Petskis

Till planeringschef Reijo Vuorento

Publicerad 2009-08-01 11:34:19 i Allmänt,

I dagens Västra Nyland

Man måste fatta svåra beslut för att förhindra att Raseborg blir en kriskommun. Det säger kommunförbundets planeringschef Reijo Vuorento, som tycker att en nödvändig åtgärd är att stänga förlossningsavdelningen vid VNS.

- Om du frågar mig vilka kommuner i Nyland som ligger sämst till så säger jag att vi måste rikta våra blickar mot västra Nyland. Läget är värst i Raseborg som är på väg att bli en kriskommun.

Vuorento säger att Pojo och Karis redan i fjol hade blivit kriskommuner om det inte vore för kommunsammanslagningen, men att Raseborg kommer att vara åtminstone väldigt nära att uppfylla kriterierna för en kriskommun när de nya siffrorna kommer in.

Han säger att man nu måste tänka om och fatta svåra beslut, även om känsliga saker. Om Raseborg blir en kriskommun innebär det att finansministeriet tillsätter en arbetsgrupp som föreslår ännu mer drastiska åtgärder än de man kan göra nu.


- Skulle man fråga mig så tycker jag att man borde lägga ner förlossningsavdelningen i Ekenäs och satsa på någon annan specialservice för att locka folk från andra håll i Nyland. Det är en sak man kan göra, sedan finns det förstås fler. I övrigt är sjukhuset förstås viktigt för Raseborg med tanke på identitet och arbetsplatser.

Vuorento ser det som oundvikligt att koncentrera förlossningsenheterna inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt och säger att man bara ökar det kumulativa underskottet då man håller fast vid förlossningsavdelningen.

Jag har ett meddelande till dig Reijo. Du kan dra åt helvete!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela