Petskis

Premier League 08/09

Publicerad 2009-05-25 23:10:46 i Allmänt,


Säsongen är över och mästarna är korade. Manchester United tog hem titeln för tredje året i rad. Ett tag såg det ut som Liverpool skulle kunna utmana ordentligt men tack vare en stark insats säsongen igenom så kunde Manchesterlaget säkra titeln i näst sista omgången. I bottenstriden var det hårt in i det sista och det blev till slut West Brom, Middlesbrough och Newcastle som får ta nya tag i Championship serien nästa säsong. Nu ska denna krönika inte handla om lagen utan mer om enskilda prestationer.

Vi börjar med årets lag.

Målvakt: Mark Schwarzer

Fulham hade verkligen en fin säsong och mycket tack vare defensiven så slutade laget på en sjunde plats. Målvakten Mark Schwarzer spelade alla lagets matcher och släppte in 34 mål på 38 matcher. Helt bra för ett icke topplag.

Högerback: Jose Bosingwa

Bra framåt och stabil bakåt är en beskrivning som Chelseas Jose Bosingwa kan stoltsera med denna säsong. Det var aldrig frågan om vem som var nummer ett på högersidan i backlinjen.

Mittback: Phil Jagielka

26-årige Phil Jagielka spelade inte bara in sig i Englands landslag denna säsong utan spelade även en mycket stabil säsong för sitt Everton. Tillsammans med Joleon Lescott bildade han ett av Premier Leagues bästa backpar.

Mittback: Nemanja Vidic

Den ståtlige Serben gjorde en dålig match för United i år. Annars var han briljant och var en stark bidragande faktor till lagets titel.

Vänsterback: Ashley Cole

Han kommer alltid klandras för sin flytt till rika Chelsea och helt ärligt så har han inte gått framåt så mycket sen han flyttade från Arsenal men i år har han i alla fall gjort en av sina bästa säsonger i Premier League.

Central mittfältare: Frank Lampard

12 mål och 10 assist. Nej, Frank Lampard är ingen anfallare. Han är endast Chelseas kreative mittfältare som år efter år är en playmaker i världsklass.

Central mittfältare: Xabi Alonso

Det spekulerades före säsongen om Liverpool skulle sälja Xabi Alonso och köpa Gareth Barry istället. Med facit i hand så var det nog ingen dålig sak att Alonso blev kvar.

Offensiv innermittfältare: Steven Gerrard

Utan tvekan så borde Gerrard ha fått priset som årets spelare istället för Ryan Giggs. Gerrard har varit outstanding och har i många matcher burit fram sitt lag till seger efter seger. I sin offensiva mittfältsroll har Gerrard gjort 16 mål och 10 assist i ligan. Utan Gerrard är Liverpool ett mycket sämre lag. Respekt.

Höger anfallare: Cristiano Ronaldo

Trots en sämre säsong än förra året så platsar Ronaldo även i år i årets lag. Tvåa i skytteligan trots att han var skadad och ur form under en del av säsongen. Dirk Kuyt var den som var närmast att utmana på denna plats.

Vänster anfallare: Robin van Persie

När speldirigenten Fabregas gick skadad så vilade mycket på van Persies axlar. Vinst i interna skytteligan och även flest assist. van Persie är mannen som Arsenal bör bygga sin offensiv runt i flere år framåt.

Central anfallare: Nicolas Anelka

Vinst i skytteligan för den ofta flyttglade anfallaren som i år har sett mer lugn ut än vanligt. Kanske han har hittat sitt hem i Chelsea.

Nästan med i laget; Reina, Lescott, Hangeland, Barry, Kuyt, Agbonlahor, Rooney

Lagets uppställning ser då ut som följande:

Anelka
van Persie            Ronaldo

Gerrard
Alonso   Lampard

Cole   Vidic   Jagielka   Bosingwa

Schwarzer



Absolut inte årets lag.

Alves   Elmander

Downing   Bentley   Deco   Nani

Bale   Distin   Coloccini   Ooijer

Craig Gordon

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela