Petskis

Väldigt mycket fotboll

Publicerad 2009-11-29 23:38:36 i Allmänt,

Inte mindre än fyra fotbollsmatcher har undertecknad sett idag. Fyra intressanta matcher som sågs antingen på plats eller på TV. Här är sammanfattningarna.

ESC 4 - 2 Futura

Ett futsalmöte i division två där hemmalaget från Ekenäs hade säsongspremiär genom att möta Futura från Borgå. Dagens match blev en ganska tät drabbning som ESC till slut kunde vinna med siffrorna 4 - 2. Ska bli väldigt kul att följa detta lag som till huvuddelen består av Ekenäskillar som antingen spelar eller har spelat i EIF. Ett bra alternativ att titta på när utesäsongen har paus. Jag tror det kan bli fler segrar så länge laget har alla "toppspelare" med i varje match. Och när till och med numrorna på spelarna var i sin ordning så har jag inget att klaga på.

Everton 0 - 2 Liverpool

Liverpool kunde lite för enkelt ta hem tre poäng i Merseyside derbyt. Om bara Everton skulle haft lite flyt och en bättre anfallare så hade det kunnat se helt annorlunda ut. Liverpools öppningsmål styrdes turlig i mål av Evertons Yobo och också 2 - 0 målet hade Yobo del i. Mest anmärkningsvärda i matchen var nog ändå Steven Gerrards form. En form som inte ser bra ut. Karln är ju helt ute för tillfället. Massa felpass och knappt farlig framåt över huvudtaget. Liverpool behöver desperat nya spelare i januari.

Arsenal 0 - 3 Chelsea

Trodde lite på att Arsenal skulle ta hem denna match men Chelsea visade sig vara oerhört starka. Didier Drogba gjorde två mål och Arsenal kunde inte få till något hyfsat framåt. Utan van Persie och Bentner klarar Arsenal sig inte. När dessutom överskattade Theo Walcott inte kan springa förbi sin spelare så är det kört. Precis som jag har tippat före säsongen så tågar Chelsea på för fullt i ligan. Det enda som kan stoppa dem är skador och möjligtvis Afrikanska mästerskapen dit flera ur laget är på väg. Nu talas det om förstärkningar som Aguero i januari och det lär knappast försämra truppen.

Barcelona 1 - 0 Real Madrid

Jag är glad att Barcelona vann för jag gillar inte Real Madrid och deras transferpolicy. Jag gillar dessutom Barcelonas spelstil hur de klarar av att hålla boll inom laget och hur elegant de spelar ut motsåndet med korta finurliga passningar. Desvärre gillar jag inte att det förstås var Zlatan Ibrahimovic som fick avgöra El Classico. Svensken hann vara på planen i tre minuter före han avgjorde matchen. Resten av tiden var han blek och dålig. Men det är ju klart han prisas som den store hjälten i matchen av åtminstone alla svenska tidningar. Nej den störste av dem alla på planen idag var Carles Puyol som bland annat stod för tre briljanta glidtacklingar som annars skulle ha resulterat i mål för Madridlaget. Så ska en kapten spela i en stormatch!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela