Petskis

Tankar om Fotbollsgalan

Publicerad 2009-11-11 08:49:09 i Allmänt,

Såg ni på svenska Fotbollsgalan på måndagen? Upplägget var klart. Fotbollsgalan skulle hållas i Malmö, Zlatans hemstad. Zlatan skulle få sin fjärde guldboll. Alla inom fotbollssverige skulle vara där och hylla honom. Men vad händer om Zlatan inte kommer till galan? Vad är då vitsen med att ha galan i Malmö? Det blir fiasko.

Det var precis vad som hände och det var inte det enda märkliga med denna gala de håller så högt i Sverige. Vi kan börja med själva nomineringarna och vinnarna i de olika kategorierna. Ta t.ex. de nominerade i årets anfallare på herrsidan. Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg, Tobias Hysén och Ivan Obolo. Vad är det då de röstar på? Årets bästa svenska anfallare som spelar utomlands? Årets bästa allsvenska spelare? Eller är det bara en mix av fyra anfallare som har varit bra i år? Varför ska de ha utländska spelare som spelar i Allsvenskan nominerade? Ivan Obolo hade typ noll procent chans att vinna en sån kategori. Så här såg det ut i nästan alla kategorier.

Sen har vi de löjliga inslagen som blir pinsammare för varje år. I år var det en video om hur alla i Sverige är fotbollsintresserade. De släppte ner en boll mitt i Stockholm för att se vem som skulle börja trixa med den. Nämen oj, är det statsminister Reinfeldt som trixar med bollen? Det var ju högst oväntat och oplanerat. Så jävla löjligt...

Om Zlatan inte har möjlighet att komma till galan på grund av sitt klubblag så kan man förstå det men om inte Henke Larsson, som nästan bor granne med Malmö Arena orkar visa sig när TV4 beslutat sig för att ha ett inslag om hans karriär så alla kan hylla honom så är det lite dåligt. Minerna på publiken när de väntade att Henrik Larsson skulle stiga fram på scenen men inte gjorde det, var smått fåniga.

Vad är förrästen idén med att ha kungliheter på galan? Hur pass intresserade av fotboll är Prinsessan Madeleine och Prins Carl Philip?

Varför ska man ha artistframträdanden som spelar playback. Inte ens jag orkade se Kents framträdande till slut. Det enda som var bra med det var låttiteln Töntarna som nog var direkt menat åt dem som hade snickrat ihop galan.

Här är dessutom en lång lista på vad som också gick helt fel:

- När Zlatan skulle tacka för Guldbollen spelades bakgrundsmusik på högsta volym så att ingen hörde vad människan sa.

- När pristagare skulle avslöjas så kunde man se vem som vann långt före på skärmar i bakgrunden.

- När Lars Lagerbäck stod på scenen och skulle ta emot publikens hyllningar för sina år som förbundskapten så var en av programledarna där direkt med en mick upp i pannan. Dit försvann de stående ovationerna.

- Kategorin årets back fick inte plats på själva galan utan spelades upp som ett inslag som om det var årets materialförvaltare som det var fråga om.

- Alla i AIK hade mustascher på sig. Ingen förklarade varför.

Fanns det alls nåt bra med galan? Jo. Klas Ingesson som delade ut ett pris fick nog nästan alla att fälla en tår när han berättade om sin kamp mot cancer. Kanske borde Fotbollsgalan slås ihop med cancergalan nästa år...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela