jag inte var där och jag ångrar mig mer och mer. Jag hoppas det går över för så här kan jag inte ha det. Har funderat på att åka över till Sverige för att se någon av deras konsert där. Bara jag får nån med så sticker jag direkt. Ikväll tänkte jag dränka mina sorger med vin. Var och inhandlade ett italienskt, franskt och argentinskt vitt vin till Alko för en stund sen. Nu tänker jag ju inte dricka alla idag utan bara en. Så långt ner i träsket har jag inte kommit ännu..

Underhållning på hög nivå

Publicerad 2008-02-01 22:14:56 i Allmänt,

Ja jävlar vad bra alla är säger jag bara! Jag talar naturligtvis om Let's Dance! I dagens alla Paso Doble danser var nivån hög men ett par stack ut från mängden. Richard Herrey och Cecilia Ehrling stod för årets hittils bästa dans och det blev naturligtvis full pott. Stående ovationer både från juryn och här hemma hos mig. Mycket bra! Lite bilder kanske...

                  
     Mat Tina                 Gympa Susanne     Tony Rickardsson      Richard Herrey

Bryt ihop och kom igen

Publicerad 2008-02-01 14:52:58 i Allmänt,

Slutdeppat för idag. Nu blickar vi framåt mot helgen och allt vad det innebär. Idag dansas det Slowfox och Paso Doble på TV:n. Kan bli hur bra som helst. Har funderat på att sticka iväg och åka skidor på söndagen. Det har utlovats fint skidväder så det kunde vara nåt nu efter alla besvikelser. Borde bara få med mig nån och vi vet ju alla hur bra det brukar gå..

Igår stängde transferfönstret i fotbollseuropa. Många sista minuten transfers igen och värt att notera är att Jari Litmanen skrev på för Fulham. Den stora frågan på allas läppar är vad kommer Litmanen få för nummer i Fulham eftersom Steven Davis har nummer 10? Lätt fixades också det för Davis skickades iväg på lån till Glasgow Rangers. Tyvärr så kommer det inte räcka med att Litmanen ska spela för som jag tidigare skrev så kommer dom åka ur serien tack vare Hodgson och hans taktiker. Senaste 3 matcherna har han startat utan anfallare i startelvan. På tal om startelva så har också Finlands sämsta spelare i EM-kvalet också gått till Fulham. Alla vet att jag talar om Toni Kallio.

Nu LADDA, LADDA, LADDA inför cirkeln!!!

Deppig

Publicerad 2008-02-01 09:49:32 i Allmänt,

image99

Idag är jag lite ledsen! Idag är dagen jag kunde varit uppe i Vasa och sett Kent live men här sitter jag insnöad på jobbet och deppar.. Kan nån skriva nåt för att muntra upp mig!

Dagens låt: Kent - Ingenting

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela